Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

By Ulix
Bilo bi lepo da moderator ukloni ove optimistične savete ljudi koji očito nikad nisu osetili depresiju na svojoj koži. Šetaj se i izlazi u prirodu. Aha. :fancyklap:
By Ulix
Kad sam već ovde... Kakva su vaša iskustva sa psihoterapijom?
Korisnikov avatar
By jenny
Odlična.
Kontam da sam antidepresiv bez odgovarajuće psihoterapije nije previše učinkovit.
Korisnikov avatar
By Tungi
Kao i da antidepresiv bez nekog anksiolitika takodje nije ucinkovit;)
Korisnikov avatar
By jenny
Zar je neophodno da depresiju prati anksioznost?
Korisnikov avatar
By onrepeat
Originally posted by jenny
Zar je neophodno da depresiju prati anksioznost?
Ne, nego antidepresivi kao nuspojavu mogu da izazovu anksiozne epizode, pa ti prepišu AD+anksiolitik "za svaki slučaj".

I mene interesuju iskustva sa psihoterapijom. Moja su iz državne ustanove i krajnje razočaravajuća.
Korisnikov avatar
By agent-fisher
^Mislim da to nije savim tacno. Mene su pitali da li postoji anksioznost, i posto je postojala, dali su mi Xanax. Takvi lekovi se ne daju "za svaki slucaj".
Korisnikov avatar
By Mars
Sad me kopka taj kantarion...
Korisnikov avatar
By onrepeat
Originally posted by agent-fisher
^Mislim da to nije savim tacno. Mene su pitali da li postoji anksioznost, i posto je postojala, dali su mi Xanax. Takvi lekovi se ne daju "za svaki slucaj".
Moja se psihijatrica baš tako izrazila, za svaki slučaj. Ali siguran sam da ne izazivaju sve grupe antidepresiva iste nuspojave, pa valjda ne treba svima.
Korisnikov avatar
By agent-fisher
Moguce, a mozda zavisi i od psihijatra. Samo se nadam da ti nisu dali Paxil... vec nesto laganije.
Korisnikov avatar
By Tungi
Kod mene rivotril(zbog panicnih napada) i zoloft(kog sam posle nedelju dana bacio u wc solju),ostao je samo rivotril.Sto se tice depresije,seroxat je odlican lek,koliko sam cuo.
Korisnikov avatar
By Mage
Originally posted by Mars
Svi ljudi koje cenim, koji su mudri, vredni postovanja, od kojih sam imao nesto da naucim i za koje kazem - E, znao je Bog zasto ga je poslao na Zemlju!, svi su bez izuzetka i depresivni. Pocev od Andrica i Isidore pa do mog druga Djoleta...

Svi dosadni, prazni, samozivi, plitki, povrsni i fanovi turbo, folk, i turbofolk zvezda u ovoj smejuriji od drzave - niko od njih i ne zna za depresiju.

„...kad si srecan i kad zelis s drugim delit srecu tu
kad si srecan ti izvadi tad kurac - KUURAC!!!“

Marsova riznica pesama za decu, horske pesmice

A Huge Collection of Interesting Facts
slažem se... pametan čovek ne može biti srećan (možda u retkim slučajevima) jer je svestan sveta u kome živi.
Korisnikov avatar
By Mars
Jao, moja stara poruka! :smeh:
Moja krupna slova, moj stil...pesmice u potpisu (ono malo kad nije bilo u vezi mog lepog dupeta) :lol:

Elem, slažem se sa sobom, i dalje :)
Korisnikov avatar
By Mage
ja mislim da depresija nije bolest... to je stanje uma koje dovodi do hemijskog disbalansa u mozgu. Mislim da antidepresivi mogu samo umanjti simptome ali nikako "izlečiti" čoveka (jer nema tu šta da se leči).

Depresija je kriza svesti kroz koju svaki inteligentan čovek prođe bar jednom siguran sam. Dalje je ostavljen da se izbori sa svojim demonima kako zna i ume. Neki uspeju, a neki ne...

Neki ljudi jednostavno psihički nisu sposobni za život i selekcija se trudi da ih svim silama izbaci iz "igre" kako bi ostali oni sposobni. U svom mom iskustvu sa depresijom, to je jedino što sam naučio:

ili ustani i bori se... ili lezi i umri. Nema tu pomoći, lekova, savetovanja... samo ono što sam odlučiš. Sve je to jako teško i bolno... ali "život jeste bol".
By ...Sitnicava...
Meni je strašno kad gledam babu nakljukanu nekim "speed" lekovima protiv depresije.
To nije ona već Supermen iz nje.
Užas.
Korisnikov avatar
By Mage
Originally posted by ...Sitnicava...
Meni je strašno kad gledam babu nakljukanu nekim "speed" lekovima protiv depresije.
Užas.
antidepresivi maskiraju pravi problem i guraju ga pod tepih... život na aparatima nije život.
By ...Sitnicava...
Pa, to, da.

Ima li neko iskustva sa agorafobijom?

E, tooo je jebeno.
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Koliko ja znam psiholozi su slozni u tome da se depresija povremene javlja kod svih psihicki normalnih i stabilnih osoba.
Ona se ne moze izbeci i obicno je reakcija na ono sta ta osoba percepira kao neki njeni poraz ili nesto slicno a nekada i spoljni faktori pout sumornog i depresivnog vremena mogu uticati na njenu pojavu.

Povremena depresivna stanja su jednostavno normalna faza u funkcionisanju svakog coveka...kad depresija postane previse cesta i u vecoj meri ometa coveka da normalno funkcionise i obavlja svoje svakodnevne aktivnosti-onda treba zatraziti pomoc strucnjaka-psihologa a ne samo klukati ljude lekovima.
Korisnikov avatar
By Mars
Užas.
Šta piše na kutijici?!?!?
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by Mage
Mislim da antidepresivi mogu samo umanjti simptome ali nikako "izlečiti" čoveka (jer nema tu šta da se leči).
Delimično tačno, al rekao sam već gore.

Nego me ovo podsetilo na...

"I can't recover, you good man, " he said, "for I am not ill. I am what I am and one cannot recover from oneself"

To mu dođe to.

Ali su medicina i farmakologija stvarno napredovale od doba Turaka...
By ...Sitnicava...
Originally posted by Mars
Užas.
Šta piše na kutijici?!?!?
Nemam pojma.

Obratiću pažnju sledeći put.
By RuznaGlupaZla
ja mislim da depresija nije bolest... to je stanje uma koje dovodi do hemijskog disbalansa u mozgu. Mislim da antidepresivi mogu samo umanjti simptome ali nikako "izlečiti" čoveka (jer nema tu šta da se leči).

Depresija je kriza svesti kroz koju svaki inteligentan čovek prođe bar jednom siguran sam. Dalje je ostavljen da se izbori sa svojim demonima kako zna i ume. Neki uspeju, a neki ne...

Neki ljudi jednostavno psihički nisu sposobni za život i selekcija se trudi da ih svim silama izbaci iz "igre" kako bi ostali oni sposobni. U svom mom iskustvu sa depresijom, to je jedino što sam naučio:

ili ustani i bori se... ili lezi i umri. Nema tu pomoći, lekova, savetovanja... samo ono što sam odlučiš. Sve je to jako teško i bolno... ali "život jeste bol".
:doh:
Svašta.
By Ulix
Originally posted by RuznaGlupaZla...

Svašta.
U ovom folderu definitivno treba davati opomene za pisanje gluposti. Koji je ovo post po redu da ubeđuje ljude da im ništa ne fali, samo su se eto skenjali. :zid:
By RuznaGlupaZla
Originally posted by Ulix

Svašta.
U ovom folderu definitivno treba davati opomene za pisanje gluposti. Koji je ovo post po redu da ubeđuje ljude da im ništa ne fali, samo su se eto skenjali. :zid:
Ma to je... :nope:
Korisnikov avatar
By Mage
pa ti se onda kljukaj lekovima pa ćeš da vidiš gde će to da te odvede.
Korisnikov avatar
By Tungi
Originally posted by Ulix

Svašta.

Mozda je decko pokusao da nam to Anthony de Mellovski" dochara(ali nakaradno)-"Niste vi u depresiji,vi samo prolazite kroz fazu depresije.":zev2:
Korisnikov avatar
By jenny
Uff..
Kontam da je termin depresija toliko rabljen da dosta ljudi i ne zna zaista šta znači i šta znači biti u depresiji...
Korisnikov avatar
By Mars
Nemam pojma.

Obratiću pažnju sledeći put.
Molim te.
Korisnikov avatar
By Madonna
Originally posted by jenny
dosta ljudi i ne zna zaista šta znači i šta znači biti u depresiji...
:up:
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 22
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!