Koliko ste odlucni kada se nadjete na zivotnim raskrsnicama? Da li brzo reagujete i prihatate odgovornost za odluku ili ostavljate uvek za sutra nadajuci se nekako da ce se stvari same resiti?
Kada se nađeš u situaciji da ne znaš kuda bi, najbolje je da kreneš bilo gde, i da gledaš da prođeš sa što manje gubitaka. Na kraju ionako sve dođe na svoje. O svakoj odluci naravno treba razmisliti, ali nisam pristalica "traženja sebe" po 10 godina. Raskrsnice su mesto gde se tradicionalno okupljaju demoni i na njima se ne treba dugo zadržavati.
Nisam uopšte odlučan i neprekidno se preispitujem oko svega, ali se istovremeno i ne kidam ako donesem pogrešnu odluku. Grešiti je ljudski.
Da li ste skoro oduvek znali kako zelite da vas zivot izgleda ili ste mnogo sta menjali u hodu? Kako odabirate puteve, da li dobro promisljate svaki pa onda znate ili i nakon promisljanja ne znate pa vam treba neka kocka, pa kako ispadne?
Recimo da sam imao dosta alternativnih verzija u smislu "ako ovo, onda ono" ali nisam se gubio u nagađanjima. Budućnost znaju samo Bog i Milan Tarot.
Da li se kajete - pa sta mi bi da to odlucim? Da li pokusavate ako shvatite da ste pogresili da skrenete na novoj raskrsnici ka onom putu koji ste ostavili? Da li razmisljate kakav bi bio zivot da ste odabrali drugi put?
Kajanja nema jer čovek nikad ne može da zna šta bi mu bilo bolje kad donosi jednu odluku -- da bi znao, morao bi da živi dva paralelna života pa da uporedi.
O vraćanju ne razmišljam, mislim da je pomalo budalaština da baciš trud koji si uložio da nešto dovedeš do pola i onda to napustiš da bi otišao u nešto drugo. Ali postoje izuzeci kad se takvo "vraćanje" ljudima isplatilo.
Da li ste zadovoljni vasim zivotom sada i mislite li da cete biti uspesni i na buducim raskrsnicama?
Izvinjavam se što ću biti ozbiljan, ali treba biti svestan sopstvene smrtnosti. Za 50-100 godina sve te naše odluke i ta neverovatna ogromna važnost koju pridajemo sebi postaće prah i senka. Što rekao jedan grčki duhovnik: "Opominji se smrti i ne očajavaj".