Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

By Tresh-grl
Svadjala sam se s mamom nesto dans i rekla mi je da sam nesposobna za bilo sta i kenjala satima jer ne umem da isecem hleb.
Jednostavno ne znam,uzmem,isecem i ispadne retardirano nekako i pocnem da placem,iznerviram se odmah.
Zato inace kupujem vec seceni hlab ili tostice male.

I ne znam da skuvam kafu,ukljucim rernu ili ves masinu.
I kao zbog toga sam nesposobna za zivot...maaa daaaj.

Sigurno postoji nesto elementarno sto i vi nikada niste naucili da radite pa vam ne kenjaju sigurno??

:povez:
Korisnikov avatar
By *deni*
Ma, pusti ... Roditelji su tu da kenjaju, mi da teramo po svome i tako ti to, draga, funkcionise svuda i oduvek.
:B
Korisnikov avatar
By anche
... off
ont: ja sam uvek volela da naucim nesto sto vec ne znam iz prostog razloga sto ne zelim da zavisim od nekog drugog i njegove dobre volje.

uprkos ogromnom strahu (vise-manje iracionalnom) od struje sama menjam licne na osiguracima i to je ok. zamena sijalice vec ide nesto teze ali uspem - svaki put (za sada :uplasen: ) :giggle:

*** post izmenjen od strane moderatorke
Korisnikov avatar
By *deni*
Mada, stvarno mi nije jasno kako je moguce da ne umes da skuhash kaficu.. :puzzle:
To je tako jednostavno...
:jutro:
Korisnikov avatar
By Momo
Ja sam master za sve kucne poslove :kralj: :zvezda:

kuvam, perem, peglam, cistim, popravljam male kucne aparate, vodoinstalacije, elektroinstalacije, sitne kvarove na kolima... ma sta god oces...

ranije nisam verovao da neko ne zna nesto da radi... mislio sam femkaju se ljudi, nece da nauce, lenji su...al sam onda skontao da nije bas tako...
neki ljudi jednostavno nemaju osecaj za neke stvari ili su prosto toliko smotani da i pored najbolje volje ne uspevaju da odrade najprostije poslove...

e sad, za takve ljude nema zime ako znaju da rade nesto drugo sto ce im doneti kintu da plate majstora, kuvaricu/kuvara, sobaricu/sobara...

sve se danas placa... dolazak vodoinstalatera je 1000 dinara a radni sat 2000 pa ti vidi sta ces :D
Korisnikov avatar
By anche
e da, mama ti je verovatno 'kenjala satima' iz najbolje namere jer zeli da budes koliko-toliko sposobna za zivot. ne uzimaj joj to za zlo, sto rece deni.
By fazza
A tko je malo pre zaTkljuchao temu? :tuc:

@Tresh...ne nerviraj se dzabe, nisi jedina koja ima problema u kuhinji. Moja sestra uvek neshto razbije, prolije, prevrne, zapali, pa se isto tako iznervira i onda svi komplet dodjemo do zakljuchka da je bolje da se kloni kuhinje, jer da kuva i sprema ne ume. Kad se uda bolje da potrazhi kucnu pomocnicu i kuvaricu. :neznam: Sad se mozhesh posluzhiti mojom prichom i reci mami da ima i gorih od tebe, pa joj navedi sve ove primere razbijanja, prolivanja, prevrtanja i paljenja, verujem da ce joj biti lakshe. :)
Korisnikov avatar
By Heavy Metal Lover
ja sam jednom zapalio kuhinju :D ali bash bash... hteo da ispechem jaja za dorucak i stavim ja na pec posudu sa uljem ili je bila mast, pojma nemam. ostavim to i odem u kupatilo. vracam se posle pet minuta i ono iz posude bukvalno fura plamen ka plafonu. ja brzo do peci da zavrnem plinsku bocu i bacim neku krpu preko plamena, kad ono... rukom zakacim vazu i voda iz vaze pravo na tu posudu.... u sekundi je buknuo takav plamen koji sam video samo u filmovima, ceo plafon je goreo u jednom trenutku i odmah je plamen nestao :D mislim da je to najvece sranje koje sam ikad napravio
Korisnikov avatar
By Modesty
Roditelji zaista kenjaju,to stoji a kavu si mogla naučiti zbog sebe...moj sin od 8g to zna.
Korisnikov avatar
By coka
joj kafa :backstab: tek ima par meseci kako znam da skuvam dobru kafu ranije je to bio blagi uzas...

ima vremena naucices se :) uostalom ako ne dok si sa mamom jednom ces morati kad budes zivela sama... jednom ce morati da ispadne dobro :uljenavatru:
By J...
Originally posted by Tresh-grl
Svadjala sam se s mamom nesto dans i rekla mi je da sam nesposobna za bilo sta i kenjala satima jer ne umem da isecem hleb.
Jednostavno ne znam,uzmem,isecem i ispadne retardirano nekako i pocnem da placem,iznerviram se odmah.
Kako tipicna slika. Roditelj koji govori detetu da je nesposobno za bilo sta i dete sa toliko niskim samopouzdanjem da place zato sto ne moze da isece hleb. Da je taj roditelj ikad znao da pokaze razumevanje i strpljenje ove teme a ni ostalih slicnih ne bi bilo. I to treba da je jasno i onima koji moralisu o drogi a pri tome nemaju ni malo iskrenog razumevanja.

Tresh-grl, trazi od keve da te nauci sta god ne znas. Nemoj da dozvolis da ti govori da si nesposobna jer je ona jos nesposobnija ako te tako jednostavne i obicne stvari nije uspela da nauci.
Korisnikov avatar
By Modesty
Originally posted by J...
Kako tipicna slika. Roditelj koji govori detetu da je nesposobno za bilo sta i dete sa toliko niskim samopouzdanjem da place zato sto ne moze da isece hleb. Da je taj roditelj ikad znao da pokaze razumevanje i strpljenje ove teme a ni ostalih slicnih ne bi bilo. I to treba da je jasno i onima koji moralisu o drogi a pri tome nemaju ni malo iskrenog razumevanja.

Tresh-grl, trazi od keve da te nauci sta god ne znas. Nemoj da dozvolis da ti govori da si nesposobna jer je ona jos nesposobnija ako te tako jednostavne i obicne stvari nije uspela da nauci.

Bravo mala-velika,svakim danom me sve više oduševljavaš.
Korisnikov avatar
By starky
znam sve da radim

:nokti:

samo je pitanje da li zelim ili ne...

:lizalica:
Korisnikov avatar
By Modesty
naravno da znam,znam zbog sebe da se nebih osječala kao debil i što to što znam,služi meni.
Korisnikov avatar
By BellyButton
Ne umem da isprzim jaja na oko. Uvek se rasture... :D

Kad smo kod jaja... Kolonijo, kakva su to pechena jaja? :nerd:
Korisnikov avatar
By castor
Ves masina???

"Cudo tehnike" koje nikad necu nauciti da koristim. Probao jednom i proslo jako lose
:obesen:
Korisnikov avatar
By Modesty
šali te se vi,pametnice...da vas zanima,bili bi ste vi eksperti za to.
Korisnikov avatar
By jovanabeograd
Originally posted by J...

razmisljala sam napisem nesto slicno, ali si me preduhitrila :) slazem se sa svakom napisanom recenicom. posebno sa boldiranim delom..
By alexandermagic
Da li je ova korisnica stvaran lik? :nesiguran:

Odavno živim odvojeno od mamice i tatice, tako da znam sve što je potrebno znati. Kao što je neko već napisao, pitanje je da li želim to da uradim ili ću npr. za neku popravku (bilo čega) u stanu zamoliti partnera ili ću platiti majstora.

Edit: Najradije :D bih ti ponovio ono što je već napisao korisnik Kiborg, a što je isječeno tj. off.
Korisnikov avatar
By Deksi
Trebalo bi i ti i keva da prestanete da bacate toliki hejt jedna na drugu.
Mislim da ne bi reagovala tako na te stvari da imate ok komunikaciju,ili bi te jednostavno naucila tome ranije.
Korisnikov avatar
By Tomek
Meni ponekad ne uspeva da instaliram neki progam ili igricu na komp..... A onda dodje mali bata i to uradi za 5 sekundi....

Ali on ne zna da ukljuci ves masinu...

I ne znam da napravim slag..... :blenta:
Korisnikov avatar
By Modesty
Originally posted by Deksi
Trebalo bi i ti i keva da prestanete da bacate toliki hejt jedna na drugu.
Mislim da ne bi reagovala tako na te stvari da imate ok komunikaciju,ili bi te jednostavno naucila tome ranije.

Roditelji su model ponašanja djeci,ona ih uče životnim vrijednostima i svemu ostalom svojim primjerom.....ne kaže se bez razloga,ne pada iver daleko od drveta......moram opet iskoristit priliku i reći;osobito kada su u pitanju bolesti ovisnosti,nikad se ne liječi sam ovisnik,nego i oni njemu najbliži.....kao što je banalna i primjer:za svađu je potrebno dvoje.

Roditelji su krivi za te propuste ali ipak kada malo porastemo i sazrijemo,tebali bi neke elementarne stvari naučiti radi sebe...npr;dođe mi frendica na kavu....meni 19-20 g i šta ja da radim?To je neodgovornost prema sepi,prevashodno a zatim i prema drugima:kao što nemožemo nevoliti sebe a iskreno voljeti druge ili poštovati.
Korisnikov avatar
By TheDutchess
off:
Uvek si bila razmazena.
Samo ostani uljuljkana u iluziji super zivota kog "zivis"....vec ti se obija o glavu.

on: Nikada ali nikada nisam naucila da peglam kako treba,znam ceo proces i kako i sta treba ali uvek unistim odecu koju ja licno peglam ili se uplasim da ne unistim pa ostavim na pola ispeglan ves.
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
To roditelji cesto rade, a da nisu ni svesni koliko je to kontraproduktivno. Dete uvek za posledicu ima nisko samopouzdanje, a ukoliko ne uspe da se na nekom polju istakne i postigne zapazeniji uspeh (cime ce sebi koliko toliko pokazati da nije bezvredno), moze da podje u neke stvarno lose stvari. Uglavnom roditelji to ne rade naravno, jednostavno ne umeju drugacije/bolje.

Zato inace kupujem vec seceni hlab ili tostice male.
Nerviralo je i mene, sto mi je kriska uvek ispadala bzvz (ja hocu da bude 0,8 cm debela, ravnomerna, bez rupica, bla, bla, bla), ali vremenom naucis.
Uzmi noz koji je predvidjen za hleb, poturi ispod dasku, uhvati rukom hleb, ali nemoj da ga stegnes i smireno seci (jer ako krenes sa tim ima da mi ospadne bzvz - ono i hoce, kao i za sve u zivotu). Ako ti prvih 50 puta ne uspe, njah, 51. hoce...

I ne znam da skuvam kafu,ukljucim rernu ili ves masinu.
Nisi jedina, znam ribu koja ima 40g. a ne ume nista od toga (jos uvek se koristi uputstvom za koriscenje ves masine koje joj je na brzinu ispisala moja bivsa). Cinjenica je da vecina ljudi ume da radi sve to, ali (ukoliko sam dobro shvatila) tebi tvoja materijalna situacija dpusta da ne umes, ako neces.

I kao zbog toga sam nesposobna za zivot...maaa daaaj.
Pa,iskreno - jesi, ali nemoj da te to nesto preterano brine. Zivis sa kevom i ukoliko za tvojih 20 i neku godinu nije nasla za shodno da te nauci takvim stvarima - nek radi umesto tebe. Kad se odlucis da zivis odvojeno - neke stvari ces morati da naucis.

Sigurno postoji nesto elementarno sto i vi nikada niste naucili da radite pa vam ne kenjaju sigurno??

Ne razlikujem levo i desno. I nista, zivim sa tim normalno.
Kucne poslove sam uvek umela da radim u onoj meri koja je MENI neophodna u tom trenutku. Neke stvari ne umem da radim, zato sto jednostavno nikada nisam pozelela da se time bavim. Kada za par meseci (ukoliko sve bude ok) odem iz roditeljskog doma - naucicu i to (ne zelim da sve poslove svalim devojci na grbacu, mogu to, ali ne zelim).
Za poslove oko instalacija, struje i slicnih stvari cu uvek zvati majstore, jer su oni za to strucni.
I, da, uvek ce se naci neko ko ce za ovo ili ono da kenja, dobra je stvar sto kao razumno bice covek moze da sedne i proceni koliko je ta kritika dobronamerna i realno zasnovana i ukoliko je potrebno poradi na tome. Ukoliko je kritika nastala iz nekog neplemenitog motiva - treba je ignorisati i gotovo. IMHO.

off
Ovo je prva tvoja tema u kojoj ne pominjes jednu svima nam poznatu nemilu stvar o tebi. Nadam se da ce ih biti vise. :)
Korisnikov avatar
By Heavy Metal Lover
Originally posted by BellyButton
Ne umem da isprzim jaja na oko. Uvek se rasture... :D

Kad smo kod jaja... Kolonijo, kakva su to pechena jaja? :nerd:
ne pravi se pametan, ne stoji ti :P
Korisnikov avatar
By Lunja

Mila, imas YouTube i slicne sajtove! Tamo ima sve zivo prikazano - slikovito - bukvalno. Verovatno i savet kako sto bolje iseci hleb. :testerica: Zato nema razloga da places i da se osecas beskorisnom ili sta vec...

Npr. ja sam tamo naucio kako da usijem dugme. :hekla:
Korisnikov avatar
By horus.
meni je ovaj deo stravican... :potapsava: :(
By Tresh-grl
@ looda krawitza - dala sam svoj doprinos :andjelak:

@ alexandarmagic - a sta je to pametno Kiborg rekao majketi?
Verovatno koji su sajnsfikshn filmovi veceras na tv-u :hand:

@Lunja - hvala prinjcezice :kiss:

@Dutchess - Da a zato si ti pametnica koja sve moze da izhendla. :roll:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!