Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Za sve nase gledaoce ispred malih ekrana...

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By Srklet
spletom okolnosti odgledah dvije epizode serije 'moj rođak sa sela', za koju vele da je jako popularna i da je super itd. pa sjedoh i ja s njima da vidim šta je to popularno u narodu i što se danas smatra dobrom serijom...

što se glume i dijaloga tiče, definitivno je to bolje od nepodnošljivih rvackih sapunica (koje su marketing za potrosacko drustvo i kapitalizam), ali je cijela serija zapravo nekako scary... u ideoloskom smislu, jel :D

recimo, posvadjaju se mladi par oko necega i onda njemu kaže da je pička. onda zažali, te kaže njemu sljedeću rečenicu: 'da si neki muškarac sad bi me istukao.' i to je kao normalna rečenica i normalan stav jedne mlade žene?! :qqlele:

nadalje, serija je sajns-fikšn pastorala. srbijansko selo je prikazano vrlo idealizirano (grad je naravno zlo mjesto razvrata i poroka), a svi u njemu žive zapravo baš dobro, iako ekonomska situacija u srbiji nije pretjerano divna... također, jedan od glavnih likova je bivši oficir, a vojska se totalno glorificira, iako je taj lik (danas ima 38 godina) vojsci pristupio početkom devedesetih, dakle za vrijeme miloševića... no, to se uopce ne tamatizira, a i kada se spominje jedan predak koji je bio četnik, kaze se da je on 'bio za kralja'... politicki gledano, cijelaq serija je jedan veliki eufemizam za bilo sto lose u srbijanskom drustvu...

i naravno, najmudriji od svih je deda sa šajkačom... :srbin:

anyway, odgledah samo dvije epizode, pa ne mogu donijeti konačan sud, ali meni se to čini strasno (hetero)patrijarhalno, militaristički, seksistički, nesto kao one alpske pastorale njemackog filma tridesetih godina... doduse, nije to daleko od austrijskih i njemackih serija poput 'lugarnice' i slicnih slikovnica provincijske idile, ali je i dalje nekako uznemirujuce... da ljudi to gledaju i uzivaju... zasto oh zasto?! :drama:

any thoughts?
Korisnikov avatar
By simarrgL*
meni je serija nekako mracna i sve mi deluje umrtvljeno, tuzno i dosadno

zabavnija mi je Selo gori a baba se ceslja :krezavi:
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Meni je od svih tih serija najzanimljivije buljenje u neku tacku na plafonu.
Korisnikov avatar
By mitrandir
Od domaćih serija priznajem samo Otvorena vrata :nokti:
Korisnikov avatar
By Anhedonie
a najbolje od svega je exploooooooooooooosssssmmmmmmmmmmmmm

Slika

:drkanje:
Korisnikov avatar
By Stripi
ja sasvim slučajno odgledao prvu epizodu. U njoj je odmah bilo jasno kako će se serija odvijati pa daljnje gledanje nije bilo potrebno.
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Ne znam tu konkretno -- a zvuči mi da se ne razlikuje od ostalih -- ali meni nikad neće biti jasni konzumenti srpske produkcije "humorističkih serija" od 1990-ih pa nadalje (posle "Boljeg života"). Ne znaš da li je gluplji scenario, lošija gluma, idiotskija kostimografija, kao da je pisano za hor retarda. I opet ljudi to gledaju i emituje se godinama :alikako:

"Otvorena vrata" je sasvim drukčije koncipirana i ima odličan scenario, ali je realizacija često klimava, pa mi se i njih nije dalo mnogo da gledam.
Korisnikov avatar
By nsc
zao mi je, posle "Otvorenih vrata" nista od domacih serijala nisam pratio, a i ta serija je isla od urnebesnih momenata do praznog hoda i prezvakavanja vec vidjenog i natrag
Korisnikov avatar
By Srklet
'bolji život' je nekoliko klasa iznad svega što se danas prikazuje na prostorima bivše jugoslavije. no, ono što ja najviše volim kod te serije je da je REALNA, u smislu da prikazuje kako su ljudi tada doista zivjeli, od namjestaja u stanu, preko kancelarija, preko hrpe detalja poput kesa iz trgovine, da ne spominjem same zaplete, koji su se vrtili i oko kredita i slicnih stvari.

danas u serijama uopce ne vidis kako ljudi sada zive, iako se sve prave da to prikazuju. maligni eskapizam.

edit: a i vidi se drustveno nazadovanje. ne mogu zamisliti da bi u 'boljem zivotu' netko komentirao da je ok da muskarac tuce zenu i sl.
Korisnikov avatar
By Kiborg
Meni se prvi program vrti kad se ta serija emituje da bih se okrenuo i pogledao u ekran onda kad čujem da onaj Lazar Dubovac nešto glumata :fuck: Inače je ta serija isto sranje kao i sve snimljene od Boljeg života, pa na dalje. Trenutno je od nje možda samo gora Selo gori, a baba se češlja. Toliko su odvratni u poslednje vreme da je pravo mučenje gledati ih. Trebalo je lepo da stanu posle prve sezone, dok im nije pobegla inspiracija.
Korisnikov avatar
By Tungi
Nisam gledao nijednu epizodu.Nista posle Boljeg zivota i Zaboravljenih.

edit:

E da...Pratio sam seriju Gore-dole koja je verodostojno oslikavala dogadjaje devedestih,siromastvo,inflaciju...

Od svih domacih serija Grlom u jagode i Sivi dom mogu da se izdvoje po kvalitetu.
Korisnikov avatar
By bern
Originally posted by Popeye

danas u serijama uopce ne vidis kako ljudi sada zive, iako se sve prave da to prikazuju. maligni eskapizam.
Pa, složio bih se sa tobom, ali i ne bih. Serije sa RTS-a prikazuju stvarnost, ali na čudan način. Istovremeno je filtriraju, tako da je sve crno i bijelo, a ovo bijelo je najbolje od onoga steretipnog srpskog.

Tako da se serija pretvara u nakaradno copy/paste selektivno preslikavanje stereotipizirane stvarnosti.

Mogao bih to podnijeti u nekim minimalim dozama, ali uz stalno iste glumce, istu kameru, istu režuju, iste likove, zaplete - dosadno, dosadno, dosadno.

MEĐUTIM, jedno nikako ne mogu oprostiti RTS-u, a to je NEVIĐENO ULIZIVANJE prosječnom gledaocu. TV se pretvorila u političku partiju. "Sad ćemo da snimimo seriju kako je naš narod dobar i loš, ali prije svega dobar, dobar!" Državna TV treba vaspitava, da trese kavez, a ne da se ulizuje ljudima bez vaspitanja, obazovanja i kulture. Porazno.

Ne znam za seriju koju si spomenuo, ali domaćih serija generalno se gnušam. Volim da pogledam "Selo gori" jer mi se sviđa kako glumice glume seljanke.
Korisnikov avatar
By deran
ja nikad čuo za seriju...:povez:
Korisnikov avatar
By Srklet
pa to ide nedjeljom u 20h na RTS1, hvale se da je to najgledanija serija u srbiji...
By Hans
Postoje samo dve serije u Srbiji koje su dobre i vrede.

Prva je 'Bolji život' - serija sa dobrim scenarijom, dobrom pričom, dobrim likovima i odličnom glumačkom postavom. Mislim da je to pored 'Višnje na Tašmajdanu' nešto najbolje od Siniše Pavića. Na odličan način se igra sa ostacima predratnog Beograda, ljudima koji su posle 1945. došli u Beograd i onima koji su 1990. došli u Beograd. Jedino u 'Boljem životu' nema klasičnog kvarenja srpskog jezika koje danas postoji jer u svim tim serijama koje i deca gledaju akcenta kao da nema ili je pogrešan. Kao da je snimano samo za ljude sa juga. 'Bolji život' se bavi pre svega sunovratom građanstva (ako je i postojalo). Međutim, niko nije znao da sunovrat tek sledi pa je sam naziv serije i ostao vrlo ironičan. A inače, skoro sam pročitao da je poslednja epizoda išla 23. juna 1991. samo nekoliko dana pred početak sukoba u Sloveniji. :)

Druga je svakako 'Otvorena vrata'- Meisterwerk Biljane Srbljanović sa sasvim drugačijom vrstom humora nego u 'Boljem životu'. Međutim, BŽ je sapunica, OV je sitkom gde se ljudi ne bore za nasledstvo iz testamenta, već je svaka epizoda doživljaj za sebe. OV predstavlja ono što je došlo nakon boljeg života na savršeno ironičan, istinit način.

Danas bi trebalo da se snimi neka serija koja neće biti nalik ni na ovo novo 'Ono kao ljubav', već...potrebno je dosta novca i dobar scenario, da se ne jure stalno neke pare kojih na kraju nema, da postoje problemi koji stvarno postoje u Srbiji. Da sam studirao režiju, bacio bih se na snimanje srpske verzije 'Queer As Folk' na primer.

A slažem se i za 'Grlom u jagode'.

:)
Korisnikov avatar
By deran

pa to ide nedjeljom u 20h na RTS1, hvale se da je to najgledanija serija u srbiji...
sad sam potražio-al ja slabo gledam tv,al mi čudno da keva nije spomenula...

a zar nije baba najgledanija,to sam čuo...
Korisnikov avatar
By jukie
što se glume i dijaloga tiče, definitivno je to bolje od nepodnošljivih rvackih sapunica (koje su marketing za potrosacko drustvo i kapitalizam),
Koje su hrvatske sapunice? Ja se nekako sećam samo serija "Bitange i princeze" i "Zakon!"
Korisnikov avatar
By bu
slucajno sam cula za tu seriju..al bila sam te srece da je nisam odgledala..ni jedan jedini minut :D
Korisnikov avatar
By deran
Originally posted by jukie
što se glume i dijaloga tiče, definitivno je to bolje od nepodnošljivih rvackih sapunica (koje su marketing za potrosacko drustvo i kapitalizam),
Koje su hrvatske sapunice? Ja se nekako sećam samo serija "Bitange i princeze" i "Zakon!"
hitna...
By Ulix

hvale se da je to najgledanija serija u srbiji...
Da bi serija u Srbiji bila najgledanija, potrebno je malo toga: južnjački akcenat, banalni dijalozi i prostački humor, bizaran sve-je-povezano scenario po mogućstvu Siniše Pavića ali može i neki drugi klon. I kao muzička podloga neke trube i drombulje ili kako se već onaj iritirajući instrument zove.

Zbog toga "najgledanija serija u Srbiji" za mene obično znači - nemoj da gledaš, Ulixe, samo ćeš dobiti gorušicu od toga. :)
Korisnikov avatar
By Srklet
Originally posted by jukie
vila maria, ljubav u zaleđu, ponos ratkajevih, najbolje godine i još mnoga druga sranja... ovo 'mnoga druga sranja' nije ime serije :D
Korisnikov avatar
By walt333
Imam takav napad mucnine kada gledam tu seriju. Ova nova sezona koliko sam uspeo da vidim je jos gora od prve.

Skoro je bila i emisija o scenaristi ove serije, Radoslavu Pavloviću, u kojoj je pricao o svojim stavovima............... jaoooooooooooooooj......... nemam vise sta dodati.
Korisnikov avatar
By Sunce
Bolji zivot je bio divan. Najvise sam voleo njihove kancelarije, posebno onu sa Sekom Sabljic. I Olivera Markovic mi je urnebesna u toj seriji.

Ne gledam domace serije danas.

''

:smeh: Olivera :love:
Korisnikov avatar
By Mars
To očigledno nije "Selo gori a baba se češlja"...pomešah a nisam ni gledao, ni jedno ni drugo...
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa

spletom okolnosti odgledah dvije epizode serije 'moj rođak sa sela', za koju vele da je jako popularna i da je super itd. pa sjedoh i ja s njima da vidim šta je to popularno u narodu i što se danas smatra dobrom serijom...

što se glume i dijaloga tiče, definitivno je to bolje od nepodnošljivih rvackih sapunica (koje su marketing za potrosacko drustvo i kapitalizam), ali je cijela serija zapravo nekako scary... u ideoloskom smislu, jel :D

recimo, posvadjaju se mladi par oko necega i onda njemu kaže da je pička. onda zažali, te kaže njemu sljedeću rečenicu: 'da si neki muškarac sad bi me istukao.' i to je kao normalna rečenica i normalan stav jedne mlade žene?! :qqlele:

nadalje, serija je sajns-fikšn pastorala. srbijansko selo je prikazano vrlo idealizirano (grad je naravno zlo mjesto razvrata i poroka), a svi u njemu žive zapravo baš dobro, iako ekonomska situacija u srbiji nije pretjerano divna... također, jedan od glavnih likova je bivši oficir, a vojska se totalno glorificira, iako je taj lik (danas ima 38 godina) vojsci pristupio početkom devedesetih, dakle za vrijeme miloševića... no, to se uopce ne tamatizira, a i kada se spominje jedan predak koji je bio četnik, kaze se da je on 'bio za kralja'... politicki gledano, cijelaq serija je jedan veliki eufemizam za bilo sto lose u srbijanskom drustvu...

i naravno, najmudriji od svih je deda sa šajkačom... :srbin:

anyway, odgledah samo dvije epizode, pa ne mogu donijeti konačan sud, ali meni se to čini strasno (hetero)patrijarhalno, militaristički, seksistički, nesto kao one alpske pastorale njemackog filma tridesetih godina... doduse, nije to daleko od austrijskih i njemackih serija poput 'lugarnice' i slicnih slikovnica provincijske idile, ali je i dalje nekako uznemirujuce... da ljudi to gledaju i uzivaju... zasto oh zasto?! :drama:

any thoughts?
sve si rek'o.
serija je ogavni naci treš.
Korisnikov avatar
By Torry
kao i vecina ovde, prednost dajem Boljem zivotu i seriji Otvorena vrata
pratila sam nekada i Srecne ljude ali samo mozda prvih desetak epizoda...Danilo Lazovic...steta ga je bilo propustiti :)

ovo dan danas, zali boze para i vremena sto se snima..
e da, jedino, pratila sam Ljubav, navika i panika, zbog specificnog humora
Korisnikov avatar
By Mariška

'bolji život' je nekoliko klasa iznad svega što se danas prikazuje na prostorima bivše jugoslavije. no, ono što ja najviše volim kod te serije je da je REALNA, u smislu da prikazuje kako su ljudi tada doista zivjeli, od namjestaja u stanu, preko kancelarija, preko hrpe detalja poput kesa iz trgovine, da ne spominjem same zaplete, koji su se vrtili i oko kredita i slicnih stvari.

edit: a i vidi se drustveno nazadovanje. ne mogu zamisliti da bi u 'boljem zivotu' netko komentirao da je ok da muskarac tuce zenu i sl.
Moj rođak iz Trstenika ( :lol: ) kaže da je serija "Selo gori, a baba se češlja" skroz realistična.

Serija se valjda dešava u tom kraju, okolina Trstenika. Ja doduše ne gledam TV tako da ne znam baš zasigurno... :nesiguran:
By J...
Ne mogu da pogledam ni minut od tih serija "selo gori, baba se ceslja" i sl, ne podnosim. Ali ne podnosim!

Ni Farmu ni slicna sranja ne podnosim.
Korisnikov avatar
By bern
Ekšli, Ljubav, navika, panika je dobra. Samo šteta zbog jeftinog look-a :drama:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!