Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By TRIGLOUS
Ljudi sve vise traze nacine da proniknu u svoju sudbinu i u sebe same, a tarot im sluzi kao snazno orudje licnog uvida i duhovnog rasta. Prakticari tarota tumacenjem karata velike i male arkane otkrivaju covekov zivot, njegove radosti i tuge, nade i patnje,prijatelje neprijatelje, dobre i lose okolnosti i pomazu mu sagledati samoga sebe u odredjenom zivotnom trenutku.

Tarot daje brz uvid u probleme, odnose, situacije i samim tim mogucnost lakseg odlucivanja i pravilnog postavljanja u danim situacijama. Karte Tarota mogu vam odgovoriti na bilo koje pitanje, te otkriti i ukazati na resenje problema koji stoji pred vama. Mogu vas upozoriti na opasnost ili potvrditi ispravnost vase odluke.

"Tarot se sluzi jezikom simbola - jezikom nesvesnog koji nam, ukoliko mu pravilno pristupimo, moze otvoriti skrivene odaje nase duse. Um koji se bavi tarotom razotkriva znacenja koja cesto ne mogu biti jasno definisana u svetlu razuma. Tarot tako spaja covekovu realnost s realnoscu duha, povezujuci predele stvarnosti i otvarajuci nam vrata kroz koja ranije nismo mogli prolaziti."

Snaga Tarot karata je u intuiciji citaca karata da procita i poveze simbole i to prenese zainteresovanom na jednostavan i prihvatljiv nacin.:kosach:
Korisnikov avatar
By gari
Može biti Tarot a može i drugo. Ima mnogo razvijenih tehnika proricanja budu?nosti, mada su Evropljani i uopšte zapadna civilizacija više vezani za karte. U Kini se za proricanje koristi Ji-Ðing ili "Knjiga promena". Tuma?enje je malo složenije nego kod karata ali je zato i ta?nije. I "Kigaku" je takoðe horoskop koji ujedno predviða,pored karakternih osobina, i sled dogaðaja koji može pratiti odreðenu li?nost zavisno od ta?nog datuma roðenja. Mnogo je ta?nija nego horoskopi koje prave zapadnjaci. Uopšte, isto?nja?ke tehnike proricanja su mnogo pouzdanija nego zapadnja?ka, mada se ?ini da i Tarot poti?e sa istoka i da su ih "raširili" Romi svojim putem od Indije ka Evropi...
:P
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by TRIGLOUS...a tarot im sluzi kao snazno orudje licnog uvida i duhovnog rasta.
Kako kome.

Religija, filozofija, teorija i - zamajavanje slabih i lakovernih

"Verujte mi - ja osecam njegovu lepotu!"
(Andrea Bocceli, o Marsovom dupetu)
http://www.andreabocelli.com/
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Originally posted by Mars
Originally posted by TRIGLOUS...a tarot im sluzi kao snazno orudje licnog uvida i duhovnog rasta.
Kako kome.

Religija, filozofija, teorija i - zamajavanje slabih i lakovernih

zashto sam sebe volish da potkopavash, zaista mi nije jasno....

a u vezi teme ... pa tarot je zivot
Korisnikov avatar
By gari
Da, mislim da Tarot nije samo zamajavanje slabih i lakovernih. Ima puno situacija gde se pomo?u proricanja pomo?u bilo ?ega dolazi do podataka šta ?e se dogoditi. Nostradamus je imao vizije, no ?ini se da je koristio i neke halucinogene supstance, Tarabi?i iz Kremne su bili ta?ni u proricanju budu?nosti 99%. Zavisi od ?oveka koji to radi i njegove nadarenosti za to. Ne može svako to ni da radi, mora se imati odreðena osetljivost da bi se krenulo u svet "onostranog". Svako koristi onaj medijum koji mu najviše odgovara, što i nije tako bitno...Sve to služi samo poja?avanju koncentracije. Ima dana kad ne?e ništa da se otvori...
:barf:
Korisnikov avatar
By TRIGLOUS
Tarot potice sa istoka ko ga je doneo u Evropu ne zna se,predpostavlja se da su ga doneli templari,neko kaze cigani,Njega ne trebamo bukvalno shvatati,sve je stvar dobre volje ko hoce da vjeruje neka vjeruje ko nece i ne mora.:alikako:
Korisnikov avatar
By gari
Baš templari igrali karte tj gledali u karte budu?nost. Pa oni su bili svešteni?ki red vitezova i bilo im je zabranjeno da se bave magijom, za to se išlo tada na loma?u. Pre ?e biti da su to Romi preneli i tkom celog srednjeg veka Romi /Cigani/ su bili najpoznatiji proroci...Možda i danas važi taj stereotip da se Ciganke najviše bave proricanjem /gledanjem u dlan, karte, kuglu...u šta god ho?eš/.
:nono:
Korisnikov avatar
By gari
Pa-Triglous, sada ne gleda ni jedna /osim u filmovima i to starije produkcije/. Odakle cigankama pare za kristalnu kuglu, nemaju ni za hleba...Ali, ?injenica je da su oni bili omiljeni kod naroda kod gledanja u karte, dlan...Ima i pesma: "Ciganka mi gatala na travi da ja nemam sre?e u ljubavi...". Ne znam kako beše dalje...A filmove jesam gledao, da izvineš /ako je to grešno i brezobrazno/..
:bj:
Korisnikov avatar
By svejedno
Triglous, ne kapiram te.
Napisao si sta su tarot karte. Jesu. Mogu.
Korisnikov avatar
By gari
Štavta?no ne kapiraš Svejedno? Sino? je na mojoj TV bio jedan mlaðahni koji gleda u tarot i pri?a o mogu?nostima. Pošto 90% ljudi ima skoro ista iskustva i probleme on ima toliko mogu?nosti da "pogodi" šta koga mu?i i šta mu se dogaða. Naravno, ne kažem da nema vidovitih, ali njima ni ne trebaju karte...Niti bilo šta drugo...Oni vide...

:snob:

:chilling:

:superheroj:
Korisnikov avatar
By KiWi
Verujem u pravi tarot .. ciganske karte ... imam utisak da dosta toga može da se vidi iz njih ali nervira me ono zamla?ivanje preko Palme kao na laptopu promeša špil (šatro) i krene da ti pri?a životnu pri?u s tim da te izmeðu redova propita o tvom životu i dopuni i ponovi svaku tvoju re?enicu .. to mogu i ja (veoma bogatije i slikovitije od te seljan?ure) ... uostalom zar tarot ne spada u forme vidovnjaštva? Zar je Zorka trunula džabe u ?uzi??
Korisnikov avatar
By gari
Pa u tome i jeste caka, dok ti gleda u karte on/a/ te stalno pita, da li je tako, da li je tako i ti i ne primetiš da ti u stvari njemu pri?aš a ne on tebi. Radi se i o jednoj vrsto sugestije i hipnoze...Pravi poznavaoci tarota ništa ne pitaju, samo govore...

:peva:

:glupan:

:jumphug:
Korisnikov avatar
By Noctis Lucis Caelum
Otkad je tarot vidovnjastvo? Tarot spada u magiju koja prizivanjem elemenata sa karata prorice sudbinu. Tarot moze biti veoma opasan za one koji ne znaju sta tarot zapravo jeste. Odgledajte nekad onaj crtani na rts1 oko 18:30, nije ni on toliko besmislen.
Korisnikov avatar
By gari
Pa šta je vidovnjaštvo nego proricanje sudbine? Samo na drugi na?in od tarota. I vidovnjaci koriste energiju da bi ušli u kolektivno nesvesno gde je sve zapisano od po?etka do /bes/kraja. Ko koristi tarot karte ?ita sa njih šta se može dogoditi a verovatno?a pogotka zavisi od senzibiliteta onoga ko ih koristi. Ja li?no ih ne koristim. Imam druge tehnike na raspolaganju.
:kafa: :neznam: :pokazuje:
Korisnikov avatar
By gari
...re?e "omiljenoometalo" i ostade živ. Nego šta nego da postoji, sve je zapisano i zacrtano, zna se i ?as i dan i godina. Samo ti ne znaš. Dok ti se ne dogodi, ili dok ne pitaš nekoga ko zna.

:napitak: :dancing: :cupakosu:
Korisnikov avatar
By Herald
Tarot je povezan sa crnom magijom......sto dalje to bolje
Korisnikov avatar
By gari
Sve je crna magija, pa i ona koju pokušavaju da predstave kao belu /beli magovi/. Nego, sad se setih da sam pre neki dan na TV gledao dokumentarni film o sveštenicima ratnicima tzv Templarima i zaista oni su se bavili tarotom? Ja sam negde gore tvrdio da nisu. To je bio jedan vrlo čudan red i oni su tvrdili da je Isus preživeo, da se oženio i da je imao potomstvo. Od templara su, nakon što ih je jedan francuski kralj zbog njihove moći i bogatstva uništio optužujući ih pritom za sodomiju, nastali masoni /slobodni zidari/. Da, ali najverovatnije da su i oni tarot karte kao i poznavanje proricanja dobili od nekoga sa istoka.

:sweet: :hmm: :happysmoke:
Korisnikov avatar
By Beli Dečak
Originally posted by smera
Tarot je povezan sa crnom magijom......sto dalje to bolje
jao, buuu huuu! a leaf! it might atack me :uplasen:

why me Boze, zasto ne shvataju da je tolko magije oko njih a nisu ni svesni :molise:

:njanjanja:
Korisnikov avatar
By gari
"TAROT KARTE " autor Branko Životin

Ne obracajte se k vracarima i gatarima, niti ih pitajte, da se ne skvrnite o njih. Ja sam Gospod Bog vas (III Mojs. 19,31).

Ako je bar nešto opasno za čoveka, svakako jeste gledanje u karte, ili poznatije u ljudima kao "Tarot". Ljudi da bi na jedan lak način zaradili pare, na kakvu prevaru i priče o kakvim "rešenjima" nekih problema za šta je čovek došao, sem da reši probleme, takav čovek upada još u veće probleme a da nije ni svestan, da je pokrenuo svako zlo "nesvesno" a pokrenuo je "svesno" čovek koji mu je gledao u "Tarot".

Mnogi gatari koji gataju u karte čvrsto ubeđuju ljude i zaluđuju ih kako su baš ove karte, čvrsto povezane sa astrologijom što je totalno "NETAČNO"! Peko Tarot karata se aktivira teška magija koja vremenom postaje velika zamka i kod osobe koja gleda i kod osobe koja prisustvuje gledanju tarot kartama. Sve nekako ispočetka izgledao bezazleno a kasnije uzme vrlo ozbiljnog maha sa ogromnim posledicama. Ono što treba znati jeste da je tarot čvrsto povezan sa samim satanom i njegovim slugama.

Bog je ljude upozorio i zabranio vračarenju u tarot karte jel je to Satanino delo i njegovih 56 sluga koje je Satana sa sobom poveo, zato svaka karta pripada jednom od sataninim slugom. Također u Bibliji ćete naići na dosta upozorenja kada su tarot i gledanje, da su to odpadnici Boga i da ih on nikada neće prihvatiti bez odkupa. Naime, šta je po sredi?
Korisnikov avatar
By decko
"ŽRTVA TAROT KARATA" autor Branko Životin

Ljudi koji su posetili gatara karata Tarot, moraju vrlo ozbiljno da shvate posledice . Posle par vremena kako su otišli od gatara, ubrzo im se počne dešavati vrlo neprijatne situacije, česte nervezo, depresije, melanhonija, svađe. Sve im ide sa jakom sporinom i težinom. Ljubavni život počinje da se raspada. Što duže ne shvate razlog zašto je to tako, magija karata uzima strahovito jačinu gde je posle izuzetno teško bilo šta takvom čoveku pomoći. Dosta njih obole od nepoznate bolesti. Žrtva lako postaje zavisna od gatara i on često posećuje gatara karata. Umesto pomoći ovoj osobi, sama žrtva počinje da liči kao sam gatar, da ubeđuje druge kako su Tarot super, da nije tako kao što ljudi pričaju itd.. jednostavno, sve ono što govori jedan gatar karata. Vrlo je zanimljivo da svima njima krene nizbrdo, pogotovo na ljubavnom planu i uvek okrivljuju druge a skloni su da se prepiru za svaku sitnicu.

Tarot karte su veoma štetne za čoveka i pokušajte da shvatite ovo kao veliko "UPOZORENJE" nemojte se igrati sa ovakvim vidom kao zabava ili se služiti Tarot, jel sutra ako vam krene nizbrdo, ne krivite nikako svoju sudbinu, krivite sebe i svoje služenje Satani. Spasa uvek postoji. batalite se tih paganstva i tražite od sveštenog lica pomoć.

:wtf:

Da li veruje neko u ovo zaista ili....? :nesiguran: Malo se najezh citajuci ovo u kasne sate.... :uplasen:
Korisnikov avatar
By HARP
Tačno je donekle to što si pročitao...
Kada se govori o nekom dešavanju ili o nekim zbivanjima mi to uvek slikovito projektujemo u glavi. Naravno da vršimo proces vizualizacije...
Podsvesno aktiviramo snopove energije koje usmeravamo ka određenom događaju... Tako da utičemo na tok situacije i unosimo konfuziju sebi u život...
Obično tome podležu nesigurne i rasejane osobe, sa gubitkom samopoverenja.
Većina pada u očaj ljubomore, zavisti i zla, pa nalazi utehu u viđenje svoje bolje budućnosti...
Čovek je jedna velika baterija, koja uvek proizvodi energiju. Nemojmo je rasipati na pogrešnu stranu...
Jesu ti ljudi koji gledaju tarot dobri psiholozi, ali retko ko je nadaren da može osetiti tok događaja koji sledi...
Takvi ljudi su veoma retki na planeti...
Sada su to većina... :nokti:
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Originally posted by decko
"ŽRTVA TAROT KARATA" autor Branko Životin

Ljudi koji su posetili gatara karata Tarot, moraju vrlo ozbiljno da shvate posledice . Posle par vremena kako su otišli od gatara, ubrzo im se počne dešavati vrlo neprijatne situacije, česte nervezo, depresije, melanhonija, svađe. Sve im ide sa jakom sporinom i težinom. Ljubavni život počinje da se raspada. Što duže ne shvate razlog zašto je to tako, magija karata uzima strahovito jačinu gde je posle izuzetno teško bilo šta takvom čoveku pomoći. Dosta njih obole od nepoznate bolesti. Žrtva lako postaje zavisna od gatara i on često posećuje gatara karata. Umesto pomoći ovoj osobi, sama žrtva počinje da liči kao sam gatar, da ubeđuje druge kako su Tarot super, da nije tako kao što ljudi pričaju itd.. jednostavno, sve ono što govori jedan gatar karata. Vrlo je zanimljivo da svima njima krene nizbrdo, pogotovo na ljubavnom planu i uvek okrivljuju druge a skloni su da se prepiru za svaku sitnicu.

Tarot karte su veoma štetne za čoveka i pokušajte da shvatite ovo kao veliko "UPOZORENJE" nemojte se igrati sa ovakvim vidom kao zabava ili se služiti Tarot, jel sutra ako vam krene nizbrdo, ne krivite nikako svoju sudbinu, krivite sebe i svoje služenje Satani. Spasa uvek postoji. batalite se tih paganstva i tražite od sveštenog lica pomoć.

Who the fuck is Branko Zivotin?
Korisnikov avatar
By gari
Pa sve je propaganda. Jedni propagiraju da je tarot dat od Boga i da se tarotolozi sluze Bozjom pomoci dok gledaju u karte a drugi pak sve to smatraju delom Satane koji na taj nacin hoce da zarobi ljudske duse i odvoji ih od Boga.

:jazzva: :flasher: :vestica:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!