Built to last
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.
Read moreOver a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators
Originally posted by TungiUpravljam se po svojim kodeksima, hvala lepo. Nisu mi potrebni tuđi, makar ih napisali i Isusovi ortaci pre dve 'iljade godina. Ili Loni.
Upravljaj se ti po njegovim kodeksima;)
Originally posted by Magenisam ja cepidlaka, ono sto je ona rekla je uobicajen vokabular vernika i manje vise se ne odnosi na nju licno, vec na sve vernike.
Brate Sprinteru jesi cepidlaka, nema šta![]()
Moš' mislit što je rekla to što je reka! Svaki bi čovek trebao da ima pravo slobodnog izražavanja i slobodu mišljenja. Ako ti to ne možeš da skontaš, onda nemaš šta ni da tražiš od bilo kakve lgbt slobode. Kao što je Ulix lepo rekao: budi peder između svoja četiri zida.
Pusti devojku neka veruje u šta veruje i iskuliraj! Dokle god te ne prisiljava i preti da veruješ u to što ona veruje sve je ok. Nismo svi isti i super je što je tako![]()
Originally posted by Sprinter
Originally posted by Magenisam ja cepidlaka, ono sto je ona rekla je uobicajen vokabular vernika i manje vise se ne odnosi na nju licno, vec na sve vernike.
Brate Sprinteru jesi cepidlaka, nema šta![]()
Moš' mislit što je rekla to što je reka! Svaki bi čovek trebao da ima pravo slobodnog izražavanja i slobodu mišljenja. Ako ti to ne možeš da skontaš, onda nemaš šta ni da tražiš od bilo kakve lgbt slobode. Kao što je Ulix lepo rekao: budi peder između svoja četiri zida.
Pusti devojku neka veruje u šta veruje i iskuliraj! Dokle god te ne prisiljava i preti da veruješ u to što ona veruje sve je ok. Nismo svi isti i super je što je tako![]()
zamisli da ja sada svoje verovanje (da je svako peder dok se ne dokaze suprotno) krenem da propagiram na nacin kao sto to rade vernici, recimo da dodjem nekom str8u i da mu kazem "ti si peder, znas, samo treba da se oslobodis strahova i zaviris u dubinu svoje duse. oslobodi se tih lanca i popusi mi kurac"
Originally posted by Sprinter
zamisli da ja sada svoje verovanje (da je svako peder dok se ne dokaze suprotno) krenem da propagiram na nacin kao sto to rade vernici, recimo da dodjem nekom str8u i da mu kazem "ti si peder, znas, samo treba da se oslobodis strahova i zaviris u dubinu svoje duse. oslobodi se tih lanca i popusi mi kurac"
Originally posted by Mr DeeDa, a isto sam hteo da ti kažem (mada već verovatno znaš) da su i same crne rupe jedan od problema sukobljavanja generalne relativnosti i kvantne mehanike jer se, kako si i sam rekao, tu radi o strašno jakom gravitacionom polju.
mr. dee ne stize.![]()
crna rupa ima maksimalnu (gravitacionu) entropiju,
iako izgleda mnogo uredjenija od toplog gasa, zar ne?![]()
Originally posted by Mr DeeE to je upravo ono što ja pokušavam da kažem: Ne postoji konzistentan model univerzuma koji može da se primeni na svaku skalu. Mada evo imaš sad i ove string i m teorije koje to pokušavaju, mada mi one deluju još neverovatnije i mnoooogo komplikuju stvari.
ne, trenutne teorije ne mogu da opisu sam trenutak nastanka svemira, ali
tvrde da mogu da mu pridju uzasno blizu. jos uvek ne postoji
hibrid izmedju opste teorije relativnosti i kvantne mehanike, tako
da tu zaista ima puno kontradikcija, kad pokusas da ih obe odjednom primenis
u dovoljno jakom grav. polju ili pri dovoljno malim skalama, tj. dovoljno visokim
energijama.
Originally posted by Mr DeeMeni je ideja nastanka svemira iz singularnosti apsurdna u najboljem slučaju. Da je sve ovo nekada bilo singularnost, ono bi to zauvek i ostalo jer nema šta da izazove njegov poremećaj.
veruje se da kada uspesno bude napravljena teorija kvantne gravitacije,
da ona vise nece predvidjati singularnosti. tako da je sama tvrdnja o tome
da je svemir nastao iz singularnosti problematicna.
Originally posted by Mr DeeAli onda ni sama singularnost nije logična
ne, nije logicno da ono sto nastane iz singularnosti bude potpuno homogeno.
relacije neodredjenosti to zabranjuju. ne mozes se otarasiti kvantnih fluktuacija
koje su slucajne.
Originally posted by Mr DeeDa, da sad mi je jasno
ne mislim na tahione.jednostavno ti kada gledas oko sebe vidis stvari kakve su bile nekad,
uvek gledas u proslost, i sto je dalji objekat od tebe to dalje u proslost gledas.
mozes da vidis samo stvari cija je svetlost od trenutka kada je poslata do sada
imala vremena da stigne do tebe. oblast koju tako mozes da vidis se naziva proslim
svetlosnim konusom (zbog toga sto je na prostor-vremenskom dijagramu pri jednoj suzbijenoj dimenziji
predstavljena konusom). sto vreme vise odmice moci ces da vidis sve vise i vise stvari,
jer svetlost od sve vise i vise objekata moze da stigne od tebe. svemir je verovatno mnoooooooooooogo
veci od vidljivog svemira (zbog kosmicke inflacije), tako da je vidljivi svemir, u tom smislu, otvoren.
takodje samo objekti unutar proslog svetlosnog konusa su oni koji su imali priliku da do tada uticu na tebe,
jer interakcija putuje najvise brzinom svetlsoti.
Originally posted by dungollpa zanima se covek za kosmologiju, gravitaciju, teoriju polja, kvantnu mehaniku... pa da mu pomognem ako mogu.
o čemu bre vi sve to trabunjate ???![]()
Originally posted by TungiOvo je bio Tungijev post, koji sam replicirao sa svetlim primerom Japanaca, naroda, koji nema BIBLIJU ni BIBLIJSKA UCENJA ni BOGA... a eto imaju psotovanje starijih,ljubav, porodicne tople odnose itd.
Zamislimo svet bez tog biblijskog ucenja,bez religiznosti,pa kakva bi anarhija vladala...
Originally posted by 2kune
Koliko sam shvatio, bog je za tebe zapravo beskonačan matematički skup buč lezbi u singularitetu sa pozitivnim predznakom?![]()
Originally posted by Tungitungi, imam osecaj da lupas glavom u monitor,da vristis i urlas.Opusti se malo.
Eto sta mene nervira.Zasto ne treba da prodje??Sta podrazumevas pod "kvarno"?Ako si mislio na cinjenicu da je sve vise ratova zbog religije,da su ratovi uglavnom zasnovani na temeljima religioznog neistomisljenja,slazem se.Ali u cemu pronalaziti onda duhovnost,razlikovati dobro od zla?I tu istu etiku u antickoj Grckoj,antickom Rimu,nisu li vise vrednovali kroz bozanstva?Ne zaboravi da je filozofija usko povezana sa religijom.
Originally posted by TungiMoja mama tvrdi da je religija stvar vaspitanja, ako je ne usadis detetu do neke 6.-7. godine zivota, slaba vajda. Isto valjda vazi i za razlikovanje 'dobrog' od 'loseg', ne mora nuzno imati veze sa religijom...
Eto sta mene nervira.Zasto ne treba da prodje??Sta podrazumevas pod "kvarno"?Ako si mislio na cinjenicu da je sve vise ratova zbog religije,da su ratovi uglavnom zasnovani na temeljima religioznog neistomisljenja,slazem se.Ali u cemu pronalaziti onda duhovnost,razlikovati dobro od zla?I tu istu etiku u antickoj Grckoj,antickom Rimu,nisu li vise vrednovali kroz bozanstva?Ne zaboravi da je filozofija usko povezana sa religijom.
Originally posted by Mr DeeBOG??? Tako se ne piše reč VODA ?
Originally posted by dungollpa zanima se covek za kosmologiju, gravitaciju, teoriju polja, kvantnu mehaniku... pa da mu pomognem ako mogu.
o čemu bre vi sve to trabunjate ???![]()
![]()
Originally posted by Mr DeeOk, slažem se sa tobom, nisam stručnjak, ali to opet ne znači da sve što nauka tvrdi treba da uzimam kao zdravo za gotovo. Takvi naučnici su po mom mišljenju loši jer promovišu slepo verovanje u nešto baš kao i religija (ja više volim da formiram sopstveno mišljenje nego da ga od nekog slepo preuzmem). Osim, toga, mnoge "naučne istine" starog doba su danas daleko prevaziđene, što vrlo verovatno znači da će i ove današnje ideje o svemiru i postanku budućim generacijama biti podjednako smešne ko i ideja da je zemlja ravna ploča
pa mislim da nije pametno davati takve pausalne procene "ovo nije logicno, ono nije logicno"
bez dubljeg poznavanja materije o kojoj pricas.
pa ne znam, ocigledno da je to otvoreno pitanje za ljude koji se time ozbiljno bave.))
u svakom slucaju za tebe je zapravo bitan samo vidljivi svemir. pitanje je kakvi fizicki zakoni vladaju u delu svemira koji ne vidimo.... nije nauka bas toliko naivna kada uspeva da daje vrrrrlo rpecizna predvidjanja u nekim domenima.
mozda je pametnije videti kako je zapravo isla geneza pojma boga. tu bi se mozda moglo pokazati da
koncept boga kakvim ga vecina ljudi zamislja nema veze sa bozanskim otkovenjima. vec sa tadasnjim
razumevanjem kako priroda funckionise. npr, u samoj bibliji ima dobrih indikacija da je osvetoljubivi
bog starog zaveta, nista vise nego antropomorfizovani vulkan... naravno, to ne odgovara na pitanje da li bog
zaista postoji ili ne, ali mozda ukazuje na to da zapravo ljudi koji veruju da znaju sta bog zeli i zahteva
zapravo nemaju pojma o njegovim namerama i zeljama.
Originally posted by SprinterNe samo da mogu da poredim već bi i trebao da poredim. U periodu kada se verovalo da je zemlja ravna ploča nije postojao dokaz ili razlog da se veruje u suprotno, a svaka pojava koja bi ukazala na drugačije bi bila na silu ugurana u postojeći model (baš kao što to sada pokušavaju sa teorijom velikog praska, kvantnom gravitacijom itd.)
mage u nauci nema verovanja, u nauci se radi o pretpostavkama. te pretpostavke se baziraju na konkretnim posrednim ili neposrednim faktima, tako da nikako ne mozes da uporedis verovanje da je zemlja ravna ploca sa pretpostavkom da je kosmos nastao velikim praskom.
Originally posted by SprinterŠto opet ne znači da je takva tvrdnja tačna
sa druge strane, apsolutisticke tvrdnje da nema boga su opravdane jer ne postoji ni jedan element koji bi ukazivao na tako nesto.
Originally posted by mirthBog je zapravo ogroman dildo na koji se nabijaš svojom slobodnom voljom. Na početku teško ide i nekako je neugodno, ali kasnije doživiš ekstazu.
Ako to nije bog, ja ne znam onda sta je.![]()
Originally posted by Magepa objasnih ti zasto ne mozes da poredis. iz prostog razloga sto se radi o izmerenim cinjenicama-zakonima. to sto je ranije izgledalo da se sve obrce oko zemlje ili da je ona ravna ploca ne mozes da poredis sa izmerenim pojavama, empirijskim dokazima na kojima se bazira teorija velikog praska. ta teorija sta god da se u buducnosti desi-novotkrije ostace dobrim delom istinita jer se ne radi o filozofiji-verovanju da je tako nastao kosmos, vec o zakonima i pojavama koje su izmerene i opisane, a koje ukazuju na takav scenarijo.
Ne samo da mogu da poredim već bi i trebao da poredim. U periodu kada se verovalo da je zemlja ravna ploča nije postojao dokaz ili razlog da se veruje u suprotno, a svaka pojava koja bi ukazala na drugačije bi bila na silu ugurana u postojeći model (baš kao što to sada pokušavaju sa teorijom velikog praska, kvantnom gravitacijom itd.)
Iz njihove perspektive tada, takva tvrdnja je bila sasvim opravdana i korektna, ali nije bila tačna. Ko može da mi tvrdi da se isto neće desiti i sa sadašnjim teorijama? Ili je čovečanstvo postalo toliko arogantno, da ni posle niza propalih teorija ne shvati da nikada neće znati apsolutnu istinu? (ukoliko ona postoji naravno...)
Originally posted by Magemoze da ne znaci da je takva tvrdnja tacna u filozofiji, u prirodnim egzagtnim naukama svakako da znaci, ta i svaka druga na slicnom nivou. ali ja sam covek koji se ne zanima pitanjima tipa da li sam ja stvarno slobodan ili ja mislim da sam slobodan, da li je casa do pola puna ili prazna, da li smo svi mi u nekom matriksu itd.
Što opet ne znači da je takva tvrdnja tačnaIstina je vrlo zajeban pojam: Neka tvrdnja može biti pravilno formulisana ali ipak biti netačna
![]()
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!