Evo me, sad cu se malo ponavljati iz kafica ali posto je ovo klub Tjudorovih valjda se prasta... Ja sam se prvo fascinirala knjigom "Druga Bolenova kci". Obavezno procitajte ako niste. A ako jeste ja sam negde cula da je to trilogija, ali ne znam kako se zovu druge dve knjige... znate li vi (ako je to uopste tacno)? Mada to sigurno nije o Ani Bolen jer je ona nastradala na kraju ove knjige, ali mozda o drugim Tjudorovima. Elem, Ana je tu prikazana gore nego u seriji, ambicioznije i bezosecajnije... ali mene je fascinirala. Takva ambicija, da postane kraljica iako niko nije verovao u nju, iako njena porodica nije bila tog ugleda da bas daje kraljice. Sem toga ona je doprinela da kralj ponisti brak sa Katarinom Aragonskom, dok se Ana nije pojavila, njemu to nije palo na pamet iako je varao kraljicu na svakom koraku. Ali zato je Ani palo

Mada kad je jednom video da mu je sve dozvoljeno nastavio je to i kasnije, a za Anu je moglo da vazi ono "Ko se maca laca od maca ce poginuti"... Mada da nije bila toliko ambiciozna i stvarala tolike neprijatelje, mozda bi joj neko i pomogao ovako... mada bi mozda bilo isto. Ali bila je zaista opsednuta samo uspehom, cak je i rodjenu sestru Meri proterala sa dvora jer se udala za nekog koga joj porodica nije odobrila. I Meri je zanimljiv lik u knjizi, ona je bila kraljeva ljubavnica pre Ane i to je iskorisceno da se ponisti brak kasnije sa Anom, ali ona je bila retka zena u to vreme koja se udala iz ljubavi. Ana je bila i majka kasnije kraljice Elizabete.
Seriju sam pocela da gledam nakon knjige, nervira me sto je menjaju sa pinka na pink family i nazad... Rastuzila sam se kad su pogubili Anu i valjda cu sad nastaviti da gledam dalje... mada mi nije serija sad toliko interesantna bez Ane...
Uglavnom su ti Tjudorovi zanimljivi, ja sam posle knjige dosta citala o njima sto me pre nije zanimalo... Ima dosta na netu o njima, i njihov bas sajt, posvecen samo njima, pa o svima redom, pa moze da se vidi ko je kome sta i i sta se sa kim zbilo...