Built to last
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.
Read moreOver a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderatori: Hys., Moderators
Originally posted by Winter
U vezi žene pedera, samo čem reči da pitate mog muža![]()
Originally posted by nsBeckie... ali ovaj deo posta od Ns Beckie se meni posebno svidja. Meni se cinilo da mi rod luta i da je nekad zenski, nekad muski, nekad nesto izmedju. A sad se vec neko vreme ustalio u zenski i ne luta
...
A sto se tice tog definisanja sopstvenog roda, samo bih da kazem sledece, ali ponovo se ogradjujem--ovo je samo moje misljenje, mozda i gresim.
Ne mozes negacijom necega biti afirmativan. "Ja ne mrzim cokoladu" nije isto sto i "Ja volim/obozavam cokoladu".... "Ja nisam zut" nije isto sto i "Ja sam bezbojan" .... mislim da je i rod slicna kategorija, tj. nije sve crno-belo... "Ja nisam tipican--sta god to bilo- muskarac" nije isto sto i "Ja sam zena".
Eto, toliko od meneDosta sam se bre izfilozofirala
(Mada, nije sve bas samo teoretisanje... Da podjem od sebe, ja za svoj identitet ponekad kazem da je zapravo celina a ne polovina- "zenskomuski" a ne "zenski"- dakle nisam tipicna zena u tom rodnom ili psiholoskom smislu, pa opet nikad sebe nisam definisala, niti cu, kao "Ja nisam tipicna zena, dakle ja sam muskarac"
)
Originally posted by DinaMoj rod je lutajući Holanđanin...
Meni se cinilo da mi rod luta i da je nekad zenski, nekad muski, nekad nesto izmedju.
Originally posted by Mageobzirom da je tema u trans podforumu, moram ti reci da gresis.
Ja na tu situaciju gledam ovako: ono si što ti je biologija dala.
Originally posted by ns.happyHappy.
Originally posted by Mageobzirom da je tema u trans podforumu, moram ti reci da gresis.
Ja na tu situaciju gledam ovako: ono si što ti je biologija dala.![]()
Originally posted by MageHm, sto se ovoga tice, zene po difoltu uopste nisu slabe (ne govorim o fizickoj snazi). cak i u izrazito patrijarhalnim drustvima, gde su zene bile/ili jesu/ potcinjene muskarcima, nastajale su izreke tipa "zena je stub kuce" ili neka varijacija na tu temu. ne moze psihicki slaba osoba da bude stub icega... drugo je sto su muskarci potencirali/i potenciraju/ to da su zene uvek osecajnije pa zato i slabije, i slicno. ali snaga (psihicka/mentalna) nije odlika odredjenog pola-za svakog snaznog muskarca pokazacu vam snaznu zenu, a za svaku slabu zenu, pokazacu vam slabog muskarca, to nema veze ni sa polom ni sa rodom
Ako neki muškarac smatra da svi muškarci moraju biti jaki, a pritom je sam slab, logično je da će da počne da sumnja u svoj pol/rod.
Originally posted by Winter
U vezi žene pedera, samo čem reči da pitate mog muža![]()
Originally posted by Mage
Biologija nije tako stroga u svojim definicjama. Ljudski mozak je izuzetno plastičan.
Originally posted by MageNe smatram da svi muškarci moraju biti jaki.
Marko (Mariška) kaže da je njega pol ograničavao u ponašanju, a ja smatram da je to zato što ima stereotipnu predstavu o polovima i shvata tu stvar isuviše binarno i isključivo. Tipa muškarci su takvi, a žene onakve; muškarci rade ovo, a žene ono itd.
Hteo sam samo da kažem da mislim da problem nastaje prilikom interpretacije roda/pola od strane pojedinca. Ako neki muškarac smatra da svi muškarci moraju biti jaki, a pritom je sam slab, logično je da će da počne da sumnja u svoj pol/rod.
Originally posted by AndjelikaPostoje i interseksualne osobe, od kojih se neke ne određuju ni kao jedno od ta dva što si ti navela.
Ako uzmemo humanoidno telo, dakle homosapiensa, mozemo podeliti
na muskarce i zene.. da nije tako ne bi bilo ni pedera i lezbejki... ali
ostavimo to po strani..
Originally posted by AndjelikaTo nije opšte prihvaćena teza, niti u nauci niti u LGBTIQ krugovima koji se bave teorijsko-aktivističkim pitanjima.
Osim sto se tada pod uticajem hormona definise seksualna
orijentacija, tako se determinise i rod deteta,..
Originally posted by polarlicht4.1
Originally posted by AndjelikaPostoje i interseksualne osobe, od kojih se neke ne određuju ni kao jedno od ta dva što si ti navela.
Ako uzmemo humanoidno telo, dakle homosapiensa, mozemo podeliti
na muskarce i zene.. da nije tako ne bi bilo ni pedera i lezbejki... ali
ostavimo to po strani..
Originally posted by AndjelikaTo nije opšte prihvaćena teza, niti u nauci niti u LGBTIQ krugovima koji se bave teorijsko-aktivističkim pitanjima.
orijentacija, tako se determinise i rod deteta,..
Originally posted by Andjelikastabilo [16.09.2009. 21:22]
orijentacija, tako se determinise i rod deteta,
Originally posted by Andjelika
Da li ljudi sa plavim ocima traze pomoc, da imaju zelene?
Originally posted by Mage
Originally posted by Andjelika
Da li ljudi sa plavim ocima traze pomoc, da imaju zelene?
![]()
No, mislim da je hteo da ti pokaže da si pogrešila kada si rekla da homoseksualnost nastaje zbog poremećaja u nivou hormona.
Originally posted by SvakiMarkoRadiNaopakoi ako već nastaje intrauterino, šta onda hoće ta glupača? takvi smo kakvi smo, nikog ne ugrožavamo, poremećeni s poremećenima.. osim statusa koji vija strejtere
homoseksualnost nastaje intrauterino kao endokini poremecaj
Izvor
Originally posted by AndjelikaOvo kaže Mage:
Sta pokusavas da kazes?
Originally posted by MageHvala, Mage!
No, mislim da je hteo da ti pokaže da si pogrešila kada si rekla da homoseksualnost nastaje zbog poremećaja u nivou hormona.
Originally posted by AndjelikaTako je. (F66.1 Ego-distona seksualna orijentacija)
Da bi se nesto lecilo, osoba koja nosi "taj problem" mora da ima problem sa istim i da trazi pomoc
od lekara...
Originally posted by AndjelikaMeni je moj shrink rekao da medicina generalno smatra da je potencijalno abnormalno, tj. "poremećeno", sve što odstupa od proseka za više od dve standardne devijacije na Gausovoj krivi normalne raspodele. Kao što se može videti sa slike, oko 68% populacije je unutar jedne standardne devijacije od proseka (O kako je lepo biti, hm, mediokritet...), a preko 95% populacije unutar dve standardne devijacije:
Pa nastaju raznorazne stvari u tom prenatalnom periodu,
a posto je homoseksualnost toliko frekventna, ocigledno
da nije poremecaj, i da postoji neka logika prirode zasto
je to sve tako...
.... to je ono cime se sada bave naucnici, a imate neke
tekstove i ovde na sajtu...
Dakle, da nismo potrebni, verovatno se ne bi ni radjali u tolikom
broju, odnosno evolutivno bi davno nestali iz ljudske vrste...
... ali nismo !!!
![]()
Originally posted by nsBeckieUpravo tako.
ta osoba moze da bude doktorka koliko hoce, ali ocigledno je da se ovde ne povodi za strucnim naucnim znanjem nego nekim licnim stavovima da je homoseksualnost bolest... polazi od vec izgradjene teorije i onda sve "dokaze" koje nadje tako uoblicava da potvrde tu njenu teoriju, tj. njen stav. pravi naucnik mora objektivno da svoju teoriju prilagodjava postojecim dokazima... a takvi ljudi kao ta komentatorka nikad nece promeniti svoj stav, koliko god da joj das dokaza koji pobijaju njenu teoriju, ona ce i dalje da tvrdi jedno te isto
Originally posted by nsBeckieSitnicava bi, verujem, razumela zašto sam ih čitao, pa čak i sam napisao jedan komentar...
ja ne znam sto Marko/Mariska uopste cita te komentare...
Originally posted by SvakiMarkoRadiNaopakoJa bih samo da ovde uputim na Foucault-a radi kritičkog pristupa ovom što sam citirao. Lep pregled problema daje, recimo, Ladelle McWhorter u Bodies & Pleasures: Foucault and the Politics of Sexual Normalization, četvrto i peto poglavlje posebno.
Meni je moj shrink rekao da medicina generalno smatra da je potencijalno abnormalno, tj. "poremećeno", sve što odstupa od proseka za više od dve standardne devijacije na Gausovoj krivi normalne raspodele.
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!