Ajme meni.
Prvo, tekst o kom govoriš je objavljen prije tri godine, kad je bio drugi urednik/ca i drugi lektori/ce. Drugo, kompletan intervju je originalno rađen na engleskom jeziku, tako da nije čudna praksa da ga se prilagodi hrvatskom. Srpska inačica na GS-u je prijevod, mind you. Treće, samo ona/j ko se zbilja trudi može iz toga iščitati nacionalizam bilo kakve vrste.
Originally posted by AENEAS
samo nije fer da se hrvatski aktivisti, a pogotovo tamo neke mirze kurche i izdrkavaju nad srbijanskom pederskom kvazi-neslogom - a i da jeste tako, koga boli ona stvar?! pa ne zive gayevi i lezbejke u srbiji od gay aktivizma, niti je njihova sloboda ovisna samo o njemu.
Ona stvar očigledno boli queer portale koji se bave LGBTIQ aktivizmom, kakav je i gay.hr. Niko, na kraju krajeva, nije ni rekao da se od aktivizma živi, niti da sloboda ovisi striktno o aktivizmu, ali budimo realni, ljudska prava LGBTIQ osoba se ostvaruju najčešće i najlakše kroz aktivizam. Budući da GS toliko prati queer teoriju i praksu, siguran sam da se primjeri mogu naći na portalu.
Originally posted by Dušan Maljković
(2) Da li misliš da su mizoginično-lezbofobične tvrdnje Vlatka Salaja o tome kako su Labrisice neiskusne, jer su lezbejska organizacija, pošalice tipa "Labrisice 'lade muda", kao i konstatacije da imam "smisla za humor kao prosečna lezbejka"?
Salajeve izjave graniče s lezbofobičnim, da, IMO. No, da Labrisice
'lade muda ne; pobogu, radi se o non-P.C. humoru i, quite frankly, ko ne konta da se radi o humoru i ne mora.
(3) Ako si uočio nacionalističke elemente u Mirzinom tekstu
Mislim da je ono što ti vidiš kao nacionalizam u tekstu tvoja najobičnija paranoja i vrlo jednostavna potreba za izazivanjem polemike kako bi skrenuo pažnju s Vlatka Salaja i novosadskog prajda, te preokrenuo priču na sebe i pokušao izmaštati nekakav kvazikonflikt između gay.hr-a i GS-a, te hrvatskog i srbijanskog aktivizma.
Umjesto da si se bavio opovrgavanjem tvrdnji navedenih u tekstu o tromosti srbijanskog aktivizma, ti si optuživao za nacionalizam, lijepio etikete ("specijalist za prekodrinski gej aktivizam" being my favorite) i laprdao in general. I ne vidim šta si tačno postigao svim tim osim što si, eto, skrenuo pažnju ni na kog drugog osim - samoga sebe.