Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Iskustva, podrška, ...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Franck Whitson
Trebali su da sacekaju da napuni 40. Tad je pravo vreme za izbacivanje. Da je imao soli u glavi otisao bi sam ranije. Bilo mu lakse da ne placa stan, da ima spremljenu hranu i opran i opeglan ves.

Lenjivac.

Ipak, to su roditelji. Njih ne biras i mozes da se duris i ljutis i da ih otpises, opet su ti roditelji. Vremenom, prihvatice ga. Taman dok se osamostali i shvati kako mu je divno sto zivi sam.
Korisnikov avatar
By Partybreaker
Mislio sam neki tinejdzer od 16 god. izbacen, kad ono...
Ako ima 26 godina, treba da je vec nekoliko godina dalje od kuce, ali ima onih koji zive sa matorcima. No, ko zna sta je u pitanju, mada pretpostavljam da je bio vredan, pomagao u kuci, nije izlazio, nije se napijao, ima posao, pa je zato izbacen, a to sto je gej razlog vise.

I, kao sto rekoh na pocetku, da ima 16, bilo bi mi zao (vrsnjak:okret:), ali 26... Jesus!
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by *deni*

Deo problema ovakvih priča je i u ekstremnom primitivizmu i zaostalosti većinskog stanovništva, koje se upušta u roditeljstvo zato što " to tako treba ", zato što je " normalno da se poštuje neki red u životu koji nalaže da se u određenom momentu stupi u brak i prave deca. "
Pri tom se na tu decu ne gleda kao na slobodne ličnosti, već isključivo kao na svoje naslednike, čiji će se životi, razume se, odvijati po unapred isplaniranoj matrici - dakle ponovo - škola, posao, brak, deca, bez i jednog iskoraka u nedozvoljeni individualizam.
Da je dete gej, lezbejka, ili transrodna osoba, o tome nema ni govora, to se dešava nekim drugim ljudima i to u vidu Božije kazne.
Saznanje da je rođeno dete drugačije seksualne orijentacije dočekuje se kao najveća katastrofa, kao sramota pred komšijama i rodbinom ( do čijeg je mišljenja stalo više nego do lične sreće i zadovoljstva sopstvenim životom ) i onda dolazi do ovakvih problema, do raspada porodice, izbacivanja iz kuće i gomile unesrećenih duša.
A sve bi , uz samo malo napora i spremnosti da se nešto pročita, da se um otvori i da se prošire vidici, moglo da bude kako treba.
Savrshen denijev post! :up: jednostavno sam morao da naglasim denijev :giggle:

p.s. samo ne samo deo problema vec najveci komad problema.

dalje, takodje, bez obzira shto sa 26 godina jeste recimo trebalo da se ta osoba vishe osamostali, ipak nemojmo se samo na to fokusirati. ko zna kakva je situacija u toj porodici, situacija sa tom osobom itd... moze biti da ima objektivnih razloga zashto je taj 26-godishnjak bio ostao da zivi s roditeljima, sve zavisi.
deni jeste odlichno napisao poentu i gde je vecina problema u ovim stvarima inache.

no, ako je istina da je u ovoj temi rech o 26-godishnjaku i da pita da li ga mogu roditelji zakonski izbaciti iz kuce, bojim se da je odgovor nazalost- da, jer je :eureka: punoletan.
No, ovde bi valjalo da u npr. Srbiji postoji mreza pomoci za gej beskucnike (mreza pomoci koja nije ogranichena age-istichki), koja ih dostojanstveno pomaze. dakle, aktivisti, mozete li imalo pomoci ovde?
Korisnikov avatar
By blenta
Originally posted by Franck Whitson

Trebali su da sacekaju da napuni 40. Tad je pravo vreme za izbacivanje. Da je imao soli u glavi otisao bi sam ranije. Bilo mu lakse da ne placa stan, da ima spremljenu hranu i opran i opeglan ves.

Lenjivac.

Ipak, to su roditelji. Njih ne biras i mozes da se duris i ljutis i da ih otpises, opet su ti roditelji. Vremenom, prihvatice ga. Taman dok se osamostali i shvati kako mu je divno sto zivi sam.
ne, trebali su sacekati da ih sin sahrani
pa sa 50 postane samostalan
i to pod uslovom da dotad nisu nasli sebi snajku
a njemu novu majku

srbija!!
:triprsta:
Korisnikov avatar
By Franck Whitson
Vi zivite sa roditeljima verovatno. Uz sve blagodeti i njihovu potporu.

Jesu ga izbacili, a glup je razlog. To sto ima 26 im daje pravo da ga izbace. To sto je peder njegov je problem.
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Originally posted by blenta

ne, trebali su sacekati da ih sin sahrani
pa sa 50 postane samostalan
i to pod uslovom da dotad nisu nasli sebi snajku
a njemu novu majku

srbija!!
:triprsta:
Što me podseti na nekog lika koji mi je ispričao čitavu svoju autobiografiju u autobusu, kako je živeo sa roditeljima i nije imao stabilne veze do jedno 35 godine, kada mu je umrla majka, video je da ne može da živi tako, a da mu neko ne pere veš i da mu kuva, pa je iz tog razloga otišao i našao sebi ženu.

Govoreći o Edipovom kompleksu. :ubise:
Korisnikov avatar
By ns.happy
a mozda je scenario bio ovakav - gnjavili ga da ''uci skole'' pa je decko ucio, a znamo da ko ovde ''zavrsi skole'' nije sposoban ni za sta, vec mora da stazira godinu dana da bi mu dali da se bavi bilo cime... mozda je izbacen u trenutku dok je pisao diplomski... recimo. na kraju krajeva, koga briga za razlozima njegovog zivota sa roditeljima... ovde pola forumasa zivi na roditeljskoj grbaci iako je prevalilo 26-tu odavno...

kako god, sjajno je citati sve mudrosere koji znaju kako bi i sta bi u tudjoj kozi... alo bre, ne projektujte se... momak, covek, sta god, je u problemu, nije vase da nagadjate i da osudjujete... jadno je, mnogo je jadno...
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by ns.happy

a mozda je scenario bio ovakav - gnjavili ga da ''uci skole'' pa je decko ucio, a znamo da ko ovde ''zavrsi skole'' nije sposoban ni za sta, vec mora da stazira godinu dana da bi mu dali da se bavi bilo cime... mozda je izbacen u trenutku dok je pisao diplomski... recimo. na kraju krajeva, koga briga za razlozima njegovog zivota sa roditeljima... ovde pola forumasa zivi na roditeljskoj grbaci iako je prevalilo 26-tu odavno...

kako god, sjajno je citati sve mudrosere koji znaju kako bi i sta bi u tudjoj kozi... alo bre, ne projektujte se... momak, covek, sta god, je u problemu, nije vase da nagadjate i da osudjujete... jadno je, mnogo je jadno...
Yep.
By dukkehjem
e, vish, nije mi palo na pamet da tako porazmislim...
mada opet...
:kesa:
doduse, mislim, glupo od mene ipak...
Korisnikov avatar
By Mage
Originally posted by ns.happy

:up:
Korisnikov avatar
By Elena
26 godina? OMG!
Ne mislim da neko treba da se odriče deteta ili ga udaljava od sebe zato što je peder ali mislim da osoba a 26 godina mora biti sposobna da brine o sebi kada se tako nešto desi. Šta da se mami i tati nešto desi? Da izgubi stan?
Ja od 22 radim i izdržavam se a stigla sam i da završim faks. Od 19-te živim sama u Beogradu, moji su poprilično daleko. Apsolutno prihvatam da neko može i duže da studira ali sa 26 godina, imao ili ne fakultet, nije bespomoćan i može da nađe posao i snađe se ako mu se desi neko takvo sranje.

O emotivnom aspektu drugom prilikom. Svakako samo nerazuman roditelj može to da uradi svom detetu.
Korisnikov avatar
By Berserker
Originally posted by Elena

ali sa 26 godina, imao ili ne fakultet, nije bespomoćan i može da nađe posao i snađe se ako mu se desi neko takvo sranje.
Pa ne može baš svako, mislim, to zavisi od situacije...

Mogao bi da se snađe da ostane kod nekoga.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!