Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

By Gost
Uh da nisi nadbi?e (?itaj: student medicine)
sad bih ti dala po guzi!!!
:kiss:

Pa jel' ti tema "medical terms"?
Jel' jedna od prednosti studija medicine
to što možeš da koristiš terminologiju
koju niko ne razume (uz naravno onaj
ozbiljni izraz lica i zna?ajno klimanje glavom)?

Pa kakvo je ovo pija?arsko izražavanje-
"strefi?e je sr?ka"???
Cccccc...
Korisnikov avatar
By Zibro
Originally posted by Kiwi
a šta je hiperglikemija? i u vezi sa tim, koliko eritrocita (nadam se da se tako piše) ima zdrav ?ovek?

kivi a da li su ti mozda poznati izrazi tipa " penis " " vagina " i sl ili i to mora da se prevodi ..............
By Lemur
Originally posted by pcelica
Uh da nisi nadbi?e (?itaj: student medicine)
sad bih ti dala po guzi!!!
:kiss:

Pa jel' ti tema "medical terms"?
Jel' jedna od prednosti studija medicine
to što možeš da koristiš terminologiju
koju niko ne razume (uz naravno onaj
ozbiljni izraz lica i zna?ajno klimanje glavom)?

Pa kakvo je ovo pija?arsko izražavanje-
"strefi?e je sr?ka"???
Cccccc...
U redu, usled nervnog refleksa docice do spazma koronarne arterije koji moze da izazove njenu okluziju. Poznato je da akutna koronarna okluzija dovodi do infarkta miokarda. :nokti:

Jel moze? :D
Korisnikov avatar
By Zibro
Originally posted by Lemur
U redu, usled nervnog refleksa docice do spazma koronarne arterije koji moze da izazove njenu okluziju. Poznato je da akutna koronarna okluzija dovodi do infarkta miokarda. :nokti:

[/quote]

joj lemure pa ovo zna svaka baba koja je ikada imala neki problemcic sa srcem ... ajd smisli nesto malo izazovnije , nemoj ti gledati kivija ,
By Lemur
Originally posted by Zibro
joj lemure pa ovo zna svaka baba koja je ikada imala neki problemcic sa srcem ... ajd smisli nesto malo izazovnije , nemoj ti gledati kivija ,
Nemoj tako, tek sam druga godina.
Kad pogledam svoje kolege, ja sam jos i super.
Ali babe su neprevazidjene, cak mi je jedna rekla kako je 5 puta procitala internu. :roflmao:
By Gost
Originally posted by Lemur

Pa na dobrom si putu. Samo, ne
treba da zvu?i ovako kao sastav,
nego, ne znam kako da se izrazim...
treba da reže! :obraz:
Korisnikov avatar
By KiWi
kivi a da li su ti mozda poznati izrazi tipa " penis " " vagina " i sl ili i to mora da se prevodi ..............
Da nisi malo preterao? Hiperglikemija je termin koji se veoma veoma retko koristi van zdravstvenih ustanova. Ne poznajem nikog ko je video osobu koja boluje od hiperglikemije. Za ''Penis'' i ''Vaginu'' sam ?uo, temeljno sam ih prou?io, pa ?ak i okusio, i dalje tvrdim da tvoje poreðenje koje sam citirao gore nije na mestu.
Korisnikov avatar
By Zibro
Originally posted by Kiwi
Da nisi malo preterao? Hiperglikemija je termin koji se veoma veoma retko koristi van zdravstvenih ustanova. Ne poznajem nikog ko je video osobu koja boluje od hiperglikemije. Za ''Penis'' i ''Vaginu'' sam ?uo, temeljno sam ih prou?io, pa ?ak i okusio, i dalje tvrdim da tvoje poreðenje koje sam citirao gore nije na mestu.

:trampolina: :njanjanja: joj pa ti si jos gori od mene :wow:
Korisnikov avatar
By KiWi
Probao sam jednu kremu ''Ksilnkain'' koja je na bazi vode i najčešće se koristi za bolesti oka.. fenomenalan i veoma jeftin lubrikant! Zna li neko kako se tačno zove krema, pošto je gospođa apotekarka kada sam rekao ksilkain rekla šta ti je to?
Korisnikov avatar
By KiWi
.. pa zar niko ne zna? :(
Korisnikov avatar
By Kiborg
Lubrikant u vidu kreme za bolesti oka? To nema nekog naročitog smisla. Elem, možda si naleteo na veštačke suze u gel formi, to postoji i u principu je na bazi glicerina i polietilen-glikola /samo jedno od ta dva ili oba, zavisi od proizvoda/. Dakle idi u apoteku i traži veštačke suze, one služe kao lubrikant koji treba da omogući da vežnjača /konjuktiva/ kapaka klizi preko vežnjače koja prekriva očnu jabučicu kod sindroma suvog oka. Ali to su sve neka mala pakovanja, ali istovremeno je i jeftino. Ja to nikad nisam koristio, ali po sastavu gledano trebalo bi da može, samo pazi da je jedan od sastojaka glicerin.

Što se samog naziva tiče, ja ne znam ništa što ima nekakve veze sa tim a služi kao lubrikant, postoji Ksilokain gel, ali to je lokalni anestetik, odnosno utrnuli biste i ti partner kada biste to upotrebili tako da nije dobar izbor za seks.
Korisnikov avatar
By blenta
ksilokain gel si probao
evo za laike
gel je ima u sebi glicerin - podmazuje
gel u sebi ima anestetik - da ne peche i boli gooza

eto
svi naivni jbt :zongler:

:kissass:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
ako ima anestetik i piša da će da ti utrne. onda možeš da jebeš dečka i metlom od drške, isto ti dođe.
Korisnikov avatar
By blenta
ne utrne ti pisha

samo tvog baticu ne boli gooza posle

provereno

:panker:
Korisnikov avatar
By tinkerbell
krvna slika!

Jel zna neko sta je (ovako mi pise) :

MO# 0.4 H x 10^9/L (normalno je izmedju 0.2 i 0.3)

i

GR# 6.0 H x10^9/L (normalno je izmedju 2.2 i 3.5)

Malo je iznad normale, pa sam se kao uplasila :giggle:
Korisnikov avatar
By KiWi
Mi u Pančevu imamo lepo prevedene analize kada se dobiju rezultati krvi, lepo piše šta je šta.

To tvoje je verovatno nešto što ne spada u standardnu analizu, jer ovde kod mene (vadio sam krv pre mesec dana) nit ima MO nit GR (čak nema ni reči čije bi to skraćenice mogle da budu), pitaj nekog kompetentnijeg.

Ako je normalno između 2.2 i 3.5, 6.0 nije malo!
Korisnikov avatar
By ^RAY^
MO su MONOCITI
GR su Granulociti
i predstvavljaju LEKOCITARNU FORMULU
neka laksa upala,nista strasno,mozes da se jebes :njanjanja:
Korisnikov avatar
By ^RAY^
i da..
leukocitarna formula spada u STANDARDNU analizu krvi,znaci KKS(komplet krvna slika)+ LF(leukocitarna formula):up:
Korisnikov avatar
By KiWi
Ja nemam na mojoj analizi ni MO i GR. Jedino što počinje na m su Mokraćna kiselina, Magnezijum i Mikroalbumini, a na g Glukoza, Gvožđe, i Gama GT. Mada ima još neko papirče (štampano na papiru kao fiskalni račun) sa nekim silnim analizama.. možda je to.
Korisnikov avatar
By tinkerbell
@ Kiwi - Zato sam bas i pitala. Da imam 3.6 ne bih se 'uplasila', ali imam skoro duplo vise od gornje granice. A inace imam po dva razlicita 'mo' i 'gr' .. jedno je samo MO/GR (i to mi je u normali), a imam i MO# i GR# (lol) .. to mi kao sto se vidi nije u normali.

@ ^RAY^ - Hvala na odgovotu! Nemam nikakvu uplau :misli: ... jedino me danima BAS boli glava...tj. osecam neki pritisak na potiljku, malo iznad vrata... :sigh: Ali nisam zbog toga isla da vadim krv :P
I da, hvala ti na savetu da mogu da se JEBEM :lol:
Korisnikov avatar
By blenta
hehehe
to si znala i bez njega da mozesh :ugriz:

:panker: :pucaodsmeha:
Korisnikov avatar
By ^RAY^
Nije bash za ovu temu ali slicnu nisam nasao.
Evo nekoliko fotografija koje je napravio multislajsni skener(imamo gai mi u Bg)MSCT 64Bit.Slike su impresivne do te mere da mozete ladno uciti anatomiju sanjih!
Slika
Slika
Slika
Korisnikov avatar
By Kiborg
Malo koji medicinski uređaj me oduševljava kao taj multislajs skener. Kad se malo usavrše i ultrabrze magnetne rezonance, na korak smo od apsolutno precizne medicinske dijagnostike.

Kad sam video virtuelnu kolonoskopiju pomoću MSCTa i MR angiografiju, malo je falilo da se upiškim u gaće kako moćno izgleda. :D
Korisnikov avatar
By ^RAY^
Kyborg,a da si video Multislajs koronarografiju bez uvodjenja shita u femoralku :lood:
Korisnikov avatar
By Kiborg
Samo na TVu, tako da mi utisci nisu sređeni. Videću ako na netu nađem neke snimke. Inače trebalo bi da je superiornija u odnosu na MR angiografiju.
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Kiborg
Malo koji medicinski uređaj me oduševljava kao taj multislajs skener.
A tek mene... i ona spravica koja posle napravi model originalnog objekta štampajući papire određenog oblika i veličine (to sam video u emisiji o onom čoveku iz ledenog doba kome su našli strelu u telu, ali nisu mogli da je vade da ne oštete fosil/mošti)
Čitam nekidan opet Willy Ley-jevu Egzotičnu zoologiju iz 195x-neke i on kaže kako će jednog dana postojati mašine koje će moći da analiziraju fosile moe (novozelandske ptice) a da ne oštete kosti... i onda mi odjednom sine da je njegova "daleka budućnost" već tu... posle sam ustanovio da su mnoge kriptozoološke Misterije sveta Artura Klarka (koje se baziraju na Willy Ley-jevoj Egzotičnoj zoologiji) ustvari ovih dana rešavane u raznim emisijama National Geographic-a... tako da svima preporučujem da prvo pročitaju Willy Ley-jevu knjigu, pa onda Misterije Sveta, pa onda da odgledaju te emisije, kako bi imali pravu sekvencu...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!