Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Za ljubitelje sporta, i one koji se bave sportom...

Moderatori: IriS, Moderators

By ~ Le Saint X ~
Mislim da je PRVO potpuno pogresno da neko pocinje da uzima suplemente (osim multivitaminskih tableta i sl) cim pocne da ide u teretanu

Ja sam prvi put suplemente poceo da uzimam posle 5 godina redovne teretane!!!
I to uzimao samo 2 nedelje kreatin da se malo napumpam...i to jedino jer sam morao zbog nekih obaveza da pravim mesec dana pauzu i sto sam smrsao...kada postigao napumpanost misica, prestao

Meni su smesni klinci i svi ostali koji dodju u teretanu...posle 2 nedelje pocnu da dizu kao ja posle 8 godina teretane...
napumpaju se...i ja pomislim WOW! nestanu...slucajno ih sretnes kasnije i vidis da jos gore izgledaju nego prvi put!
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Dobra stvar kod pansporta jeste da ce oni snositi cenu poshtarine ako je rachun iznad 4k.
By ~ Le Saint X ~
ah...ok

cak pomisleh
4 kg!
:D

sta cu

napumpao misice
pa mi se mozak raspumpao malo vishe

johnny bravo mode on
By Shoplifter
hvala na linkovima!

Originally posted by B.U.
Mislim da je PRVO potpuno pogresno da neko pocinje da uzima suplemente (osim multivitaminskih tableta i sl) cim pocne da ide u teretanu

1) idem već CELE 3 nedelje u teretanu :giggle:

kapiram da je meni makar taj protein neophodan jer sam inače kost i koža i treba mi neki booster - da se razumemo ne zato što se izgladnjujem dijetama, već zbog turbo metabolizma, inače sam se hranio ceo život kao njasvi, i ništa, i dalje kost i koža.

pročitah celu temu - koliko sam pohvatao trebalo bi da uzmem 100% whey california fitness + glutamin + dextrozu.
Jel to ok?

Naravno uz visoko proteinsku ishranu 6 obroka dnevno nag nag....
Korisnikov avatar
By Mortis

I to uzimao samo 2 nedelje kreatin da se malo napumpam...i to jedino jer sam morao zbog nekih obaveza da pravim mesec dana pauzu i sto sam smrsao...kada postigao napumpanost misica, prestao

Meni su smesni klinci i svi ostali koji dodju u teretanu...posle 2 nedelje pocnu da dizu kao ja posle 8 godina teretane...
napumpaju se...i ja pomislim WOW! nestanu...slucajno ih sretnes kasnije i vidis da jos gore izgledaju nego prvi put!
Covece, tebi prvom trebaju lekcije o suplementima. Mada si u pravu da ih ne treba odmah uzimati.
By Dragonite
Razlog?
Razlog?
Kreatin nema veze sa stvarnim pumpanjem već sa izdržljivošću i energijom. Bolje da su uzeo aminokiseline (metionin+glicin+arginin=kreatin).
Napumpao si se od vode koju je povukao kreatin koji se razgradio posle izvesnog vremena, to je sve. Ništa stvarno nisi dobio.
Da, i meni... ali to nema veze sa suplementima, već se nagutaju i našpricaju steroida, a ne vežbaju pravilno i nemaju odgovarajuću ishranu i suplemente, pa kad prestanu prosto se izduvaju.
By Dragonite
Originally posted by Shoplifter

1) idem već CELE 3 nedelje u teretanu :giggle:

kapiram da je meni makar taj protein neophodan jer sam inače kost i koža i treba mi neki booster - da se razumemo ne zato što se izgladnjujem dijetama, već zbog turbo metabolizma, inače sam se hranio ceo život kao njasvi, i ništa, i dalje kost i koža.

pročitah celu temu - koliko sam pohvatao trebalo bi da uzmem 100% whey california fitness + glutamin + dextrozu.
Jel to ok?

Naravno uz visoko proteinsku ishranu 6 obroka dnevno nag nag....
Ček ček ček

Prvo da se vidi kakva ti je ishrana, pa onda da razmišljaš o 6 proteinskih obroka dnevno. A i mišići su veliki zbog nataloženog glikogena u njima (ugljeni hidrat) tako da moraš i njih puno da uneseš.

Ako ćeš već ovo gore da uzimaš, lakše je da uzmeš neki gainer nego da kombinuješ 3 preparata (plus te mnogo manje košta). Traži pod 'povećanje telesne težine' na Pansport sajtu.
By ~ Le Saint X ~
@Dragonite...

Kreation ima veze sa tim da zadrzava vodu u celijama - to jeste pumpanje...

te sam i poceo da ga uzimam
cisto da sto pre 'popunim grudi - pre svega' posle pauze
i to je vise psiholoski nego da sad zelim nesto da stvarno uzimam kreatin

a meni kreatin posle 10 dana vec deluje sto se tice napumpanosti
:)
By Dragonite
Onda nemoj da pričaš ljudima koji se raspituju za suplementaciju nešto što nema veze sa izgradnjom mišića.

Kreatin NIJE gradivni materijal za izgradnju mišićne mase.

Ukoliko neko želi da se napumpa kao što si ti uradio, može i prosto da pojede 3 grama soli. So će da se raširi po organizmu, povuče vodu sa sobom i eto nama instant 3kg.

Pravo pumpanje mišića je kada se mišić poveća posle urađene serije usled priliva krvi (zato na svim bilderskim forumima kad navode mere pišu 'na hladno' i 'napumpan') a ne punjenje vodom.
Korisnikov avatar
By Mortis
Ispravka: Kreatin izaziva apsorpciju satelitskih celija (sarkomera) u misicno vlakno... mada taj efekat stupa na snagu tokom propisnog 2mesecnog ciklusa na kreatinu, a ne ovde opisanog vikend gutanja.
Takodje, kreatin posredno povecava misicnu masu povecavanjem kontraktilnosti misica... veca kontraktilnost -> veca snaga -> vise dizes u teretani -> veci rast misica.

Tako da kreatin, osim apsorpcije vode, ima jos dva mehanizma kojim povecava misicnu masu.
By ~ Le Saint X ~
Ja nikome posebno nisam nista pricao

samo izneo svoj KOMENTAR

niti dajem niti uzimam savete od drugih sto se tice teretane/ishrane i td

jer sve je individualno
Korisnikov avatar
By Mortis

Respect za ovo.
By Dragonite
Originally posted by Mortis
Ispravka: Kreatin izaziva apsorpciju satelitskih celija (sarkomera) u misicno vlakno... mada taj efekat stupa na snagu tokom propisnog 2mesecnog ciklusa na kreatinu, a ne ovde opisanog vikend gutanja.
Takodje, kreatin posredno povecava misicnu masu povecavanjem kontraktilnosti misica... veca kontraktilnost -> veca snaga -> vise dizes u teretani -> veci rast misica.

Tako da kreatin, osim apsorpcije vode, ima jos dva mehanizma kojim povecava misicnu masu.
Ali opet je ne povećava sam po sebi i njegovi efekti su vrlo diskutabilni. Da je stvarno toliko efikasan, svi bi ga uzimali i svi bi bili kao planine od njega. A veća kontraktilnost se postiže i drugim mehanizmima.
Ja nikome posebno nisam nista pricao

samo izneo svoj KOMENTAR

jer sve je individualno
A to što si pisao na temi gde ljudi traže savet nema veze sa davanjem saveta :plavuso: .
Ako nemaš ništa pametno da kažeš, ćuti.
By ~ Le Saint X ~
Ova tema se ne zove saveti...
niti sam ja odgovorio na neki post

toliko o tome

a ti svakako neces da mi kazesh gde cu ja da pishem a gde ne

i by the way

Ja sam impresioniran svim pametnim stvarima koje ti pishesh

:hail:
Korisnikov avatar
By Kiborg

Respect za ovo.
A zašto respect?
To jeste njegov stav protiv kojeg ja nemam ništa protiv, nek radi kako hoće, nije mali. Ali niko se nije naučen rodio i nema razloga da oni iskusniji pomognu onima sa manje iskustva. Teoretski, ako respektuješ ovakav stav znači da bi svako trebao da radi sam za sebe, ne tražeći nikakav savet. Čemu onda treneri, forumi za razmenu iskustava i ceo jedan fakultet (DIF) i sve ostalo? Bodybuilding je na kraju krajeva nauka, a ne samo dizanje tegova, mlataranje po spravama i gutanje nekih praškova i pilula. Početnike treba ohrabriti da traže pomoć od stručnjaka, a ne sami da lutaju kroz šumu vežbi i suplemenata.

I svi pričate "sve je individualno".
Pa naravno da je individualno, ali u fiziologiji postoje neka opšta pravila, razni suplementi imaju svoj mehanizam dejstva, što znači da bez obzira na varijacije među individuama postoje neka pravila koja važe za sve. I iz tog razloga glupo je nekom ne dati neke smernice samo zato što "je sve individualno". Zato se lepo uzme anamneza (koliko je ko kad vežbao, šta je radio, kakve je rezultate imao, jer koristio nekad nešto, šta želi da postigne vežbanjem, jel bolovao nekad od nečega, postoje li sad neka oboljenja...), pa neki fizikalni podaci (visina, težina, procenat masti...), pa se onda lepo vidi šta treba od suplemenata, koje su vežbe najbolje, ali sve prema nekim smernicama koje su iste za sve, ali koje kada se pravilno primene daju trening koji se razlikuje od čoveka do čoveka, jer je prema njemu skrojen, ali po nekim opštim naučnim pravilima.
Neko ko je juče krenuo u teretanu ovo ne može da zna i zato mu treba pomoć.

A Dragonite vrlo dobro zna o čemu priča, ja se družim sa njim već duže vreme, znam koliko se opsežno bavi problematikom vežbanja i koliko proučava razne materijale na tu temu, i koliko praktičnog iskustva i teoretskog znanja ima, tako da svi oni koji posprdno govore o njegovom "pametovanju" mogu samo da mu pljunu pod prozor.
Korisnikov avatar
By Mortis
Respect za stav "savete ne delim i ne primam"

Zaboravio si spricanje injekcijama.

Dragonite je dosta obrazovan na tu temu ali zvuci indoktrinirano... nema sirinu potrebnu za celokupno sagledavanje situacije.
Korisnikov avatar
By Kiborg
Ja ne razum respect za takav stav. To je stav arogantnih koji misle da sve znaju najbolje na svetu.
A ovo što si rekao za Dragonitea ne razumem uopšte. Ne znam na kakvu se širinu misli kad je u pitanju fiziologija vežbanja i farmakologija suplemenata. Zna se šta kako radi i kako treba da se kombinuje. Širina tu eventualno može da potekne od poštovanja individualnik karateristika i razlika vežbača, a Dragonite to ume.
Korisnikov avatar
By Mortis
Farmakologija je daleko od nauke... to je pre inzenjering.
Uvek postoji alternativni nacin radjenja necega, i tu je potrebna data sirina uma... Kreatin se npr. opsteprihvaceno uzima u fazi "punjenja" i u fazi "odrzavanja" jer niko nije smislio bolji nacin da se taj suplement iskoristi, sto ne znaci da takav nacin ne postoji. Ovo "zna se" ne vazi.
Konkretno, Dragonite se drzi dogme da kreatin jedino radi preko apsorpcije vode i retorikom odbacuje kasnije predocene cinjenice.
Ne bih da se ovo pretvori u pljuv fest, stoga da pomenem respect prema Dragonite kao i tebi.
Korisnikov avatar
By Zonche!
Dragonite je lepo to izucio, ima jako puno znanja oko toga, ako ikada ikoga budem pitao za savet oko toga - to ce biti on.
Lepo je to sto se Renoir bavi fitnesom, ali sto se tice znanja je daleko ispod D.
Pri tom je on drasticno sitniji od Dragonajta i lakse dolazi do rezultata ma moguce da se decko zabunio...

Kapiram da je ovde samo kriva dezinformacija.
By Dragonite
a ti svakako neces da mi kazesh gde cu ja da pishem a gde ne

i by the way

Ja sam impresioniran svim pametnim stvarima koje ti pishesh

:hail:
Kakav avatar, takav i sarkazam...

Sigurno neću da dozvolim da dezinformišeš ljude svojim pričicama o suplementima i tvom navodnom bildovanju i tome kako si 'big' i 'pumped'... wishful thinking.
Dragonite je dosta obrazovan na tu temu ali zvuci indoktrinirano... nema sirinu potrebnu za celokupno sagledavanje situacije.
LOL

Pa, ako krenem da na temi ispitujem nekoga kao što je lepo predočio Kiborg:
Originally posted by Kiborg

Zato se lepo uzme anamneza (koliko je ko kad vežbao, šta je radio, kakve je rezultate imao, jer koristio nekad nešto, šta želi da postigne vežbanjem, jel bolovao nekad od nečega, postoje li sad neka oboljenja...), pa neki fizikalni podaci (visina, težina, procenat masti...), pa se onda lepo vidi šta treba od suplemenata, koje su vežbe najbolje
to bi potrajalo danima i bilo jako neefikasno, a ne bi bilo mnogo korisno za ostale zbog spomenute razlike između individua. To uradim na pvt ili preko MSN-a kad neko baš traži pomoć.
Uvek postoji alternativni nacin radjenja necega, i tu je potrebna data sirina uma... Kreatin se npr. opsteprihvaceno uzima u fazi "punjenja" i u fazi "odrzavanja" jer niko nije smislio bolji nacin da se taj suplement iskoristi, sto ne znaci da takav nacin ne postoji. Ovo "zna se" ne vazi.
Konkretno, Dragonite se drzi dogme da kreatin jedino radi preko apsorpcije vode i retorikom odbacuje kasnije predocene cinjenice.
Ne bih da se ovo pretvori u pljuv fest, stoga da pomenem respect prema Dragonite kao i tebi.
Hvala :) .

Slažem se sa pomenutim. Ali, zamisli sad nekoga ko je prvi put krenuo u teretanu - ko ne zna da su hleb i krompir ugljeni hidrati (a uzimaće dekstrozu jer su mu rekli u teretani da 'tako treba'), ne zna zašto trenira dva dana, ne zna šta je rad do otkaza, šta je serija, ponavljanje, šta je ona čudna sprava za noge (abduktori i aduktori)... ako krenemo sad da mu pričamo o punjenu i pražnjenju i superserijama i tehnikama varanja i BCAA, napravićemo konfuziju čoveku u glavi.
A taj čovek mora prvo da vidi rezultate da bi imao motivaciju za dalji rad i napredak.

I dalje smatram da je nekome ko prvi put kreće u teretanu ili prvi put koristi suplemente, mnogo korisnije da uzme whey protein, aminokiseline ili gainer (zavisno od potreba) jer mu je to mnogo potrebnije nego kreatin koji daje privremeno (ponavljam, PRIVREMENO) povećanje snage, zadržava vodu a njegov cost/benefit učinak u izgradnji mišića ne opravdava troškove uzimanja.

Znači, ne poričem ovo što si rekao, samo mislim da je tajming nezgodan.
By Shoplifter
Originally posted by Dragonite

Ako ćeš već ovo gore da uzimaš, lakše je da uzmeš neki gainer nego da kombinuješ 3 preparata (plus te mnogo manje košta). Traži pod 'povećanje telesne težine' na Pansport sajtu.
mhm, hvala, na sajtu mi je izbacio u rezultatima dosta proizvoda sa kreatinom i sam kreatin, ali koliko sam shvatio to bi bila greška, pa pitam jopet

:D

od svega mi je ovo delovalo kao to o čemu govoriš - http://www.pansport.rs/new/catalog/index.php?id=UN267

i ovo

http://www.pansport.rs/new/catalog/index.php?id=PL151

:hamlet:
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Stigli su. :kuvar:
Za manje od 48h, kao shto su obecali.

Elem, drug mi rekao da uzmem Mass Gejner (american muscle) ali nisu ga imali, nije ni chudo jer je najjeftiniji. :no:
Pa sam uzeo, neshto slichno:Real Gains, 33% proteina po obroku. Samo shto ce trajati krace a i skuplji je.
I Kre-Alkalyn. EFX. To ce kao sprechiti mlechnu kiselinu.
Svidja mi se shto su ljubichaste pilule. Nisam ih josh probao, chekam ponedeljak.

http://www.pansport.rs/new/catalog/index.php?id=AA493
http://www.pansport.co.yu/new/catalog/i ... p?id=UN267

Evo mojih beba: Slika
Slika
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Originally posted by fenomenalno
posto izvuces svoj maksimum bez suplementacije!
Jeste, muchicu se pola godine da dobijem 2kg. Neka hvala.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Jebeni kretenski alkilin...same lazi "sprechava mlechnu kiselinu i upale, potpomaze oporavak." Sve me boli, delovi tela za koje nisam znao da ih imam me bole. Jedva mogu da podignem upaljach.
By Shoplifter
:potapsava:

nego, jel ovim seljacima sa sajta pansport uvek treba po 2 dana da pošalju konfirmacioni mail, ja se registrovah, a a mail ne dobih, a JMBG svoj ostavih :piggy:
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Ma samo kontaktiraj podrshku, meni su odgovorili za pola sata jer sam imao neki bug, pa su ljudi umesto mene popunili formular.
By Shoplifter
ma već sam im poslao nežni ali vatreni mail večeras :D

ali to čekanje, ah.....
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!