Kao sto je bilo skoro na forumu, videli smo video insert sa parade u Turskoj... A posto su Grci, kao i mi, na Balkanu, i "pravoslavna" zemlja kao i nasa, i bili su pod Osmanlijama kao i mi...
Pa da vidimo kako je bilo na paradi u susednoj i bratskoj nam zemlji...
isto jedna od velikih zabluda je da su parade nekakav zapadni fenomen,sto apsolutno nije istina,izrael,tajland,taiwan,japan,novi zeland,australija......imaju sasvim pristojne parade bez ikakvih napada!
samo idite na youtube i informisite se,videcete i sami u kakvim ste okovima zabluda(koje ste automatski prihvatili) bili!
gotovo sve zemlje u okruzenju srbije imaju parade!neke uz jaku zastitu policije,neke opustene,ali ih u svakom slucaju imaju(bitno je dakle da ih drzava stiti)!
Originally posted by Zibro
eggs, yoghurt thrown against the Athens Pride parade....
Violent interruption of the Athens Pride parade.......
itd itd itd , dakle nigde nije savrseno ali ljudi imaju muda da budu out , mozda smo mi Srpski pederi samo malo vece devojcice od ostalih ... ko zna
slozicu se s tobom da u sr. ima nazalost puno pedera(tako nazivam one koji imaju zenu,decicu,obicno su profesori,i svoje casove koriste za raspirivanje mrznje prema sopstvenoj skupini),ali mislim da za ovo nisi u pravu,zelim da postujemo zrtvu svih onih iz 01.!
pritom ne treba zaboraviti da svuda u okruzenju policija stiti gejeve,a ne ultradesnicare,dok je u sr. upravo suprotno!
u grckoj se nazalost ove godine,desio mali eksces,ali je policija odma reagovala,i ne treba zaboraviti da prethodnih godina ,cak ni tih manjih ekscesa nije bilo,nikakvih kontramitinga i sl.sto govori o tome da u grckoj postoji razvijena kultura nenasilja,i pored jakog uticaja ortodoxne crkve.
dok za sr. to ne mozemo reci,ovde niti postoji kultura nenasilja prema razlicitima,a uticaj crkve koja otvoreno rasplamsava nasilja je ogroman.
isto ono sto se moze zapaziti je da crkva u grckoj nije svemocna,dakle imamo simptome prisutnosti pravne drzave,ne zaboravite i pored vruce retorike gpc ,kada je u pitanju gej populacija,vi u grckoj necete videti nekog svemocnog zarka gavrilovica ,koji predvodi skupinu batinasa!
ove godine je bilo i prvo gej vencanje u grckoj,koje je gradonacelnik dozvolio,a u izraelu je cak vlada dozvolila i usvajanje dece od strane gej parova,ministar za pravdu u vladi izraela je tada rekao,da gradjani izraela moraju ziveti u skladu sa duhom vremena!
a evo vam inicijativa za dozvoljavanje gej vencanja,od strane clana vlade iz ureda za antidiskriminaciju:
''
a ovo vam je mister gej europe,predstavnik bugarske ove godine,u svom gostovanju u jutarnjem programu,najgledanije tv u zemlji,inace student prava:''
potpuno se slazem sa tobom .
Duboko sam ubedjen da bi Srbija bila drugacije mesto za zivot kada bi bilo vise ljudi koji su ok sami sa sobom i cinjenicom da sy gay a odma zatim i kada bi bilo vise ljudi koji su out , kada bi se populacija malo prosvetlila i shvatila da su gay ljudi najobicniji ljudi koje vidjaju svaki boziji dan na ulici , na poslu , u samoposluzi , kod lekara ......
Sa druge strane mogu ja da trabunjam koliko hocu pogotovo kada mi boravak u inostranstvu malo da krila ali s obzirom na to da ni ja u Srbiji nisam out pretpostavljam da jednostavno nemam prava na kritiku.
Originally posted by neny
u grckoj se nazalost ove godine,desio mali eksces,ali je policija odma reagovala,i ne treba zaboraviti da prethodnih godina ,cak ni tih manjih ekscesa nije bilo,nikakvih kontramitinga i sl.sto govori o tome da u grckoj postoji razvijena kultura nenasilja,i pored jakog uticaja ortodoxne crkve.
dok za sr. to ne mozemo reci,ovde niti postoji kultura nenasilja prema razlicitima,a uticaj crkve koja otvoreno rasplamsava nasilja je ogroman.
isto ono sto se moze zapaziti je da crkva u grckoj nije svemocna,dakle imamo simptome prisutnosti pravne drzave,ne zaboravite i pored vruce retorike gpc ,kada je u pitanju gej populacija,vi u grckoj necete videti nekog svemocnog zarka gavrilovica ,koji predvodi skupinu batinasa!
ove godine je bilo i prvo gej vencanje u grckoj,koje je gradonacelnik dozvolio
grcka crkva u grckoj ima ogroman uticaj na nekoliko grckih baba.
mislim, nijedan grk nikad ne bi rekao nesto protiv crkve u javnosti, ali u stvarnosti, niko ih ne sisa ni 2% (osim u grckoj makedoniji, zbog huskanja na bjr makedonce, ali i to zato sto im episkop antim tambura po nacionalnoj zici)
dabome, popovi osude svaku paradu, gorepomenute babe se prekrste "iju boze me sacuvaj" (theos filaksi) i to je to. posle se brinu kako da sebi udese zivot i boli ih bas da li ce da se odrzi gej parada ili ne.
ali nema mahanja ni deklarisanja homoseksualnosti, za mnoge javne licnosti/zvezde (sakis, protopsalti, hadzijanis, gomila umetnika, pisaca, reditelja, tv voditelja, socialites) svi znaju sve ali oni nikad ne bi govorili o tome, niti bi ih neko pitao
ali stanje je neuporedivo bolje nego u srbiji. vidjao sam gej ljude na ulici kako se drze za ruke, ljube i sl. (u gradovima, ne samo na mikonosu i ostrvima gde je to samo turisticka vitrina) i sto je najvaznije gej ljudi su prisutni u javnosti, prihvaceni na poslu i imaju VRLO jak lobi
off:
unicorne, zlato, pa kada ces mi konacno metnuti jedan smajli sa grckom zastavicom (ili dve zastavice - grcka i rainbow)?
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.