Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Ash Crimson
Originally posted by scout_finch

ja to kapiram kao odsustvo autodestrukcije. ako volim sebe, necu raditi nista na sopstvenu stetu, naravno, ne mislim da treba tako postupati ne uzimajuci u obzir ostatak sveta, ali u onoj meri u kojoj ne ugrozavam bilo koga drugog, radim stvari koje su korisne za mene. i.

Slazem se sa ovim potpuno. Mislim da je to najbolji indikator zdrave ljubavi prema sebi. A autodestrukcija moze da se javi u hiljadu razlicitih vidova, tako da to uopste nije lako postici.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
moja mama meni kaze ,,Niko ne moze daq te voli dok ti ne zavolis sebe"

a posle 5 minuta i ,,Mislim da nije pametno da zivimo pod istim krovom" :puzzle: :putnik:
Korisnikov avatar
By Kittrie
^ pitanje je sta si ti uradila za tih 5 min.?
si joj pokazala da se ne volis?? ili ona ne voli sebe?
intesenatische. :wundy:
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Ash Crimson

ja to kapiram kao odsustvo autodestrukcije. ako volim sebe, necu raditi nista na sopstvenu stetu, naravno, ne mislim da treba tako postupati ne uzimajuci u obzir ostatak sveta, ali u onoj meri u kojoj ne ugrozavam bilo koga drugog, radim stvari koje su korisne za mene. i.

Slazem se sa ovim potpuno. Mislim da je to najbolji indikator zdrave ljubavi prema sebi. A autodestrukcija moze da se javi u hiljadu razlicitih vidova, tako da to uopste nije lako postici.
Ja se ne slazem. :D Nije uvek najbolji put ne raditi na svoju stetu, a nije uvek ni najbolji raditi, zato ova tema i nije laka... Da li je nesto korisno ili stetno cesto se moze znati tek u buducnosti i onda se moze ispostaviti i ovako ili onako... problem je sto mi u trenutku desavanja ne znamo sta je buducnost...

Npr da uzmemo neki heteroseksualni bracni par u velikoj ljubavi koji jako zeli decu ali se ispostavi da muz ima problem sa plodnoscu. Jedina sansa da imaju dete je da idu na vto. Sad za one koji ne znaju o tome - vto je vrlo agresivan postupak za telo zene, vise vto postupaka ostavlja posledice na zdravlje na razlicite nacine a mogucnost trudnoce je mnogo manja nego na klasicni nacin. Znaci taj par moze provesti godine i godine u vto postupcima, pa zena ugrozava sopstveno zdravlje, da ne pricam o vremenu koje se provodi na klinikama i sa injekcijama, stresovima itd. I cilj je dete koje ce dati smisao svemu i onda je sve vredelo... ali sta ako ne dodju do deteta na kraju? Zena je mogla da ima dete sa nekim drugim ali nije zbog ljubavi... Ali sta ako je taj muz napusti i pretpostavimo ozeni se mladjom zenom i dobije dete a ona vise ne moze u to vreme da ima decu? On tu ispada kreten na prvi pogled ali sta ako je ljubav prosla, da li on voli sebe ako ostaje sa zenom koju vise ne voli samo zbog onog nekadasnjeg?

Ili drugi primer - osoba radi i studira, opet ugrozava svoje zdravlje, a takodje nema dovoljno vremena za prijatelje, za ljubav... ali tu je cilj bolji zivot u buducnosti. Jednom kad zavrsi fakultet, njene pozicije ce biti mnogo bolje, moci ce da nadje bolji posao, bolje ce ziveti, moci ce da ode u inostranstvo npr sto bez tog fakulteta nikako ne moze. Ali da li ce zaista biti tako? Mozda se nece nista izmeniti nego ce i dalje morati da radi slabo placen posao koji je radila i pre studiranja. I onda da li je pametnije bilo da uopste ne studira, nego kao neka druga osoba da se samo zabavlja... Posto je lose prosla ispalo je da ne voli sebe ali da je dobro prosla ispalo bi da voli sebe... :D

To su samo dva primera koja su mi prvo pala na pamet a mislim da situacije u zivotu kad to "voleti sebe" nije bas tako jasno nisu tako retke...
Korisnikov avatar
By Ash Crimson
Originally posted by Dina

Ja se ne slazem. :D Nije uvek najbolji put ne raditi na svoju stetu, a nije uvek ni najbolji raditi, zato ova tema i nije laka... Da li je nesto korisno ili stetno cesto se moze znati tek u buducnosti i onda se moze ispostaviti i ovako ili onako... problem je sto mi u trenutku desavanja ne znamo sta je buducnost...

Npr da uzmemo neki heteroseksualni bracni par u velikoj ljubavi koji jako zeli decu ali se ispostavi da muz ima problem sa plodnoscu. Jedina sansa da imaju dete je da idu na vto. Sad za one koji ne znaju o tome - vto je vrlo agresivan postupak za telo zene, vise vto postupaka ostavlja posledice na zdravlje na razlicite nacine a mogucnost trudnoce je mnogo manja nego na klasicni nacin. Znaci taj par moze provesti godine i godine u vto postupcima, pa zena ugrozava sopstveno zdravlje, da ne pricam o vremenu koje se provodi na klinikama i sa injekcijama, stresovima itd. I cilj je dete koje ce dati smisao svemu i onda je sve vredelo... ali sta ako ne dodju do deteta na kraju? Zena je mogla da ima dete sa nekim drugim ali nije zbog ljubavi... Ali sta ako je taj muz napusti i pretpostavimo ozeni se mladjom zenom i dobije dete a ona vise ne moze u to vreme da ima decu? On tu ispada kreten na prvi pogled ali sta ako je ljubav prosla, da li on voli sebe ako ostaje sa zenom koju vise ne voli samo zbog onog nekadasnjeg?

Ili drugi primer - osoba radi i studira, opet ugrozava svoje zdravlje, a takodje nema dovoljno vremena za prijatelje, za ljubav... ali tu je cilj bolji zivot u buducnosti. Jednom kad zavrsi fakultet, njene pozicije ce biti mnogo bolje, moci ce da nadje bolji posao, bolje ce ziveti, moci ce da ode u inostranstvo npr sto bez tog fakulteta nikako ne moze. Ali da li ce zaista biti tako? Mozda se nece nista izmeniti nego ce i dalje morati da radi slabo placen posao koji je radila i pre studiranja. I onda da li je pametnije bilo da uopste ne studira, nego kao neka druga osoba da se samo zabavlja... Posto je lose prosla ispalo je da ne voli sebe ali da je dobro prosla ispalo bi da voli sebe... :D

To su samo dva primera koja su mi prvo pala na pamet a mislim da situacije u zivotu kad to "voleti sebe" nije bas tako jasno nisu tako retke...
OK, slazem se da se u nekim situacijama tek u buducnosti moze znati da li je nesto korisno ili stetno, ali nije uvek tako. A cini mi se da zapravo uglavnom nije tako i da najcesce mozes da znas da li ce nesto biti dobro ili lose po tebe. U ovo drugom primeru recimo, mislim da osoba koja radi i studira nije autodestruktivna, ukoliko su joj obrazovanje i karijera prioritet (zdravlje valjda ne mora da ugrozava; ne znam, ne radim i studiram istovremeno, ali to valjda nije nuzna posledica toga?). Sa druge strane, jeste autodestruktivna ukoliko joj zapravo nije toliko stalo do karijere i volela bi da se zeza, izlazi sa prijateljima i OK joj je da radi neki slabije placen posao, a studira samo da bi ispunila roditeljska ocekivanja, na primer.
Korisnikov avatar
By Dina
Ash Crimson,
Ja sam se vise skoncentrisala na to korist/steta nego da bas mora da je autodestrukcija. Ni korisno/stetno nisu uvek povezani sa buducnoscu ali cini mi se da ih ona nekako cesto ipak definise. Ja bar nastojim da ih izbegnem kad odredjujem ciljeve. U stvari ne mogu da ih izbegnem sasvim, sigurno ih uracunavam, nego nastojim da svaki dugotrajan cilj ima za mene i dublje znacenje...
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by Dina

Ali to su sve stvari koje nikako ne mozemo da predvidimo.

Zivot, stonokazu.
Korisnikov avatar
By Blady
Nesto sam izgubila volju da pisem na ovu temu :/
A htela sam, jos onda... i sada opet dodjem, i nemam volje.. pogotovo kada vidim neke postove, jednostavno nemam volje.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!