Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Diskusija o HIV-u, podrska, iskustva...

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Inner-Smile
Prvo, da mi zarazena osoba kaze da ima virus a to ne kaze partneru, verovatno bi prvo dobila batine sa sve gumenim rukavicama :) a onda bi tako lepo rekla partneru, jer ne ide da ga ljubi rascepanog jezika :) a ako ne kaze, rekla bih.
Korisnikov avatar
By *deni*
U Novom Sadu postoji ustanova koja se i popularno, medju obicnim svetom zove Higijenski zavod. Nalazi se na Futoskom putu i u njoj se moze prekontrolisati krv.

Mnoge tetke opterecene ljubomorom i zaviscu vas mogu oklevetati da ste HIV pozitivni ( iznenadio sam se koliko je to cesta pojava ), a vi izvolite u Higijenski zavod, pa da prvenstveno sami pred sobom otklonite nedoumce u pogledu higijene krvi.
:doktor:
Korisnikov avatar
By Stripi
Originally posted by Super Mario
Da li mislite da bi trebalo upozoriti druga/rodjaka da se zabavlja sa hiv pozitivnom osobom uz pretpostavku da mu ona to sama vec nije priznala.

Da li sacuvati pravo zarazenog da sam (ne)kaze ili je ipak bitnije sacuvati zdravlje dragoj osobi (no matter what)

?

da vas chujem

:psiholog:
Kondom glavu čuva.
Ako onaj kojeg bi trebali upozoriti da se zabavlja sa hiv + osobom nije svjestan toga da se sam treba čuvati.....
Korisnikov avatar
By Zonche!
Bez ikakve dileme bih rekao pa makar bila glasina...
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by *deni*
U Novom Sadu postoji ustanova koja se i popularno, medju obicnim svetom zove Higijenski zavod. Nalazi se na Futoskom putu i u njoj se moze prekontrolisati krv.

Mnoge tetke opterecene ljubomorom i zaviscu vas mogu oklevetati da ste HIV pozitivni ( iznenadio sam se koliko je to cesta pojava ), a vi izvolite u Higijenski zavod, pa da prvenstveno sami pred sobom otklonite nedoumce u pogledu higijene krvi.
:doktor:
Ne volim to inace da radim, ali ovoga puta cu napraviti presedan i sebe cu citirati.
Korisnikov avatar
By Pauceti
Znam samo jednu HIV+ osobu, radi na mestu kroz koje prodje dnevno do 1000 ljudi. I ako sam citao o HIV-u, znam kako se prenosi, stadijume itd ipak mi je doslo da se zapitam.
Radi na mestu na kojem je skoro pa nemoguce preneti virus ukoliko uzmemo u obzir da je osoba svesna i da pazi.
Da se sazna dobio bi otkaz jer bi ti ljudi sigurno protestovali or something (seosko zivlje puno predrasuda).

Tako da bi odgovor sa moje strane bio da je to ipak individualna odluka.
By жњ
pitanje je koliko se secam, da li bi prijatelju/prijateljici rekla da se zabavlja sa hiv+ osobom (pod pretpostavkom da moj prijatelj to vec ne zna)?

svakako ne bih rekla odmah prijatelju, nego bi prvo popricala sa tom hiv+ osobom. ako je normalna/savesna osoba (zna se sta se podrazumeva pod tim), pretpostavljam da bi savesna osoba saopstila stanje svom partneru pre zapocinjanja veze ili po samom saznanju, a to bi lako mogla proveriti kroz razgovor i onda ne bi bilo potrebe za ikakvim daljim mesanjem. ako se ispostavi da je ta osoba neodgovorna i problematicna, te da nije i nema nameru da to saopsti mom prijatelju, onda nema sta da se ceka. istog trena bi otrcala svom prijatelju. svakakvih ljudi ima danas, pa i onih koji namerno sire zarazu.

vrlo je opipljivo pitanje. nesavesnim klevetanjem samo mozete podsticati dalju diskriminaciju osoba na cijem se mestu danas zaista moze naci svako. pamet u glavu.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!