Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

By Swanheart
hocemo sada definisati "greh"
ako pitas Amfilohija & company njima bi greh bio i clanstvo na ovom forumu
By жњ
Originally posted by Gayboy15
Njegove netruležne mošti..

kao i ovaj sveti, 12 godina stari netrulezni hamburger iz mek donaldsa. (sa leve strane je svezi, a sa desne strane ne toliko drugaciji primerak iz 1996)

Slika

sudeci po tome koliko konzervanasa danas unosimo u sebe, sve ce nas proglasiti svecima :pop:
By polarlicht4.1
Da li se iko od vas ikad zapitao kako se čuda,iscjeljenja dešavaju,
Pa ne dešavaju se.

:balon:
By жњ
Originally posted by polarlicht4.1
Da li se iko od vas ikad zapitao kako se čuda,iscjeljenja dešavaju,
Pa ne dešavaju se.

:balon:

decko verovatno misli na pojavu samoisceljenja... tj. sposobnosti naseg tela da se izleci upotrebom bajanja, placeba, homeopatijama, molitvama... u sustini sugestijama koja se kroz nas um mogu plasirati hipnotickim ili autohipnotickim putem... i njihovo dejstvo je vrlo poznato i potvrdjeno u zavisnosti od podloznosti subjekta sugestiji, i tim istrazivanjima se bavi jedna grupna disciplina koja se zove psihoneuroimunologija.

ustvari, nije nikakvo cudo u pitanju, nego nasa prirodna i urodjena sposobnost samoisceljenja, koju neuki i naivni pripisuju raznim baba vangama.

http://en.wikipedia.org/wiki/Psychoneuroimmunology
By polarlicht4.1
Šta je dotični mislio pojma nemam. Mada ko zna, u ovom stanju nerasvešćenosti pre kafe možda mi i uspe da krenem da čitam misli. :gatara:

Ali kao što napisah, "čuda" as in od-boga-uzrokovana-dešavanja se ne dešavaju jerbo, sasvim logično, ako uzrok ne postoji samim tim neće postojati ni posledice.
By жњ
Šta je dotični mislio pojma nemam. Mada ko zna, u ovom stanju nerasvešćenosti pre kafe možda mi i uspe da krenem da čitam misli. :gatara:

Ali kao što napisah, "čuda" as in od-boga-uzrokovana-dešavanja se ne dešavaju jerbo, sasvim logično, ako uzrok ne postoji samim tim neće postojati ni posledice.

mislio si ispravno, ne brini :lol:

kuc sholjicom kafe i dobro jutro :jutro:
Korisnikov avatar
By Mr Dee

Pa ovo nije posve tacno. :) Zaista postoje posve slucajni dogadjaji, za koje ne postoji uzrok, u smislu - ne mozemo ih nikako predvideti na osnovu znanja prethodnih dogadjaja. Oni mogu delovati kao "otkrovenja" ili kao"dela boga". Srecom pa je verovatnoca za dogadjaje pd znacaja za ovu temu beznacajno mala.
By polarlicht4.1
Kuc. 'morning. :sesir:

Hajd neka se javi još "vjerujućih", nema ničeg boljeg od malo smeha i mentalne gimnastike za razbuđivanje... :rock:
By polarlicht4.1
Originally posted by Mr Dee
Pa ovo nije posve tacno. :) Zaista postoje posve slucajni dogadjaji, za koje ne postoji uzrok, u smislu - ne mozemo ih nikako predvideti na osnovu znanja prethodnih dogadjaja. Oni mogu delovati kao "otkrovenja" ili kao"dela boga". Srecom pa je verovatnoca za dogadjaje pd znacaja za ovu temu beznacajno mala.
Tačno je samo ukoliko se krećemo u okviru 'rišćanskog diskursa. Jednostavan silogizam, ništa drugo.

E sad, malo šta se u stvari može sa sigurnošću tvrditi na osnovu prethodnih događaja. Znamo da indukcija nije baš logički najvalidniji način zaključivanja. Uvek postoji ono +1 koje možda može izmeniti čitav sklop.
Korisnikov avatar
By Gayboy15
Meni je stvarno žao što imate takvo mišljenje,ja vjerujem u Boga,i nedam da to iko osporava.Molim te pročitaj knjigu ČUDA SVETOG VASILIJA,ili tako nešto se zove,sve istinite priče i događaji,pa da vidiš da to nije nikakva "tehnologija i nauka,bla bla bla,i neke kosmičke sile....".
Ja sam toliki vjernik,spreman sam da patim,da ne živim homoseksualnim životom,radi vjere.BOG NIJE CRKVA!!!
Ma,neznam zašto se ja uopšte prepiram sa bezdušnicima i bezbožnicima,biće vremena za smijanje......
By polarlicht4.1
Originally posted by жњ
Church of the Flying Spaghetti Monster >>http://www.venganza.org/

pozivam vas da mi se pridruzite u pravovjerju :molise:
Aaaaaa! Pretekla si me! :lol:

A što se tiče ovog "vjerujućeg" - tebi niko ne spori da veruješ u šta god želiš. Evo žnj je ponosna članica Crkve Letećeg Špageti Čudovišta i svi je volimo. Ali imamo i pravo da dovedemo u sumnju postojanje takvog entiteta dokle god nije u loncu. :njami:
By жњ
Originally posted by жњ
Church of the Flying Spaghetti Monster >>http://www.venganza.org/

pozivam vas da mi se pridruzite u pravovjerju :molise:
Aaaaaa! Pretekla si me! :lol:

A što se tiče ovog "vjerujućeg" - tebi niko ne spori da veruješ u šta god želiš. Evo žnj je ponosna članica Crkve Letećeg Špageti Čudovišta i svi je volimo. Ali imamo i pravo da dovedemo u sumnju postojanje takvog entiteta dokle god nije u loncu. :njami:

PASTAFARIJANCI! :grouphug:

Slika
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB

Ja sam toliki vjernik,spreman sam da patim,da ne živim homoseksualnim životom,radi vjere.
Ako vec verujes u Boga, zasto ne verujes da te voli onakvog kakvog te je stvorio?
Korisnikov avatar
By Mr Dee
E sad, malo šta se u stvari može sa sigurnošću tvrditi na osnovu prethodnih događaja. Znamo da indukcija nije baš logički najvalidniji način zaključivanja. Uvek postoji ono +1 koje možda može izmeniti čitav sklop.
Nisam bas ovo hteo da kazem. Onda mozemo sumnjati u sve. Izlazak Sunca na primer. Sa druge strane on podleze nekim pravilima i predvidljiv je. Medjutim, postoje stvari koje ni u principu nisu (npr. raspad nekog radioaktivnog elementa). Vise sam na tako nesto ciljao. E sad moglo bi se tvrditi da mozda mi samo jos nismo otkrili pravilo po kome bismo mogli da predvidimo tako nesto, ali mislim da tu uskacu Belove nejednakosti i bune se protiv tako necega - naravno, to samo mislim, posto zapravo nemam pojma o njima. :) samo sam tako razumeo izvesnu napomenu o istim.

A ono za silogizam - da. :)
By Ulix
Originally posted by A.F.K.A.OB

Ja sam toliki vjernik,spreman sam da patim,da ne živim homoseksualnim životom,radi vjere.
Ako vec verujes u Boga, zasto ne verujes da te voli onakvog kakvog te je stvorio?
Zato sto je bog jedan osvetoljubivi skot, ako je verovati prvoj polovini Biblije. I ne samo sto ga ne voli takvog kakav je, vec propisuje zakon da ga treba kazniti smrcu.

Mozda veruje u nekog drugog boga, istini za volju. :alexis:
Korisnikov avatar
By Gayboy15
Zato što je stvorio MUŠKO I ŽENSKO,i neznam kako da se nosim sa homoseksualnošću,jer ne želim da prkosim Bogu,neznam kako se on odnosi prema tome.
Vidim ja da sam ja zalutao među bezbožnike i bezdušnike.Najveći grijeh je odricanje od Boga.
By жњ
Meni je stvarno žao što imate takvo mišljenje,ja vjerujem u Boga,i nedam da to iko osporava.Molim te pročitaj knjigu ČUDA SVETOG VASILIJA,ili tako nešto se zove,sve istinite priče i događaji,pa da vidiš da to nije nikakva "tehnologija i nauka,bla bla bla,i neke kosmičke sile....".
Ja sam toliki vjernik,spreman sam da patim,da ne živim homoseksualnim životom,radi vjere.BOG NIJE CRKVA!!!
Ma,neznam zašto se ja uopšte prepiram sa bezdušnicima i bezbožnicima,biće vremena za smijanje......

Da ne bih ulazila u cepkanje tvog posta na atome (there`s too much of it). Pre nego sto se zamonasis, ne bi ti skodilo malo obrazovanja u tom "nekakvom tehnoloskom, naucnom i kosmoloskom" smislu. Pobogu, 21. vek je, a ti si vrlo mlad. Cisto da vidis koje ti se opcije jos nude...

I ne primaj shalu na kraj srca :)

I koliko znam, nije bas hriscanski nasladjivati se tudjim najavljenim patnjama, kao sto si ti to ucinio u svom postu. Trebalo bi da se saosecas sa nama ili vec nesto slicno... :ozbiljan:
Korisnikov avatar
By Gayboy15
Pa razmišljam da se zamonašim,ozbiljno.
By Ulix
Ako ti ne das da neko osporava postojanje boga, onda u redu. Onda svi drhtimo od straha i niko se nece usuditi da osporava postojanje bradatog ludaka koji je odgovoran za pomore, ratove i Vojislava Kostunicu. Da nam nisi rekao da "nedas", mi bismo mozda i nastavili da osporavamo. Ovako niposto. :katemoss:

Ako vec preporucujemo literaturu, u pauzama duhovne patnje i samomrznje radi zivota u veri, procitaj The God Delusion Richarda Dawkinsa. Mozda naucis nesto. Ako i ne naucis, makar ce ti pritisak skociti.

Ako ne govoris engleski "delusion" se prevodi kao sumanutost ili sumanuta ideja. Nasi prevodioci su to simpaticno ali neprecizno preveli kao "zabluda".
Korisnikov avatar
By Mr Dee
Originally posted by Ulix
Zato sto je bog jedan osvetoljubivi skot, ako je verovati prvoj polovini Biblije. I ne samo sto ga ne voli takvog kakav je, vec propisuje zakon da ga treba kazniti smrcu.

Mozda veruje u nekog drugog boga, istini za volju. :alexis:
Da, zapravo ovi moderni krscani uopste nisu krscani at all (ljubav, radost, svekoliko veselje my ass kaze bog) - a cak toga nisu ni svesni.
By Ulix
Zato što je stvorio MUŠKO I ŽENSKO,i neznam kako da se nosim sa homoseksualnošću,jer ne želim da prkosim Bogu,neznam kako se on odnosi prema tome.
Vidim ja da sam ja zalutao među bezbožnike i bezdušnike.Najveći grijeh je odricanje od Boga.
Postoji dosta gay hriscana na forumu, imas i temu o tome u ovom folderu, pa procitaj i posalji im u2u. Neka ti oni objasne kako zive s tim.

Iz moje gresne, bezboznicke perspektive, ja toliki mazohizam ne mogu da shvatim.
Korisnikov avatar
By Mr Dee
Vidim ja da si ti sve to duboko promislio. Aaa.. stvorio je musko i zensko. Jebote, kako to ranije nisam video - onda drustvo pa, pa. Odoh ja da skocim sa litice ovako gresan.
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Ako cemo iskreno, bog nije samo stvorio musko i zensko,
vec je stvorio ceo taj ceo saroliki svet. Bog nije crno-bela prikaza,
i zna za postojanje boja...

Zasto se svaka deseta beba radja homoseksualna, nije na nama
da znamo... to samo bog zna... a ocigledno ima potrebe za tim,
jer da nema, ne bi bilo tako...

Zahvali se bogu sto si ziv, i zahvali se bogu sto si homoseksualan,
tako je zapisano

:mini:
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Moram ovo da napisem....

... u tolikom kosmosu postoji jedna planeta, na kojoj su se posle izvesnog vremena
razvila bica koja sebe nazivaju ljudima..

Ono sto ne kapiram je da "ljudi" sebe smatraju toliko vaznim u celom svemiru, da ce tamo
neki "bog" da se bavi svakim od njih ponaosob... Cak i da je rec samo o enerigji, previse
je da se tako zanosimo.

Nasa planeta je jedna truncica i beskrajnom prostoru, i sve tolike milijarde ljudi, a i zivotinja
koje obitavaju tom trunkom mogu da se smatraju srecnom sto postoje pre svega...

Ono sto nas cini ljudima je osecaj humanosti prema drugim zivim stvorenjima,
i osecaj ljubavi... I to treba da slavimo, ako smo sposobni to da osetimo, jer mi iskustvo
govori da nisu cak svi primerci sposobni na tako nesto..
Korisnikov avatar
By Dina
Offtopic sa ove teme nalazi se ovde

Dina, moderatorka Religije, filozofije i teorije
Korisnikov avatar
By bas bleu
Originally posted by жњ

PASTAFARIJANCI! :grouphug:

Slika
pastafarijanci...mmmmm... :njami:
Korisnikov avatar
By AngraMaina
uvek me je fascinirala osobina nekih ateista i slobodnih duhova, da toj svojoj slobodoumnosti ne mogu da dopuste da neko pored njih veruje u nesto drugo i na drugi nacin nego oni.

ali svet je pun ironije -- kao sto je ona da je rodonacelnik modernog racionalizma, dekart, u stvari sve vreme pokusavao logicki da dokaze postojanje boga (i mislio je da je u tome i uspeo).

nicemu se ne treba cuditi, govorahu moji grci :sigh:

i, da, verujem u Boga :)
Korisnikov avatar
By Mr Dee
Originally posted by AngraMaina
uvek me je fascinirala osobina nekih ateista i slobodnih duhova, da toj svojoj slobodoumnosti ne mogu da dopuste da neko pored njih veruje u nesto drugo i na drugi nacin nego oni.

ali svet je pun ironije -- kao sto je ona da je rodonacelnik modernog racionalizma, dekart, u stvari sve vreme pokusavao logicki da dokaze postojanje boga (i mislio je da je u tome i uspeo).

nicemu se ne treba cuditi, govorahu moji grci :sigh:

i, da, verujem u Boga :)
Mislis zasto imamo potrebu da budemo u pravu i da to drugima utrljavamo na nos? To je dobro pitanje.

A u kakvog boga ti verujes?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 16
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!