Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Za sve nase gledaoce ispred malih ekrana...

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By Hton
Zavrsio sam sve, sada cekam 20u :yay:

19. je malo bila sranjkasta,nista se konkretno nije desilo...
Korisnikov avatar
By colorado
Ja tako ne bih da za nedelju dana bude kraj serije...
Malo mi se ne svidja sto se sve svelo na poteru za Herom, ali dobro.. sat i po vremena bi moglo da bude dovoljno prostora da se ubaci svasta zanimljivo.
Korisnikov avatar
By Zonche!
Mnooogo su me smorili u zadnjoj sezoni...
I suvise su mracni postali. Jbt posle svake epizode zelim da skocim sa prozora.
Korisnikov avatar
By Mahnitu
Šta znam, meni je mračno od početka i posle svake osećam veliku nelagodu.

Baš me zanima koja je svrha ovih flešbekova u 19-oj, ako je uopšte ima, i šta znače Herini crteži - neke koordinate možda?

Pošto je već na kraju, meni je najšokantnija bila scena kad Duala "iz čista mira" prosvira sebi mozak. Teško je izdvajati ali možda najbolje epizode su beg sa Nove Kaprike. I najbolja muzička tema Precipice http://www.youtube.com/watch?v=Ymwf2ucOfQ0 kad Gejta trči da ostavi poruku pokretu otpora. Zanimljivo je da su zapravo final five vodili pokret.
Korisnikov avatar
By Zonche!
Poslednja epizoda je bas :wow:

Nisam ocekivao da ce sve tako lepo uklopiti i zavrsiti tako dobro...

Necu nikome da spojlujem...Odgledajte!!!

:iskolacen:
Korisnikov avatar
By Mr Dee
a meni je bas shitty i razocaravajuca i moralistichka. srecom pa je kraj. i ono besmisleno ostavljanje tehnologije za sobom. pa ono "muka mi je od ljudi i sajlonaca idem da zivim sam".
Korisnikov avatar
By Mahnitu
Ja sam se bojao da ću biti razočaran, zbog nešto "sporijeg tempa" prethodnih nedelja, ali baš sam zadovoljan krajem. Sve su teme lepo zatvorili i ostavili nadu da je ciklus prekinut :)

- Does all of this have to happen again?
- This time, I bet no.

Stara dama ih nije izdala. Galactica :marinac:
Korisnikov avatar
By Nocturnal
SPOILER! SPOILER! SPOILER!
Drugar i ja pratimo od kraja 3. sezone zajedno (znaci nesto oko godinu i po dana) i imali smo obicaj da se nadjemo kako koja nova epizoda izadje. To ce mi malko nedostajati.
Ono sto je nama bilo smesno i trash su one scene na pola epizode, kada final five umacu rucice u onu kadu i chief Tirol koji onako izbezumljeno ubija Tori i time prekida obustavu vatre. Takodje, jedan izuzetno trash momenat i sokantan je Kavilov kraj. To je toliko besmisleno i smesno da ja nemam reci. U prvom trenutku je bio sok, zatim je usledila neverica, a onda smo krenuli da urlamo od smeha zbog apsurda i budalastine koju smo videli.
Jako mi se svidela podela na Zemlju kao lokaciju i Zemlju kao ideal. Ocekivao sam da ce one note da ih odvedu do novog doma, ali stvarno nisam ocekivao onakav kraj.
:sesir:
NOX
Korisnikov avatar
By Kiborg
Epizoda je uzbudljiva i napeta i gleda se u jednom dahu, ali po meni im je kraj krajnje bezvezan.
1. Ostavljanje tehnologije. OK, ljudima je možda i dopizdilo sve što su propatili zbog tehnologije, ali kojeg vraga su se Sajlonci odrekli svega?
2. I u čemu je sad Herina uloga? Osim što je crtala one kružiće koji ispadoše note i što je pevušila onu pesmicu za starbuck i što ima dovoljno jake kosti da je otkopaju posle 150000 godina? Po čemu je ona majka čovečanstva i nada obe civilizacije i bla bla? Jedino ukoliko su svi posle sajlonsko ljudski hibridi, što bi značilo da je od nje jedne poteklo celokupno čovečanstvo, što je malo nelogično...
3. I Starbuck samo nestade, puf...I kako je ona dovela čovečanstvo do njegove propasti? Šta su to onda blebetali hibridi?

Ako se zanemare neke stvarčice, priča jeste fino zaokružena, ali po meni ipak nedostaju neki fundametalni delići slagalice koji baš i nisu mogli da budu ostavljeni gledaočevoj mašti (poput glavnog orkestratora svih događaja i ko i šta su Baltar i Šestica u glavama Šestice, odnosno Baltara).

Suma sumarum, jesam zadovoljan, ali ipak, moglo je za nijansu bolje.
Korisnikov avatar
By Zonche!
Pa Herina uloga i jeste bila bitna zbog toga da pomogne Starbuck da ih posalje na zemlju...

A ovo za Starbuck da je kraj covecanstva i meni nije bilo jasno sto nisu objasnili...

Sad jedino da nagadjam da joj Hera nije pomogla da bi ona glupim kordinacijama unistila covecanstvo...
Korisnikov avatar
By Mahnitu
Orkestrator je valjda Bog, ili što Baltar kaže

Whether we wanna
call that "God" or "Gods"
<i>or some sublime inspiration</i>
<i>or a divine force</i>
<i>that we can't know</i>
<i>or understand,</i>
It doesn't matter

Meni je Hera više neki dokaz da ljudi i sajlonci mogu da žive zajedno (i da se pare :) ) To je ta nada. Valjda je to saznanje prekinulo one besomučne potere i unelo treću promenljivu u zaplet.

Starbak je andjeo :angel: ako se dobro sećam, njoj su hibridi rekli da će odvesti čovečanstvo do njegovog kraja (end), što ne mora da znači i propast.
A one vizije Šestice i Baltara su isto andjeli, glasnici Božji ili šta već, samo što ne govore iz žbunja :P

Tirol je sprečio da serija dobije holivudski kraj :)
Meni najdraži likovi, Hotdog i Helo, preživeli :grouphug:
Korisnikov avatar
By horus.
ja jos nisam odgledao 20-tu epizodu, jer je poslednja (ako izuzmemo film)...
Korisnikov avatar
By Mahnitu
Nisi skinuo ili ne želiš da se završi avantura? :)
Ja sam čekao dan ipo dok nisam bio potpuno spreman da gledam :marinac: :D

Hotdog sa onom blentavom facom :blenta: kako da ga ne zavoliš :meda:
Korisnikov avatar
By Nocturnal
goran
Starbak je andjeo :angel: ako se dobro sećam, njoj su hibridi rekli da će odvesti čovečanstvo do njegovog kraja (end), što ne mora da znači i propast.
Rekli su joj i da je hardbringer (ne znam kako se pise ova rec, onako po sluhu sam lupio :) ) of death. Sta to znaci? Ona koja donosi smrt :puzzle: ?

Btw., Hotdog je Adamin sin u stvarnom zivotu :B ...
:sesir:
NOX
Korisnikov avatar
By horus.
Originally posted by goran
Nisi skinuo ili ne želiš da se završi avantura? :)
skinuo sam jos u subotu... :gubitnik:

trebali smo hton i ja da odgledamo 20-tu epizodu u ponedeljak, ali smo odustali na moju inicijativu, jer mi se bas nije gledalo... :sniff:

i am wiered, i know... :drama:
By Dragonite
Harbinger of death

Glasnik/vesnik smrti.

http://en.wikipedia.org/wiki/Harbinger

A harbinger is a sign of things to come. Throughout history and literature, harbingers and omens figure prominently, and are responsible for major decisions which have altered the course of both.

Pa ona i jeste, u neku ruku, bila harbinger of death za sve Sajlonce koji su bili uz Kavila.
Korisnikov avatar
By colorado
Nije da mi se nije svidelo, ali moglo je i bolje. Kraj podilazi publici i malo vredja inteligenciju.
- Zbrzali su poslednjih nekoliko epizoda, i onda u poslednjoj pokusali da nas zadive spektakularnim efektima borbe. Nisu uspeli u tome, i bolje da su umesto toga potrosili vise vremena i misli na neke druge stvari (Hera, Starbak)
- Srecan kraj tamo gde bi realisticniji postigao veci efekat (Hilou je ziv, umesto da je ostao mrtav)
- Adama daje Kamilu telefon pre no sto ga natera da spusti pistolj i oslobodi Heru??? Zar mu bas toliko veruje?
- Dug prikaz robotike u danasnjici. Dobro, bilo je dovoljno tri sekunde da shvatim da pravis paralelu i da hoces da kazes da se istorija ponavlja. Takodje je dugo trajao i deo kad je Kara utipkivala koordinate. Shvatili smo da joj je to sudbina jos u drugoj sezoni. Potvrdili ste nam i kad je svirala klavir pre nekoliko epizoda.
- Na koliko sve nacina mozemo da se oprostimo od dragih ljudi? Saznacete u poslednjoj epizodi BSG!
- Baltar: Ja znam da obradjujem zemlju. buhuhuhuhu!! (hahahaha)
- Kako samo zgodno i pateticno nestanu Kara i predsednica na samom kraju. Stigli smo na Zemlju. Sad mogu da umrem.. puf, nema me vise... i onda Li kaze Kari da je nikad nece zaboraviti, a Adama Lori da ce uvek moci da gleda prelep izlazak sunca. javv... swatko.

Svidjaju mi se sledece stvari:
- Hera samo simbolicki ispadne jako bitan lik. Nista ustvari ne uradi, osim na nekom metafizickom nivou.
- Spoznaja jedno o drugom koju dozive Gaj i Sestica... iako mi nije jasno kako Gaj prezive 150.000 godina.
- Li i Kara umalo da se kresnu. Seksi!
- Nacin na koji je ispunjena Semova zelja, a i taj citat: "perfection. that's what it's about. it's those moments when you can feel the perfection of creation. the beauty of physics, the wonders of mathematics, the elation of action and reaction and that is the kind of perfection i want to be connected to."

Zato najbolja serija na svetu ostaje Tvin Piks.

:colorado:
Korisnikov avatar
By Zonche!
Originally posted by colorado
Takodje je dugo trajao i deo kad je Kara utipkivala koordinate.
Vidis slazem se sa tobom za sve prethodno, medjutim ovde ne, meni se krajnje dopao taj momenat i trajao mi taman...
- Na koliko sve nacina mozemo da se oprostimo od dragih ljudi? Saznacete u poslednjoj epizodi BSG!
- Baltar: Ja znam da obradjujem zemlju. buhuhuhuhu!! (hahahaha)
- Kako samo zgodno i pateticno nestanu Kara i predsednica na samom kraju. Stigli smo na Zemlju. Sad mogu da umrem.. puf, nema me vise... i onda Li kaze Kari da je nikad nece zaboraviti, a Adama Lori da ce uvek moci da gleda prelep izlazak sunca. javv... swatko.
:rotflmao: :rotflmao:
- Spoznaja jedno o drugom koju dozive Gaj i Sestica... iako mi nije jasno kako Gaj prezive 150.000 godina.
Eeeee...to ni meni nista nije bilo jasno!
Korisnikov avatar
By Mr Dee
pa ne prezive. to su bili andjeli.
Korisnikov avatar
By Hton
Sutra horus. i ja gledamo poslednju epizodu :yay:
(ali samo ako nista ponovo ne krene naopako)

Sestica je zaista najbolja u seriji! Imala je najvise uloga i u svakoj je drugacija- glumila je sporedne sestice, Kapriku, onu sto je ubila onu admiralku Pegazusa, pa onda Sesticu sa duzom kosom koja je vodila pobunu(starsno je ,ali zaista ne mogu da zapamtim sva ta imena :D )

Utripovao sam se i da razlikujem Bumer od Seron i da me jako nervira ta glumica kada glumi Bumer i da mi je cak ruznija od Seron :glupan: :lol:
Korisnikov avatar
By horus.
napokon smo hton i ja odgledali poslednju epizodu... :hyper:

relativno dobro odradjeno... puna simbolike... ocena 9...

malo me iritira onaj deo o mesanju sa retardiranim domorocima i to sto su sema poslali na sunce, no sta je tu je...

inace, kara je nestala na kraju serije zato sto je njena sudbina ispunjena...
kada je poginula, "bog ju je vratio", jer je ona trebala da odvede ljudsku rasu do zemlje... onog momenta kada je to zavrseno, njena svrha postojanja je ispunjena i ona ponovo nestaje...

- Hera samo simbolicki ispadne jako bitan lik. Nista ustvari ne uradi, osim na nekom metafizickom nivou.
noooouuu... :trep: ona je starbak dala koordinate do zemlje... :nokti:

iako mi nije jasno kako Gaj prezive 150.000 godina.
o bouze... :doh: gaj nije preziveo 150 000 god... to su andjeli koji su "uzeli" lik gaja i 6-ice... koji su gle cuda, besmrtni... :roll:
Korisnikov avatar
By colorado
Jeste joj dala koordinate, ali je Kara vec znala tu pesmu. Naucio ju je njen tata. A kako je on znao za tu pesmu.... e to je jos jedna od stvari koje ostaju nerazjasnjene.

A to uplitanje boga i andjela u sve jer nemaju inteligentniji nacin da raspetljaju situaciju mi se ni malo ne dopada. Pogotovo sto prvo kazu da bog ne bira stranu, ali bog onda ipak odluci da pomogne "dobrim momcima" tako sto ce ruka mrtvog pilota pasti na dugme koje aktivira bombu... a letelica je bas pogodno postavljena tako da pogodi Sajlonce. To mozda pali u Poslednjem zvezdanom junaku (The Last Starfighter), ali ne ovde - suvise detinjast kraj za jednu dobro osmisljenu seriju.
Korisnikov avatar
By horus.
Jeste joj dala koordinate, ali je Kara vec znala tu pesmu. Naucio ju je njen tata. A kako je on znao za tu pesmu.... e to je jos jedna od stvari koje ostaju nerazjasnjene.

A to uplitanje boga i andjela u sve jer nemaju inteligentniji nacin da raspetljaju situaciju mi se ni malo ne dopada. Pogotovo sto prvo kazu da bog ne bira stranu, ali bog onda ipak odluci da pomogne "dobrim momcima" tako sto ce ruka mrtvog pilota pasti na dugme koje aktivira bombu... a letelica je bas pogodno postavljena tako da pogodi Sajlonce. To mozda pali u Poslednjem zvezdanom junaku (The Last Starfighter), ali ne ovde - suvise detinjast kraj za jednu dobro osmisljenu seriju.
kroz celu seriju je 6-ca (koju samo baltar vidi) barem 5x ponovila da je andjeo... mislim da su od samog starta imali taj koncept boga na umu...
sa druge strane, kako je moglo ispasti, ja sam prezadovoljan krajem serije...
uvek je resenje neke velike misterije daleko gluplje od same misterije...
Korisnikov avatar
By Hton
ni jedno pitanje nije nerazjasnjeno. sve je sabrano na kraju u istu ideju, krug je zatvoren, a sestica i baltar zaista ispadaju andjeli, jer se ideja o bogu provlaci od samog pocetka i ne vidim zbog cega bi akcenat na tu pricu bio manji na samom kraju. zbog toga ova serija i jeste velika!
By Dragonite

Ali u Poslednjem zvezdanom borcu nije ruka mrtvog pilota aktivirala oružje, nego je kopilot preusmetio energiju iz sistema za održavanje života :kiss: .

Inače se potpuno slažem sa ostatkom. Serija me je i smorila jer je pogubila pravac i smer tokom treće sezone, the big picture se totalno izgubio u celoj priči (lepo se graditi karakter likova, no, IMO, nije neophodno ići u sitna crevca), nagurali su gomilu te simbolike na kraju i deus ex machina raspet - sa sve 'you know it doesn't like to be called God'.

Mnogo hteli, mnogo započeli...
Korisnikov avatar
By Egmont
BSG je mormonska zavera :)
Korisnikov avatar
By Mr Dee
Originally posted by Egmont
BSG je mormonska zavera :)
pa nije slucajno sto je andjeo uzeo oblicje gajusa baltara koji, incidently ima svoj privatni harem. :lol:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!