Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Marvin
12. oktobar 2009. | 15:59 -> 17:55 | Izvor: B92
U Šapcu se osniva stranka "Moja Rusija" sa programskim ciljem političkog zbližavanja i ujedinjenja dve zemlje, Srbije i Rusije.

Da osnuje ovakvu stranku odlučio se čovek koji je 22 godine živeo u Sjedinjenim Američkim Državama. Poziv Šapčanima da podrže registraciju prve pro ruske stranke, počinje na ulici. O tome su, uz detaljno objašnjenje o osnivanju i programu stranke Srpskog spasenja – Moja Rusija preko oglasa upoznati i čitaoci lokalinih novina.

Osnivač stranke Ivan Isaković, koji se nakon 22 godine života u Sjedinjenim Američkim Državama vratio u rodni grad, veliki je zaljubljenik u Rusiju. To potvrđuje u osam programskih tačaka među kojima je najvažnija “Borba za ujedinjenje sa svojom Pravoslavnom majkom i Kolevkom Rusijom”.

“Ruski narod je uz nas, mi ovaj voz u istoriji ne smemo da propustimo, premijer Putin i predsednik Medvdev su na čelu našeg naroda. Znaci, Rusi su naš narod kao što smo i mi njihov” kaže Ivan Isaković.

Osim razgovora sa ruskim ambasadorom u Srbiji, Isaković nije imao nikakvih kontakata sa ruskim zvaničnicima. Ipak, on veruje u ujedinjenje dve zemlje.

“Ovo je veoma prirodan savez koji će da traje. On nikada nije ni prestao kod pravih Srba, ali smo samo imali pogrešne političare” kaže Isaković.

Podršku osnivanju stranke do sada je dalo nekoliko stotina Šapčana, ali Isaković smatra da neće biti problem prikupiti 10 hiljada potpisa, koliko je po novom zakonu potrebno za registraciju stranke.

“Ovo je jedina stranka koja ustvari treba, sve druge će najverovatnije prići nama” kaže Isaković.

Većina onih koji su podržali registraciju proruske stranke, poput Isakovića, osećaju bliskost sa ruskim narodom.

“Rođena sam u porodici sa dosta dece, svi smo učili ruski u školi i nas su učili: Nas i Rusa dvesta miliona” kaže Šapčanka koja je došla da podrži osnivanje stranke.

Pristalice stranke u osnivanju sada se pripremaju da u što većem broju dočekaju predsednika Rusije Dmitrija Medvedeva koji uskoro stiže u posetu Beogradu.

Inače, Isaković je nedavno gostovao na televiziji "Raša tudej" na engleskom jeziku. Možete pogledati snimak tog gostovanja.

''
Korisnikov avatar
By castor
Ocekujem da Ivana Zigon bude sekretar stranke.
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Konačno imamo trilogiju: Nova Srbija, Moja Rusija i Tuđa Amerika. :cheer:
By Simor
Srbija je imala tu nesreću što posle Drugog svetskog rata nije bila pod Staljinovom čizmom.

To bi uravnotežilo odnos prema Majčici Rusiji.

:cigareta:
By Simor
A za uravnoteženiji odnos prema Rusiji (koji, naravno, ne podrazumeva rusofobiju) možda nije potrebna čizma.

Nekada su i knjige dovoljne (bar nas je tako učio Dositej Obradović).

Recimo:

Mihail Riklin "Pisma iz Moskve"
Pavle Rak "Nacionalistička internacionala"
Ana Politkovska "Putinova Rusija"
Ana Uzelac "Deca Putina"
Korisnikov avatar
By erkondisn
a oni s malo manje vremena mogu odvojiti 45 min da pogledaju dokumentarac 'Diary of a Mail Order Bride' da utvrde brojne mogucnosti koje im pruza ta zemlja :yes:

nije bas da je ultraprikladno, ali u svjezem mi je sjecanju :)
Korisnikov avatar
By blabla54380
Originally posted by Marvin
“Ruski narod je uz nas, mi ovaj voz u istoriji ne smemo da propustimo, premijer Putin i predsednik Medvdev su na čelu našeg naroda. Znaci, Rusi su naš narod kao što smo i mi njihov” kaže Ivan Isaković.
mi nismo ni sami uz sebe.
jeste. postoji izmedju srbije i rusije prijateljstvo, nesto sto nas veze kao sto je pravoslavlje, ali to je bitno samo tipa za bitef :smeh: ekonomija, vojska, mislim politika uopste, nema veze s vezom da l je neko nekom pomagao u II sv. ratu, da li se krste sa tri prsta ili celom sakom, ko je kome pruzio humanitarnu pomoc i sl. te cinjenice su bitne za knjizevnike, dramaturge. neki ljudi, potput te ivane zigon stvarno ne zele, onako strasno odbijaju da izadju iz tog epskog bureta i pocnu da gledaju na realnost bez opterecenja srpsko-ruskom poezijom.
By жњ
Da osnuje ovakvu stranku odlučio se čovek koji je 22 godine živeo u Sjedinjenim Američkim Državama.

Ta pojava da se promovisanjem ruskofilskih utopija najviše bave oni koji primaju američku platu ili penziju mi je apsolutno fantastična!! Nije mi jasno zbog čega ta persona nije jednostavno emigrirala u Rusiju umesto u SAD još pre 22 godine, nego sada umesto toga želi sve NAS da preseli u Sibir.

:kakodane:
Korisnikov avatar
By nsBeckie
jooj nisam mogla da odgledam citav intervju, kako je antipatican taj osnivac s njegovom total support.................ccc

koje gluposti :bljak:
By Dragonite
Originally posted by жњ
Da osnuje ovakvu stranku odlučio se čovek koji je 22 godine živeo u Sjedinjenim Američkim Državama.

Ta pojava da se promovisanjem ruskofilskih utopija najviše bave oni koji primaju američku platu ili penziju mi je apsolutno fantastična!! Nije mi jasno zbog čega ta persona nije jednostavno emigrirala u Rusiju umesto u SAD još pre 22 godine, nego sada umesto toga želi sve NAS da preseli u Sibir.

I mene to fascinira. Valjda je lakše biti idiot kad imaš para i vremena.

Btw, je l' još nekome upalo u oči da je ruski ambasador pomalo previše prijateljski nastrojen u Srbiji? Mislim, ostale kolege mu ne primaju sve i svja sa ulice (prvo 1389aši, sad ovaj).

Da li će britanski ambasador primiti mene zato što i ja osećam povezanost i bliskost sa njegovom zemljom?
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by жњ

yep..... i shto je najparadoksalnije, ima takvih ovde k'o pleve.....

elem, zar srs-dss-ns-obraz-1389..... vec nisu ovo osnovali davno?

sve shto imam reci, niko ne negira da su Rusi srodan jezichno, kulturno, ovo, ono.... narod svim slo(a)venskim narodima pa i Srbima, ali ici na neku primitivnu konfesijsko (nije bre ni versko vec puko konfesijsko) ogranichenu bratovshtinu je tako srednjovekovsko. No, chak ni to nije toliko u pitanju koliko je zapravo josh veci problem po sredi- proslavljanje suzanjsko-kolektivistichkog i antiprogresivnog politichkog mentaliteta od kog bash duboko pate vecinski i Srbi i Rusi. To je ono shto je najzabrinjavajuce.
Umesto negovanja senzibiliteta na posve drugim i boljim osnovama, Srbi i Rusi bi da neguju bash ono od cheg pate i shto im je ruzno. naopako, naopako.....
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by Dragonite

Da li će britanski ambasador primiti mene zato što i ja osećam povezanost i bliskost sa njegovom zemljom?
Pa, ja sam josh davno govorio da bi gejevi Srbije trebali imati shto chvrshce kontakte s ambasadama iz gej-prijatejskijih zemalja.
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by nsBeckie
jooj nisam mogla da odgledam citav intervju, kako je antipatican taj osnivac s njegovom total support.................ccc

koje gluposti :bljak:
Tačno tu sam i ja prekinuo.

Total idiot.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
Originally posted by Marvin
...Borba za ujedinjenje sa svojom Pravoslavnom majkom i Kolevkom Rusijom...
nije li ovo samo po sebi protivustavno i već dovoljno za zabranu te "stranke"?
Korisnikov avatar
By Loni
Iako je ova stranka potpuno antiustavna jer se bori za ukidanje nezavisnosti Srbije, opet mi je draža od DSS-a i radikala.
Ovi su bar iskreni. Jasno i glasno kažu šta žele.

DSS, SRS, Obraz, Dveri itd. zalažu se za takođe za Srbiju kao rusku guberniju, kao antipod EU, koja je svud oko nas, ali na skriveni, podmukliji način.

Ovako bar imamo situaciju crno na belo, što je mngoo bolja varijanta.
Korisnikov avatar
By Zonche!
loni sta je tebi ovih dana?

edit:
blenta je
Korisnikov avatar
By m..
omg. ja cu da osnujem 'moj teletabilend'
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by Vel boy
sve shto imam reci, niko ne negira da su Rusi srodan jezichno, kulturno, ovo, ono.... narod svim slo(a)venskim narodima pa i Srbima
Nisi ucio ruski nikad. Ne moras ni da potvrdjujes. :D
Meni je recimo ruski sto puta tezi i komplikovaniji nego slovacki ili ceski (no, hajde, od slovackog se ogradjujem jer sam slusala kako ga govore ovi nasi domaci Slovaci, sto znaci da je pretrpeo dosta uticaja od srpskog).

Ontop: tu budalu treba gurnuti u neku jamu i zaliti betonom. Prao je tepihe i setao kucice po Americi pa se vratio da ovde svoju pamet prosipa. Pu!
Korisnikov avatar
By Ombeliko Brunner
Kolko se ja secam mi smo jos od 99. godine u savezu sa Rusijom i Belorusijom.
Korisnikov avatar
By nsBeckie
drugo je politicki savez, a drugo je biti deo neke drzave i ne biti samostalna drzava...
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by Wilhelmina

Nisi ucio ruski nikad. Ne moras ni da potvrdjujes. :D
Meni je recimo ruski sto puta tezi i komplikovaniji nego slovacki ili ceski (no, hajde, od slovackog se ogradjujem jer sam slusala kako ga govore ovi nasi domaci Slovaci, sto znaci da je pretrpeo dosta uticaja od srpskog).
http://gay-serbia.com/forum/viewthread. ... 224&page=4 Ovde sam detaljno opisao moju "situaciju" u vezi bavljenja stranim jezicima, shto ukljuchuje i ruski. :)
Ruski jeste komplikovaniji i tezi za izgovarati (zbog ogromnih palatalizacija raznih vrsta i glasova i naglasaka stranih srpskom, hrvatskom, bosanskom), ali vokabular ruskog je uz bugarski najblizi upravo srpskom, hrvatskom, bosanskom, valjda zbog jakog uticaja crkvenoslovenskog koji je snazno uticao na vokabulare i leksiku kako ruskog tako i s-h-b iliti b-h-s jezika. In other words, lako je ruski razumeti pogotovo kad se chita (pa taman i ako se ne chita pravilno), dok ga je teze pravilno tj. originalno izgovarati.
Vec npr. ukrajinski i poprilichno beloruski su udaljeniji vokabularom i leksikom od s-h-b jezika, ali je ukrajinski chini mi se neshto lakshe izgovarati, slichnije npr. slovachkom po lakoci izgovaranja. beloruski je opet teze izgovarati i od ruskog. itd.....
Korisnikov avatar
By Madonna
Originally posted by m..
omg. ja cu da osnujem 'moj teletabilend'
count me in
Korisnikov avatar
By Loni
Ja sam našim rusofilima jednom predložio nešto sasvim drugo.

Razmena teritorije Srbije i Gruzije.

Pošto su Srbi rusofili (sem možda njih 10 %) da se svi nasele u Gruziju,
a Gruzini, koji su zapadnjaci da dođu ovde i konačno postanu deo zapada, za kim čeznu.

Zamena kuće za kuću - kao što su predložile neke izbeglice sremskim Hrvatima tokom devedesetih.

Vojvođani da odu na deo uz Crno more, Beograđani u Tbilisi, Šumadinci na doline Kavkaza i mirna Bačka... iliti Osetija.

Ako Rusi toj novoj kavkaskoj republici i oduzmu Abhaziju i Južnu Osetiju pa šta s tim?
Rusofili su pa što da se bune.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!