Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Legalizacija, usvajanje i odgajanje dece, gej partneri...

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Licno, bilo mi je tesko da poverujem da "jaci pol" moze biti zlostavljan u str8 brakovima. Izgleda da sam pogresno procenila, obzirom da nasilje ne mora da bude obavezno fizicko nego i psihicko. Kako vi gledate na ovu temu, mislite li da je to zaista deo nase realnosti?
By Бреее!!!
ne znam, kazu da ima i toga sve vise... volonteri to govore, ne znam zasto im ne bih verovao...mada se slazem da je to do nedavno bilo nepojmljivo, posebno za balkan ! :puzzle:

:zastava: :zastava: :zastava:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
nepojmljivo? ili se o tome samo nije pri?alo...
Korisnikov avatar
By Dina
Meni to nije nepojmljivo. Ne znam zasto bi se nasilje vezivalo samo za muskarca, pretpostavljam da je rasporedjeno na sve ljude. Samo sto su zene fizicki slabije pa u nemogucnosti da primene fizicko nasilje primenjuju psihicko, sto ne znaci da psihickog nasilja nema i od strane muskaraca. A inace, mi smo licemerna sredina u kojoj se o mnogo cemu ne prica... Meni je najzalije dece, ona ne mogu da odu od roditelja kojima je normalan metod vaspitanja prebijanje. Citala sam da u Kanadi odmah oduzmu decu, pa da su se neki nasi nasli u cudu sto im je drzava oduzela ono sto su mislili da im je svojina a ne druga licnost. Znam da to nije tvoja tema, nego mislim da neuvazavanje drugog coveka postoji na svakom nivou, pa i na tom za koji si ti pitala svakako.

Postoji i fizicko maltretiranje muskaraca, ne samo psihicko. Mnogo je redje nego ono nad zenama, ali ne znaci da ga treba pravdati. Moja prijateljica je svom muzu tresnula samar jer ju je iznervirao i to nista posebno - bila zena malo nervozna! Jos je gore sto ona uopste nije shvatala svoju gresku, niti mu se izvinila. Njena majka i ja smo je jedno dva sata kritikovale i mislim da nece ponoviti ali cini mi se vise zbog toga sto bi mogao i da joj uzvrati nego sto je ona shvatila da njen postupak nije u redu!

[Izmenjeno 5-1-2005 Hipatija]
Korisnikov avatar
By Franck Whitson
"Nesposoban si. Za sve moramo da zovemo majstora".
"Ne umes ni dete da cuvas"
"KOliko sam samo dobrih prilika propustila zbog tebe"
"Da nije deteta davno bih ja otisla, a ti bi onda patio za mnom"
"Pogledaj u ovo dete. Kako ti njega nije zao".
"Idi sine kod tate, on je sposoban pa ce da ti sve kupi i nacrta"

Jel treba jos da dodam?
By Бреее!!!
Originally posted by lukeguy
nepojmljivo? ili se o tome samo nije pri?alo...
pre ce biti ovo drugo...ali je preovladavalo opste uverenje da toga kod nas nema ! :novine:

mislim da tome ni sada neki ne veruju !?! :sluske:

:zastava: :zastava: :zastava:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
veruju, ne veruju - ko NJIH pita? :) treba raditi na osveš?ivanju problema, jer sam siguran da 99,99% macho Balkans tipova nema pojma da nije nasilje samo kad žena krene na njega nožem.

btw, interesantan mi je taj fenomen opšteg mišljenja da stres kao uzrok nasilnog ponašanja pogaða samo muškarce. tj. da opšta sjebanost kod žena izaziva isklju?ivo depresiju ili nema nikakvog efekta...
Korisnikov avatar
By mirth
Psihicko nasilje nad muskarcima - pre pravilo nego izuzetak, rekla bih.

A fizicko.... pa dosta i tih slucajeva znam... i jos sam stekla utisak da je svima nekako mnogo strasnije kad muskarac udari zenu nego kad zena udari muskarca, to nekako nikom ne zvuci kao big deal. Sem toga, nikad nisam ni cula da je ijedna nakon toga kupovala cvece, klecala i molila da joj se oprosti i slicno....

Izvinite me, odoh da preispitam sa kakvim se to zaboga zenama ja druzim.... :zid:
Korisnikov avatar
By olgic
Pa kod nas j esve moguce i ima gomila ljudi koju neko zlostavlja ne bitno fizicki ili psihicki i da li le musko ili zenko..ne vidim zasto to mora biti toliko cudno ako muskarca neko zlostavlja i on je covek zar ne?
Korisnikov avatar
By Savitar
primer fizichkog zlostavljanja koji sam negde prochitao: zdrobljena vijagra u kafi :lol:
Korisnikov avatar
By HARP
Originally posted by Franck Whitson

Jel treba jos da dodam?
Posle pitate zašta udari ovaj ?ovek ovu ženu!
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by gox
Originally posted by Franck Whitson

Jel treba jos da dodam?
Posle pitate zašta udari ovaj ?ovek ovu ženu!
Ja ne pitam... za mene je osoba koja udari drugu osobu sigurno kriva... kad bi se nasilje pravdalo postupcima drugih ljudi onda udaranju ne bi bilo kraja!
Korisnikov avatar
By De Profundis
Ma da, jadni muskarci...Njih je patrijarhalna balkanska sredina uvijek ucila da budu pasivni, usluzni, mazohisticki nastojeni... Njih se uvijek gledalo kao seksualne objekte i do prije 50 godina nisu mogli ni glasati... Ma da, njih upravo uce da cute o zlostavljanju, da su inferironi zbog svog spola... Ma stvarno mi ih je zao, trebamo vise da se borimo protiv nasilja nad muskarcima. :protest:
Korisnikov avatar
By Oziris
Apsolutno sam protiv nasilja, bilo da je nad zenama ili nad muskarcima. Mislim da bi trebalo da se isto toliko paznje posvecuje i prasine dize i zbog nasilja nad muskarcima!
By Bombina
ajde ljudi breee ne shvatate koliko je muskarac zlostavljao trogodisnju malo dete i na zvezdari zamislite je li ovo monstroum
zene i muski imaju probleme..zene nisu krive s nasiljem..nego je nasilnik
zene pocele da trpe i u svako slusaju muskarac moze da laze
psiholozi i kazu da ej musakrci mogu da prevare ispred polixijom izmedju porodice
kakva je sramota!
uzas..
ima puno muskarca kriju se i zato sto nerade i poceli da promeni vencanje zbog zene i dece i neko je naucio losim primerima
sve je lose,nerade,ko ima svoj posao i nema i igra losim srecama,varaju se
kako rade zena i deca ,sprema rucak i riba,pere i pegla i deca,igra i ide u skolu i da uci i da vaspitava i da vode racuna s kiim druze a ne losem drustvu i nekom huliganu i agresora..
muskarci uzivaju,kad ponekad unervozi izlazi svako vece i kad ostavlja zenu i decu i ide u losem drustvu
poceli da piju ,dodje kuci i da biju
ima 100 posto sve ce tuziti nasilnika
zakon ce doneti i oni ce zatvoriti 20 gd i moze vise..
ja mislim da nisu svi takvi muskarci ali ne sme da slusa drustvu koji daje lose savete
By zmeu
Originally posted by MinaHarker
Licno, bilo mi je tesko da poverujem da "jaci pol" moze biti zlostavljan u str8 brakovima. Izgleda da sam pogresno procenila, obzirom da nasilje ne mora da bude obavezno fizicko nego i psihicko. Kako vi gledate na ovu temu, mislite li da je to zaista deo nase realnosti?
Ako može biti zlostavljan u istospolim brakovima, ne vidim u ?emu bi str8 bili iznimka. Mislim da je tu presudan rod, ne spol. Spol je ionako postao odavno ve? posve nebitna kategorija.
By GordonPim
Naravno da nasilje nad muskarcima postoji. Ali zene trpe nasilje koje se jako retko ili se uopste ne desava muskarcima. Seksualno nasilje ili reproduktivno nasilje su forme nasilja koje karakterisu patrijarhat, i tu su najcesce pocinioci muskarci a zrtve zene.
Korisnikov avatar
By Frizerka
Mislim da je sve ovo deo nase svakodnevnice.Uvek smo mi zene predstavljane kao ugrozene,dok se o toj temi kod muskaraca nije govorilo kao da nije prisutna.Ponekad mi zene umemo da budemo gore od samih muskaraca.Mozda ne fizicki brutalne,ali mentalno sigurno da,da nekog izludimo i degradiramo.Takve zene nebih nazvala zenama,vec monstrumima !
By Bombina
tako je nisu svi takve zene
ali ne vredi toga izleciti
Korisnikov avatar
By Alphatrione
Ako pitamo prosecnog Balkanca i Balkanku, intelektualni rad nije rad.

Rad je, bre, kad zasuces rukave ili skines majcu, pa od devet ujutru do sest, sedam po podne kopas kukuruz.
Ono sto radis, tim... intelektom... jes', kako da nije, radis. I ja tebi. Sedis, bre i kao nesto mislis....

Nasilje? Kakvo nasilje ako nema modrice ili krvi? Ko je jos video da nekom nesto fali sto mu ovaj drugi nesto prica. Jes' psiholosko nasilje, ****** *** * ****. To ti je k'o ovaj intelektualni rad. Neko ti nesto prica, a ti primas psihicke modrice. Ma gde to ima. Oce zapad da nam pokvari ljude, to je....

Isto tako i nasilje.

Neko gore pomenu da treba osvescivati ljude o nasilju. I to najvise zbog dece. Bracni drug je izabrao svog supruznika, te uvek moze da izabere da iskoraci iz "svete zajednice". Deca nemaju tih prerogativa. A ko god da vrsi kakvo god nasilje nad drugim bracnim saputnikom, isto sprovodi i nad detetom. Pa cak i indiretno. Dete prati promene na svojim roditeljima, cuje sta se desava, pati zbog toga, oseca krivicu, prima obrasce ponasanja. Ujedno je i najbolji pokazatelj koji je nivo nasilja u porodici i ko ga sprovodi...

A kad sam kod toga... definitivno je kod nas veci procenat fizickog nasilja muskarca nad zenama... mada se desava i obrnuto (pa to novine objave kao "covek ujeo psa"), dok verujem da je u svakom, ili barem vecini brakova sa fizickim nasiljem prisutno i psihicko s druge strane. Pa cak i uzajamna.

Prema nekim istrazivanjima u Timockoj Krajini, nasilje je cesto obostrano. S tim da muskarci tuku na sitno i cesce, dok je za zene karakteristicno sitnije (samaranje i sutiranje) ili pak retko ili jedinstveno ali ogromno ili pogubno.
Psihicko je kod naseg naroda jos uvek tesko izmerljivo, ali nikad ne ide samo... Opet, njemu sklonije zene...
Korisnikov avatar
By Njuskalo
Originally posted by Alphatrione
Ako pitamo prosecnog Balkanca i Balkanku, intelektualni rad nije rad.

Rad je, bre, kad zasuces rukave ili skines majcu, pa od devet ujutru do sest, sedam po podne kopas kukuruz.
Ono sto radis, tim... intelektom... jes', kako da nije, radis. I ja tebi. Sedis, bre i kao nesto mislis....

Nasilje? Kakvo nasilje ako nema modrice ili krvi? Ko je jos video da nekom nesto fali sto mu ovaj drugi nesto prica. Jes' psiholosko nasilje, ****** *** * ****. To ti je k'o ovaj intelektualni rad. Neko ti nesto prica, a ti primas psihicke modrice. Ma gde to ima. Oce zapad da nam pokvari ljude, to je....

Isto tako i nasilje.

Neko gore pomenu da treba osvescivati ljude o nasilju. I to najvise zbog dece. Bracni drug je izabrao svog supruznika, te uvek moze da izabere da iskoraci iz "svete zajednice". Deca nemaju tih prerogativa. A ko god da vrsi kakvo god nasilje nad drugim bracnim saputnikom, isto sprovodi i nad detetom. Pa cak i indiretno. Dete prati promene na svojim roditeljima, cuje sta se desava, pati zbog toga, oseca krivicu, prima obrasce ponasanja. Ujedno je i najbolji pokazatelj koji je nivo nasilja u porodici i ko ga sprovodi...

A kad sam kod toga... definitivno je kod nas veci procenat fizickog nasilja muskarca nad zenama... mada se desava i obrnuto (pa to novine objave kao "covek ujeo psa"), dok verujem da je u svakom, ili barem vecini brakova sa fizickim nasiljem prisutno i psihicko s druge strane. Pa cak i uzajamna.

Prema nekim istrazivanjima u Timockoj Krajini, nasilje je cesto obostrano. S tim da muskarci tuku na sitno i cesce, dok je za zene karakteristicno sitnije (samaranje i sutiranje) ili pak retko ili jedinstveno ali ogromno ili pogubno.
Psihicko je kod naseg naroda jos uvek tesko izmerljivo, ali nikad ne ide samo... Opet, njemu sklonije zene...
It is so good to see you around here again.

A na srpskom:

It iz sou gud tu si ju 'raund hir 'gen.
Korisnikov avatar
By Alphatrione
Originally posted by Njuskalo
Originally posted by Alphatrione
...
It is so good to see you around here again.

A na srpskom:

It iz sou gud tu si ju 'raund hir 'gen.
Da, da, "rein drops ar folin' on maj hed" :iskusenje:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!