Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Forum za pripadnike manje vidljivih delova populacije.
Transrodno, Interseksualno, Aseksualno, Queer, ...

Moderatori: Hys., Moderators

Dakle, posle duugog zimskog sna, napokon sam se probudila i rešila da nešto za promenu i napišem :yes: . Ovu diskusiju posvećujem onome što trenutno proživljavam, tako da ujedno imam i nekoliko pitanja za sve vas. Dakle da počnem.

Prvo, ubrzo nakon outovanja sam promenila odeljenje, i sada mi je svakako mnogo bolje u novom gde dominiraju uglavnom devojčice jel. E sad, od strane manjine - dečaka sam etiketirana kao peder, peder i samo peder! :slinavko: Ono što me je iznenadilo je to što me ta 4-ica intenzivnije prozivaju nego dečaci iz prethodnog odeljenja (s tim što ih je tamo bilo 20-tak, tako da je u svakom slučaju sada neuporedivo bolje). Smeta im muzika koju slušam, pokrete koje s vremena na vreme napravim, boja mog glasa (koja ruku na srce i zvuči pederski, da se tako izrazim).... ono što je JOŠ čudnije je i to što me i pojedine devojčice upravo zbog toga ne gotive!! e kad sam to skapirala, daleko od toga da sam pala u očaj ' SMEJALA SAM SE NA SAV GLAS!! :D :D Meni su takve stvari jednostavno smešne.

Ono što sam još primetila kod sebe je i to da sam najsrećnija kada sam sama i izolovana od svih. Razlog je jednostavan - Kada sam sama sa sobom, osećam "pravu sebe", i taj osećaj mi je oduvek dobro poznat, i osećam se jednostano srećno, ali kada sam u masi, naprosto se uvek osećam nelagodno, verovatno zbog toga što znam da me ti ljudi gledaju na pogrešan način a da ni sami nisu svesni toga, a onda i mene prosto nateraju da se bar delom sebe osećam onako kako znam da me oni vide, i onda se osećam užasno! ima li leka draga saveta? hahaha To mu dođe slično situaciji kada se nalazite u društvu za koje znate da vas gleda kao nekog niže klase, nekog glupog i neinteligentog, i onda se i sami se delom sebe tako osećate, i to vam naravno ne prija. Ono što bih dodala ovome je i to da sam tip osobe koja se plaši velikih i tzv revolucionarnih promena u životu, tako da mi je aktuelna situacija, u kojoj više ne igram striktno ulogu sina, pomalo čudna i neobična, naprosto neprirodna :( . Zato se u pojednim situacijama i osćam kao marsovac u sopstvenoj kući, pred sopstvenim roditeljima.

S druge strane, ljudi koji znaju istinu - moji roditelji i sestra me ne mogu razumeti u potpunosti zato što su i sami zbunjeni citavom situacijom, ali su voljni da pomognu, i svesni su toga da se rešenje ne nalazi u Kragujevcu već u Beogradu, i da je jedino rešenje operacija, a nakon toga selidba u inostranstvo i fakultet, a upravo ta svesnost mi najviše znači. :B E sad, što se tiče konkretnih saveta koje bih tražila od vas, oni su sledeći:

1. Kako da se izborim sa tim da sam u školi etiketirana kao homoseksualac (ni kriva ni dužna)
2. Kako da se izborim sa unutrašnjim strahovima i nepoverljivošću prema okolini?
3. Šta treba da učinim da moj problem ne bude i dalje taboo tema u sopstvenoj kući?
Dodajte i samoinicijativno poneki savet, nije na odmet. Verovatno se u trenutku nisam setila svega što me tišti. :)

Anyhow, ako ste već stigli do ovde, a pritom čitali sve od početka, želela bih i da vam se ujedno zahvalim na vremenu koje sam vam oduzela. :P :bye:
Korisnikov avatar
By ^Inaniel^
Shvatam jako dobro kako ti je i saosecam se jer sam i sama imala dosta takvih nepogoda u zivotu.
Shto se tiche saveta..
1. Sa tim se ne mozesh izboriti, tj, sa njima se ne mozesh izboriti, chak i dokazivanje da si dobra osoba nece proci. To shto oni osecaju jeste strah od nepoznatog i samim tim ljudi imaju odbojan stav. Ono shto mozesh da kontrolishesh jesi upravo ti.
Imash svoj plan, imash light motive, shta ti vishe treba?
Znam da je teshko, ali u takvim situacijama samo reci sebi - Ja to mogu, josh samo malo i ja odoh. Vi cete nesvesno ostati etiketirani kao osobe uskih i patrijarhalnih vidika na svet.
2.Tu vec vreme chini svoje.. Kad imash podrshku, sve je lako.
Vidim da su ti roditelji puni razumevanja, iako ne razumeju tachno shta ti se deshava, ali to nije dovoljno.
Druzenje sa ljudima koji prolaze kroz iste stvari jedino moze da ti podigne samopouzdanje, znajuci da nisi sama. Kada konachno budesh volela sebe kakva jesi i u potpunosti trajala u svemu, posmatracesh stvari drugachije. Sada je to mozda nesigurnost, i taj osecaj inferionosti zbog onoga kroz shta prolazish, a drugi ni priblizno ne razumeju, pa zbog toga i jesi nepoverljiva, shto je razumljivo, a kasnije cesh jednostavno takve stvari ignorisati, po prirodi stvari.
3. Opet ti nishta ne mozesh uchiniti, osim shto cesh ih kroz svoju tranziciju i iskrene, tople razgovore jednostavno pribliziti. Ne trenutnom chinu, nego tvojim osecanjima i tvom pogledu na svet.
Vremenom ce sve doci na svoje mesto. Svaki ciklus ima svoj zavrshetak, tako ce i to neshvatanje nestati vremenom.

To je sve shto mogu da kazem.. I guess. :nesiguran:
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Vazno je da pokazes da si osoba, bice, da nesto umes,
da si sposobna za sve kao i svi ostali, da se ne stidis sebe
i da visoko drzis celo. Ako se ti dokazes u onome sto i oni
cene, a to je znanje, i ako pokazes da verujes u sebe i da
si ponosna na ono sto si, oni cete prihvatiti...

Pokazi da si bolja od njih! Mudrija!

Drzim ti palceve. Rakic je super cika.. videces,
slobodno otvoreno pricaj sa njim i iznesi mu
koliko te to sve boli...

:kiss:
By Trans osoba
Znas taj tvoj dio o samoci je bas istina i mislim da mnoge lgbt osobe se osjecaju najbolje kad su same
Svak treba socijalizaciju ali strah od ljudskih pogleda i napada je jaci i cesto vani nemozes biti ono sta mozes kad si kuci i sam
bas jebeno
potpuno razumijem taj osjecaj
No dobro kaze moon hunter , vrijeme lijeci sve pa valjda i ove tvoje tranzicijske muke
By Ana_88
Loreley,ne mogu da verujem koliko smo iste!!!Potpuno te razumem,svako slovo sam shvatila i konacno shvatam da nisam sama...Zapravo,ja sam uvek usamljena jer nemam nikoga da mi pomogne kada mi se sve rusi... Znam kako je to kada te 'etiketiraju' u drustvu,kada ti prebace komentar zbog glasa.I ja isto imam pederski glas,ali meni ne smeta jer je taj glas blizi mojoj unutrasnjosti od nekog dubokog,muskog...Tacno znam taj opis nelagode u drustvu,kada moram da se ponasam po drustvenom kalupu i nekim normama koje je prepisalo drustvo i sve da bi izbegla provokacije...'Zivot koji mi je sve uzeo darivao mi je ovu sutnju da mi bude stit prema ljudima,uteha u svim dogadjajima.U toj tisini je sue moje: MOJA VERA-spasena iz tolikih poraza,MOJA SAMACKA RADOST-natopljena suzama i moja STRADALNICKA NADA... '
Korisnikov avatar
By Dina
Uglavnom se slazem sa Moon Hunter.

Ja samo ne mislim da tinejdzeri tog doba, bar ne vecina znaju da cene vrline, to se nauci tek kasnije... a to je uglavnom surovo vreme, bar tako je bilo kod mene, a kad je bila jedna tema o tom dobu vecina forumasa je pisala slicno. Ja sam gledala da prodjem sa sto manje posledica, gledala sam sa kim "moram" da se druzim ako hocu da me ne maltretiraju, kome da se ne zamerim i naravno bila je jedna grupa ljudi sa kojima sam volela da se druzim. Nisam bas bila neki heroj ali i danas mislim da je to najbolji "recept" za prezivljavanje u tom dobu (bar za mene je bio). A i ako ti taj "recept" ne pronadjes, kao sto je Moon Hunter kaze misli da ce to doba i te neprilike brzo proci...
Korisnikov avatar
By Gaia
Ja sam se već bila pitala što se uopće događa sa tobom jer nikako te ne viđam na netu. Sada kada si se napokon javila jako mi je drago da si dobro, i da stvari ipak idu neki svojim tokom, iako ti se sve to vjerujem, ne čini tako bajno. Ali vjeruje, sve je to samo proces koji mora ići svojom putanjom. Nego da idemo na ta tvoja pitanja:
Originally posted by Loreley
1. Kako da se izborim sa tim da sam u školi etiketirana kao homoseksualac (ni kriva ni dužna)
Prije svega savjetovala bih ti da stvari prestaneš gledati u ovom svjetlu ''ni kriva, ni dužna''. Time ništa nećeš postići niti dobiti, osim bezbroj drugih pitanja o tome kako ljudi mogu govoriti i misliti to što govore. Ljudi su takvi kakvi jesu i točka. Neki razumiju (ili se bar trude razumijeti), a neki ne. I tu se ne može ništa učiniti.

Stvar možeš gledati i sa druge strane. Zar je problem i da jesi homoseksualac? zašto bi to nešto bilo loše? Što ima veze ako si etiketirana kao gay? Biti gay nije ništa loše, baš kao ništa loše nije ni biti trans. Ali ono što moraš shvatiti jeste da će u očima ljudi koji ti nabijaju kompleks manje vrijednosti (prije svega ovdje mislim na tvoje vršanjek), biti gay ili trans jeste jedno te isto i za njih, kao što vidimo, nešto negativno...

Stoga, glavu gore. Ti znaš što si, tko si i nemaš se ti što kome opravdavati niti ga ubjeđivati da nisi ovo, nego si ono. Prestani energiju trošiti tamo gdje ne treba da je tošiš, i na ljude koje doista nije briga što ti jesi, nego ju troši na stvari i ljude koji tebi znače nešto u životu, i koji ti mogu pomoći i koji će te vidjeti (ili se bar truditi) da te vide za ono što doista jesi.

I još nešto, i veoma važno, što će ti se možda učiniti malo pompezno i filozofski, ali... Ti si taaaako mlada. Baš kao i tvoji vršnjaci. Za vaše godine je karakterisdtična impulzivnost, frajerisanje, i dokazivanje, a ne razumnost i svjesna analiza svijeta oko sebe. Životno iskustvo i godine tvoijih vršnjaka im ne dozvoljava da razumiju istinski ono što ti jesi. I zato nemoj tražiti razumijevanje na pogrešnom mjesto, i ono što je još važnije, u pogrešno vrijeme...
2. Kako da se izborim sa unutrašnjim strahovima i nepoverljivošću prema okolini?
Kao i svi drugi ljudi na ovom planetu - življenjem :) Drugog načina na žalost nema. Svi ljudi, bili queer ili ne, imaju neke svoje strahove glede toga kako će drugi reragirati na to što nas muči. Ali te stvari su prolazne i kako uzimaš korak po korak, te dobijaš i dolaziš do različitih životnih iskustava, tako i strahovi postaju sve manji i dobijaš ono što zovemo ''navikom'' da naprosto ''odrađujemo'' stvari...
Nepovjerljivost i opreznost je nešto što nam je svima ugrađeno... to je zaštitini mehanizam koji nas štiti. Ali je i mehenizam koji se ugasi kada objektivno vidiš da nema opasnosti. Ljudi koji ti daju osjećaj povjerenja, sa njima ćeš i biti otvorena; oni koji ti daju loš osjećaj njih ćeš izbjegavati i to je sasvim normalno...
Ako mene pitaš nisi ti nepovjerljiva. Evo već si se javila Ani_88 da se povežete, rekla si svojoj obitelji... sve to ide svojim tokom. Nisi ti nepovjerljiva, ti si samo oprezna i vagaš. I to je sasvim ok :wink:
3. Šta treba da učinim da moj problem ne bude i dalje taboo tema u sopstvenoj kući?
Oprosti, ali ja nikako ne bih rekla da je situacija u tvojoj kući ''taboo''. Ti si rekla svojim najbližima, i za razliku od mnogih trans osoba koji nisu bili te sreće, tvoji najbliži su ti ponudili razumijevanje u ovom kratkom periodu koliko mogu. Kako si i sama rekla, tvoja obitelj je svjesna da se problem neće riješiti totalnim negiranjem i ostajući tu gdje živiš, nego kontaktiranjem ljudi koji tebi mogu pomoći. I to je za početak itekako dovoljno. Tvoji roditelji su te mogli potpuno ignorisati, ili učiniti još neku gluplju stvar koja bi tebi još više otežala život ali nisu. Moraš shvatiti da i tvojim roditeljima treba malo vremena da sve te informacije dođu na svoje mjesto. Kada smo jednom pričale, rekla sam ti da je mojim roditeljima trebalo dobru godinu dana i nešto da doista ozbiljno shvate moj problem i da počnemo sa njegovim rješavanjem...

Stoga, zauzdaj svoje (ne)strpljenje i uzimaj korak po korak :wink:

Sve će to doći na svoje mjesto. Možda ne shvataš, ali ti si već učinila primarnu i glavnu stvar za uspješno rješavanje tvoga problema - outala si se svojim roditeljima. Znanje i razumijevanje ne smiješ siliti ni na koga... tim stvarima naprosto treba malo vremena da se slgenu, da bi ispravno funkcionisale... :)
Korisnikov avatar
By Zibro
koliko god glupo i prosto zvucalo " ne pisaj uz vetar " je recenica koju zelim da ti kazem .
uvek ce biti osoba koji ce te razumeti i prihvatiti ali ce uvek biti i vecina onih koji nece , kao pojedinac ne mozes bitnije promeniti sredinu u kojoj zivis i odrastas tj barem ne u ovom trenutku i u tim godinama zato pokusaj da kanalises sto je moguce vise socijalno prihvatljivog ponasanja kako bi izbegla sto je moguce vise problema , nemoj da posmatras to kao gubitak sebe vec kao jedan inteligentan potez mentalno superiorne osobe koja zeli stici do cilja i zaobici sto je moguce vise problema a ti uvek ostajes ti ... zar ne ? prema tome ako treba i ponesto da se odglumi da bi se skinuli idijoti sa vrata paaaaa sto da ne .
A vreme ce vec doneti prava resenja i otvoriti neke nove zivotne puteve

ja skoro da ne mogu ni da se setim imena vecine nevaznih osoba sa kojima sam silom prilika bio povezan u osnovnoj srednjoj skoli ili fakultetu . Svi oni su veoma prolazna stvar u tvom zivotu a i ti u njihovom
Korisnikov avatar
By Momo
Originally posted by Zibro
uvek ce biti osoba koji ce te razumeti i prihvatiti ali ce uvek biti i vecina onih koji nece , kao pojedinac ne mozes bitnije promeniti sredinu u kojoj zivis i odrastas tj barem ne u ovom trenutku i u tim godinama zato pokusaj da kanalises sto je moguce vise socijalno prihvatljivog ponasanja kako bi izbegla sto je moguce vise problema , nemoj da posmatras to kao gubitak sebe vec kao jedan inteligentan potez mentalno superiorne osobe koja zeli stici do cilja i zaobici sto je moguce vise problema a ti uvek ostajes ti ... zar ne ? prema tome ako treba i ponesto da se odglumi da bi se skinuli idijoti sa vrata paaaaa sto da ne .
Ovo je tacno i ja sam za taktiku i zaobilazenje problema, ali mislim da ne treba previse "ugadjati" okolini. To ponekad moze jos vise da nas ubije u pojam.
Takodje imam utisak da se ljudi a posebno u tom zivotnom dobu (srednja i osnovna skola) jos vise razjare i podivljaju kad primete da pokusavas da im se prilagodis. Ne kazem da treba da izazivas konflikte ali bi jedan miran otpor sasvim bio odgovarajuci.

Mene su prozivali (u skoli uglavnom) od kad znam za sebe.Uvek ima par kretena koji nemaju pametnija posla pa zadirkuju druge i prozivaju. Tukao sam se sa njima propisno i nikom nisam ostajao duzan. Sada ne mislim da sam radio pravu stvar, jednostavno je trebalo da ih ignorisem i da se (mozda zvuci kao klise) ne spustam na njihov nivo . Al sta cu kad sam temperamentan :D

Bilo mi je za utehu to sto su prozivali i izazivali i druge decake iz odeljenja, uglavnom dobre djake, ili recimo one koji nose naocare i koji su naravno slabiji od njih. Retko koji je pruzao otpor i nervirali su me zbog toga iskreno receno.

Ako te neko fizicki maltretira prijavis ga lepo profesoru/profesorki i zdravo. Uvek me je cudilo zasto ljudi cute i zasto se plase da ne budu okarakterisani kao tuzibabe/tasteri i slicno.
Verbalne napade ili precutis ili ako imas sta da kazes odgovoris na to a fizicko maltretiranje i uznemiravanje prijavis. Ako to ne uradis niko nece znati sta se desava.

Originally posted by Zibro
ja skoro da ne mogu ni da se setim imena vecine nevaznih osoba sa kojima sam silom prilika bio povezan u osnovnoj srednjoj skoli ili fakultetu . Svi oni su veoma prolazna stvar u tvom zivotu a i ti u njihovom
:up:

Ako u tvom odeljenju ne postoji bas niko normalan sa kim bi se druzila ti lepo ponesi knjgu pa na odmoru citaj i uzivaj. Ja sam se, dok nisam upoznao neke normalne ljude, nacitao knjiga i knjiga i u srednjoj i na faxu :lol:
By Ana_88
Ja se u potpunosti slazem sa Zibro-m.Na kraju krajeva ti ljudi su nule...Na moju veliku srecu i osnovna i srednja skola su bile skroz OK...U osnovnoj sam imala malo problema tipa da su par idiota imitirali moj glas,na sta bi se ja nasmejala njihovoj nezanimljivoj sali,i tu bi bio kraj.Imala sam jednog druga koji mi je uvek stao u odbranu mada to nije bilo potrebno,mozda 1 u celih 8 godina.Druzila sam se sa par ljudi a ostale nisam dirala niti su oni mene. U srednjoj sam jos bolje prolazila.Muskarci su (svi sem jednog koji je izbacen u 1 god) bili sjajni.Cak su se trudili da me nauce fudbal jer me je profa terao da igram.Trudila sam se ali bi primila 10 lopti kroz noge i zbog mene bi cela moja ekipa izgubila ali oni se nisu ljutili vec bi se uz salu vratili na presvlacenje.Uvek su imali lepu rec da me ohrabre da se ne bi osecala lose ybog neuspeha. Imala sam problem sa jednom devojkom ali sam je ucutkala.Daleko od toga da su me svi voleli ali su bar cutali i nisu provocirali...
Korisnikov avatar
By Loreley
Prvo bih želela da vam se svima zahvalim na zavidnom odzivu na moju temu.
Drugo, hvala za savete, mada sam u suštini sve to i znala, samo mi je cela ta situacija u školi naprosto dozlogrdila, a ja sam po prirodi brbljiva osoba, tako da.... ne bih to bila ja ako ne bih sve to lepo svima ispričala :D i eventualno dobila neku novu i zanimljivu ideju.

Inače, što se tiče ubijanja vremena između odmora, tu nemam problema - od septembra nosim rokovnik u kojem pišem sa jedne strane sve informacije koje mi u toku dana "pristignu", obaveštenja, podsetnik, slobodne strane na kojima pišem sve i svašta, od ljubavnih poruka do internet skraćenica u engleskom jeziku, i to sve u raznim bojama (što flomasteri, što bojice). Sa druge strane, pišem tekstove pesama koje su u tom trenutku aktuelne (kad kažem aktuelne, mislim aktuelne u mom svetu), a na koricama mi stoji i raspored zvonjenja, raspored časova za obe smene, i podsetnik za pismene vežbe i kontrolne :) nadam se da nisam preterala sa opisima ali šta ćeš... trenutno učimo realizam, pa... hehe :)

I na kraju bih dodala to da sam shvatila da definitivno ne pripadam društvu u kojem se nalazim. Moji stavovi prema životu su previše liberalni za naš mentalitet, a verujem i stavovi većine pripadnika lgbt zajednice, jel. Inače, ima jedna novina od juče. Moja majka je načisto prsla žena... nešto smo se zakačili i nazvala me je nakazom, greškom prirode i nesrećom u njenom životu :( Znajući njen karakter, nisam se preterano uzbudila. Toliko od mene za večeras
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
I na kraju bih dodala to da sam shvatila da definitivno ne pripadam društvu u kojem se nalazim. Moji stavovi prema životu su previše liberalni za naš mentalitet, a verujem i stavovi većine pripadnika lgbt zajednice, jel. Inače, ima jedna novina od juče. Moja majka je načisto prsla žena... nešto smo se zakačili i nazvala me je nakazom, greškom prirode i nesrećom u njenom životu :( Znajući njen karakter, nisam se preterano uzbudila. Toliko od mene za večeras
To je istina... ali nemoj da verujes da je negde tamo mnogo bolje nego ovde,
ne kazem to da te razuverim. Ima zemalja gde su ljudska prava mnogo
normalnija tu pre svega mislim na Holandiju i Kanadu.. ali da odes mozes
uvek, ali moras prvo da izgradis sebe, da odredis sebi cilj u zivotu, da
znas cime ces da se bavis, sta volis, jer biti trans i leciti se nije cilj, vec
etapa...vadjenje kvarnog zuba...

Nemoj se ljutiti na majku, i njoj je jako tesko, treba joj vremena, ali
sigurna sam da te voli i da nikada nece prestati. Tesko joj je da prizna
sebi, kao sto je i tebi bilo tesko da priznas iako znas ko si i sta si.
Uzasno je koliko su jake te drustvene matrice i koliko uticu na nas.

To uvek pisem i sad cu napisati. Ti se boris za svoj zivot, da zivis,
da dises, da se smejes.. oblacenje, sminkanje, seks.. to je sve
manje vazno, da ne kazem ne bitno... Boris se da odzivis svoj
zivot onako kako najbolje umes, a taj zivot je tvoj.. nije tudj,
zato ga cuvaj, voli i voli sebe.. nikada nemoj da se sazaljevas
nad sudbinom, nego, devojko, pamet u glavu, knjigu u sake i
samo gordo napred!!! Proslost nam nije prijatelj..

:zastava: :trans:
By Ana_88
Bravo Andjela!Lepo si to rekla...Mada je ponekad tesko ne sazaljevati sebe jer je tesko gledati ljude koji su rodjenjem dobili pravi identitet...Priznajem,ponekad sam ljubomorna na svoju drugaricu,i na ceo svet jer je ljubomora jedini nacin da kanalisem bol koji osecam svakog dana,svakog minuta,svake sekunde...
Korisnikov avatar
By Momo
Originally posted by Ana_88
Mada je ponekad tesko ne sazaljevati sebe jer je tesko gledati ljude koji su rodjenjem dobili pravi identitet...
Ja mislim da svako nosi svoje breme i da mi nismo i ne moramo biti vise nesrecni nego sto su to drugi ljudi koji imaju taj "pravi identitet"... "pravo telo" ili sta god...
Cak sta vise mislim da su mi sve ove teskoce pomogle da budem jaci, da vise cenim srecu i male stvari i da bolje osecam svet i ljude oko sebe :)

U pubertetu sam dosta sazaljevao sebe i to mi nista dobro nije donelo.
Takodje mi se ne bi svidelo i da me drugi sazaljevaju jer od toga nema nikakve vajde...cak mi zvuci ponizavajuce...
Saosecati sa nekim i razumeti ga je nesto drugo :)
Korisnikov avatar
By uoQUEERen
kada ti sama sebi vise ne budes morala da se pravdas, neces morati ni drugima.
Korisnikov avatar
By James11
Loreley, uvek ce biti nekih kretena koji ce te prozivati... Nisam bio u takvoj situaciji, ali imam super druga kog su prozivali da je peder, devojcica i slicno. Znam kako je njemu bilo, jer smo tokom skole bili nerazdvojni...

Predlazem ti nesto ovako:
- Pronadji drustvo koje ce te razumeti. Nebitno da li su to osobe odavde, sa foruma, ili ljudi koje ces upoznati ili koje mozda vec znas. Ja sam rekao samo najboljoj drugarici i nista se nije promenilo, sta vise, cak smo u jos boljim odnosima. Sada otvorenije i iskrenije pricamo... Moguce je da u tvojoj okolini postoji neko ko ce te super razumeti. A ako ne uspes da pronadjes tu osobu u svojoj okolini, tu smo mi! Ovde se uvek nekom mozes obratiti...
Evo, meni se mozes javiti kada ti zatreba neko da popricas...
- Jednostavno nemoj obracati paznju na ljude koji te prozivaju. Posle nekog vremena, kada uvide da vise nisu zanimljivi i da te to ne pogadja, prestace...
- Ako ti ucenje pomaze da zaboravis na sve, uci! Proci ce ti vreme, neces morati da se zamaras sa ljudima koji ne zasluzuju da mislis o njima, a i bice ti korisno. Bolji uspeh u skoli, bolje sanse za fakultet, bolji posao kasnije i veci novac. A novac ce ti biti potreban za operaciju, a i za kasniji zivot.
- I nemoj da se nerviras oko njih. Nisu ti nista vazno u zivotu, brzo ces ih i zaboraviti posle skole...

Nadam se da sam bio bar malo od pomoci...
Drzi se!
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!