Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Singl ,,Because the night'' izbacen je 1978. godine, i od tada ljudi mogu da uzivaju u ''Love is a banquet on which we feed'' stihu. Ja sam sklona da razmisljam o ljubavi kao o gozbi, hrani, hranjenu... Pa kapiram da se moje razmisljanje nalazi u okvirima metaforike ishrane, jela.
Opet, postoje oni koji o ljubavi razmisljaju kao o providjenju i(li) o nekakvoj obasjanosti, pa je tu posredi svetlosna metaforika...

U kom prenesenom znacenju najcesce razmisljate o ljubavi? :cigareta:
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Meni hrana nije metafora ljubavi, meni hrana JE ljubav :lol:

Jbg, volim da jedem :meso:
Korisnikov avatar
By emo_haos_
generalno ljubav (pri tom mislim na sve vrste ljubavi) poimam i kao razmenu energije, i to u nekom perpetum mobile režimu.

kada onako lovingly zagrlim nekoga, kao da sam se plug-in-ovala u neki energetski socket. ali da pri tom nisam oduzela ništa energije onom od kojeg sam je primila.
Korisnikov avatar
By emo_haos_
Originally posted by Ulix
Originally posted by emo_haos_

kada onako lovingly zagrlim nekoga, kao da sam se plug-in-ovala u neki energetski socket.
Naježio sam se koliko je ružna ova rečenica.

pročitavši tvoj post vratila sam se na svoju rečenicu da pronađem to ružno u njoj. nisam pronašla.

a mislio si na način na koji sam se izrazila?
By dukkehjem
Najcesce kao svetlost...
Ne volim da povezujem hranu sa emocijama i sl., a i samu hranu gledam kao nesto iz cega dobijam energiju, dok energiju najcesce zamisljam kao svetlost, pa i u slucaju da razmisljam u maniru ''Love is a banquet on which we feed'' opet dolazim do energije, a rekao sam kako energiju zamisljam...
Ponekada ljubav posmatram i kao bilje, nekada u pozitivnijem smislu (livadska trava, mahovina, listopadne sume - sve te stvari su mi nekako prijatne i meke), a nekada i u pomalo izvitoperenom smislu, gde su u opticaju bodlerovska (ili simbolisticka in general vidjenja) cveca.
Ljubav mi cesto dodje u konotaciji muzike i tonova, ponekad i jezika... ako govorimo o muzici, onda je tu u opticaju uglavnom Josipa (Pjesma za tebe), a ako govorimo o jezicima, huh... neke reci razlicitih jezika (u poslednje vreme najcesce norveskog), ljubav u smislu vibracije odrednjene reci, mora/moren npr.
E sad za ovo poslednje nisam siguran koliko se moze reci da je ljubav rec, ali ne mislim na znacenje (da govorim o znacenju ne bi mi bilo simpaticno mora (mura po Vuku), nego nordmennen (nurdmenen), pa se onda radi o zvuku, a to je jednako logicno kao i poredjenje sa svetloscu ili hranom (sto ce reci nelogicno :lol: ali to nije bitno :love: za temu).
Korisnikov avatar
By nsBeckie
svetlost

ili

voda

ili

svetlost u vodi

...
to bi za mene bilo mozda najcesce... ako govorimo o metaforama

ali inace, ljubav je ljubav
tautologija koja mozda ne daje nikakav odgovor, a mozda i daje sve potrebne odgovore, zavisi kako razmisljas o toj recenici.... drugim recima, ljubav nije slicna nicemu drugom do samoj sebi
By dukkehjem
Originally posted by nsBeckie
Originally posted by Orlando the Lady
drugim recima, ljubav nije slicna nicemu drugom do samoj sebi
:wow: Skoro pa Prva Korincanima!
poslanica?
zaista nisam citala...
a sta se tamo kaze o ljubavi? nesto slicno ovome sto sam ja napisala?
ja znam prvi stih
Ako jezike čovečije i anđeoske govorim a ljubavi nemam, onda sam kao zvono koje zvoni, ili kimval koji zveci.
itd., itd.
Pro-google-aj (il bi srecnije resenje bilo proguglaj): Prva poslanica sv. apostola Pavla Korincanima...
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady

:sweet:

Ont... pa, pretpostavljam da joj je mesto ovde, ako jer vec posredi metaforika zvuka...

PRVA POSLANICA SVETOG APOSTOLA PAVLA KORINĆANIMA
13 Himna ljubavi.

1. Ako jezike čovječije i anđeoske govorim, a ljubavi nemam, onda sam kao zvono koje ječi, ili kimval koji zveči.

2. I ako imam dar proroštva i znam sve tajne i sve znanje, i ako imam svu vjeru da i gore premještam, a ljubavi nemam, ništa sam.

3. I ako razdam sve imanje svoje, i ako predam tijelo svoje da se sažeže, a ljubavi nemam, ništa mi ne koristi.

4. Ljubav dugo trpi, blagotvorna je, ljubav ne zavidi, ljubav se ne gordi, ne nadima se,

5. Ne čini što ne pristoji, ne traži svoje, ne razdražuje se, ne misli o zlu,

6. Ne raduje se nepravdi, a raduje se istini,

7. Sve snosi, sve vjeruje, svemu se nada, sve trpi.

8. Ljubav nikad ne prestaje, dok će proroštva nestati, jezici će zamuknuti, znanje će prestati.

9. Jer djelimično znamo, i djelimično prorokujemo;

10. A kada dođe savršeno, onda će prestati što je djelimično.

11. Kad bijah dijete, kao dijete govorah, kao dijete mišljah, kao dijete razmišljah; a kada sam postao čovjek odbacio sam što je djetinjsko.

12. Jer sad vidimo kao u ogledalu, u zagonetki, a onda ćemo licem u lice; sad znam djelimično, a onda ću poznati kao što bih poznat.

13. A sad ostaje vjera, nada, ljubav, ovo troje; ali od njih najveća je ljubav.
Korisnikov avatar
By nsBeckie
Originally posted by dukkehjem
poslanica?
zaista nisam citala...
ja znam prvi stih
Ako jezike čovečije i anđeoske govorim a ljubavi nemam, onda sam kao zvono koje zvoni, ili kimval koji zveci.
itd., itd.
Pro-google-aj (il bi srecnije resenje bilo proguglaj): Prva poslanica sv. apostola Pavla Korincanima...
mislila sam konkretno taj deo na koji je Orlandu podsetilo ovo sto sam ja napisala ako se seca da mi napise, ali ok, proguglacu :)

u stvari mozda sam i citala to, ali davno pa sam i zaboravila, mada se nesto ne secam... poznajuci sebe, verovatno bih preskocila citanje tih poslanica, jer mi je isuvise - radite ovo, radite ono, budite ovakvi, budite onakvi - malo smor... :)

P.S. lepa je ta prva recenica
Korisnikov avatar
By Blady
Razmena energije, obostrane.
Citala sam odgovore, ali ni jedan mi nije nesto posebno sem NsBeckijevog, zvucao bolje.
I da, ona njena recenica.
Korisnikov avatar
By nsBeckie

:sweet:

Ont... pa, pretpostavljam da joj je mesto ovde, ako jer vec posredi metaforika zvuka...

PRVA POSLANICA SVETOG APOSTOLA PAVLA KORINĆANIMA
13 Himna ljubavi.

1. Ako jezike čovječije i anđeoske govorim, a ljubavi nemam, onda sam kao zvono koje ječi, ili kimval koji zveči.

2. I ako imam dar proroštva i znam sve tajne i sve znanje, i ako imam svu vjeru da i gore premještam, a ljubavi nemam, ništa sam.

3. I ako razdam sve imanje svoje, i ako predam tijelo svoje da se sažeže, a ljubavi nemam, ništa mi ne koristi.

4. Ljubav dugo trpi, blagotvorna je, ljubav ne zavidi, ljubav se ne gordi, ne nadima se,

5. Ne čini što ne pristoji, ne traži svoje, ne razdražuje se, ne misli o zlu,

6. Ne raduje se nepravdi, a raduje se istini,

7. Sve snosi, sve vjeruje, svemu se nada, sve trpi.

8. Ljubav nikad ne prestaje, dok će proroštva nestati, jezici će zamuknuti, znanje će prestati.

9. Jer djelimično znamo, i djelimično prorokujemo;

10. A kada dođe savršeno, onda će prestati što je djelimično.

11. Kad bijah dijete, kao dijete govorah, kao dijete mišljah, kao dijete razmišljah; a kada sam postao čovjek odbacio sam što je djetinjsko.

12. Jer sad vidimo kao u ogledalu, u zagonetki, a onda ćemo licem u lice; sad znam djelimično, a onda ću poznati kao što bih poznat.

13. A sad ostaje vjera, nada, ljubav, ovo troje; ali od njih najveća je ljubav.
e, hvala, super!
By dukkehjem
poslanica?
zaista nisam citala...
ja znam prvi stih
itd., itd.
mislila sam konkretno taj deo na koji je Orlandu podsetilo ovo sto sam ja napisala ako se seca da mi napise, ali ok, proguglacu :)

u stvari mozda sam i citala to, ali davno pa sam i zaboravila, mada se nesto ne secam... poznajuci sebe, verovatno bih preskocila citanje tih poslanica, jer mi je isuvise - radite ovo, radite ono, budite ovakvi, budite onakvi - malo smor... :)

P.S. lepa je ta prva recenica
mislim da ju je vise tvoja recenica po lepoti podsetila i nekako po atmosferi na poslanicu. :) stvarno je bila lepa, a evo nema potrebe da tragas, paste-ovala je Orlando :)
nisam hteo da budem neljubazan onim proguglaj il nesto sl., samo sam bio odusevljen i ja tvojom recenicom a kad videh komentar za Poslanicu shvatio sam da me je na to podsecalo.

ot: posto moze poslanica zbog lepote reci, ja moram prvu poslovicu norvesku koju sam naucio:
frisk som fisk
:giggle:
(cita se bukvalno kako je i napisana i lepo mi zvuci, nekako je prizemna i poletna... to kad sam lepo raspolozen...
sto se znacenja tice - zdrav kao riba, a kod nas bi bilo kao dren npr.)
Korisnikov avatar
By nsBeckie

mislim da ju je vise tvoja recenica po lepoti podsetila i nekako po atmosferi na poslanicu. :) stvarno je bila lepa, a evo nema potrebe da tragas, paste-ovala je Orlando :)
nisam hteo da budem neljubazan onim proguglaj il nesto sl., samo sam bio odusevljen i ja tvojom recenicom a kad videh komentar za Poslanicu shvatio sam da me je na to podsecalo.
da, da, ukapirala sam :D

(i nisam mislila da si neljubazan :kiss: )

izvinjavam se zbog malog offa i drago mi je da vam se svidjaju biseri moje mudrosti :D :giggle:
Korisnikov avatar
By Sunce

Najcesce kao svetlost...
Ne volim da povezujem hranu sa emocijama i sl., a i samu hranu gledam kao nesto iz cega dobijam energiju, dok energiju najcesce zamisljam kao svetlost, pa i u slucaju da razmisljam u maniru ''Love is a banquet on which we feed'' opet dolazim do energije, a rekao sam kako energiju zamisljam...
Ponekada ljubav posmatram i kao bilje, nekada u pozitivnijem smislu (livadska trava, mahovina, listopadne sume - sve te stvari su mi nekako prijatne i meke), a nekada i u pomalo izvitoperenom smislu, gde su u opticaju bodlerovska (ili simbolisticka in general vidjenja) cveca.
Ljubav mi cesto dodje u konotaciji muzike i tonova, ponekad i jezika... ako govorimo o muzici, onda je tu u opticaju uglavnom Josipa (Pjesma za tebe), a ako govorimo o jezicima, huh... neke reci razlicitih jezika (u poslednje vreme najcesce norveskog), ljubav u smislu vibracije odrednjene reci, mora/moren npr.
E sad za ovo poslednje nisam siguran koliko se moze reci da je ljubav rec, ali ne mislim na znacenje (da govorim o znacenju ne bi mi bilo simpaticno mora (mura po Vuku), nego nordmennen (nurdmenen), pa se onda radi o zvuku, a to je jednako logicno kao i poredjenje sa svetloscu ili hranom (sto ce reci nelogicno :lol: ali to nije bitno :love: za temu).
Ovo kao da je moje dete pisalo. :mazi:
By Speculum Columbae
Pa, temu ljubavnog Banketa, ili Gozbe je obradio niko drugi do veliki Platon!
Tamo su neke od najlepših beseda o ljubavi ikada.
Kao i ona čuvena između Sokrata i Diotime.
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Dante

Pa, temu ljubavnog Banketa, ili Gozbe je obradio niko drugi do veliki Platon!
Tamo su neke od najlepših beseda o ljubavi ikada.
Kao i ona čuvena između Sokrata i Diotime.
Meni se najvise dopao "Fedar".
By Speculum Columbae
Meni Fedon (O duši).
Veliki sam neoplatonista i mnogo volim Platona. Obožavam ga, zapravo!
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Ljubav je poput drveta.
Drvetu je potrebno đubrenje, voda i mnogo pažnje kada je mladica. Kako vreme prolazi više nije potrebno provoditi i trošiti mnogo vremena i energije na isto. Jer je sebi dovoljno.
Tada treba uživati pod krošnjom u svakom momentu, jer iako postoje uragani, vulkanske erupcije, klizišta pa i razni Đilasi koji ga mogu uništiti. Nema smisla brinuti se, već treba uživati u onome što je stvoreno između dvoje ljudi, a što je sa prolaskom vremena jače, deblje i s većom krošnjom. I na kraju razvije dovoljno jake korene da se odupre vremenskim nedaćama i ljudima koji bi mu naškodili.

Zatim tu je vreme kada osobe koje su ga posadile, negovale i posmatrale kako se od tanane mladice pretvara u džina odu sa ovoga sveta, verujem da gde god išli sećanje na ono što smo imali uvek ostaje s nama. Tako da je to drvo koje preživi teških prvih par godina života...zauvek nastavlja da živi.

Lepo je stvoriti večnost, a još više predivne "stvari" koje žive u njoj.
By dukkehjem

da, da, ukapirala sam :D

(i nisam mislila da si neljubazan :kiss: )

izvinjavam se zbog malog offa i drago mi je da vam se svidjaju biseri moje mudrosti :D :giggle:
svidjas nam se, svidjas :pervert:
:kiss:
(i ne izvinjavaj se, ziveli off-ovi :) )
By dukkehjem
Originally posted by Sunce

Najcesce kao svetlost...
Ovo kao da je moje dete pisalo. :mazi:
:sweet: :mazi:
Korisnikov avatar
By Galateja
Po mom mišljenju metaforika ljubavi nije univerzalna, zavisi kako koga volim ili ako razmišljam o ljubavima koje nisu u vezi sa mnom, kako čiju ljubav vidim.

Ilustrovano, ljubav glavnih junaka iz filma Poslednji tango u Parizu zamišljam kao gomilu mesa iz koje curi krv, odnos Tomeka i Magde (Kratki film o ljubavi) je durbin, dok ljubav Bila i Alis (Širom zatvorenih očiju) mogu da zamislim kao dve osobe koji pristaju na bandži skok, ali se odriču tog iskustva (u buduće).

Ljubav Hamberta prema mlađahnoj Dolores (Lolita) je prelazak široke prometne ulice dok je na semaforu uključeno crveno svetlo. Romeo i Julija su dobijena sedmica na popunjen a neuplaćen tiket, dok su Dafina i Vuk (Seobe) dva voza koja se mimoilaze.

Gro Hamerseng i Katja Niberg: lepa kuća sa malim prozorom i masivnim vratima.

Konkretno, ljubav koju sam osećala prema bivšoj devojci metaforički zamišljam kao dva različita drveta koja ne idu jedno uz drugo, ali su se nekim čudom ukalemila, npr. trešnja i jabuka.

Zatim, sklona sam i vazdušastim nematerijalnim ljubavima koje bi bile vazduh.
Volela sam i vlažno i vatreno, ali i zemaljski. :smug:

Ako baš moram da nađem najmanji zajednički sadržalac ljubavi, onda bi to bio spoj četiri elementa (vazduh, voda, vatra i zemlja) koji nas pokreće.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!