Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By ::fy::
Slika Slika Slika
Slika Slika
Slika Slika Slika

Javni konkurs za izdavanje dozvola za emitovanje TV i radio programa na nacionalnom i regionalnom nivou, završen je ju?e (ponedeljak, 27. mart).

Prema re?ima predsednika saveta RRA, dr Nenada Ceki?a, pored ve? poznatih TV stanica koje emituju svoj program (B92, BK, Pink, Panonija, TV5 Niš, ...), na konkurs su se prijavile i slede?e inostrane kompanije:

1) RTL
2) FOX
3) TV ANTENNA (Gr?ka)
4) TV Avala (u "doma?em" vlasništvu)

Odluka kojih 5 emitera (+2 rezervisana za RTS1 i RTS2) ?e dobiti nacionalne frekvencije bi?e poznata najviše za tri meseca!
Korisnikov avatar
By Paki
Po meni, nac. TV frekvencije ?e sigurno dobiti B92, Pink, RTL i FOX... Ne znam koja bi televizija od preostalih mogla biti peta (isklju?ujem BK)...

Ovo je po mom mišljenju realnost... Vide?emo.
Korisnikov avatar
By Rei
Panonija i TV5? :wtf:
Korisnikov avatar
Da, za ne poverovati...ali TV5 iz Niša i TV Panonija iz Novog Sada su konkurisali kako za nacionalne tako i za regionalne frekvencije.

Iskreno se nadam da ?e pravo na emitovanje na podru?iju cele Srbije sigurno dobiti FOX, RTL i B92!

btw, namerno sam postavio ovaj logo TV Pink-a .. ina?e, radi se o francuskoj TV stanici za LGBT populaciju! :zvizdi:
By fazza
Originally posted by Paki
Po meni, nac. TV frekvencije ?e sigurno dobiti B92, Pink, RTL i FOX... Ne znam koja bi televizija od preostalih mogla biti peta (isklju?ujem BK)...

Ovo je po mom mišljenju realnost... Vide?emo.
Ne verujem da ce dozvoliti Murdock-u, odnosno FOX-u, da udje ovde, upravo
zbog toga shto su mnogo jaki. Napravili bi haos ostalim televizijama, a osim
toga dozvolice samo jednu ili najvishe dve strane kompanije. Prva bi trebalo
da bude RTL, za drugu se ne bih kladio. Bice tu iznenadjenja.

Za B92 se pricha da je zainteresovan Berluskoni, ali samo ako dobiju nacionalnu
frekvenciju. Chak i ako ne dobiju, ne sekiram se za njih, snaci ce se i bez njega.
Shto se Pinka tiche, za njih nema zime.

BK je u velikim govnima, i finansijski i politichki gledano, tako da je svashta
moguce ako ne ode u ruke neke strane kompanije, shto ce se najverovatnije
i desiti.

Studio B se vec opredelio za gradsku frekvenciju, njima vishe i ne treba.
Korisnikov avatar
By unic0rn
:wow:

Fox je neshto za shta bih dao pare za razliq od HBOa
By fazza
A da, ovo i nije konachan spisak onih koji su se prijavili za nacionalnu
frekvenciju. Pochetkom aprila bice objavljen kompletan spisak svih
zainteresovanih pa bi mozda bilo pametnije da tek onda nagadjamo ko ce je
dobiti. :)
By Sixto
BK moze biti trojanski konj, ako ga Bogoljub vec nije prodao secem glavu! U govnima su tako da moze da se desi kao sa Mobtelom i austrijancima, da je neko kupio macku u dzaku, a da to ne zna! Sa ove liste uima najmanje sanse ali ne bi se kladio, moze tu da bude iznenadjenja jos!
By fazza
Josh nije objavljeno, na konkurs za nacionalnu frekvenciju se prijavila i
TV Politika u kombinaciji sa Shvedskom kompanijom MTG (Modern Times Group).
Slika
Korisnikov avatar
Za ta?no tri meseca ?e se znati koje Tv su dobile nacionalne frekvence!
Korisnikov avatar
By Mahnitu
Pre bih gledao TV5 nego B92.

A sta je sa Palmom Plus? :grebanje:
Korisnikov avatar
By Super Mario
Originally posted by REI
Panonija i TV5? :wtf:
:barf:

Ja glasam za Fox i B92 :napitak:
Korisnikov avatar
By Heavy Metal Lover
ja navijam za FOX i RTL od stranih i naravno B92. Pink dobija 100%, nije da sam srecan zbog toga. Mada, novi urednik je obecao vratiti Desperate Housewives u prime time
By superfly
@de_ya_n

Slika

de?ko, ovo je logo francuskog gej kanala koji nema nijednu dodirnu ta?ku sa grand pinkom. molim te naði adekvatnu zamenu.

:elektro:
Korisnikov avatar
Greška ispravljena ...
Korisnikov avatar
By nEne
zasto ste toliko sigurni da BK telekom nece dobiti nacionalnu frekvenciju? mislim, ko ce da nam prenosi svetski kup u fudbalu :nokti:

i jos me zanima, kad mozemo da ocekujemo da pocnu sa emitovanjem te nove televizije...? od jeseni, ili do godine...?
Korisnikov avatar
Nove TV stanice, tj. one koje su dobile pravo na nacionalno emitovanje programa (a to ?e se znati za 3 meseca), trebalo bi da po?nu sa emitovanjem programa od septembra-oktobra ove godine!

Mislim, odnosno iskreno se nadam, da BK ne?e dobiti nacionalnu frekvencu ... a prava prenosa nisu problem, jednostavno ?e ih BK (ukoliko ne dobije dozvolu) prodati nekom tre?em!
Korisnikov avatar
By jukie
Ok, šta da o?ekujem od srpske verzije kanala RTL i Fox ukoliko budu uklju?eni u SBB kablovsku ponudu? :dance:
tj da li ?e davati forenzi?arske serije i/ili dokumentarce o životinjama koje nisu krokodili ni zmije?
Korisnikov avatar
Maja Divac, urednica srpskog RTL
Dobijamo nacionalnu frekvenciju

Predstavnici Televizije RTL predali su ju?e dokumentaciju Savetu Republi?ke radiodifuzne agencije, kojom su konkurisali za nacionalnu frekvenciju.

Sedište RTL-a je u Luksemburgu, a program ove televizije se emituje u jedanaest zemalja: Nema?koj, Francuskoj, Velikoj Britaniji, Belgiji, Španiji... Urednica ove televizije u Srbiji bi?e Maja Divac.

- Sigurni smo da ?e RTL dobiti frekvenciju u Srbiji - rekla nam je Maja Divac i dodala: - Ovo je jedna od najve?ih i najja?ih evropskih medijskih ku?a koja želi da prezentuje srpski duh u evropskom pakovanju. RTL ima 34 TV kanala i 34 radio stanice i veoma kvalitetan program.

Ova nema?ka televizija ?e, ako dobije frekvenciju, program prilagoditi srpskom narodu,a spremna je za po?etak da uloži i do 40 miliona evra.

- Napravi?emo balans izmeðu zabavnog, informativnog, de?jeg, obrazovanog, muzi?kog, nau?nog... programa. Bi?e svega što treba da ima jedna televizija. Emitova?emo i filmove i serije, što doma?e što strane. RTL je, u stvari, jedna porodi?na televizija koja ima program koji odgovara ljudima od sedam od sedamdeset i sedam godina. Televizija je dužna da emituje više od pedeset odsto programa na srpskom jeziku, i tako ?e i biti. Radi?e ljudi iz Srbije, a samo ?e izvršni direktor biti stranac. Tim se ve? okuplja, televizijska ekipa se ve? uveliko formira i zaista ?e sve biti veoma kvalitetno, na evropskom nivou - kaže Maja Divac.

Blic
Korisnikov avatar
By kal zakath
Zanimljivo koliko se ljudi pale na RTL, a ona je IMHO najlošija nema?ka komercijalna televizija.
Korisnikov avatar
Možda i jeste najgora Nema?ka TV, ali gora od Pink-a i Palme ne može biti!
Korisnikov avatar
By kal zakath
Originally posted by de_ya_n
Možda i jeste najgora Nema?ka TV, ali gora od Pink-a i Palme ne može biti!

Evo ti današnji program, pa proceni sam (prevod na srpski by kal)

od 12 sati

12:00 Ta?no 12 - (vesti + tra?)
13:00 Oliver Geissen Show ( talk show, možda se može pogledati svaka stota emisija)
14:00 Kazneni sud (glume neke sudske procese)
15:00 Porodi?ni sud (glume porodi?ne probleme)
16:00 Omladinski sud (glume omladinsku delikvenciju)
17:00 Misija meðu 4 zida (pojma nemam šta je to)
17:30 Meðu nama (mislim da je nema?ka soap opera)
18:00 Dobro ve?e RTL (možda vesti)
18:30 Ekskluzivno (tra?)
18:45 Vesti
19:05 Eksplozivno (tra?, tra?, tra?)
19:40 Dobra vremena, loša vremena (name?ka soap trakavica)
20:15 CSI Miami
21:15 Porodi?ni advokat (mislim nema?ka serija)
22:15 Monk
23:10 Law & Order
00:00 Vesti

od 00:35 Reprize dana

Thats all folks.
Korisnikov avatar
Hehe, od celokupnog programa možda bih jedino gledao seriju Monk, vesti i poneki talk-show. A tu foru sa kvazi-suðenjima video sam tokom boravka u USA. Tokom celog pre podneva na Ameri?kim TV stanicama vrte se razne kvazi-sudije i kvazi-kriminalci i delikventi. Takve emisije mi drže pažnju nekih 30 min i onda ho?u da poludim!

Mislim da Srbiji nedostaje jedna prava 24/7 news televizija, po uzoru na CNN, BBC News, SKY News ili FOX News! Li?no bih takvu TV gledao po ceo dan, jer sam zavisnik od informacija i vesti!
Korisnikov avatar
By Stripi
Originally posted by kal zakath
Zanimljivo koliko se ljudi pale na RTL, a ona je IMHO najlošija nema?ka komercijalna televizija.
Upravo.
U biti, RTL je bila dobra njema?ka televizija krajem osamdesetih i po?etkom devedesetih godina ali onda su brate usrali motku.
Sada ih definitivno šije Pro7 :yes:
Korisnikov avatar
de_ya_n: Zbog ?ega je RTL Hrvatska loš?

Prometheus: Možda zato što reprizira iste serije po jedno dvadeset puta pa mi se tako nakon oduševljenja Fran Fine sada bljuje kad sam ?ujem m od Misteeeeeeeeeeeer Shefieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeld!.
Forsaju se uglavnom njema?ke serije i njema?ki licenci realitiyi tipa Mijenjam ženu, Prijatelj na kvadrat and stuff...dogaðaj jeseni pa sve do Boži?a bio nam je predosadni Big Brother. Da ne pri?am da mjesecima poslije završenog Big Brotherea pi?e specijali o istom, te o pobjedniku, te o drugo plasiranoj, tre?e plasiranom, najbolje fore (koje smo vidli ve? sto puta)...itd, itd...Nisam nikada pomislio da ?u re?i ali izgleda da HRT ipak rula u nekim segmentima.
No, ako dobiju koncesiju u Srbiji, vidjet ?eš ve? kako ?e to izgledati.
Meni se ispo?etka to ?inilo kao nešto :wow: i sooper, lijepe boje, dobra tehnika...ali ostalo je na tome, na RTLu se jednostavno ništa ne mijenja. Baš mi je ju?er frend rekao kako je skužio da se ni špice grafi?ki nisu mijenjale otkada je RTL došao, ni za Sanju, ni za Vijesti...jedino se pokatkad promijene ljudi koji se veselo nabacuju sa balonima/jastucima/whatever u bojama RTL televizije
Korisnikov avatar
By kal zakath
Originally posted by Stripi
Upravo.
U biti, RTL je bila dobra njema?ka televizija krajem osamdesetih i po?etkom devedesetih godina ali onda su brate usrali motku.
Sada ih definitivno šije Pro7 :yes:

Ma Pro7 jih šiša za svetlostne godine. Isto Vox i Kabel1 (dobro ovaj je za one koji vole stare stvari).
Korisnikov avatar
By kal zakath
Aha. Zna?i hrvatski RTL je nešto kao udruženi RTL i RTL2. E to je stvarno kombinacija koja ubija želju da se gleda tv.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!