Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Diskusija o HIV-u, podrska, iskustva...

Moderatori: IriS, Moderators

By Ulix
Prvi deo teksta mi se dopada, veoma je interesantan iako mi se cini da bi mogao biti malo detaljniji. (Uz napomenu Uliksa-cepidlake, da je Y. pestis, uzrocnik kuge, kokobacil, a ne bacil ;) )

...naše ljudsko reagovanje se malo izmenilo od onog u odnosu na ranije epidemije i spre?ava nas da uspešno rešavamo mnoge društvene probleme koji sa?injavaju deo epidemije side.

Najgore od svega je sto se cini da svo to iskustvo sa epidemijama, a samo ih je na teritoriji Evrope bilo dovoljno od Stare Grcke, do danas, nije ni na koji nacin izmenilo svest ljudi o bolesti: uprkos dokazima, jakim, cvrstim naucnim dokazima, bolesni se jos uvek tretiraju kao stoka. Pandemija HIV-a to potvrdjuje, bolje nego bilo koji drugi primer. Je li bilo ono istrazivanje skoro: ispada da trecina lekara u Srbiji ne zna nacine prenosenja HIV-a, a da (valjda) dve trecine ljudi u kucu ne bi pustilo nekog inficiranog HIV-om. Stavise, cini se da je postupanje sa HIV + ljudima jos gore nego postupanje sa zarazenim u drugim epidemijama u proslosti, jer, bar kod nas, nije u pitanju samo strah od bolesti, vec i jaka predrasuda prema samim obolelim (posto, ahm... svi znamo da samo pederi i narkomani dobijaju sidu...).

A inace, ako bi neko slucajno zeleo da procita izvanredan prikaz sve ljudske gluposti u ovakvoj jednoj situaciji, toplo preporucujem "Slepilo" Zozea Saramaga. :)
Korisnikov avatar
By Tot
Da, tekst je odlican; interesantan je onaj deo sa poricanjem. Odnosno kako se bolest poistovecuje sa zlom a mislim da je i o tome pisano od strane drugih teoreticara. Pa posto covek sklon da se plasi nekog neodredjenog zla(prikrivajuci tako zlo u sebi) cesto su obelezeni(ovoga puta virusom) oni koji "mora da su necim zasluzili" bolest a onda hoce "nas ciste i neduzne da okuže".

@Ulikse, prihvatam preporuku; pa posto se u clanku dosta govori o Kugi koja je ipak najstravicnija epidemija u istoriji preporucujem i istoimeni roman Albera Kamija.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!