Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Dugo prizeljkivani forum od sada medju nama :)

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By konstantin laufer
jeli moguce da ovaj film nije imao do sad temu?!

Zan Pjer Zene mi se svidja jos od "Deikatesne radnje" i "Grada izgubljene dece". Iako je "osmi putniuk - uskrsnuce" prilicno komercijalan i previse futuristican za Zenea, njegov jasan pecat i prepoznatljiv stil se moze videti i u ovom filmu.
Prva asocijacija na Zenea mi je ona prelepa nijansa zelene boje kaja je dominantna u svakom njegovom filmu.
Ne secam se da me je od 2002. na ovamo jos neki film tako odusevio kao Amelija, tada.
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by Sunce
Boje...dominiraju crvena i zelena (komparativne boje)!

Valjda komplementarne boje.

„Sedi Mara na kamen studencu, svima daje samo nece Nemcu...“
Marsova riznica pesama za decu, rodoljubivi ciklus

http://www.fun-facts.com/
Korisnikov avatar
By shumadinac
Odličan film, obožavam ga stvarno...savršen film....sve mi se sviđa, od muzike i Odriine glume, do ostalih likova i efekata....ma super je...
ali nikad neću da zaboravim facu moje sestre u bioskopu kad se film završio, kad mi je rekla: Bože, kakav glup film si me naterao da gledamo!...ali naravno, kasnije joj se veoma svideo :tumble:
By Ulix
Originally posted by Ulix
Obožavam ga!

Dopadaju mi se Amelijini izrazi lica, boja, dopada mi se način pričanja priče, naizgled naivan, bajkovit pristup, Amelijine oči, dopada mi se prazna železnička stanica gde ona sreće svoju buduću ljubav, sviđa mi se vlasnica lokala u kom radi i katedrala sa koje se ubila ona žena pred njom, dok je bila mala; dopada mi se to što njen otac voli ogavnog patuljka i što ga ona uklanja na veoma elegantan način, što u sebi nema ničeg lošeg, što ne postoji i što nije moguća u ovom svetu, što njena ljubav radi u seksi šopu.
Boje...dominiraju crvena i zelena (komparativne boje)! Sviđa mi se dekica - slikar, prodavačica cigareta, Metju koji skuplja bačene fotografije, njene ideje. U pravu si, i oči! Zadnje scene, kad on dolazi i kada ga ona ljubi, polako... :love:
U filmu takodje postoji onaj deo kada Amelija izigrava Zoroa, to je takođe super. Sećam se da se moja baba oduševila tim delom. :lizalica:
Korisnikov avatar
By Mars
U sustini, najbolja stvar u tom filmu je to sto nije holivudski.

Korisnikov avatar
By Sunce
Obožavam ga!

Dopadaju mi se Amelijini izrazi lica, boja, dopada mi se način pričanja priče, naizgled naivan, bajkovit pristup, Amelijine oči, dopada mi se prazna železnička stanica gde ona sreće svoju buduću ljubav, sviđa mi se vlasnica lokala u kom radi i katedrala sa koje se ubila ona žena pred njom, dok je bila mala; dopada mi se to što njen otac voli ogavnog patuljka i što ga ona uklanja na veoma elegantan način, što u sebi nema ničeg lošeg, što ne postoji i što nije moguća u ovom svetu, što njena ljubav radi u seksi šopu.
Boje...dominiraju crvena i zelena (komplementarne boje)! Sviđa mi se dekica - slikar, prodavačica cigareta, Metju koji skuplja bačene fotografije, njene ideje. U pravu si, i oči! Zadnje scene, kad on dolazi i kada ga ona ljubi, polako... :love:
U filmu takodje postoji onaj deo kada Amelija izigrava Zoroa, to je takođe super. Sećam se da se moja baba oduševila tim delom. :lizalica:
Da, na vratima ispisuje slovo Z.
Korisnikov avatar
By Mars
Meni su se sporedni likovi dopali, u kafeu narocito.

Nisu mi malo jasne one scene kada se Amelija vozi u luna-parku, kuci strave, sta li , a MC izigrava neku avet oko nje u mraku. To mi stvarno nije jasno cemu u filmu...

Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Mars
Meni su se sporedni likovi dopali, u kafeu narocito.

Nisu mi malo jasne one scene kada se Amelija vozi u luna-parku, kuci strave, sta li , a MC izigrava neku avet oko nje u mraku. To mi stvarno nije jasno cemu u filmu...

Ona ga je upoznavala. Prosla je sa njim kucu strave i nije se uplasila. Kuca strave je na neki nacin prepreka ili iskusenje, pokazuje koliko je jaka njena zaljubljenost. :love:
Korisnikov avatar
By Egon
@ mars
a jel on nju tada prepoznao ?

ne mogu d ase setim ...

anyway .. moja isqstva sa amelijom su sledecja
drugar i ja odlazimo u bioskop da gledamo "Igru" ili tako neki triler

ne znajucji da se promenila satnica emitovanja ... pochinje film
i mi: shta je bre, ovo?

sledecja scena: pali se svetlo, kraj filma, nass dvojica sa suzama do kolena izlazimo iz sale :meda:

9 puta sam gledao posle ameliju ....
Korisnikov avatar
By Sunce
@ Nije je tada prepoznao. Ona njega jeste (ali je to krila). :)
Korisnikov avatar
By Mars
Ona ga je upoznavala. Prosla je sa njim kucu strave i nije se uplasila. Kuca strave je na neki nacin prepreka ili iskusenje, pokazuje koliko je jaka njena zaljubljenost. :love:
Pa lepo. Ali sudeci po njenoj ravnodusnosti kroz to iskusenje i totalnom odsustvu straha, covek bi pomislio da ulog i nije bio neki...

Koliko li dece sada imaju i sta li sada rade on i ona....

Korisnikov avatar
By d` Winter
muziku slusam skoro svaki dan,veseli me!!!
interesantne su mi sve one sitne neobicnosti koje nikada ne mozete da sretnete u holivudskim filmovima...ta mesavina stvarnog i nestvarnog...ma sav je magican....na kraju prosto pozelite da i sami ucinite neku stvar koja izlazi iz svakodnevne rutine...
zaista je rediteljski pecat ovde najbitniji u filmu,daleko ispred glume,pa cak i muzike

:chilling:
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by Egon
ne znajucji da se promenila satnica emitovanja ... pochinje film
i mi: shta je bre, ovo?

Off: Isto i mi jednom. Krenuli u bioskop sa nemorom da gledamo neki umetnicki evropski film, i odma nam bilo sumnjivo sto je sala totalno puna, guzva, komesanje. Uzbudjenje.

Samo sto za razliku od vas koji ste ostali, mi kada smo shvatili da ono sto se odvija na platnu nije najava filma , vec "Troja" - pokupili smo se i izasli. Ja zurnim koracima.

Off off: cipeliske su ti STRAVA! Moram da ih imam!

Korisnikov avatar
By Sunce
Boje...dominiraju crvena i zelena (komparativne boje)!

Valjda komplementarne boje.

Da, da, KOMPLEMENTARNE! Pogrešio sam, ne znam šta mi bi. Hi, hi! :(
Korisnikov avatar
By djo
meni se taj film na prvo gledanje nije mnogo dopao.... mnogo sam slusao o njemu pre nego sto sam ga odgledao, i to sve o superlativima i to od osoba koje mi nisu bile bas drage... eh....
posle mi se svideo, doduse u medjuvremenu sam bio u parizu, pa me je film na emotivnom planu valjda vise dotakao... sta znam...

e sad.... holivudski svakako nije, ali mi se cini da je tendenciozno pravljen za izvoz, kao neka lepa razglednica

a amelija, kao takva, je divan lik :)
Korisnikov avatar
By Mars
I meni se cini pretendenciozno pravljen film-slikovnica.

I brzo sam se zasitio svih onih boja i topline, i kad sam to prestao da primecujem, ostalo je malo toga u filmu... Na isti nacin kao sto sam raspamecen radnjom i idejom Dogvila posle pola sata prestao da primecujem da scenografije nema.

A sta mislite - sta je cudesno u sudbini Amelije Pulen? (Le Fabuleux destin d'Amélie Poulain). Ljubav sama po sebi?

By Simor
"Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain" - divan film.

Nekoliko puta sam ga gledao i mnogo ga volim. Čitava atmosfera filma je čarobna...
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by konstantin laufer
da ali zelena se provlaci kroz svaki film
U filmu "Veridba je dugo trajala" plava dominira na ratištu, smeđa u sećanjima, zelena u realnosti. Mislim da je tako. :lizalica:
Korisnikov avatar
By Sunce
I meni se cini pretendenciozno pravljen film-slikovnica.

I brzo sam se zasitio svih onih boja i topline, i kad sam to prestao da primecujem, ostalo je malo toga u filmu... Na isti nacin kao sto sam raspamecen radnjom i idejom Dogvila posle pola sata prestao da primecujem da scenografije nema.

A sta mislite - sta je cudesno u sudbini Amelije Pulen? (Le Fabuleux destin d'Amélie Poulain). Ljubav sama po sebi?

Ostalo je malo toga u filmu?

Amelija je činila čuda. To je čudesno. Može se reći da je bila boginja malih stvari. Vratila je kutiju sa igračkama vlasniku (tako ga je učinila srećnim), uticala je na dekicu slikara (video snimcima na kojima su bili prikazani pokreti) da naslika oči devojke, komšinici je vratila veru da ju je muž voleo, spojila je prodavačicu duvana i redovnog kupca, opominjala je prodavca voća da njegovo ponašanje prema radniku nije dobro, pokrenula je oca...Primećivala je sitnice, menjala svet. :love:
Korisnikov avatar
By Mars
Slusaj. Naziv nije "Cudesna Amelija Pulen", vec "Cudesna sudbina Amelije Pulen", a ja pitam - sta je u njenoj sudbini cudesno?

Korisnikov avatar
By Kupper
O filmu smo pricali i pricali....film jednom. Ali soundtrack (iako sam ga znao i pre) me tek sad 'kupio'. Navukao sam se, samo to slusam poslednjih dana.
Korisnikov avatar
By Sunce
Slusaj. Naziv nije "Cudesna Amelija Pulen", vec "Cudesna sudbina Amelije Pulen", a ja pitam - sta je u njenoj sudbini cudesno?

Slušaj???

Čudesna je ona i njena sudbina. Na početku filma možeš videti da je imala neobično detinjstvo. Nakon pogibije princeze Dajane, Amelija je odlučila da menja svet, da čini dobra dela, da čini ČUDA! To je čudesna sudbina! Čudesan je njen odnos prema ljudima i stvarima, njen način. Čudesno u njenoj sudbini je put (do) ljubavi kojim je išla. :love:
By ~ Le Saint X ~
cudesan je slikar :slika:

u filmu
koji slika
po jednog

RENOIR-a

godisnje!

i cudesno je to sto...

romanticari vole taj film :)
Korisnikov avatar
By Mars
Nakon pogibije princeze Dajane, Amelija je odlučila da menja svet, da čini dobra dela
Samo kratko u vezi ovoga da neko ne pomisli da je Dajanina smrt ta koja je uticala na tu njenu odluku. Nije uticala, prosto se desila ona slucajnost u trenutku kada je prvi put cula za vest. Obrati paznju sa kojim je izrazom lica iskljucila TV daljincem, i vesti o pogibiji Dajane (koja joj je do pred tu slucajnost izgledala bitna) - onog trenutka kada je shvatila sta je zaista bitno u zivotu...

Elem. Meni se u njenoj cudesnosti najcudnije cini srecan kraj.
Da se nije promenila, da je prakticnost zivota i ljudi oko nje nisu promenili.

Da je nije kao Malog Princa ujela zmija. To mi je najcudnije.
Korisnikov avatar
By Sunce
@ Mars...da, čula je vest, iznenadilla se, zatim ispustila nešto na pod, otkrila kutiju sa sitnicama, isključila tv potuno nezainteresovana za princezinu smrt...i odlučila. Naravno da Dajanina smrt nije bukvalno uticala na nju.

Zašto ti je čudan srećan kraj?
By жњ
:sigh:

znam ga napamet. gledala sam ga nebrojeno puta :blush: iako ne znam francuski, recenice izgovaram pre svih likova, tako da ga je nemoguce gledati u mom prisustvu. poseduje neobicnu toplinu i iskrenost iiiiii... iii sva se pogubim dok ga gledam :njuska:

cak sam imala i serijal avatara na tu temu :meda:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!