Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By gorilica
Pa ovako:
Priča je malo providna, nedovoljno obrađena, smeštena u depresivnu zgradu sa monotonim, totalno ne interesantnim likovima, odabir glumaca po meni totalno pogrešan i sve u svemu, imam utisak da Shyamalan iz godine u godinu pravi sve slabije i slabije filmove. Koliko sam uspeo da provalim, i na netu mu daju osrednje ocene.
Ukoliko imaš solidnu konekciju, možeš ga skinuti sa neta preko torrent programa i uštedeti sebi i novac i vreme.
Evo ti linka za fotke iz filma, pa ti odluči:
http://www.ropeofsilicon.com/stills.php?id=2443&page=2
By жњ
idem na dark sinemaniju :eevil:
te filmove se tesko ili nikako ne da uhvatiti na velikom platnu, pa koristim shansu.

htela sam da gledam short bus i nesavrsena tela, ali su ovaj drugi otkazali jer je isuvise bizaran cak i za dark sinemaniju. e sad su me zaintrigirali jos vise, pa cu ga ishchachkati kako znam i umem. ako neka ima, plizzzzz da mi kaze... :molise:
Korisnikov avatar
By Marvin
Hvala Gorilice :D
Ipak mislim da ću da ga pogledam...
Do sada nisam ništa gledao od njega (bar mi se čini) pa ni neću moći da primetim da je (ako je) sve slabiji i slabiji...
Ako se razočaram ću ti javim pa ti "I told you so-aj" do mile volje :smilegrin:
Korisnikov avatar
By gorilica
Eh, Marvine, Marvine. Nemoj posle da kažeš kako ti je otkazao neki čip. :P
Inače, M.Night Shyamalan se proslavio režijom Šestog čula(Bruce Willis), a tu su i Znaci (Mel Gibson), The Village (Sigourney Weaver), i inače je Indijac, koji ima običaj da u svojim filmovima dodeli sebi i neku od sporednih uloga, što je naravno učinio i u ovom filmu.
Korisnikov avatar
By Paki
Originally posted by xyz
idem na dark sinemaniju :eevil:
te filmove se tesko ili nikako ne da uhvatiti na velikom platnu, pa koristim shansu.

htela sam da gledam short bus i nesavrsena tela, ali su ovaj drugi otkazali jer je isuvise bizaran cak i za dark sinemaniju. e sad su me zaintrigirali jos vise, pa cu ga ishchachkati kako znam i umem. ako neka ima, plizzzzz da mi kaze... :molise:
Napisao sam u nekom gornjem postu zašto ga neće biti. To je bar bilo zvanično objašnjenje Petra Antića, direktora Tuckwooda (moj diša :) )... A i ovih dana stalno to pominju on, šefovi smena i kinooperateri, čak se ni u internim razgovorima ne pominje bizarnost kao razlog...

Ono što je veći hit je to da će umesto Nesavršenih Tela u njegovim terminima i rasporedu sala biti emitovan Borat, koji nema apsolutno nikakve veze sa DARK Cinemaniom ... :lood:

Usput samo, jedna stvar..... Originalni naziv Nesavršenih Tela je No Body Is Perfect (no body baš tako odvojeno)..... Pa sad vi vidite koliko pismene prevodioce i filmske distributere imamo... :zid: ... Zvonko, daleko ti lepa kuća! :odbij:
By Ulix
Originally posted by Paki
Usput samo, jedna stvar..... Originalni naziv Nesavršenih Tela je No Body Is Perfect (no body baš tako odvojeno)..... Pa sad vi vidite koliko pismene prevodioce i filmske distributere imamo... :zid: ... Zvonko, daleko ti lepa kuća! :odbij:
Pa sad, meni se prevod dopada. Razlog sto je "nobody" napisano kao "no body" je sto u drugom slucaju ima posve drugacije znacenje (ni jedno telo), mada veoma fino aludira i na ono prvo znacenje (niko), dakle: "nicije telo" je, sve u svemu, ono sto su hteli da kazu. Mogli su ga, dakle, prevesti kao Ni jedno telo nije savrseno ili Niko nije savrsen (sto je neprihvatljivo), a oni su odabrali stilizovaniji, lepsi varijetet onog prvog naslova, i tako nastade Nesavrsena tela.
:)

A inace, bas mi je zao sto film nece igrati na Sinemaniji. Ako neko zna gde da mogu nabaviti i pogledati, bio bih zahvalan.
Korisnikov avatar
By Paki
Pa kapiram da može biti dvosmisleno, ali mi nekako ne ide, mada nemam ideju šta bi moglo umesto toga... :shrug:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
o Shyamalanu sam i ja pisao o svom postu. on je dobio loše kritike publike iz prostog razloga što Shyamalan nikad nije bio privlačan prosečnom američkom gledaocu. njegovi filmovi uvek imaju bolju prođu kod evropske publike, pa će tako biti i sa ovim filmom. ja ga toplo preporučujem svima. pre svega zbog odličnog castinga (ne znam odakle tebi, gorilice ideja da je loš) i savršene fotografije. priča možda deluje naivno, ali ne zaboravite da se radi o fantasy žanru i da glavna priča nije jedina perspektiva iz koje se film može posmatrati. ja jedva čekam da ga pogledam!

btw, to što ima cameo uloge u svim svojim filmovima nema ama baš nikakve veze sa preporukama i antipreporukama za njegove filmove.
Korisnikov avatar
By gorilica
Pa OK, pogledaćete film, pa ćemo onda diskutovati o njemu.
Btw, pominjanje njegovih uloga nije bilo u službi kritike, ili čega već, već čisto informativno. Ja rekao svoje mišljenje, pogotovo zbog toga što sam i sam ljubitelj fantasy tematike, i zaista smatram da je u ovom filmu sve pogrešno urađeno, sem reklamne kampanje naravno.
Uostalom, pričaćemo na ovu temu kada ga pogledate.
Korisnikov avatar
By Sunce
Kupio sam karte za film "Ukus moći"! Jedva čekam da vidim Izabel Iper.

Slika

"Žana Šarmant dobija zadatak da istraži i razreši kompleksan slučaj pronevere i zloupotrebe novca iz državnog budžeta i da pred sud izvede predsednika moćnog industrijskog konglomerata. Kako se istraga zapetljava i ona zadire sve dublje, polako oseća kako njena moć raste, što više tajni spoznaje dobija više materijala za ucenu. Istovremeno i iz istih razloga njen privatni život se raspada. Ubrzo, ona se suočava sa dve neizbežne dileme: Do kog stepena može proširiti svoju moć pre nego što pređe dozvoljenu granicu? I koliko dugo se ljudska priroda može odupirati moći pre nego što postane zavisna od nje?

Film je baziran na istinitim događajima o "aferi Elf" političkom i finansijskom skandalu koji je uzdrmao Francusku pre nekoliko godina."
Korisnikov avatar
By Lunja
Pogledao sam Lady in the Water i smatram da je ovaj film predivna bajka. :love:

Shortbus je a must!
Korisnikov avatar
By Sunce
Odgledah Ukus moći. Dopala mi se gluma Izabel Iper ali i ostalih glumaca, način snimanja, boje i kostim (posebno simbolično crvene rukavice i tašna). Dopala mi se rečenica pred kraj filma: "Živ je?" Kao da je rekla: "Život postoji?" I rečenica na kraju filma: "Ma nek ide dođavola!"
Korisnikov avatar
By one of the people
Originally posted by gorilica
Ljudi, najtopliji savet:
Preskočite Lady in the water (ako ne pišem kasno), film je žešće sranje.
Gledao ga pre mesec, dva i baš se razočarao.
tacno! ustedite si novac za karte, film je uzasan!
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
e, gledah ga i ja večeras! oduševio me je, skroz na skroz!!! toliko je jednostavan, a poptuno upečatljiv! posle izlaska iz sale sam se baš pomučio razmišljajući o tome šta me je toliko oduševilo. još uvek nisam siguran. sve na prvi pogled deluje jako bezlično, dosadno, ali ipak postoji ta nit priče koja drži pažnju uz neke meni zanimljive sporedne likove (poput njenog užasno sebičnog muža). njena gluma je fantastična. uh! :love:
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by 2Q2Bstr8
e, gledah ga i ja večeras! oduševio me je, skroz na skroz!!! toliko je jednostavan, a poptuno upečatljiv! posle izlaska iz sale sam se baš pomučio razmišljajući o tome šta me je toliko oduševilo. još uvek nisam siguran. sve na prvi pogled deluje jako bezlično, dosadno, ali ipak postoji ta nit priče koja drži pažnju uz neke meni zanimljive sporedne likove (poput njenog užasno sebičnog muža). njena gluma je fantastična. uh! :love:
Ma nije njen muž užasno sebičan!
Korisnikov avatar
By djo
meni se isto jako dopao film. ne znam tačno zašto ali mi je baš baš prijao... valjda intonacija glasa izabel iper :)
Korisnikov avatar
By Frey
Ukus moći me je prosto očarao. Zaista je bilo predivno biti to veče u Sava centru. Divni trenuci. Čovek dobije fantastične inspiracije za razne stvari gledajući taj film. Tako dobih i ja, pa nisam mnogo pažnje posvetio samom filmu :) Sva sreća pa film nije bio nešto preterano posećen, tj. sala je bila pretežno prazna... Eh sad, ko razume, shvatiće :mazi:
Korisnikov avatar
By V25
Da, da, divan bese taj film "Ukus moci", samo sto sam bio obuzet raznim stvarima za koje sam bio vise nadahnut od samog gledanja filma, bas kao i za vreme "Panovog lavirinta".:kissing:
Korisnikov avatar
By Kulturni Jelen
Originally posted by avalon
Originally posted by bojandjo
Originally posted by Ulix
A De Palmin film je isto u uzem izboru. :sweet:
ja sam cuo sve najgore o tom filmu od osoba u ciji ukus, kad je film u pitanju, verujem :)
I ja sam cuo da je film zesci promasaj :nokti:
film je toliko loš..you have to see it to believe it :regan:
Korisnikov avatar
By Marvin
Gorilice, drago mi je što te nisam poslušao :D Gospa iz vode je sasvim OK film. Prava mala, sumanuta bajka.
(mada, biće da imaš veliki uticaj na NS populaciju ;) u bioskopu nas je bilo jedva tridesetak)
Korisnikov avatar
By Marvin
Parfem je divan, divan, divan....

( ako ćemo zakerati, muzika je baš i mogla malo više da isprati fenomenalnost svega ostalog, ali nećemo... )
By Ulix
Originally posted by Marvin

( ako ćemo zakerati, muzika je baš i mogla malo više da isprati fenomenalnost svega ostalog, ali nećemo... )
jesi li citao Zizkindov roman?

taj film cu morati da nabavim na nekom disku, posto nije usao u uzi izbor, iz straha da je knjiga unakazena. :nazdravlje:
Korisnikov avatar
By V25
"Parfem" je jako, jako los film... kao i "Panov Lavirint", "ponuda" i "Potomci"... Jedini filmovi koji vrede su "Prestiz" i naravno "Djavo nosi Pradu". A ni "Iluzionista" nije los.
Korisnikov avatar
By Marvin
Originally posted by Ulix

jesi li citao Zizkindov roman?

taj film cu morati da nabavim na nekom disku, posto nije usao u uzi izbor, iz straha da je knjiga unakazena. :nazdravlje:
Da, naravno. Zato sam i gledao film.
I to je to.
Možda je samo jedna jedina scena mogla biti drugačija (neću u detalj, ako ćeš već gledati, da ne kvarim)
Korisnikov avatar
By gorilica
Pa OK Marvinče, očigledno da su ukusi i očekivanja ovde u pitanju. ;)
Doduše i gledalačko iskustvo (pretpostavljam da si mladja generacija).
Jednostavno, odgledao sam mnogo filmova, mnogo priča, mnogo režiserskih rešenja, tako da me retko šta toliko oduševi, a imam neka svoja očekivanja od filmova, gde se Gospa nije uklopila.:lood:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
možda si imao pogrešna očekivanja? valjda prvo pročitaš o režiseru i o filmu, pa onda ideš da ga gledaš zato što te interesuje.

btw, Beogradjanin18 bi mogao da malo izgradi svoj ukus, pre ovakvih komentara, jer je stvarno smešno porediti filmove o kojima on piše.

a što se tiče NS publike, pa Arena je ionako uvek pusta osim kad Šotra snimi neko novo govno. što dosta govori o profilisanosti novosadske publike. ali verovatno i o opštoj besparici kada i jebeni bioskop postaje luksuz.

sve u svemu, Cinemania 2006 me je do sada prijatno obradovala, ali dosta to ima veze i sa pažljivim biranjem filmova. na žalost, Scorsese me je opet razočarao. dosadno dugačak film. Iluzionista osim Edwarda Nortona ne nudi ništa zanimljivo, a Đavo nosi Pradu je čak dobio i sopstvenu temu ovde. šta reći, film je zaista imao publiku zahvaljujući Meryl Strip. paradoksalno, ona u filmu ima jednu poputno bezveznu ulogu za koju se baš nešto i nije potrudila da je spremi. samo prevrće očima i slaže face, a jedina duža rečenica joj je ona koja vama nemarkiranima objašnjava kako je "sve to povezano".

highlights su definitivno Panov lavirint (ko razume shvatiće) :) zatim Ukus moći, naravno Shortbus.

ako je neko gledao Duel iskreno me zanimaju mišljenja. po meni je ovaj film jedno zaista maestralno delo. vizelno sasvim prefinjeno sa odličnom muzikom. pomalo "artsy", pa pretpostavljam da se neće naći na redovnom repertoaru. no, meni se jako svideo. prijatno osveženje iz azijske kuhinje.
Korisnikov avatar
By V25
Cinemania je u globalu obilovala uzasnim ostvarenjima. Hajde da napravimo kratak pregled:

1.) "The Prestige"- dobar film sa interesantnom pricom. Nije sada nesto sto ce se godinama pamtiti ali jedno od boljih ostvarenja na cinemanii. Mada je uradjen tako da se ne moze doziveti isuvise licno. Ocena 7/10

2.)"The Black Dahlia"- kada sam izasao iz sale oponasao sam neke scene i smejao se tome koliko je film glup. Danas sam pak shvatio da nije uopste toliko los ukoliko se posmatraju njegovi sledbenici na ovoj manifestaciji. Scenario je jezivo los. Brian De Palma zaista vise nema nikakvu inspiraciju. Jedino mi je bila interesantna Hilary Swank, barem izgled. Ocena: 5/10

3.)"The Devil wears Prada"- da je bilo boljih filmova vrlo je verovatno da se ovaj film ne bi istakao po mnogo cemu sem po glumi Meryl Streep koja je hteli ili ne hteli da priznate sjajna. Odgledao sam 90% njenih filmova i ovo jeste jedna od njenih NAJBOLJIH uloga, ali ovo nije jedan od njenih NAJBOLJIH filmova. Film je simpatican, i covek se moze opustiti gledajuci ga.Ocena: 6,5/10

4.)"The proposition"- Izdrzao sam samo sat vremena u sali jer je film bio jezivo ali jezivo glup. Mislim, kakvi su ono dijalozi za ime sveta?("Ti si dobar covek" odogovor:"Marta ti si dobra zena")
Ocena: 3,5/10

5.)"Perfume-A Story of a Murderer"- posto sam citao knjigu sa pravom kazem da je film uzasno ekranizovan. Prvo scenario je pisan na bazi "The Da Vinci Code", tipa prepricaj u narednoj sceni sta se dogodilo na prethodnih 20 strana romana. Gluma je sa sve Alan Rickmanom(koji je sjajan glumac) jadna. Ponajvise me je razocarao Dustin Hoffman. A da ne kazem koliko je kraj mogao originalnije(i krvolocnije) da se prenese na veliko platno.Ocena: 5,5/10

6.)"Pan's Labyrinth"- Ma dajte ljudi, toliko price oko ovog filma... Ima on interesantnu pricu i deluje vrlo primamljivo. Mada obiluje nekim smesnim dijalozima i patetikom. Na kraju me jeste rastuzio ali nista specijalno ni senzacionalno.Ocena: 6/10

7.)"Comedy of Power"-Isabelle Huppert je uvek sjajna i zbog nje vredi gledati film. Inace je dosadan. Ocena: 6,5/10

8.)"The Children of Men"- sta ovo bi? Kakav je to uzas od filma??? Julianne Moore kao GLAVNA zenska uloga???hehehe...(celih 10 min.) Prica deluje smesno i krajnje detinjasto osmisljena. Scenario je kao pravljen za parodiju, ali me ipak odusevljava kraj u camcu kada Clive Owen umire.(soooo cliche) Ocena: 5/10

9.)"Underworld 2"- nisam gledao sada vec pre par meseci na dvd-u ali i tada sam umirao od smeha koliko na vec los prvi deo vredi dodavati jos gori nastavak. Mislim da se ni ljudima koje ta tema zanima nece dopasti film. Ocena: 4/10

10.)"The Departed"- jedino sto vredi je Jack Nicholson. Martina Scorcesea nikada nisam voleo. Bilo da mu se film dogadja u 18. ili 21. veku izgledace identicno. Gomila zvucnih imena sto od glumaca preko scenariste do kompozitora. Kvalitet uvek izostane. Umarajuce stivo, monoton film.No ipak bolji od "Gangs of NY" i "The Aviator". Kao i "The Perfume" mogao je komotno da traje 90 umesto 140 minuta. Ocena: 6,5/10

11.)"the Illusionist"- Ovo je film koji me nije razocarao. Lepo upakovana prica, sjajna muzika Philipa Glassa. Ako nista drugo ima dobar scenario i Paul Giamattija koji je sjajno odigrao svoju ulogu. Ocena:7/10

12.)"The Covenant"-ovo sam isto gledao na dvd-u. Zaboga!?!?!?! Ima li ista gluplje???? Film je toliko jadno osmisljen i realizovan da nema reci koje taj ocaj mogu opisati. Ocena: 2,5/10.

Odgledacu jos i "All the King's men" i "Wicker Man", ali mogu misliti kakvi su tek oni.

Poslednje dobro sto sam gledao je "Volver" od Pedra Almodovara. Od sledecih filmova ocekujem dosta: "Inland Empire"(David Lynch), "Babel"(Alejandro Gonzales Inarritu) i "The Queen"(Stephen Frears)...
Korisnikov avatar
By gorilica
to 2Q2Bstr8

Upravo se zbog toga i razočarao. Zato što ja i dalje od M.Night Shyamalana i dalje očekujem neki extremno dobar film poput Šestog čula, a on je sa svakim svojim novim filmom sve više i više osrednjiji.
Nego dosta više o ovom filmu, iskreno, ne zaslužuje toliko postova.
Korisnikov avatar
By Sunce
Shortbus

Rezija: John Cameron Mitchell
Uloge: Raphael Barker, Lindsay Beamish, Justin Bond

Slika

Jako mi se svideo!

@ Paki, hvala na ljubaznosti! :hvala:
Korisnikov avatar
By Frey

Skroz suprotno mislim...
Parfem je film koji pričom i interesantnim i neobičnim scenama, da ne kažem slikama, drži pažnju, ali očigledno treba pročitati knjigu i ne gledati film, jer je cela priča zapravo knjiga, bez osnove da se ekranizuje, što potvrđuje i dosadni narator koji se provlači u svakom drugom minutu filma, što jako smara.

Inače, jedino što valja u filmu je muzika!! koja, kako sam čuo, nije originalna, ali ne mogu da se setim o čijoj se muzici zapravo radi. Ovaj film je imao najbolju muziku od svih koje sam gledao na Cinemaniji.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!