Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By m..
Ok, ovo mozda nije nepismeno, ali je apsolutni random bullshit (cii mi se da je pisao neko ko ne govori engleski, pa je googlao, i pravio cist dada text na osnovu keyworda, clanak je izasao u Politici)
Slika
Korisnikov avatar
By KiWi
Profesorka hemije, osnovna škola:
- Njemu sam dala 3 jer je uradijo dobro a tebi 1 jel si prepisao od njega. (napisano na kraju rada jednog mog kolege)
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by m..
Ok, ovo mozda nije nepismeno, ali je apsolutni random bullshit (cii mi se da je pisao neko ko ne govori engleski, pa je googlao, i pravio cist dada text na osnovu keyworda, clanak je izasao u Politici)
Slika
jel to iz politike?
Korisnikov avatar
By Njuskalo
Vrhunac nepismenosti na forumu su svi oni forumasi koji su svoj nadimak zapoceli malim slovom.

Vrhunac nepismenosti na Ekonomskom fakultetu je grupa od 4 profesora na predmetu "Politicka ekonomija" koji su izumeli novu leksicku jedinicu "medjutim". "Medjutim" se po rangu nalazi izmedju recenice i pasusa, a prepoznaje se po tome sto recenica kojom zapocinje na svom pocetku ima "Medjutim," i onda svoj prirodan tok koji bi sasvim lepo funkcionisao i bez te reci na pocetku.
Korisnikov avatar
By tinkerbell
Originally posted by Njuskalo
Vrhunac nepismenosti na forumu su svi oni forumasi koji su svoj nadimak zapoceli malim slovom.
A zasto je to vrhunac nepismenosti? :puzzle:
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by m..
Originally posted by jukie
drugi razred gimnazije...
Cekaj, jel govoris o specijalnoj skoli, ili smo propali totalno?
Propali smo totalno. ?u li ti da broj ?asova PPD (poznavanja prirode i društva) u 4.razredu smanjuju sa 4 na 2 nedeljno? Tj poznavanje prirode i poznavanje društva su od pamtiveka svako imali po dva ?asa u 4. razredu, a sada ih spajaju i dodeljuju im samo dva ?asa; a ostatak vremena deca ?e se "igrati, tr?ati i pevati" - tako re?e valjda ministar ... Dakle, drasti?na silazna putanja...
Ina?e kažu i da ?e izbaciti 30 odsto gradiva iz svakog razreda od petog do osmog... ne mogu a da ne zamislim da ?e izbaciti sve zanimljive stvari, tipa teorija evolucije, biodiverzitet i sli?no, a ostaviti potpuno nepotrebne, tipa razmnožavanje mahovina, paprati i metilja... živi bili pa videli...
:sveca:
Korisnikov avatar
By Kupper

Uh, pa to ti dodje 80%.
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by jukie
Propali smo totalno. ?u li ti da broj ?asova PPD (poznavanja prirode i društva) u 4.razredu smanjuju sa 4 na 2 nedeljno?
:sveca:
Ne mogu da verujem. Pa to je bio moj najzanimljiviji predmet! Treba tome stati na put! Eto sam jukie je dokazao da je 4 ?asa za neke malo, a šta tek mogu da postignu sa dva, jasno je. Stvarno sramota.
Korisnikov avatar
By tinkerbell
Originally posted by At0S
Najbolje mi kada koriste jer umesto jel' :D
Jer si chuo novu pesmu od Madonne? :)
Joooj da, to je vrhunac :lol:

:oskar:
Korisnikov avatar
By Mars
Mene ne pogadjaju previse svi oni primeri nepismenosti sa pocetka teme (nekome se povracalo i slicno)

To su za mene sve bezimena lica, svi ti primeri sa srbovanje.com. A ljudi sa kojima sam ja licno u kontaktu su pismeni. Ili bar prave iste greske kao ja pa mi to ne smeta. Ja sam do skora imao sticker sa mojim jezickim nedoumicama dok ih nisam savladao...

Zasmeta mi u medijima kada kazu "mi bi/vi bi" umesto "mi bismo/vi biste".
Kada neko kaze "Ja sam se izvinuo."
Ili - protestvovati...

Inace, u vojsci sam slusao bisere poput kumulator i fatrola.
A jedan me je ubedjivao da se kaze OKTOMBAR. A zasto? Zato sto se kaze septeMbar, noveMbar, deceMbar, pa se zato kaze i oktoMbar...

Ni svi dzepni, zidni, elektronski kalendari nisu mogli da ga razuvere...

"Rekordnu cenu je dostigla jedna stolica na kojoj je bilo Marsovo dupe, prodata anonimnom kolekcionaru iz Japana."
http://search.sothebys.com/
Korisnikov avatar
By Mars
Da, da dodam da ono od cega ja mogu da povracam su Vecernje novosti.

Od pocetka do kraja.

Cuveni ispad sa KNONJ HONJ tehnologijama, pricali smo o tome nekad...

"Rekordnu cenu je dostigla jedna stolica na kojoj je bilo Marsovo dupe, prodata anonimnom kolekcionaru iz Japana."
Korisnikov avatar
By Kupper
Originally posted by tramp
Sretno
Srecno.

@Mars - veruj mi, tri puta napisao protestovati i stizu ispravke na u2u - 'Kako si nepismen' !?! (znak cudjenja)

Ali, najvise me izludjuje 'Obizirom na'.....to kako sam sisao s drveta (prim. aut.)
Korisnikov avatar
By Escobar
Originally posted by Kiwi
Profesorka hemije, osnovna škola:
- Njemu sam dala 3 jer je uradijo dobro a tebi 1 jel si prepisao od njega. (napisano na kraju rada jednog mog kolege)
Jebi_ga, mi hemichari dobro uopshte ostajemo normalni... :lood:

A da vidish profane na predavanjima...Izvod funkcIE u tachCi i folIE pre_pune greshaka, smuchilo biH ti se to shto akademCki gradjani ne poznaju osnove NJIHOVOG pravopisa.... :lood: :lood:
Korisnikov avatar
By tramp
ajde sad kad si vec prebacio sretno ovamo objasni zasto je sretno pogresno koliko je meni poznato oba oblika i sretna i srecna su u upotrebi
Korisnikov avatar
By Njuskalo
Originally posted by Kupper

Uh, pa to ti dodje 80%.

Tako nekako, ali nepismenost i dalje nije razlog za diskriminaciju.
Korisnikov avatar
By tinkerbell
@Njuskalo - Nisi rek'o zasto je, pa jos i VRHUNAC nepismenosti? :cekam: ... ako vec nisu vlastita imena ili nesto slicno :puzzle:
Korisnikov avatar
By tramp
Njuskalo - postoje i oni koji su namerno nick zapoceli malim slovom kao sto i neki pisci sebe svesno i namerno potpisuju malim slovom ... dakle treba uzeti u obzir i namernu "nepismenost"
Korisnikov avatar
By Mars
E, da, ovo je u stvari cnje od najcrnjeg.
Sta hvali tome i tome...

To cesto mozete da cujete kod osoba koje u svakodnevnom govoru sigurno kazu pravilno, fali, ALI kada dodju na TV zele da ostave bolji utisak...

Oko imena... valjda je osnovno pravilo da imena idu velikim pocetnim slovom, ali ako neko znajuci to insistira na malom slovu - mislim da je i to ok. Kao npr k.d.lang.

Korisnikov avatar
By KiWi
ajde sad kad si vec prebacio sretno ovamo objasni zasto je sretno pogresno koliko je meni poznato oba oblika i sretna i srecna su u upotrebi
Sre?no je srpski, sretno je hrvatski.
Korisnikov avatar
By unic0rn
Pismenost na internetu je malo rastegljiva kategorija.

Sta cemo sa recimo a1r0pl4n3 ili 'leet' ili ne znam ni ja koliko izraza...

Narochito ta pravila veliko slovo na pocetku i slicno... Meni je to insistiranje na velikim slovima na pochetku nickova takav smor.

unic0rn ili Unic0rn

mislim ovo drugo je tako bljak :regan:
Korisnikov avatar
By tinkerbell
unic0rne, ti si tek nepismen :lol: ... umesto O stavljas 0 :smeh:

CCCCCCC
Korisnikov avatar
By Kupper
Ma zezam se. Malo:eevil: Vuk Karadzic (to je onaj sto je upropastio srpski jezik) kaze sreCno.

E, bas to.

Mala slova, MARS i Njuskalo (ne znam o kakvoj diskriminaciji pricas), blage veze nemaju sa nepismenoscu jer-------------------->ogromna vecina ljudi koja je stavila malo slovo na pocetku nicka je to uradilo jer im tako doslo, jer im se dopada, jer ovo, jer ono, a ponajvise ino a sve to je tolikooo neeebitnooo, ali toliko da ne mozes da pojmis.

Ja mislim da, u svrhu opismenjavanja vecine korisnika, moderatori i oni iznad, sve nickove, bez pitanja, promene tako da svaki pocinje VELIKIM slovom jer je to neobicno vazno za funkcionisanje ovog foruma, ni sam ne znam koliko. Takodje, ONI sa svim Velikim slovima (EYA, sram je bilo) moraju da promene u Eya.

Crni DIONIS ceo nick pisao velikim slovom. I banovan jadan. C,c,c,c....Malo slovo na pocetku ili sva velika uticu na ljude nesvesno da pisu svasta, verujte mi:snob:

Ja se ljudi umorih:drama:, a vi brzo na menjanje prvih slova ako su mala ili smanjujte ako su sva velika (jebem li vam nepismenos').
Originally posted by unic0rn
unic0rn ili Unic0rn

mislim ovo drugo je tako bljak :regan:
Bljak ti ta nula, znas:cigareta: :zvezdice:
.....treba uzeti u obzir i namernu "nepismenost"
Amerikanka, ne pametuj mnogo nego se baci na pos'o:bic:
Korisnikov avatar
By HARP
Pa mi i dalje prednja?imo u svetu po nepismenosti,što bi se sad toliko ?udili...
A ne treba ni da se trtimo previše,okruženje je takvo da uti?e...:dancingfever:
Korisnikov avatar
By tramp
Aha, sad mi je jasno (mislim da je sretno i bosanski) - a da li je i tebi jasno da ja ne pisem uvek srpskim?
Korisnikov avatar
By KiWi
Misterija malih slova imena korisnika:

Kada sam prvih put želeo da se naka?im na net, otišao sam do svog internet provajdera i uplatio vreme. Tada mi je jedna žena prijatne spoljašnjosti objasnila da svi nickovi u njihovoj bazi mogu biti sastavljeni isklju?ivo od malih slova i brojeva ... verovatno je na po?etku svih internet provajdera (osim ovih novope?enih) bilo tako. Sada, naravno, može sve pa i da se ubaci neki znak #$% u korisni?ko ime. Verujem da je to razlog za pisanje malih slova u nickovima. Pa mail adrese se uvek pišu isklju?ivo malim slovima pa samim tim i korisni?ka imena ljudi ?iji su mailovi. Eto razloga. Prosto i jednostavno.
Korisnikov avatar
By Kupper
Misterija malih slova imena korisnika:

Kada sam prvih put želeo da se naka?im na net, otišao sam do svog internet provajdera i uplatio vreme. Tada mi je jedna žena prijatne spoljašnjosti objasnila da svi nickovi u njihovoj bazi mogu biti sastavljeni isklju?ivo od malih slova i brojeva ... verovatno je na po?etku svih internet provajdera (osim ovih novope?enih) bilo tako. Sada, naravno, može sve pa i da se ubaci neki znak #$% u korisni?ko ime. Verujem da je to razlog za pisanje malih slova u nickovima. Pa mail adrese se uvek pišu isklju?ivo malim slovima pa samim tim i korisni?ka imena ljudi ?iji su mailovi. Eto razloga. Prosto i jednostavno.
Ma decko, i da si slucajno, koga briga? To je tvoja stvar.

@Tramp - ne vidim jos uvek veliko slovo? Bice belaja:lukavi: ili meni malo:pare:
Korisnikov avatar
By unic0rn
e vidis to je to kiwi :)

a to je zbog toga shto su unix sistemi [sve se drzi na unixima] case-sensitive pa Kiwi i kiwi su dva razlicita korisnika i stoga je konvencionalno odredjeno da se uvek koriste mala slova da ne bi doshlo da zabune.. :)

shto se tiche nule, nick je bio prvo registrovan na chatu, a kako je neko bio zauzeo unicorn upala je nula.. da je bilo i to zauzeto na kraju bi bilo un1c0rn :D mada je ova sredina, unic0rn - super :D

kolko se puta ljudi zahebu oko nule i velikog slova O, to je genijalno :lol:
Korisnikov avatar
By Kupper
Opet pricas svahili:maji:
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by Kupper
Crni DIONIS ceo nick pisao velikim slovom. I banovan jadan. C,c,c,c....Malo slovo na pocetku ili sva velika uticu na ljude nesvesno da pisu svasta, verujte mi
Da li verujes da bi korisnik DIONIS pisao drugacije postove (tj razmisljao) da mu je korisnicko ime bilo kako drugacije napisano?

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!