Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Denni85 napisao:a zasto bi se neka gayevska organizacija oglasila? :puzzle: ono, da bude "prst
u oko" i samo da smo kontra? Sta imamo mi (gayevi) sa "azilantima" plus jako me
zanima kakvi su stavovi tih "azilanata" o nama (gayevima)?

:up:

ipak treba bar boriti se protiv stereotipa i predrasuda (tipa, "svi su oni isti, siluju, kradu, crni, smrde...") prema tim azilantima u srpskom drushtvu. sve zavisi od sluchaja do sluchaja tako da ovi koji protestuju protiv azilanata ne bi smeli da shire atmosferu ksenofobije, lincha, predrasuda, mrznje.
onaj silovatelj azilant treba biti krivichno procesuiran, ali nisu svi azilanti kao on.
samo to i toliko i mogu reci gej organizacije u Srbiji.
eto, barni 011, nadam se da ti je odgovoreno josh bolje.
Vel boy napisao: ipak treba bar boriti se protiv stereotipa i predrasuda (tipa, "svi su oni isti, siluju, kradu, crni, smrde...") prema tim azilantima u srpskom drushtvu. sve zavisi od sluchaja do sluchaja tako da ovi koji protestuju protiv azilanata ne bi smeli da shire atmosferu ksenofobije, lincha, predrasuda, mrznje.
onaj silovatelj azilant treba biti krivichno procesuiran, ali nisu svi azilanti kao on.
samo to i toliko i mogu reci gej organizacije u Srbiji.
eto, barni 011, nadam se da ti je odgovoreno josh bolje.
Pa ja sam pitao da li se neko oglasio od neke gej organizacije, odgovor sam dobio nije niko izgleda.To me interesovalo.

Vel Boy, idi na temu LGBT stranka, cekam te tamo :)
speedygonsales napisao: Србија треба да скрати време за разматрање статуса азиланата и да их по хитном поступку врати одакле су дошли.
Они су овде само због безвизног режима јер им је ово пут ка Европи.

Ургентна депортација!
Jel bas mora po hitnom i urgentnom?

Azilante treba prvo saslusati ( ali ne u policiji) koje su ih muke naterale, koji su im ciljevi itd. Potom otvoriti mogucnost integracije, obrazovanja, prava na zaradu i adekvatan smestaj, kao i mogucnost povratka u svoje zemlje ili preseljenje u zapadnu Evropu ako im je to i dalje cilj.
Izricito sam protiv koncentrisanja azilanata u jednom naselju, kampu ili ustanovi, vec da vise naselja, bila sela ili gradovi, obezbede toliko kapaciteta da mogu da prime barem jednu azilantsku porodicu. Toliko bi mogli da podnesu.
Denni85 napisao:Vidis ja sam protiv tog nacina razmisljanja, tzv. "solidarnost" sa svime i svakime, bez da razmotri i dobro vidi o cemu se radi...
svaki slucaj je poseban, te ga tako treba i posmatrati

Dalje, mnogi ne znaju sta znaci pojam 'azilant' - azilant je osoba koja je bila
primorana otici iz svoje države jer se tamo osecao nesigurno i ili/progonjen
zbog svog politickog uverenja/religijske pripadnosti/boje koze/nacionalnosti...
dakle, azilant nije neko koji iz razloga ekonomske teske situacije (ili kako si
ti napisao: muka ga naterala da dodje) svoju srecu trazi u bogatijim zemljama!
Mislim, kako se ono kaže - žao mi ih je, ali ne moram ja to da žalim
Pa i svaki peder ili lezbejka su slucaj za sebe, ali su (smo) i dalje 'issue' koji se mora generalno posmatrati.
Azilante ne treba zaliti, ni tolerisati, vec ih prihvatiti kao ljude.
Bilo bi pozeljno da se LGBT zajednica 'oglasi' povodom ovog problema, kao i povodom bilo kog problema u drzavi, jer sto se vise gradjana, organizacija, bilo ko, oglasi - bice veci pritisak na odgovorne da se taj problem resi.

Ignorisao sam ksenofobni vonj iz oba posta, nema zivaca.
Korisnikov avatar
By spliff
antibiotic napisao:Azilante ne treba zaliti, ni tolerisati, vec ih prihvatiti kao ljude.
me agree
antibiotic napisao:
Jel bas mora po hitnom i urgentnom?

Azilante treba prvo saslusati ( ali ne u policiji) koje su ih muke naterale, koji su im ciljevi itd. Potom otvoriti mogucnost integracije, obrazovanja, prava na zaradu i adekvatan smestaj, kao i mogucnost povratka u svoje zemlje ili preseljenje u zapadnu Evropu ako im je to i dalje cilj.
Izricito sam protiv koncentrisanja azilanata u jednom naselju, kampu ili ustanovi, vec da vise naselja, bila sela ili gradovi, obezbede toliko kapaciteta da mogu da prime barem jednu azilantsku porodicu. Toliko bi mogli da podnesu.
Ово је смешно! Отворити могућност образовања, зараде и смештаја када то и нашем народу мањка? У ери економске кризе, катастрофалне незапослености и општег економског и криминалног расула ми да плаћамо смештај и исхрану људима од којих 1% има валидан и искрен разлог за азил!? И то им није ни била намера да добију азил у Србији али, ето, да их не би вратили по експресном поступку и, можда, ухапсили.
Наравно да их треба саслушати али треба имати у виду да ту не могу да чаме месецима већ да поступак треба свести на, не више од, две, три недеље колико је сасвим довољно да се утврди да ли су им живот или људска права угрожена у земљи из које долазе. Срећом, у 21. веку, имамо и телефон и интернет и ИНТЕРПОЛ па можемо све то брзо да обавимо!
Онима који добију азил, наравно, даје се и боравишна и радна дозвола па нека се сналазе. Таман посла да им држава обезбеђује било шта, пошто не обезбеђује ни сопственом народу!
barni011 napisao:diskriminacija...solidarnost sa grupom koja je diskriminisana
bas to.
naravno, vazno je biti odgovarajuce informiran o svemu, no ponasanje tih koviljacana je za svaku osudu.

uostalom, sta ta djeca rade kad ne idu u skolu od straha zbog azilanata? jel to sjede kod kuce vec danima i ne izlaze na ulicu? :roll:
speedygonsales napisao: У ери економске кризе, катастрофалне незапослености и општег економског и криминалног расула ми да плаћамо смештај и исхрану људима од којих 1% има валидан и искрен разлог за азил!?
ovu statistiku temeljis na necemu osim vlastite bescutnosti prema tim ljudima jer nisu srbi? :hmm:
Meni se cini da je slucaj te devojke koja je silovana zloupotrebljen u najgore moguce svrhe.tim azilantima treba pomoc a ne deportacija.Nema ni jedan primer u Srbiji da je silovanje izazvalo bojkot takve vrste da se deca ne salju u skolu.
A sve je to normalno jer se ni pre nije osudjivalo takvo sto pa se evo ponavlja.
Ako se neko seca pre par godina kada je pocela, kako ja to nazivam deportacija Cigana iz urbanih gradskih sredina na periferiju u kontejnere, i cuvena recenica Djilasa..."niko ne sme da koci razvitak Beograda" sto je za anale ljudskih prava.I tada je i on imao podrsku dobrog dela gradjana Novog Beograda i bili su protesi za njihovo iseljenje.Prvo ako se ne varam tamo oko Delta City-ja pa onda ispod gazele.
Problem nije resen vec samo odlozen na periferiju.
Da se mene pita te pare od mosta na Adi bi ulozio u izgradnju objekata po celom gradu za njihovu integraciju u ovo drustvo.
Nema slucaja, bar koliko ja znam da je neki ciganin napao "belkinju" al ima na stotine primera da se desilo obrnuto.I niko nije iseljavao stanare bloka 64 ili sta znam kog bloka.To je taj odnos vise i manje vrednog zivota.
U svakom slucaju pocinitelj silovanja mora biti nadjen i kaznjen.Ali ne na ovakav nacin!
Korisnikov avatar
By antibiotic
@speedygonsales

Ovo: "Таман посла да им држава обезбеђује било шта, пошто не обезбеђује ни сопственом народу!" zvuci slicno kao kada homofobi okrenu pricu o sopstvenim pravima i problemima na temi o LGBT pravima i problemima.

Tacno je da Srbija trenutno, ni pored najbolje volje - da je ima, ne bi mogla sve to da im obezbedi, ali ovo je jedan od humanih nacina na koji bi ti ljudi trebali da se tretiraju. Postoji jos humaniji, ali to, nazalost, nigde nije prakticno izvodljivo.
Smatram da nekom ne moraju biti ugrozena ljuska prava ili da mu je ugozen goli zivot da bi dobio azil u stranoj zemlji. Sama odluka ili primoranost da se migrira, napusti dom i domovina, prodje kroz ko-zna-kakve golgote da bi dosli ko-zna-gde gde ih ceka ko-zna-sta je dovoljan razlog da se tim ljudima pruze nesto humaniji uslovi, vise razumevanja i na kraju - sansu za sto normalniji zivot dok su tu.
Nije bas jednostavno proceniti ko je u losijoj, a ko u manje losoj situaciji od drugog. Jedna zena sa detetom je mozda u ocajnijoj situaciji nego neko koga politicki progone u svojoj zemlji itd.
Najlakse je nekog deportirati nazad kao da je kakva defektna roba.

Ono sto se konkretno u ovom trenutku moze uciniti je da se azilanti razmeste i da se potom sami gradjani ukljuce u akciju pomoci svakom azilantu pojedinacno. To bi vec bilo nesto. Siguran sam da ima takvih primera i da su mnogi drugi za to spremni i voljni, ali sve dok te ljude budemo posmatrali kao gomilu problematicne skupine nece biti dobro ni za jedne ni za druge. Zvuci poznato?
Опет, ја кажем да треба сваком дати шансу али да треба поступак скратити и, као што си рекао [Antibiotic] разместити азиланте тако да не окупирају цео град.
Оно са чиме се не могу сложити то је ко тражи азил. Азил траже људи који су гоњени у својој држави из религијских, политичких убеђења, сексуалне оријентације или неког трећег разлога који спада у основна људска права.
Онај коме се не свиђа "начин живљења", ко тражи боље услове живота и рада (тај углавном не долази у Србију), подноси захтев за боравиште или држављанство другим токовима. Он не тражи азил (може да га тражи али никада га, из тих разлога, не би добио).

@Popeye Статистику базирам на томе колико се, генерално, азиланата врати (притом мислим на наше азиланте који су враћени из ЕУ). Наравно, можда је овде случај сасвим супротан, мало вероватно, али време ће показати колико људи заиста има проблем због кога тражи азил.
barni011 napisao:Meni se cini da je slucaj te devojke koja je silovana zloupotrebljen u najgore moguce svrhe.tim azilantima treba pomoc a ne deportacija.Nema ni jedan primer u Srbiji da je silovanje izazvalo bojkot takve vrste da se deca ne salju u skolu.
A sve je to normalno jer se ni pre nije osudjivalo takvo sto pa se evo ponavlja.
Ako se neko seca pre par godina kada je pocela, kako ja to nazivam deportacija Cigana iz urbanih gradskih sredina na periferiju u kontejnere, i cuvena recenica Djilasa..."niko ne sme da koci razvitak Beograda" sto je za anale ljudskih prava.I tada je i on imao podrsku dobrog dela gradjana Novog Beograda i bili su protesi za njihovo iseljenje.Prvo ako se ne varam tamo oko Delta City-ja pa onda ispod gazele.
Problem nije resen vec samo odlozen na periferiju.
Da se mene pita te pare od mosta na Adi bi ulozio u izgradnju objekata po celom gradu za njihovu integraciju u ovo drustvo.
Nema slucaja, bar koliko ja znam da je neki ciganin napao "belkinju" al ima na stotine primera da se desilo obrnuto.I niko nije iseljavao stanare bloka 64 ili sta znam kog bloka.To je taj odnos vise i manje vrednog zivota.
U svakom slucaju pocinitelj silovanja mora biti nadjen i kaznjen.Ali ne na ovakav nacin!

:wow:

U velikoj meri bih se slozio sa ovim, s'tim da se od nekih termina ogradjujem (cigani i sl)

off konstatacija:
vidis, cim izostavis ono 'meni je jedan svestenik rekao' zvucis mnogo zdravorazumnije. :smeh:
tako misli i moj svestenik, to mi on rekao da napisem :P

a ovo za cigane, vec sam rekao zasto tako pisem i nije to pogrdno
barni011 napisao:
starsailor napisao:sa obzirom kako ih nazivas i sta lupetas, nemam volju da ti objasnjavam
ne vredi
Pa oni tako vole najvise da se zovu, bar meni tako kazu ove koje znam.Inace mi Srbi volimo da kazemo cigan al to nije pravilno, kaze se ciganin.
Rom je naziv koji sluzi kad kao se brines o njima, pa ga bas i ne gotive zato, tako oni kazu i smeju se.
Najveci Romoljub cigana je Djilas, da me ne tuzi gradonacelnik ovo sam cuo :smilegrin:
speedygonsales napisao: Оно са чиме се не могу сложити то је ко тражи азил. Азил траже људи који су гоњени у својој држави из религијских, политичких убеђења, сексуалне оријентације или неког трећег разлога који спада у основна људска права.
Онај коме се не свиђа "начин живљења", ко тражи боље услове живота и рада (тај углавном не долази у Србију), подноси захтев за боравиште или држављанство другим токовима. Он не тражи азил (може да га тражи али никада га, из тих разлога, не би добио).
To sto nazivas "nacinom zivota" je za nekog puko prezivljavanje. Postoje regulative koje spominjes za ko moze, a ko ne moze da trazi azil, no one su teska peripetija, jer to, prvo, treba nekako dokazati, ubediti, pa tako bude da onima kojima je azil mozda najvise potreban ne uspevaju da ga dobiju. Odvazniji ce rizikovati i ici da kukaju, jer drugacije mozda ne umeju, dok ce drugi radije ostati u ilagali ako ikad uspeju da se domognu tudje zemlje.
O dozvoli za boravak i drzavljanstvu da i ne pricam.
Svuda u Evropi je slicna situacija, sto znaci da je azilantska politika svuda slicno losa. Zvali se oni azilanti ( rec je postala prilicno odvratna) ili nesto trece, trebaju se srusiti ti birokratski zidovi koji ljude dele po redovima. Da se ja pitam svoma bi njima dao pasose, ako bi im to olaksalo boravak i kretanje, granice su i ovako sranje.

edit: barnija treba banovati ako nastavi sa 'ciganima'.
speedygonsales napisao:
@Popeye Статистику базирам на томе колико се, генерално, азиланата врати (притом мислим на наше азиланте који су враћени из ЕУ).
ukratko, taj 1% si izmislio.
wikipedija

....Роми или Цигани, су народ пореклом из Индије, коју су напустили око 10. века, а данас живе широм света, углавном у Европи.....

antibiotic, to je tebi pogrdno jer ti je tako usadjeno u svest, tako je na celom Balkanu...razmisli zasto

Ako je problem na forumu da kazem ciganin onda cu prihvatiti pravila foruma i pisacu Rom od sada.Nije problem
podrshka postovima barni011-og (ne ulazeci u terminologiju oslovljavanja Roma) ovde kao i antibiotic-a! samo, @antibiotic kamo srece da ima vishe ljudi u Srbiji i zemljama ex-Yu koji kopchaju to shto govorish. kad kazem ljudi mislim bash ljudi s ljudskim srcem i dobrom dushom.
barni011 napisao:wikipedija

....Роми или Цигани, су народ пореклом из Индије, коју су напустили око 10. века, а данас живе широм света, углавном у Европи.....

antibiotic, to je tebi pogrdno jer ti je tako usadjeno u svest, tako je na celom Balkanu...razmisli zasto

Ako je problem na forumu da kazem ciganin onda cu prihvatiti pravila foruma i pisacu Rom od sada.Nije problem
Ah, ispadoh zadrti polit. korektni fashista.

Nemam nista protiv same reci, internacionalna je i stara itd, ali imam problem konteksta u koji si ih ranije stavljao i sa tvojim predrasudama. Mrzi me da trazim citate, ali otprilike 'nepismini slumdog koji je srecan sa tim kako mu je'.

Drugo, nekim Romima je ta rec jos uvek uvredljiva, pogotovu kada je upotrebljavaju ne-Romi. Mozda opravdano, mozda ne, u svakom slucaju njihova stvar. Ako je nama stvarno svejedno, hajde onda svi ovde na forumu da umesto 'romi' pisemo 'cigani', umesto 'albanci' pisemo 'siptari' itd. pa da vidimo na sta ce to da lici.
Beograd, Banja Koviljača | Strahuju za bezbednost dece: Jučerašnji protest stanovnika Banje Koviljače

Građani protestovali u Banji Koviljači zbog problema sa ilegalnim imigrantima
Država na potezu

Beograd, Banja Koviljača - Okružni tužilac u Loznici utvrdio je da nema elemenata za podnošenje krivične prijave protiv ilegalnog imigranta koji je u Banji Koviljači u utorak uveče udario sedmogodišnju devojčicu u čelo, saznaje Danas. Ipak, prema izvoru našeg lista, postoje elementi za pokretanje prekršajnog postupka.

Dijana Jovanović, majka, kaže da je devojčicu posred čela udario imigrant, dok se vraćala kući iz komšiluka, nakon čega je odvedena na pregled u loznički Dom zdravlja.

Kako saznajemo, devojčici nisu konstatovane vidljive povrede niti je bila u stanju šoka. Nju je saslušala i policija, a istražni postupak još traje.

Nakon nemilog događaja, meštani Banje Koviljače su na jedan sat blokirali magistralni put Loznica - Mali Zvornik, tražeći hitno izmeštanje svih imigranata iz svog mesta. Juče su sa istim zahtevom ušli u osnovnu školu „Vera Blagojević“ tražeći obustavu nastave.

Milan Marić, direktor OŠ „Vera Blagojević“, kaže za Danas da su roditelji nenajavljeno ušli u školu u prepodnevnim časovima, pokušavajući da prekinu nastavu.

- Upozorili smo ih da mi nismo prava adresa za ispunjenje takvog zahteva. Profesori ne mogu samoinicijativno da obustave nastavu, već odluku o tome mora da donese lokalna samouprava. Roditeljima smo savetovali da napišu dopis opštini, a ne da upadaju u školu - kaže Marić.

Prema njegovim rečima, roditelji su nakon izlaska iz škole ostali u dvorištu, čekajući ministra rada i socijalne politike Rasima Ljajića.

Predsednik Saveta roditelja u osnovnoj školi Dejan Stalović potvrdio je za Danas da će roditelji odluku o daljim koracima doneti nakon razgovora sa ministrom Ljajićem.

- Nećemo sprečiti decu da idu u školu, ali na koji vid protesta ćemo se odlučiti, zavisi od garancije države kojom brzinom će rešiti problem prekobrojnih ilegalnih imigranata u Banji Koviljači. Ukoliko dobijemo uverenja da će se to pitanje što pre rešiti, imaćemo strpljenja. U suprotnom ćemo blokirati puteve ili protestovati na neki drugi način, o čemu ćemo naknadno doneti odluku - rekao je Stalović.

U Banji Koviljači se prema procenama nalazi više od 2.500 ilegalnih imigranata. Kapacitet tamošnjeg Centra za azil od 84 mesta, odavno je popunjen. Vlada Srbije je obrazovala komisiju za hitno rešavanje problema azilanata i najavila pronalaženje lokacije gde će oni biti smešteni. U opticaju su bile napuštene kasarne, ali i prazne škole i socijalne ustanove. Međutim, u proteklih mesec dana ništa nije urađeno na rešavanju ovog problema
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Koja smejurija.
A da ju je neko iz same Banje Koviljace udario, da li bi se svi iz BK, onako iz solidarnosti, osecali krivim? Ili bi protestovali protiv samih sebe? Odselili se nakon toga? Hm?
Da ne pominjem da 'devojčici nisu konstatovane vidljive povrede niti je bila u stanju šoka'.
Korisnikov avatar
By bern
srbija je sopstveni narod htjela vratiti na ratište, da ginu, u trenutku kad su tražili azil. ovo ne iznenađuje, i samo pokazuje koliko u srbiji treba da se radi... na ljudskosti.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2313781#p2313781]barni011 napisao:[/url]wikipedija

Ja znam i da pričam ciganjski. Naučio od Cvijanovića :

''

So će rakate !!!! :poliglota:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!