Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Malo i o trnovitoj strani života...

Moderatori: IriS, Moderators

Drage/i,
ove godine Labris planira da uradi istrazivanje i analizu fakultetskih udzbenika s ciljem utvrdjivanja na koji nacin ti udzbenici tretiraju istopolnu orijentaciju.
Za istrazivanje nam je potrebna nam je vasa pomoc u odabiru uzorka. Molimo studentkinje/studente, posebno studentkinje/studente zavrsnih godina Medicine, Defektologije, Psihologije, Pedagogije, Socijalnog rada i Sociologije, univerziteta u Beogradu, da aktivno ucestvuju u odabiru uzorka tako sto ce nam poslati spisak svih predmeta i odgovarajuce literature sa svoje studijske grupe u kojima se spominje homoseksualnost u bilo kom kontekstu.
Mozete nam pomoci i tako sto cete opisati kakvi su stavovi o homoseksualnosti predavaca/predavacica na vasim studijskim grupama, zatim obezbedjivanjem literature koja udje u uzorak, tako sto biste nam je dale na fotokopiranje, kao i proslijedjivanjem ovog maila vasim prijateljicama/prijateljima, poznanicama/poznanicima koji bi mogli da nam pomognu.
Mozete nam se javiti na e-mail svluka@infosky.net

Zahvaljujemo se onima koje/u su nam se dosad javile/i i ponudile/i svoju pomoc.

U nadi da cete nam izaci u susret
srdacan pozdrav.
Korisnikov avatar
By jukie
Predlažem da u istraživanju u?estvuju i studenti biologije, kao mogu?i budu?i prosvetari koji se najviše prozivaju da bi trebalo nepristrasno da govore o tom problemu a možda i da predaju seksualno vaspitanje (jednog dana).
Korisnikov avatar
By tramp
koliko ja shvatam svi su pozvani a ne samo podvuceni fakulteti mada bi bilo logicno da se doda Biologija kao jedan od bitnijih za tu listu
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by tramp
koliko ja shvatam svi su pozvani a ne samo podvuceni fakulteti mada bi bilo logicno da se doda Biologija kao jedan od bitnijih za tu listu
To sam i hteo [size=-2](tongue in cheek :blenta: )[/size]
i bilo bi stvarno dobro videti da li se ta tematika uopšte ikako pominje...
ina?e sam primetio da mi na fakultetu uopšte nismo imali nikakav predmet koji bi se bavio ljudskim telom, u onom obliku u kome ga treba predavati ðacima u 8. razredu; nego krpimo znanja iz anatomije ki?menjaka i uporedne fiziologije, birkaju?i i vade?i nepotrebne podatke o glistama/koloustama/itd
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by jukie

i bilo bi stvarno dobro videti da li se ta tematika uopšte ikako pominje...
ina?e sam primetio da mi na fakultetu uopšte nismo imali nikakav predmet koji bi se bavio ljudskim telom, u onom obliku u kome ga treba predavati ðacima u 8. razredu; nego krpimo znanja iz anatomije ki?menjaka i uporedne fiziologije, birkaju?i i vade?i nepotrebne podatke o glistama/koloustama/itd
Ne. Na studijama biologije po nastavnom planu iz 2000 godine ne postoji nijedan predmet koji se bavi covekom. Po onom novom, navodno bolonjskom, ali malo sutra bolonjskom, postoji predmet Antropologija i postoji Humani Genom, za studente koji se na trecoj ili cetvrtoj godini opredele da kao izbornu grupu predmeta uzmu genetiku.
Sama homosexualnost se pominjala u sociologiji, eventualno na genetici, ali uglavnom vrlo shturo i to ako se postave pitanja.
Sto je najstrashnije od svega, znam masu kolega koji 'nisu sigurni' imaju li ljudi zucni mehur. Da ne pominjem apsolutno nepoznavanje sistematskog mesta coveka u sistematici zivog sveta (da li spadamo u Homose ili Primate?) I to su sve ljudi koji vec za godinu do dve treba da stanu za katedru i nekoga nesto nauce.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!