Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Anhedonie
okej, to da, mizandrija je glupost, ipak je to pretezak pojam za ono sto sam hteo da kazem, vise sam mislio na neku obicnu mrznju/netrepeljivost/frustriranost, koja postoji i koja ce nestati pravim feminizmom.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2668506#p2668506]Korak napisao:[/url]Zvonki, jezivo je koliko si bljuvotina nalupetao.

Uzrok toga sto neke zene nazalost prihvataju neravnopravnost ili cak nasilje nad njima nije stanje svesti nezavisno od patrijarhata ili "svojstveno zenama", vec sam patrijarhat i njegovi izlivi koji ih uverava i ubedio ih je da zasluzuju biti tretirane kao inferiorine i na takav uzasan nacin. Sve dalje je samo posledica.
Kao što su mnoge LGBT osobe prihvatile neravnopravnost i nasilje... i šta ćemo s tim? Kad smo već na temi o Ćirilovu i on je bio jedan od takvih... Peder koji neće da talasa i da se zamera većini.
Iz tog razloga greške koje je pravio feministički pokret treba da nam budu vrlo važne, da iz njih nešto naučimo!
Korisnikov avatar
By Anhedonie
greske u feministickom pokretu su greske pojedinaca, kao sto si ti npr greska u pokretu za borbu lgbt prava.
Korisnikov avatar
By blenta
mislim da je ovo dobar klipic za pocetnike
zvonki pogledaj molim te

imaju srpski titlovi ako nekom treba:
http://www.ted.com/talks/jackson_katz_v ... en_s_issue" target="_blank

a posle toga pogledajte i ovo: mislim da je to ono na sta Anhe misli kad kaze da je feminizam bolji za sve
jer se ne bori za supremaciju zena nego protiv unapred dodeljenih uloga i konstrukata
http://www.ted.com/talks/tony_porter_a_call_to_men" target="_blank
Korisnikov avatar
By antibiotic
Ne moze se cak ni govoriti o "zenskom nasilju" , odnosno generalizovati na taj nacin,kao da je to nekakva 'masovna pojava' ili sl. vec su to pojedinacni slucajevi za koje cujemo pa zloupotrebimo u propagadne svrhe,, dok je nasilje prema zenama od strane muskaraca, ,ne samo fizicko nasilje, , nesto sto se jos uvek nalzi u konstituciji covecanstva.
Korisnikov avatar
By blenta
ovaj drugi klip koji upravo gledam govori o tome
ne radi se samo o fizickom nasilju nego sistematskom smatranju inferiornosti

sto je svakako tacno
i to u svim drzavama, pa i onim vise razvijenim i liberalnim

koliko puta smo culi o zenama vozacima - jer se podrazumeva da su inferiornije da prate mnogo stvari
koliko puta sam cuo na fakultetu omalovazavanje zenskih istrazivaca i njihovih radova - jer se podrazumeva da su intelektualno inferiornije

ako otvoris geert hofstede kulturoloske dimenzije na netu jedna od njih je masculinity/femininity i skandinavske zemlje su najbolje u tome - imaju najnizi (sto znaci vecu rodnu ravnopravnost) na svetu
pa opet otvori godinje izvestaje skandinavskih firmi i pogledaj upravne odbore - od 12-15 ljudi uglavnom jedna il nijedna a maksimalno dve zene.

zasto? priblizno pola populacije su zene i na severu imaju jaku zastupljenost u radnoj snazi. zasto nema priblizno pola zena u upravnim odborima? nije zbog dece jer na severu i muskarci mogu da uzimaju porodiljsko i menjaju se. bice da je nesto drugo, sto ih sprecava da dodju do vrha cak i u zemljama koje su u samom vrhu u rodnoj ravnopravnosti.

zbog toga feminizam
Korisnikov avatar
By Anhedonie
^ e da umem artikulisano da napisem nesto napisao bih ovo sto blenta pise :lol:
Korisnikov avatar
By AbortiraniTerorista
Feminizam nije borba za ravnopravnost, već za društvenu moć, jer nikada nećemo čuti kako se feministkinje bune što među komunalnim radnicima koji čiste ulice, skupljaju đubre i održavaju kanalizacije ima 99% muškaraca... ali hoćemo jer nema podjednaki broj direktora...
Apsolutno je prihvatljivo da se žene bore za društvenu moć, ali nemojmo da se lažemo da je to borba za ravnopravnost polova... jeste, ali samo u odabranim i bitnim aspektima.
Korisnikov avatar
By blenta
pa zene nemaju problem da se zaposle u gradskoj cistoci, nego imaju problem da napreduju
kao sto sam vec dao primer cak i u zemljama slkandinavije gde je rodna ravnopravnost i osvescenost na visokom nivou a zenama je omoguceno isto skolovanje i sve "prakticne" prepreke su uklonjene pa opet problem

(bese u aprilu kada su onu zenu koja radi u gradskoj cistoci izbacili iz banke jer je usla u radnoj uniformi - koja je pritom bila cista. secam se da je bio feministicki outroar mahom zbog ponizavanja profesije a ne samo jer je zena - ali to je vec intersectionality, to cemo mozda kad savladate common opresiju i nepostovanje)

a feminizam se ne zalaze samo za napredovanje zena (a i da se bori ne vidim prevelik problem, mimo zadnjih par stotina godina celu istoriju su bile bukvalno stoka za poslugu i rasplod)
vec i pravo muskaraca da mogu da se opuste od konstantnog pritiska da budu snazni, maco, hladni, neunistivi

rece meni jednom jedna mlada devojka sa gender studija u novome sadu, sto mi se zauvek urezalo u mozak - nije feminizam samo moje nastojanje da ne budem tretirana kao kurva i glupaca cak i ako hocu da se jebem i napravim glupost, nego i da on moze da se isplace ili isprica trac umesto da mi drkne samar kad necu
Korisnikov avatar
By AbortiraniTerorista
Stvar je jednostavna... Niko neće da odbaci svoju moć i privilegije zbog politički korektnosti i ravnopravnosti! To dolazi vremenom i prirodno, ili ne dođe uopšte!
Korisnikov avatar
By blenta
LIDIJA THINKSSlika
THAT YOU'RE SO FULL OF SHIT
YOUR EYES ARE BROWN
By barni
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2668522#p2668522]blenta napisao:[/url]ovaj drugi klip koji upravo gledam govori o tome

sto je svakako tacno

koliko puta smo culi o zenama vozacima - jer se podrazumeva da su inferiornije da prate mnogo stvari
koliko puta sam cuo na fakultetu omalovazavanje zenskih istrazivaca i njihovih radova - jer se podrazumeva da su intelektualno inferiornije
Koliko puta sam cuo na forumu omalovazavanje barni istrazivaca i njihovih radova - jer se podrazumeva da su intelektualno inferiorniji

:lepeza:
Sto se Cirilova tice i njegove "beskrajne hipokrizije" jasna mi je ideologija kritike svakog ormara, ali ja bih ipak na njegovoj posmrtnoj temi to obustavio.

Naravno da bi bilo bolje da je Srbija zemlja sa uistinu outovanim javnim licnostima koje se zalazu za gej prava, ali realnost to demantuje, i takve nema nijedne, niti jedne, te se Cirilov ne moze uzeti ni kao najgora paradigma. Da su svi ostali njegovi gej savremenici - iole cenjeni u svojoj profesiji - bili autovani na nacin i bar koliko i Cirilov, mislim da bi bilo bolje po vidljivost i smanjenje predrasuda o LGBT. Nego njih paradoksalno ovako i ne mozemo kritikovati, jer se za njih uglavnom sire i ne zna, nije i nece se saznati. Koliko vidim po komentarima ljudima je poznato tj. pominju da je on bio gej. I koliko sam upucen, a neka me neko ispravi u suprotnom, homofobicne ispade inace nije imao, osim da neko u to racuna, ako sam razumeo - "promenljivo" izjasnjavanje o svojoj seks orijentaciji, mada je to licno pravo - a pritom ostali lazu do kraja su strejt.
Korisnikov avatar
By blenta
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2668528#p2668528]barni napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2668522#p2668522]blenta napisao:[/url]ovaj drugi klip koji upravo gledam govori o tome

sto je svakako tacno

Koliko puta sam cuo na forumu omalovazavanje barni istrazivaca i njihovih radova - jer se podrazumeva da su intelektualno inferiorniji

:lepeza:
barni nije istrazivac jer ne poseduje validne istrazivacke radove koji podlezu naucnoj skepsi
nii ima profesionalne kvalifikacije i rigorozni trening koji cine istrazivaca...istrazivacem
neko moze biti spontani samouki slikar ali ne moze biti spontani samouki naucni autoritet
gore pomenute devojke i zene poseduju date karakteristike kao i niz sprovedenih radova

s druge strane barni poseduje niz sprovedenih lupetanja cime se de fakto ustanovio empirijski
kao intelektualno inferiorniji i isto tako je pravoslavac sto isto znaci intelektualno inferiorniji
sto je potkrepljeno metastudijom koja sabira rezultate i merenja oko stotinu studija inteligencije u vernika i nevernika koja transcedentuje sve zemlje, kontinente, stotine godina, zivotne dobi, kultura i razlicitih religija
:dina:
Korisnikov avatar
By Srklet
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2668526#p2668526]AbortiraniTerorista napisao:[/url]Stvar je jednostavna... Niko neće da odbaci svoju moć i privilegije zbog politički korektnosti i ravnopravnosti! To dolazi vremenom i prirodno, ili ne dođe uopšte!
ni jedna društvena promjena se nije desilo samo zahvaljujući protoku vremena. prirodno u tom kontekstu je pak tolika glupost da ne vrijedi opsirnije komentirati.

OT> feminizam je itekako potreban, feminizam je jedan od najplemenitijih ideologija koje su smisljenje u ovom usranom svijetu kroz njegovu cijelu povijest.

ono o čemu je meni pak zanimljivo raspravljati jest KAKO ostvariti društvenu promjenu. apsolutno sam nezainteresiran za to da slušam kako bi trebalo biti. znam kako bi trebalo biti, ali tako nije. ono što je važno i čime se treba baviti se nalazi u ogromnom procjepu između 'kako treba biti' i 'kako jest'.

dakle, registrirajte se na ana.rs i budite glas razuma i emancipacije. svaki post u kojem se na ovom forumu meni kao nesto objasnjava oko feminizma i mizoginije je deplasiran i u sustini easy way out. idi na ana.rs pa objašnjavaj.
treba znati razlikovati bitno od nebitnog. za mene je antibioticova usputna mizoginija jedno STO MILIJUNA PUTA manje bitna od cinjenice da na toj ana.rs imas curu koja pise kako je frajer mlati ali ona njega voli bla bla.
kad bih imao volje da se time bavim, izabrao bih to da odem na ana.rs i tamo se ukljucim u raspravu every day of the wek and twice on sunday od toga da shooting fish in a barrel ovdje na forumu.

edit; mislim da sam promašio topic s ovim postom. :lol:
Korisnikov avatar
By Srklet
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2668472#p2668472]AbortiraniTerorista napisao:[/url]Žene koje zastupaju ideje sa početka ženskog pokreta ne žele da kažu da su feministkinje, zbog radikalnih kretenki... i veliki broj žena zbog njih postaju anti-feministkinje!
koje glupače. mislim na te žene koje se odbijaju nazivati feministkinjama zbog NEKOGA DRUGOG. presmiješno. nikakve suštinske razliku u odnosu na one koji ne dolaze na prajd jer tamo ima ljudi koji su ekstravagantno odjeveni pa kakvu sliku šalju u javnost yadda yadda. pa čovjek valjda ide na prajd zbog sebe i zbog onoga što je ispravno, a ne zato da bi se mogao prezentirati u društvu kakvo smatra društveno stajliš. isto tako, ako se zalazes za ravnopravnost spolova, a to je sazetak feminizma for dummies, onda je presmijesno da se odbijas nazvati feministkinjom zato sto postoji jos netko tko se tako naziva tko se tebi ne svidja.
duboko mi se gade svi ljudi koji dozvoljavaju da im netko drugi direktno ili indirektno određuje stavove i ponašanja.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2668499#p2668499]Anhedonie napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2668471#p2668471]Zvonki napisao:[/url]Abortirani Onaj Feminizam ondak kada je bio potreban je po meni bio ok pokret za jednakost izmedju muskarca i zene a ovo danas je meni totalni haos
pa da, srpsko drustvo je tako napredno da je vec odavno prevazislo "Onaj Feminizam" te mu nikakav nije potreban Slika
Ja u svom postu nisam pomenuo da se to odnosi na srpsko drustvo,i ne mozes po mom postu da tako lupetas dakle to je moj post ne post srpskog drustva,a ako po pojedincu ocenjujes ostatak drustva onda ne znam kako da ti pomognem,jer ti treba pomoc
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
hešteg onokad imaš stavove i prosipaš izjave na osnovu mišljenja američkih MRAa i podržavalaca status kvoa (u principu, njihova verzija allies-a)

Ne samo što čovek fizički nema veze sa onim što se događa u Americi u stvarnosti (ne na internetu), a ne može da utvrdi šta se i kako tačno događa, nego više voli da priča o tome i da primenjuje njihova pravila koja nemaju veze sa SADom i pravi se da priča o globalnom fenomenu, samim tim primenjivo i na lokalnu situaciju... :lol:
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Der, der... :potapsava:
Znam da je teško razumeti više koncepte od pečenog krompira...
e da... reagirao bih na jos jednu stvar, a to je spajanje politicke korektnosti i ravnopravnosti.
prvo, treba razlikovati sto je od to dvoje vrijednost (ravnopravnost), a sto metoda (politicka korektnost). dakle, politicka korektnost NIJE nikakva vrijednost, ona je alat. i to alat koji vrijedi koristiti kad to ima smisla, a nikako ga ne pretvarati u vrijednost, jos manje bilo kakav imperativ.
drugo, politicka korektnost ima dvije velike mracne strane, a to su da moze funkcionirati kao lijepa fasada u odnosu na i dalje akutnu diskriminaciju + da se kroz njezino uzdizanje na razinu vrijednosti ide u pravcu totalitarnosti. odnosno, meni je mnogo vaznije jel nekome heart in the right place u odnosu na toga da zna na PC odgovarajuci nacin artikulirati nekakav pozeljan stav.
trece, ravnopravnost nije med i mlijeko. ravnopravnost je zapravo jedna zajebana stvar, jer ona nosi i neke lose stvari i izazove sa sobom. svatko tko doista razumije ideju ravnopravnost mora biti svjestan i toga da ista sa sobom nosi jedan drugaciji nivo odgovornosti u odnosu na podredjeni polozaj u drustvu. za ravnopravnost se treba zalagati jer je to the right thing to do, a ne jer bi onda bilo lakse. mozda i ne bi, ali koga briga.
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
@zwenki: Zapravo ništa. Samo sam odlučio da reagujem na nešto pročitano.
Korisnikov avatar
By Zvonki
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2668560#p2668560]KorvinOdAmbera napisao:[/url]@zwenki: Zapravo ništa. Samo sam odlučio da reagujem na nešto pročitano.
Slusaj me Korvine ovako,dakle nemoj meni da pricas o pravilima a malopredjasnjim postom si sam prekrsio pravilo,a to je pravilo o vredjanju,dakle ako si moderator bilo bi dobro i da sam postujes ta pravila,ja bih ti skinuo tu "medalju" moderatora nakon malopredjasnjeg posta,ne osecam se uvredjenim jer ne razmisljam logikom "internet je moj zivot" ali ne nemoj da mi ti kakis o tim pravilima koja ni sam ne postujes
Ako zapravo nista ne pokusavas onda nema potrebe ni da stavljas svoje "pametne" komentare na moje postove,dakle budi iskren i objasni mi zasto si regaovao na moj post
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2668559#p2668559]Srklet napisao:[/url]e da... reagirao bih na jos jednu stvar, a to je spajanje politicke korektnosti i ravnopravnosti.
prvo, treba razlikovati sto je od to dvoje vrijednost (ravnopravnost), a sto metoda (politicka korektnost). dakle, politicka korektnost NIJE nikakva vrijednost, ona je alat. i to alat koji vrijedi koristiti kad to ima smisla, a nikako ga ne pretvarati u vrijednost, jos manje bilo kakav imperativ.
drugo, politicka korektnost ima dvije velike mracne strane, a to su da moze funkcionirati kao lijepa fasada u odnosu na i dalje akutnu diskriminaciju + da se kroz njezino uzdizanje na razinu vrijednosti ide u pravcu totalitarnosti. odnosno, meni je mnogo vaznije jel nekome heart in the right place u odnosu na toga da zna na PC odgovarajuci nacin artikulirati nekakav pozeljan stav.
trece, ravnopravnost nije med i mlijeko. ravnopravnost je zapravo jedna zajebana stvar, jer ona nosi i neke lose stvari i izazove sa sobom. svatko tko doista razumije ideju ravnopravnost mora biti svjestan i toga da ista sa sobom nosi jedan drugaciji nivo odgovornosti u odnosu na podredjeni polozaj u drustvu. za ravnopravnost se treba zalagati jer je to the right thing to do, a ne jer bi onda bilo lakse. mozda i ne bi, ali koga briga.
pojam ravnopravnost se, kao u ovom slucaju, zloupotrebljava, sto izaziva reakciju politicke korektnosti, iako nam mozda nije do korektnosti, na ovaj nacin diskusije deluju isprazno i beskorisno, traju vecito i besmislene su.
By barni
@blenta

Biraj pitanje,

Sta su to validni istrazivacki radovi?
Ajd na pice samnom?
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!