Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Za sve nase gledaoce ispred malih ekrana...

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By colorado
Desavalo mi se da zaplacem od srece pred lepotom umetnickog dela, no uglavnom je to bilo zbog nekog muzickog dela, poezije ili video spota. Nisam sanjao da cu se u zivotu zaljubiti u neku seriju.

Prica, zaplet, scenografija, kostim, kasting, likovi, scenario, simboli, fotografija, odabir glumaca, muzika... ne zna se sta je bolje, a sto je najbolje je da sve fenomenalno funkcionise i sve se do tancina uklapa.

Tvin Piks je jedan od najdelikatnijih dragulja umetnosti.

:hail:
By Simor
Originally posted by Mars
Kad god pomislim na seriju, jede mi se vocni kolac sa sladoledom i pije dobra filter kafa...
A meni se jezikom vezuje u čvor peteljka od trešnje. :)
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Simor
A meni se jezikom vezuje u čvor peteljka od trešnje. :)
Tacno se secam te scene a i drugih iako godinama nisam gledala seriju... Stvarno je nesto posebno :up:
Korisnikov avatar
By Lunja
Ova kultna serija se ponovo daje na RTSu, (valjda) radnim danima posle ponoci. Sinoc bila prva epizoda.

Muzika je the best, uloge, rezija, planine, suma, misterija.... :drama:

:love:

Slika

www.twinpeaks.org
(ovde ima dosta zanimljivih i korisnih podataka, fotki...)
Korisnikov avatar
By colorado
ja ne smem ponovo da pocnem da je gledam. jako je depresivna poslednja epizoda. OVE godine sam je vec dvaput pogledao, i ako je opet pogledam izvrsicu samoubistvo (mada trenutno ne vidim sta je tu lose, ali dobro - to je vec tema za sebe).
no ko nije pogledao seriju, iz sveg srca je preporucujem. Zaista je remek-delo. Kao najbolje izdvajam scene sto imaju Lorinu temu u pozadini. Tako su delikatne.... Nisam dovoljno elokventan da opisujem dozivljaj serije. Pogledajte je.
Korisnikov avatar
By Dina
Divno... :klap: Gledacu je ponovo!
Korisnikov avatar
By decko
Juce sam planirao da je gledam ali k'o kreten odlucih se za neki shit film na TV Avala (koji je btw smor da nema veceg) i sad bih da gledam ali mi bzvz kad nisam odgledao prvu epizodu... :drama:

:zvezdice:
Korisnikov avatar
By colorado
pa mozes da gledas, ali pitanje je da li ces se uklopiti. ova serija je kao 30ocasovni film, nema ponavljanja informacija... pogotovo je zajebano sto nisi pogledao pilot epizodu.
Korisnikov avatar
By decko
Pa znam... :nesiguran: Damn it! To ti je kad ne slusas okolo vec hoces da gledas neki horor B klase samo zato sto glumi Rachael Leigh Cook :povez:
...probacu da se ukljucim... :sigh:
Korisnikov avatar
By Marvin
Nisam gledao i hteo bih sada... ali mi 12 suviše kasno :ranoranilac: a mnogo me mrzi da svako veće snimam... znači ništa
By Spiridon
Ja sam bio klinac kad se davala ta serija i znam samo da se sve vrti oko ubistva Lore Palmer i znam glavne likove ali bio sam mali da bi skapirao nesto vise. Gledao sam film "Poslednjih sedam dana Lore Palmer", ne znam da li to ima neke veze sa serijom, posto kapiram da je film snimljen posle serije, ili nije?
Korisnikov avatar
By Lunja
@ Spiridon

verovatno si gledao OVO. radnja se desava sedam dana pre ubistva, a film (1992) je snimljen posle serije (1990-91).

The film can be viewed as both prologue and epilogue to the cult television series Twin Peaks.
Korisnikov avatar
By djo
ja sam je nekako preskočio, mislim da nisam odgledao ni jednu epizodu :D ali sam gledao film i us**o se živ :uplasen:
Korisnikov avatar
By deželaš
gledao kao mali seriju, i užasno drago mi je da sad mogu da je pogledam ponovo, i do kraja :yay:

jedan po jedan mi izviru svi likovi iz sećanja na ta emotovanja iz ranih devedesetih.. a serija me posebno interesuje jer kapiram da je u njoj linč našao način da ne odustajući od sopstvene poetike napravi seriju koja bi bila privlačna za bukvalno sve slojeve populacije (samo se i dalje pitam na kom nivou je deca doživljavaju)..

a film bih morao ponovo da pogledam :yay:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
evo pogledao sam prve dve epizode i totalno sam se navukao! ceo dan planiram prema Twin Peaks-u. super je serija, baš me je oduševila!
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Ja sam, posle gledanja ove prve dve epizode, shvatila da se moje poznavanje Twin Peaks-a svodi na niz mnemoptickih varki. Vrhunac je to sto sam u svojoj reminiscenciji uspela da izmiksujem likove Lore i Done. Dakle, godinama sam zivela u zabludi da je Lara Flin Bojl bila Lora Palmer. Mislim, Lara-Lora... :cobanica:

Ipak sam bila mali dec kad se davala serija. :)
Korisnikov avatar
By deželaš
Originally posted by 2Q2Bstr8
ceo dan planiram prema Twin Peaks-u.
da li postoji neki termin za reprize?
Korisnikov avatar
By Mahoney
i ja sam resio da ovog proleca PONOVO odgledam ovu cudnovatu seriju.

:cvece:

prvi put sam je gledao premijerno pocetkom 90-tih, ali sam bio premlad da bih shvatio svu genijalnost lincovog uma.

sada se samo nadam da cu ukapirati TKO JE UBIO LAURU PALMER.

:merlinka:

i sta je i koga predstavljao ZLI BOB koji je ************* ************* (da ne otkrijem bas sve).

:bisou:
Korisnikov avatar
By colorado
Molim mahonija da izmeni svoj post, ili da to uradi moderator. NE MORA DA OTKRIVA POSLEDNJU SCENU POSLEDNJE EPIZODE!!!!!!!!!

Ja sinoc gledao. Uvek zaboravim na nju zato sto je sporedni lik, ali sam se opet setio kakav je genijalan lik ona Nadin. hahaha!! A tek posle kakva ce biti! Divna je.
Korisnikov avatar
By V25
Propustio sam prve tri epizode. Večeras moram da gledam, ali bih pre toga zamolio nekoga da me uputi u sadržaj prve tri...
Korisnikov avatar
By spliff
odgledao sam sve tri epizode. samo prve dve je rezirao david lynch
Korisnikov avatar
By Mahoney
Originally posted by Beogradjanin18
Propustio sam prve tri epizode. Večeras moram da gledam, ali bih pre toga zamolio nekoga da me uputi u sadržaj prve tri...
evo nesto sam iskopao:
(pokusacu da cenzurisem svaku insinuaciju koja nagovestava rasplet) :D

twin peaks
SAD, 1990.

Dobrodošli u Tvin Piks. To je jedan od onih pitoresknih ruralnih gradića koji svojim izgledom odaje počast američkoj tradiciji. Smešten u dolini, među planinama koje oduzimaju dah, Tvin Piks se nalazi blizu granice sa Kanadom. Zadovoljni stanovnici ovog gradića izuzetno su posvećeni svojim porodicama... ili je to samo privid...
Ono što će uznemiriti građane i omogućiti da se otkrije mračnija strana grada u kome žive pohlepni, ljubomorni i devijantni ljudi je golo telo Lore Palmer, najpopularnije srednjoškolke, nađeno na obližnjem jezeru. A kada pronađu još jednu devojku, koja je preživela mučenje, FBI agent Dejl Kuper stiže u grad da bi sproveo istragu. Ovaj mladi agent ima nepogrešivu intuiciju i mogućnost da shvati svaki motiv, pa na svoj neobičan način počinje da se upoznaje sa stanovnicima. U tome mu pomaže lokalni šerif, Hari S. Truman.
Tokom istrage oni moraju da se bore sa mnogim nerazjašnjenim pitanjima: da li je Lora vodila dvostruki život, da li je znala da je dečko, Bobi Brigs, vara sa udatom ženom, zašto je cenjeni biznismen želeo da postane vlasnik Pekard mlina, zašto je Ketrin Martel tako ljubomorna na Džoslin Pakard, privlačnu udovicu svog brata..., Dok sve bolje upoznaju fantazije, ljubavi i opsesije svakog stanovnika Tvin Piksa odgovori na ova pitanja otkriće im tajne. Jedno je sasvim sigurno: svako krije nešto i ništa nije onakvo kakvim se čini.

Dejvid Linč i Mark Frost stoje iza ove kultne serije kao izvršni producenti, autori, scenaristi i režiseri nekih epizoda. Serija 'Tvin Piks' bila je njihov prvi TV projekat.

O likovima

Kajl Meklahlan kao Dejl Kuper [FBI agent]
Agent Kuper ima neverovatnu sposobnost da shvati svaki ljudski motiv. Njegov staložen temperament i metodičnost kombinovani su sa smislom za neobično. Moglo bi se reći da je, bez obzira na sve, oduševljen Tvin Piksom.

Majkl Ontkin kao Hari S. Truman.
Truman je odrastao u Tvin Piksu i radi kao šerif. On je povučen i samodovoljan čovek, koji dobro poznaje stanovnike grada, možda i bolje nego što poznaju sami sebe.

Pajper Lori kao Ketrin Martel.
Ketrin Pekard Martel je menadžer u Pekard mlinu i uradiće sve da otme ovo vredno imanje od bratovljeve udovice, Džoslin Pekard. Ona otvoreno prezire svog supruga Pita. Čini se da joj niko ne može nauditi.

Džoan Čen kao Džoslin [Džozi] Pekard.
Džozi sada poseduje i vodi Pekard mlin. Upustila u borbu, sa svojom snajom Ketrin, za vlasništvo nad mlinom i kontrolu interesa kompanije. Ona je odlučna ali nikako ne može da se izbori sa neznatnim nipodaštavanjem meštana jer nije rođena u Tvin Piksu.

Mejčen Amik kao Šeli Džonson.
Šeli je kelnerica u lokalnom restoranu. Ona pripada onoj vrsti žena koja uvek privlači pogrešne muškarce. Udata je za Lea Džonsona, vozača kamiona, koji je nedavno završio srednju školu. Smrtno ga se plaši.

Dejna Ešbruk kao Bobi Brigs.
Bobi je sin veoma ratobornog i strogog oca, srednjoškolac eksplozivnog temperamenta koji ne pravi razliku između hirovitih i ispravnih odluka. Zaljubljen je u Loru Palmer.

Lara Flin Bojl kao Dona Hejvord.
Dona je najstarija kćerka doktora Hejvorda, srednjoškolka koja je rano naučila kako da vodi računa o drugima, jer je morala da pomaže svojoj majci koja je u invalidskim kolicima. Ona najčešće ne ume da izađe na kraj sa svojim emocijama. Posle smrti najbolje drugarice, Lore Palmer, otkriće da je i dalje zaljubljena u Džejmsa Harlija.

Šerilin Fen kao Odri Horn.
Odri je navikla da sve bude po njenom. Iako veruje da su svi ljudi dobri, mnogo više se zabavlja ističući njihove najgore osobine. Prezire svog oca Bendžamina Horna.

Pegi Lipton kao Norma Dženings.
Norma je vlasnica lokalnog restorana, a put do uspeha bio je popločan isključivo predanim radom. Iako joj sreća nije baš naklonjena, ona je ostala jaka. Njen suprug Henk je u zatvoru, a Ed Harli, čovek koga zaista voli, oženjen je drugom.

Džejms Maršal kao Džejms Harli.
Džejms je samotnjak, srednjoškolac koji bi uskoro trebalo da maturira. Ima dara za poeziju, ali je i dovoljno hrabar da rizikuje sve da bi saznao istinu o onima koje voli, naročito kada su u pitanju Dona Hejvord i Lora Palmer.

Kimi Robertson kao Lusi Moran.
Lusi je operaterka na telefonskoj centrali u policijskoj stanici i u svakom trenutku zna šta se događa u Tvin Piksu. Potrebno je vreme da bi Lusi objasnila šta zaista misli, ali ništa joj ne promiče. Zaista greše oni koji je potcenjuju.

Rej Vajz kao Liland Palmer.
Liland je advokat koji radi isključivo za Bendžamina Horna, što je posao koji donosi mnogo moralnih dilema. On je briljantan u svom poslu, ali njegova nervoza često uzrokuje ekstremno ispoljavanje temperamenta.

Ras Tamblin kao doktor Lorens Džejkobi.
Doktor Džejkobi je jedini psihijatar u gradu. Izuzetno je ekscentričan, čak mu se i smisao za humor graniči sa bizarnim. On verovatno zna previše tajni.

:leviathan:

TRIVIA
- Rad na seriji 'Tvin Piks' treći je zajednički projekat Kajla Meklahlana i Dejvida Linča.

- Dejvid Linč i Mark Frost radili su na filmskoj adaptaciji 'Boginje', biografije Merilin Monro, ali nisu uspeli da otkupe prava za knjigu. Zato su počeli da rade na originalnom scenariju za novu seriju, koji sadrži mnoge elemente iz biografije čuvene glumice. To se naročito odnosi na činjenicu da je Merilin u svom dnevniku, nemalo pre nego što će je pronaći mrtvu, zapisala da će uskoro objaviti svetu istinu o svojoj vezi sa poznatim i uticajnim čovekom.

- U prvoj verziji scenarija, naziv serije trebalo je da bude 'Severozapadni prolaz'. Lik Džozi Pakard [Džoan Čen] nosio je ima Đovana 'Džo' Paskvalini Pakard i trebalo je da je tumači Izabela Roselini, koja je to vreme bila u vezi sa Dejvidom Linčom.

- Fotografija Lore Palmer je zaista maturska fotografija glumice Šeril Li.

- Kajl Meklahlan je odbio da se u toku radnje razvije romansa Dejla Kupera sa Odri Horn [Šerilin Fen], smatrajući da je neprikladno da ozbiljan FBI agent bude u ljubavnoj vezi sa maloletnom devojkom.

- Eminentni američki TV vodič 'TV Guide' proglasio je 'Tvin Piks' jednom od 25 kultnih serija u istoriji televizije.

- Nemačka televizija RTL prekinula je emitovanje serije nakon 20 epizoda zbog lošeg rejtinga jer je predstavnik za štampu suparničke televizije SAT 1 objavio publici identitet Lorinog ubice pre nego što je emitovana prva epizoda.

:kokice: :kokice: :kokice:
By Spiridon
Ajde neka mi neko posalje na U2U ko je ubio Loru P. I neka mi neko objasni sta tacno znaci alter-ego
Korisnikov avatar
By spliff
Originally posted by spliff
samo prve dve je rezirao david lynch
i chetvrtu :)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!