Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By StarTrek
Americki glumac japanskog porekla Dzordz Takei (George Takei),koji je tumacio ulogu kapetana Sulua u Star Trek filmovima I do VI i u par serijala originalnih serija juce je javno priznao da je gay.Ovo je verovatno prvi slucaj homoseksualizma medju glumcima u Zvezdanim Stazama.

Clanak na www.startrek.com

Slika
Slika
Slika
Korisnikov avatar
By Vlada T
Jedna od velikih zamerki Star Trek mitologiji jeste da nema (otvoreno) gej likova. To vazi cak i za relativno noviju produkciju (Voyager, recimo), sto je nekako sve u skladu sa opstom "aseksualnoscu" celog serijala.

Suska se da je Roddenberry sa saradnicima razmisljao o uvodjenju gej lika u seriju, ali ocito ga je smrt preduhtrila , pa nikada necemo znati koliko je takva namera bila izvesna.
Ipak, Star Trek evoluira i ne bih se iznenadio da za koju godinu konacno imamo i prvi otvoreno gej lik u seriji, a ne samo puka nagadjanja.
Korisnikov avatar
By tramp
sanse da je on jedini su tako male ... koliko je ljudi povezano sa serijalima i koliko je gay glumaca/ica- cisto je statisticki nemoguce da je samo jedan

inace ovde puno agenta pri "upisu" traze da nisi aut ako si gay/lez - tj. njima je svejedno sta si ali ne pricaj :mad:
Korisnikov avatar
By Loni
Ja sam ubedjen da je gej i andorid Data.

Ina?e nemoj da koristiš re? homosekaulIZAM, ve? homoseksualnOST.
Homofobi su ti koji nas guraju u ,,izme''.
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Vlada T
Suska se da je Roddenberry sa saradnicima razmisljao o uvodjenju gej lika u seriju, ali ocito ga je smrt preduhtrila , pa nikada necemo znati koliko je takva namera bila izvesna.
Dakle, ne znam da li se se?ate Garaka, Kardasijanca, koji je ispuštao jake gay vibracije, a najviše su bile upravljene u pravcu genetski izmenjenog doktora, ali su "iznenada" odlu?ili da od njega naprave strate tipa smuvavši ga sa nekom devojkom polu Kardasijankom / polu Bajorankom, što je svakoga ostavilo u ?udu... Na netu ?ak postoje intervjui u kojima stvaraoci serije otvoreno priznaju da im je strate lobi, koji je bio izuzetno jak, zabranio da dalje razvijaju gay stranu Garakovog lika...
Ina?e na samom kraju tog serijala genetski izmenjeni doktor (mislim da se zvao Bašir) razgovara sa irskim elektri?arem o njihovim medjusobnim ose?anjima... a ovaj zbunjeno konstatuje da svoju ženu ipak više voli; što doktora ne zadovoljava, ali pošto sva posada odlazi na razne strane ostajemo uskra?eni pri?e o ljubavnom trouglu...
Korisnikov avatar
By dEIVVAN
Patrick Stewart se pre njega outovao!
By APACH
nisam znao za Patrica........no najveci gay lik je Chakotay(Voyager)

na kraju ga vencase sa robot zenom.
Korisnikov avatar
By *deni*
A bas me zabole da li je on gej ili nije..
Ako je gej, za sebe je gej i gotovo.
Cini mi se da mu je ponestalo para, cim se naprasno setio svoje intimne seksualne orijentacije...
Ne bi me cudilo ni da je strejt, a da tvrdi da je gay, samo zato sto je to danas moderno.
:tushe: :ribica:
Korisnikov avatar
By StarTrek
Patrik Stjuart nije gej.Molim te da ako imas dokaze za to da mi nekako dostavis.
Da,potpuno sam zaboravio na to da su O'Brajan i Basir razgovarali o tome u jednoj od zadnjih epizoda DS9.Za Garaka nisam bas ubedjen da je "ispustao vibracije",jednostavno njegov lik je takav,svi Kardasianci su manje-vise takvi;eto uzmi Gal Dukata na primer,on i Sisko imaju vrlo "prisan" odnos.Star Trek namerno izbegavaju ovu temu mada ima izvesnih naznaka da se otvaraju.Dobar primer je jedna od prvih epizoda Enterprisea u kojoj Trip Taker,prvi oficir NX Enterprajza zatrudni sa vanzemaljkom.
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by StarTrek
Za Garaka nisam bas ubedjen da je "ispustao vibracije",
Ja sam ih primao, o?igledno mi je gejdar namešten na tu frekvenciju;
hmm... mogu?e je da je to bila lampica na skali "sa kim se najviše poistove?uješ" ili "sa kim bi najradije provodio vreme da si zatvoren na svemirskom brodu sa tom posadom"
jednostavno njegov lik je takav,svi Kardasianci su manje-vise takvi;
Mislim da je Garak baš atipi?an Kardasijanac po mnogo ?emu. Razumeo sam da su oni vrlo tradicionalan i prili?no "miran" tj staložen narod, okrenut domu i porodici, dok onih nekoliko politi?ara (atipi?nih pripadnika naroda) ih nateruju kako im se ?efne jer ne preispituju autoritete i rade što im se kaže; doduše ve?ina Kardasijanaca koje sam primetio bili su preko 40 godina, pa je možda do starosti.
Korisnikov avatar
By StarTrek
Garak je bivsi pripadnik Obsidijanskog Reda,uz to jos sin Enabrana Tejna koji je bio sef Reda,sto znaci da je odlican glumac i takticar;moze da zavara bas svakoga,tako da ono sto vidimo na ekranu uglavnom nije ono sto on misli.Ima bas jedna dobra recenica iz epizode "The Wire" u kojoj je Garak doktoru u delirijumu ispricao par pricica iz svoje proslosti koje se uopste ne poklapaju jedna sa drugom.Kada ga Basir na kraju pita koja je od njih istinita Garak kaze:
"My dear doctor,they are all true"
"Even the lies?"-pita Basir.
"Especially the lies."-odgovara Garak.

To samo govori koliko je on specifican Kardasijanac,i to samo zato sto je pripadnik Obsidijanskog reda-svi pripadnici su manje vise takvi.Za razliku od Gal Dukata na primer koji je autoritativni vojnik,iskompleksirani vodja.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!