Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Galateja
Zašto je ova tema zamrla?! :shrug:
Interesantna je i podložna za teoretisanje. :)
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Originally posted by Galateja

Po mom mišljenju metaforika ljubavi nije univerzalna, zavisi kako koga volim ili ako razmišljam o ljubavima koje nisu u vezi sa mnom, kako čiju ljubav vidim.
Ovo je sasvim tacno. Drugacije razmisljam o drugome nego o sebi i svojim okolnostima.
Ilustrovano, ljubav glavnih junaka iz filma Poslednji tango u Parizu zamišljam kao gomilu mesa iz koje curi krv, odnos Tomeka i Magde (Kratki film o ljubavi) je durbin, dok ljubav Bila i Alis (Širom zatvorenih očiju) mogu da zamislim kao dve osobe koji pristaju na bandži skok, ali se odriču tog iskustva (u buduće).
... i dalje
Niz veoma efektnih primera. Narocito mi je drago sto su spomenute velike ,,Seobe".Ja sam Dafininu ljubav uvek dozivljavala kao tkaninu potopljenu u vodu.
Ako baš moram da nađem najmanji zajednički sadržalac ljubavi, onda bi to bio spoj četiri elementa (vazduh, voda, vatra i zemlja) koji nas pokreće.
Ovo je veoma lepo iskazano, iako meni ne bas preterano blisko vidjenje.
Ja bih esenciju ljubavi svela na sok iz latica nekog cveta debele koze listova, koji sveta tamo negde u nekom neprohodnom podrucju.
Korisnikov avatar
By zozefin st
Originally posted by Orlando the Lady

Ovo je veoma lepo iskazano, iako meni ne bas preterano blisko vidjenje.
Ja bih esenciju ljubavi svela na sok iz latica nekog cveta debele koze listova, koji sveta tamo negde u nekom neprohodnom podrucju.
zamislila sam ovo,
predivno :drama:
Korisnikov avatar
By Dina
Pustinja.

Sama pustinja mi oznacava potragu za ljubavlju, nemoguce ljubavi, nedostizne ljubavi, ideale, snove... Fatamorgane u pustinji su lepse nego sto ce oaze ikad biti... Pustinja je i kretanje, napredovanje, mali pokreti i zvuci u pustinji su mnogo znacajniji nego sve kretnje i zvukovi u oazama...

Oaze na koje naidjem su klasicne ljubavne price. Tu ima hrane i vode u izobilju ali nikakvog kretanja, pa vremenom dosadi...

Sto znaci da odlazim - natrag u pustinju :duh:
Korisnikov avatar
By Kejt

U kom prenesenom znacenju najcesce razmisljate o ljubavi? :cigareta:

vrhunski oblik sebicluka i narcisoidnosti od kojeg mi smrtnici pokusavamo da napravimo nesto uzviseno

jako volim poslanicu korincanima, ali ne verujem da ljudsko bice moze u toj meri da se izdigne iznad sopstvenog "ja"

(ili mozda samo cekam da me neko ubedi u suprotno)
By dukkehjem
Originally posted by Dina

Pustinja.

Sama pustinja mi oznacava potragu za ljubavlju, nemoguce ljubavi, nedostizne ljubavi, ideale, snove... Fatamorgane u pustinji su lepse nego sto ce oaze ikad biti... Pustinja je i kretanje, napredovanje, mali pokreti i zvuci u pustinji su mnogo znacajniji nego sve kretnje i zvukovi u oazama...

Oaze na koje naidjem su klasicne ljubavne price. Tu ima hrane i vode u izobilju ali nikakvog kretanja, pa vremenom dosadi...

:wow:
Korisnikov avatar
By nsBeckie
Originally posted by dukkehjem

Pustinja.

i meni se ovaj odgovor jako svidja... veoma zanimljivo, poeticno, iskreno, pa cak i privlacno... Dina opisuje pustinju onako kako je ja dozivljavam, ne kao prazan prostor, nego kao ogledalo nas samih, nasih snova i zelja, misli i osecanja, sto cini taj prostor ispunjenijim nego sto bi ikakva dzungla ikada mogla biti...
By dukkehjem
Originally posted by nsBeckie

Pustinja.

i meni se ovaj odgovor jako svidja... veoma zanimljivo, poeticno, iskreno, pa cak i privlacno... Dina opisuje pustinju onako kako je ja dozivljavam, ne kao prazan prostor, nego kao ogledalo nas samih, nasih snova i zelja, misli i osecanja, sto cini taj prostor ispunjenijim nego sto bi ikakva dzungla ikada mogla biti...
yup, i donekle cinjenica da ono sto imamo ne vidimo, i da ono sto dobijemo prestaje da bude zanimljivo.... I know that feeling :kesa:
Korisnikov avatar
By Dina

Pustinja.

Dukkehjem, Ns Beckie,
drago mi je da vam se odgovor svideo :)

Ns Beckie,
i ti si sad mnogo lepo napisala... :)
Korisnikov avatar
By Torry
pripadnost

hocu da budem necija

i taj neko da bude moj
Korisnikov avatar
By Kittrie
gle, bilje proleca,
trag snova
bezbrojnih ratnika!
Korisnikov avatar
By poison

a sta se tamo kaze o ljubavi? nesto slicno ovome sto sam ja napisala?
:sweet:

Ont... pa, pretpostavljam da joj je mesto ovde, ako jer vec posredi metaforika zvuka...

PRVA POSLANICA SVETOG APOSTOLA PAVLA KORINĆANIMA
13 Himna ljubavi.

1. Ako jezike čovječije i anđeoske govorim, a ljubavi nemam, onda sam kao zvono koje ječi, ili kimval koji zveči.

2. I ako imam dar proroštva i znam sve tajne i sve znanje, i ako imam svu vjeru da i gore premještam, a ljubavi nemam, ništa sam.

3. I ako razdam sve imanje svoje, i ako predam tijelo svoje da se sažeže, a ljubavi nemam, ništa mi ne koristi.

4. Ljubav dugo trpi, blagotvorna je, ljubav ne zavidi, ljubav se ne gordi, ne nadima se,

5. Ne čini što ne pristoji, ne traži svoje, ne razdražuje se, ne misli o zlu,

6. Ne raduje se nepravdi, a raduje se istini,

7. Sve snosi, sve vjeruje, svemu se nada, sve trpi.

8. Ljubav nikad ne prestaje, dok će proroštva nestati, jezici će zamuknuti, znanje će prestati.

9. Jer djelimično znamo, i djelimično prorokujemo;

10. A kada dođe savršeno, onda će prestati što je djelimično.

11. Kad bijah dijete, kao dijete govorah, kao dijete mišljah, kao dijete razmišljah; a kada sam postao čovjek odbacio sam što je djetinjsko.

12. Jer sad vidimo kao u ogledalu, u zagonetki, a onda ćemo licem u lice; sad znam djelimično, a onda ću poznati kao što bih poznat.

13. A sad ostaje vjera, nada, ljubav, ovo troje; ali od njih najveća je ljubav.

''
Korisnikov avatar
By Dear Lucy
gastrointestinalni problem... to mu dođe neka metaforika hrane.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!