- 10 Feb 2010, 13:16
e bas tako, da se zna ko je gazda:lol: taki smo ti mi sumadinci:srbin:
Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderatori: Stripi, Moderators
Originally posted by Wilhelminajoj bre ja sam pokusao da budem ironican kad sam citirao Dinin post
Kao sto si ti gore stao u Splinterovu odbranu.
Neznanje i nepoznavanje odredjene problematike nije nikakvo opravdanje. Stavise, mislim da bi konkretan korisnik mogao da snosi i posledice za svoje izrazavanje, iako ih nije uputio drugom/drugoj korisniku/ci.
Steta, tema mi se bas dopala....
Originally posted by MomoOndaK sorry!
Originally posted by Wilhelminajoj bre ja sam pokusao da budem ironican kad sam citirao Dinin post
Neznanje i nepoznavanje odredjene problematike nije nikakvo opravdanje. Stavise, mislim da bi konkretan korisnik mogao da snosi i posledice za svoje izrazavanje, iako ih nije uputio drugom/drugoj korisniku/ci.
kakva crna odbrana, sve i svi koji ga brane verovatno nemaju nista protiv da ih neko naziva nedojebanim zenturacama ili da njihova pojava ili aktivizam asocira na nedojebanost
Originally posted by MomoDa, bas je tako, nemam nista protiv.
kakva crna odbrana, sve i svi koji ga brane verovatno nemaju nista protiv da ih neko naziva nedojebanim zenturacama ili da njihova pojava ili aktivizam asocira na nedojebanost
Originally posted by SprinterSta je rekao lose?
pa tako nekako i ja kapiram feminizam, kao stavljanje znaka jednakosti izmedju zena i muskaraca u okviru drustvene podele, dakle do granice prirodne selekcije koja evidentno da postoji.
Originally posted by Hys.pa cekaj sad ja ne kapiram jel imas protiv ili nemas protiv
Originally posted by MomoDa, bas je tako, nemam nista protiv.
joj bre ja sam pokusao da budem ironican kad sam citirao Dinin post
Not.
Omasio si skroz zasto sam napisala ono, zbog cega je to i Dina napisala, ali nema veze.
Mozda se nisam najbolje izrazila.
Nemam preteranu zelju da postujem vise ovde.
![]()
Originally posted by Dinae. ne osacem se napadnutim ni malo. opusteno. mislim lepa krepa, popay, ajde moma i ne znam. al ono kao puca mi kurac sa njih.
Ja se slazem po stavovima sa Olgom Diktatorom vezano za zanimanja, ali sam tu temu jednom raspravljala na forumu i bese mi dosta... i previse... Stavila sam ovo moderatorKA ispod nicka da podseca na zanimanja u zenskom rodu kad god neko pogleda nick... a i u firmi isto sam ih navikla da mi svuda pisu zanimanje u zenskom rodu![]()
Ali mi se isto ne dopada kako ste napali Sprintera, kao osice... Isto imam osecaj da ne misli lose, pa i sam je na pocetku rekao da govori isto sto i Hys i ja, a sad ako ga svi napadnete normalna je reakcija da se brani.
Htela sam jos nesto da pisem ali upravo kad tema krene negativnim tokom ja izgubim zelju za pisanjem, pa mozda kasnije...
Originally posted by Hys.Jednaka prava za zene i muskarce u svakom drustvu.
Sta je za vas feminizam.....a sta nije?
Upravo imam diskusiju o tome da li ako volite i dozvoljavate da vam muskarac/decka otvara vrata, to nije u skladu sa feminizmom.
Po meni takve stvari apsolutno nemaju veze sa feminizmom.
I to ne govori o tome da sam ja slabija ili jaca, jbt, koji ja to asertivnes pokazujem sto zamisli molim te mogu sebi da otvorim vrata, platim pice ili obucem kaput.
Meni je to deo dinamike, igre, i nema veze sa mojom osnazenoscu kao zene.
Sta je za vas feminizam?
Da li mislite da ste feministkinja?
Postoji i trip, i ranije struje, feministkinja koje su bile protiv rnica..pa onda bdsm zene koje su feministkinje sto je nailazilo i dalje nailazi na cudjenje i neodobravanje, kao i nerazumevanje.
Ja sam feministkinja, na nacin na koji ja, a kako drugacije, percipiram feminizam.
A vi?
Originally posted by SprinterNo2
meni se cesto feminizam preplice sa bezobrazlukom i licemerjem, na slican nacin na koji i sovinizam. npr. prilicno mi je iritantno silovanje srpskog jezika novim konstrukcijama tipa psihoiloskinja. licemerje mi je na primer kad jednoj istoj devojci ne smeta kad se u oglasima za posao podvuce devojke za rad u kaficu, ali joj itetkako zasmeta ako procita momci za rad u kaficu. tako da kad se pomene feminizam meni je prva asocijacija na borbu nedojebanih zenturaca koje nemaju sta u zivotu da rade, borba radi borbe.
Originally posted by SimorOk su mi oba posta.
Ja sam negde u procesu revidiranja svog stava kada su u pitanju razne teorije koje treba da poklone sreću nekoj marginalizovanoj grupi. Najčešće se u toj potrebi usrećivanja nameću određeni teorijski koncepti u koje osobe treba da se uglave, jer u suprotnom izdaju Stvar. I nemali je broj primera da su od strane feministkinja osuđivane neke žene koje su svojim radom mnogo više učinile na emancipaciji žena i to ne tako što su im ponudile recept za sreću nego tako što su ih ohrabrile da toj sreći teže, ma kakva ta sreća za njih bila.
U tom smislu, minimum koji je neophodno pružiti ženi, kao i svakom ljudskom biću, a u društvenom kontekstu, ponudila je liberalna teorija, pa bi u ovom trenutku moje personalne evolucije odgovor na pitanje "Šta je za vas feminizam" bio: Mary Wollstonecraft.
Originally posted by Hys.
Sta je rekao lose?
Preterujes Momo.
I pravo da ti kazem, i mene radikalne feministkinje- pojedine-umeju na svasta nesto da podsecaju.
I sada vise necu definitvno ovde da postujem dok tema ne krene malo normalnijim tokom.
Originally posted by Sprintera sad ja verovatno treba da pocnem epopeju o pravu svake osobe da joj se postuje rod pa ako ja kazem da sam psiholoskinja ili ekonomistkinja onda nema sta to tebe da iritira
kad se pomene feminizam meni je prva asocijacija na borbu nedojebanih zenturaca koje nemaju sta u zivotu da rade, borba radi borbe.
Originally posted by Sprinter
ok. :zbun: ja mislim na feminizam, kao sto sam vec pomenuo primera radi insistiranje na konstrukcijama reci u zenskom rodu. porsto mi to smeta, kao sto rece jedan nas lingivista treba pustiti da se takve reci same (ne)utkaju u jezik.
Originally posted by MomoMomo,
Originally posted by Dinameni se cini da je tema krenula negativnim tokom jos od treceg posta i od nedojebanih zenturaca al boze moj covek nije mislio nista lose
Htela sam jos nesto da pisem ali upravo kad tema krene negativnim tokom ja izgubim zelju za pisanjem, pa mozda kasnije...
mozda nije znao kako da se izrazi drugacije, trebalo je da mu neko lepo objasni da je mizogina izjava nazvati zenu - nedojebana zenturaca![]()
mozda i ja sad preterujem i smaram jer se hvatam za jedan deo rasprave na ovoj temi ali ovde se svaka ovakva tema zaspe identicnim uvredama i svadjama i niko ne reaguje, a sad se jos staje i u odbranu nekog ko se ne libi da uvredi druge
Originally posted by E.c.h.o...da to stvarno deluje banalno ali ako tebi neko ne dozvoljava zakonom da na tvojoj diplomi stoji diplomirana pravnica nego ti stoji diplomirani pravnik i to samo zato sto ce da polomi jezik kako mozes ocekivati da ti taj neko pruzi neku konkretnu pomoc
U poslednje vreme se 'borba' za prava zena odmah skrene na banalna izjednacavanja imena zvanja u zenskom i muskom rodu, umesto na pruzanje konkretne pomoci zenama - npr. domacicama koje nemaju staz omoguciti minimalnu penziju.
Originally posted by scout_finchodlican primer si navela
ili to, ili da i muskarca zovemo sekretarica, a ne sektretar, posto sekreterica, je li, nije glomazan izraz, pa ako za to zanimanje treba da postoji jedan naziv, zasto ne bi bio u zenskom rodu.:Dili kuvarica, ili medicinska sestra. ukinuti muski rod za ta zanimanja:sudija:
Originally posted by Hys.Momo obrisao si moj citat Sprintera.
Originally posted by SprinterSta je rekao lose?
pa tako nekako i ja kapiram feminizam, kao stavljanje znaka jednakosti izmedju zena i muskaraca u okviru drustvene podele, dakle do granice prirodne selekcije koja evidentno da postoji.
Preterujes Momo.
I pravo da ti kazem, i mene radikalne feministkinje- pojedine-umeju na svasta nesto da podsecaju.
I sada vise necu definitvno ovde da postujem dok tema ne krene malo normalnijim tokom.
Originally posted by Dina
Momo,
pa da mislim da je to jedan deo diskusije a evo u medjuvremenu su naveli Sprinterove postove koji su bili sasvim ok. Ne kazem da ljudima ne treba ukazivati da u necemu grese, da je nesto uvreda za nekoga, ali ako sad dvadeset osoba skoci da to kaze i to tako sto ce napasti osobu i za ono sto je rekla i za ono sto nije i sto je mislila i sto nije i zasuti je uvredama da odbrani one koje je osoba vredjala onda se stvori totalno atmosfera koja nije vise diskusija.
Originally posted by scout_finchTo ja primenjujem na zene koje kazu da im ne smeta da im zanimanje bude u muskom rodu i da je to isto. Da li bi muskarcima smetalo da im zanimanje bude u zenskom rodu? Mislim na prosecne muskarce... Znamo odgovor - ma ne bi hteli da cuju za to...
treba svima da stoji dipl. pravnica, nezavisno od roda:sudija:
al' najozbiljnije, sta bi falilo? kad vec mora jedan rod, sto ne zenski?
Originally posted by scout_finchZar mi ti neki dan nisi bas pricala kako eto ja radim samo sa zenama, i da ima i ministarki, tako toga
sto se tice broja zena koje recimo treba da sede u skupstini, pozitivna diskriminacija mora da postoji sve dok je to jedini nacin da zene dodju do tog mesta u skupstini. kod nas je, cini mi se, skoro nemoguce da zena bude izabrana na bilo koji polozaj pre muskarca, bez obzira na kvalifikacije, pocev od politicke funkcije, pa preko rukovodecih mesta,da li su u pitanju skole, fakulteti, banke ili bilo koja druga ustanova. aj da prebrojimo sve fakultete pa da vidimo na koliko njih je dekan zena. i to nema veze za sposobnoscu zene da bude dekan, vec se muskarci skoro pa po defoltu biraju na ta mesta.
isto tako, sva zanimanja su u muskom rodu, tako da kapiram da potrebu zena da se to promeni.
ili to, ili da i muskarca zovemo sekretarica, a ne sektretar, posto sekreterica, je li, nije glomazan izraz, pa ako za to zanimanje treba da postoji jedan naziv, zasto ne bi bio u zenskom rodu.:Dili kuvarica, ili medicinska sestra. ukinuti muski rod za ta zanimanja:sudija:
Originally posted by scout_finchma de ces sad to da menjas, bez veze je skroz kad smo se navikli i oduvek sve govorili u muskom rodu sta sad da talasamo, a sve je pocelo u muskom rodu jer se zna da su se nekad samo muskarci skolovali a zenama zna se de je (bilo) mesto
treba svima da stoji dipl. pravnica, nezavisno od roda:sudija:
al' najozbiljnije, sta bi falilo? kad vec mora jedan rod, sto ne zenski?
Originally posted by Sprinterfor fuck's sake, don't just stand there, relieve them.
stojim iza nedojebanih zenturaca.
Originally posted by bas bleuAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAH
Originally posted by Sprinterfor fuck's sake, don't just stand there, relieve them.
stojim iza nedojebanih zenturaca.
:punker:
Originally posted by Hys.pa za skupstinu postoji pozitivna diskriminacija, tipa svaka stranka mora da ima odredjen procenat zena poslanica.
Originally posted by scout_finchZar mi ti neki dan nisi bas pricala kako eto ja radim samo sa zenama, i da ima i ministarki, tako toga
sto se tice broja zena koje recimo treba da sede u skupstini, pozitivna diskriminacija mora da postoji sve dok je to jedini nacin da zene dodju do tog mesta u skupstini. kod nas je, cini mi se, skoro nemoguce da zena bude izabrana na bilo koji polozaj pre muskarca, bez obzira na kvalifikacije, pocev od politicke funkcije, pa preko rukovodecih mesta,da li su u pitanju skole, fakulteti, banke ili bilo koja druga ustanova. aj da prebrojimo sve fakultete pa da vidimo na koliko njih je dekan zena. i to nema veze za sposobnoscu zene da bude dekan, vec se muskarci skoro pa po defoltu biraju na ta mesta.
isto tako, sva zanimanja su u muskom rodu, tako da kapiram da potrebu zena da se to promeni.
![]()
Mislim, hoces da kazes da postoji pozitivna diskriminacija, ili sta![]()
Originally posted by Hys.u je ima ministarki... mogu misliti koliko ih ima
Zar mi ti neki dan nisi bas pricala kako eto ja radim samo sa zenama, i da ima i ministarki, tako toga![]()
Originally posted by MomoTi danas uopste mene ne razumes, ali uopste
Originally posted by Hys.u je ima ministarki... mogu misliti koliko ih ima
Zar mi ti neki dan nisi bas pricala kako eto ja radim samo sa zenama, i da ima i ministarki, tako toga![]()
daj bre Hys ako treba i sa tobm da se raspravljam da li je ok reci nedojebana zenturaca i da li zene danas imaju ista prava i da li je feminizam potreban ili ne onda stvarno nemam sta vise da kazem
a apropo onoga sta je sprinter sve izjavio ispade po tebi u najblazem obliku sledece: ako neko kaze gay je ok a onda kaze: ali gay brakovi su ipak previse!
ja treba da smatram tu osobu tolerantnom i taj stav nije diskriminatoran samo zato sto je prethodni post glasio gay je ok ?
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!