Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Navijač osuđen na 10 godina zatvora

Navijač Crvene zvezde Uroš Mišić (19) osuđen je u Okružnom sudu u Beogradu na 10 godina zatvora, za krivično delo pokušaj ubistva pripadnika Žandarmerije Nebojše Trajkovića na fudbalskoj utakmici Crvena zvezda - Hajduk iz Kule.

Sudsko veće je ocenilo da je napad na Trajkovića, koga je Mišić napao upaljenom navijačkom bakljom, pokušavajući da mu je ugura u usta, predstavljao "linč službenog lica", pošto Trajković nije dao povoda za napad.

Osuđeni Mišić i tužilaštvo imaju pravo žalbe na presudu u roku od 15 dana po prijemu njenog pismenog otpravka.

Zbog učestvovanja u prebijanju Trajkovića na toj utakmici, dvojica navijača "Crvene zvezde" osuđena su, 5. septembra, u Drugom opštinskom sudu na zatvorske kazne.

Miloš Zimonja je osuđen na godinu dana i osam meseci zatvora, a Slaviša Drakul na godinu dana zatvora, zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi, iz Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama.

Zbog nereda na toj utakmici, u Drugom opštinskom sudu u toku je dopuna istrage protiv generalnog sekretara FK "Crvena zvezda" Zorana Damjanovića, direktora stadiona Miodraga Ćorovića, komesara za bezbednost stadiona Novice Mijuškovića i delegata FSS na toj utakmici Radeta Popovića.

Damjanoviću, Ćoroviću, Mijuškoviću i Popoviću na teret se stavlja krivično delo "teško delo protiv opšte sigurnosti", zbog sumnje da nisu preduzeli sve mere i aktivnosti za sprečavanje nereda na stadionu u toku utakmice.

Slika

Da li je, po vasem misljenju huligan zasluzio izrecenu kaznu ?

Ja mislim da je 5 godina bila sasvim adekvatna kazna za ovo delo.
Korisnikov avatar
By jukie
Koji huligan? Ima milion huligana u Srbiji
By LeMale
BEOGRAD - Navijač Crvene zvezde Uroš Mišić osuđen je juče u Okružnom sudu u Beogradu na deset godina zatvora zbog pokušaja ubistva žandarma Nebojše Trajkovića tokom utakmice Crvena zvezda - Hajduk Kula. Presuda Mišiću je do sada najstroža kazna za divljanje navijača na stadionima, koje neprekidno traje poslednjih petnaest godina.

Procitaj vise

Slika

Da li smatrate da je kazna prejaka?Da li licno mislite da je kazna uopste adekvatna?Da li mladicu od 20 treba unistiti zivot na ovakav nacin?

Zasto se za ovakav cin u Srbiji odredjuje kazna od 10 godina a u isto vreme policija bukvalno cokulama gazi ljude po ulicama ne pitajuci te a posle taj isti policajac dobije samo suspenziju ili premestaj na drugo radno mesto!?

Da li smo mi u Srbiji destruktivniji od na primer Engleza gde Engleski bobi ne nosi pistolj kad je na duznosti jer je napad na policajca najveci zlocin u Engleskoj?

Licno mislim da je kazna koju je sud izrekao Urosu preteska i da mu je zivot osakacen.

Sta Vi mislite?Ceo grad je izlepljen parolama "PRAVDA ZA UROSA" :molise:
Korisnikov avatar
By L-Only
upravo sam otvorila temu slicnu ovoj

:)

ko ce da je brise ?
Korisnikov avatar
By ivanazuh
DA. TREBA GA OSUDITI NA DESET. ALI NE SAMO NJEGA, VEC I GOMILU DRUGIH KOJI JOS NISU NI DOSLI DO SUPA, A KAMO LI SUDA. KADA SVI BUDU NA SUDU, ONDA MOZEMO DA PRICAMO I O DUZOJ KAZNI.
IMA DVADESET LETA. MA KO MU JEBE MATER KAD JE TAKAV, A TAKVIMA JE MESTO U ZATVORU ILI BOLNICI.
By J...
Da se ja pitam osudila bih ga na 20 godina! Ne vidim svrhu postojanja ovakvih agresivnih jedinki u drustvu. Pa jos napad na policajca, sluzbeno lice u Americi bi dobio smrtnu kaznu za to! :avalon:
Korisnikov avatar
By L-Only
Sve agresivne ljude treba strpati u zatvor jer su opasnost za neduzne muskarce, zene i decu, kad su vec takvi, neka robijaju !
By Swanheart
treba ga osuditi na 30 godina.
koji bi svestan razuman covek NABIO BAKLJU U USTA drugom coveku.
sve to treba motkom umlatiti pa onda poslati u zatvor.
Korisnikov avatar
By unic0rn
hahahah
Mladicu koji sa 20 godina ide po tribinama i ubija/prebija bilo koga, pa i policajce i treba unistiti zivot, tacnije - sam si ga je vec unistio - sama pala sama se ubila.

to sto ima 20 ne znaci da ne moze da ubije manje ili vise
Korisnikov avatar
By Paki
Originally posted by LeMale
Da li smatrate da je kazna prejaka?
Ne.
Da li licno mislite da je kazna uopste adekvatna?
Recimo da da.
Mogla je biti i veća.
Da li mladicu od 20 treba unistiti zivot na ovakav nacin?
Mladić od 20 godina je pokušao prekinuti tuđi život, te će 10 godina sasvim dobro doći i njemu i drugima da porazmisle o tome šta su radili i šta će raditi ubuduće na stadionima i ostalim sportskim objektima.
... napad na policajca najveci zlocin u Engleskoj
Jesi li ti postavio ovu temu možda ? :sweet:
... kazna koju je sud izrekao Urosu preteska i da mu je zivot osakacen.
Ma jadna Urošica... strašno... :usamljen:
Korisnikov avatar
By neny
le male:"Da li mladicu od 20 treba unistiti zivot na ovakav nacin?"

bolje bi ti bilo da razmisljas kolko je zivota unistio taj mladic.kolko suza,bola,batina,straha je neko pretrpeo zbog njega.mamu im jebem svima njima bi ja po 20 ,pa da vidim dal ce da mu padne napamet ponovo da se izivljava nad nekim i uteruje cisto srpstvo.
kad sve te njihove vodje dobiju po 20g ,necemo imati razbijen grad i glave na svake dve nedelje,i zivecemo bez straha za zivote,dostojanstvo,imovinu kao sav civilizovan svet.
Korisnikov avatar
By L-Only
unicorne, ajde spoj ovu i moju temu koja je anketa, pa da vidimo kako bi teklo glasanje :)
Korisnikov avatar
By gorilica
LeMale, da li si ti uopshte video snimak dotichnog, za koga se zauzimash, kako davi policajca i pokushava da mu baklju nabije u usta?

Svaka chast sudiji. Nadam se da je ovo samo pochetak ovakvih odluka, a vezano za huligane.
Korisnikov avatar
By unic0rn
Na Zvezdinom stadionu je izvršen linč nad Trajkovićem. Pržen je obesno i varvarski, bakljom, a ničim nije dao povoda za napad.
jbt ko je vaspitavao tu decu.... to je za batine i nista vise...
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Ja bih to i na duze u zatvor... :sudija:
Korisnikov avatar
By ivanazuh
@Pakice, ja te lolim. Ovako blag cinizam u poslednjoj recenici je prosto divan! :jerry:
Korisnikov avatar
By gorilica
Zauzimam se??

Stekao takav utisak chitanjem uvodnog posta i sledecim tvojim komentarom:
Licno mislim da je kazna koju je sud izrekao Urosu preteska i da mu je zivot osakacen.
Korisnikov avatar
By neny
slazem se NEDOVOLJNO.
krajnje je vreme da njih neko pocne da nacionalno osvescuje,isuvise su se raspustili
By LeMale
A kad majka baci svoje novorodjeno chedo u kontejener to nije pokusaj ubistva?I kad je takva osudjena na bar 1 godinu zatvora?
Sve tako divno funkcionise u nasoj drzavi samo je ovaj momak kriv...
Korisnikov avatar
By ivanazuh
Ali morate priznati da je mali divan za seksualno zlostavljanje! Pa zar nije? :bic:
By biotherm
neadekvatna kazna... trebala bi da bude duza, jer je u pitanju tudji zivot...

hehe, "Urosica"... u zatvoru...
By LeMale
Originally posted by gorilica
Zauzimam se??

Stekao takav utisak chitanjem uvodnog posta i sledecim tvojim komentarom:
To je samo tvoj utisak i nema veze sa zauzimanjem!Rekao sam samo sta mislim!
Korisnikov avatar
By Island
takve sve treba skloniti sa ulice u zatvore pa neka se izivljavaju medju sebi slicnima... Steta samo sto se svi nasilnici ne osudjuju na takve kazne, vec je od uticaja ipak cinjenica da li je to napad na policajca ili tamo nekog beskucnika. Mislim da je kod nas kaznena politika katastrofa... Pritvori su predugi i uslovi katastrofalni (a u pritvorima mogu da sede i nevini ljudi) a zatvorske kazne prekratke u startu pa jos ih i skracuju tokom izdrzavanja.
Kako neko moze imati sazaljenja nad momkom koji je davio coveka i pokusao ga zapaliti gurajuci mu baklju pod jaknu i u usta. Tom momku uopste nije unisten zivot, on je takav put sam izabrao, a mogao je unistiti tudji zivot ili sutra ugroziti jos neciji.
Korisnikov avatar
By erkondisn
nazalost, obicno zatvaranje za 10 godina preblaga je kazna za ovako nesto. a uostalom, zasto bi se trosio drzavni budzet za stoku ovakvog tipa? zasto ne bi drzava malo i zaradila na takvim slucajevima, npr. obavljanjem nekakavog drustveno korisnog rada (uz strogu kontrolu nadleznih tijela), uz istovremeno mjesecno placanje odredjene sume novca (ovisno o imovinskom stanju, uz mogucnost povecavanja te svote) kroz slijedecih 30 godina.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Da li smatrate da je kazna prejaka?
Ne. Iznenadila sam se duzinom trajanja kazne, obzirom da se govorkalo o poostravanju kazni za napad na sluzbeno lice.
Da li licno mislite da je kazna uopste adekvatna?
Mislim da nije, iz gore pomenutog razloga. Radi se ipak o pokusaju ubistva + se radi o sluzbenom licu.
Da li mladicu od 20 treba unistiti zivot na ovakav nacin?
On je sam sebi unistio zivot svojim postupkom. Zakonom akcije i reakcije, da li je trebalo coveku koji radi svoj posao i suzbija nerede naneti teske telesne povrede? Da li bi vi voleli da neko pokusa da ubije vas dok radite svoj posao?
... kazna koju je sud izrekao Urosu preteska i da mu je zivot osakacen.
Zlocin koji je pocinio je mnogo gori. Zapravo, ima ludu srecu sto je to uradio u Srbiji gde sudstvo i dalje ne poznaje dozivotnu robiju i smrtnu kaznu, pa ni za monstruoznije stvari od ove.
Elem, mislim da bi bilo dobro i osuditi Zvezdu na igranje pred praznim tribinama. Pa ce onda razmisliti koga ce podrzavati i kakve ce majice da nose.
Korisnikov avatar
By Paki
A kad majka baci svoje novorodjeno chedo u kontejener to nije pokusaj ubistva?I kad je takva osudjena na bar 1 godinu zatvora?
Sve tako divno funkcionise u nasoj drzavi samo je ovaj momak kriv...
Imaš sestre, a da to i ne znaš :sweet:

http://www.youtube.com/watch?v=0wxJ3GfjG5U
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!