Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Za sve nase gledaoce ispred malih ekrana...

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By deran
da,sa džudi denč je super :love:
Korisnikov avatar
By kal zakath
Originally posted by deran

opet,sama činjenica da je u engleskoj poštovan nasledni red i kad su u pitanju ćerke je izuzetak u odnosu na druge zemlje tog toba...katarina mediči je vladala kao regentkinja (jeste bila kratko vreme kraljica,ali ne i pravi vladar po zvanju)...

da, da...samo što je Henri taj nasledni red menjao toliko puta, da na kraju nitko više nije znao tko je tko

Inače Isabela I je mrtvo ladno bila kraljica Kastilje i Leona

A Katarina Mediči nije ni u kom slučaju mogla naslediti, čak i da u Francuskoj nije bio na snazi salijski zakon, jer je bila supruga francuskog kralja.
Korisnikov avatar
By blabla54380
pa ovo nije serija tjudorovi koja se davala na history kanalu 214 puta u bbc produkciji. ovo je nesto novo i nisam gledao ni jednu epizodu.
Korisnikov avatar
By deran
Originally posted by kal zakath

opet,sama činjenica da je u engleskoj poštovan nasledni red i kad su u pitanju ćerke je izuzetak u odnosu na druge zemlje tog toba...katarina mediči je vladala kao regentkinja (jeste bila kratko vreme kraljica,ali ne i pravi vladar po zvanju)...

da, da...samo što je Henri taj nasledni red menjao toliko puta, da na kraju nitko više nije znao tko je tko

Inače Isabela I je mrtvo ladno bila kraljica Kastilje i Leona

A Katarina Mediči nije ni u kom slučaju mogla naslediti, čak i da u Francuskoj nije bio na snazi salijski zakon, jer je bila supruga francuskog kralja.
pa zato jeste interesantno-sifilis ga je razarao... :D

ponavljam,katarina zvanično nije imala titulu vladara,ali je ipak ona vladala u vrlo teškom dobu verskih ratova...
Korisnikov avatar
By spliff
odlichan je serija
medjutim kako nemam strpljenja da je jurim na pinku upravo skidam 3. sezonu...
kada kretje 4. sezona?
Korisnikov avatar
By sing&dunum
Originally posted by walt333

Jonathan Rhys Meyers je zasista neobjasnjivo jebozovan ali meni je mnogo vise jebozovniji Henry Cavill kao Charles Brandon
Slika
:fuck: :fuckbed:

Slazem se sa konstatacijom, walt333! :sudija:

Mislio sam se da l' da pominjem ili ne, ali sam se uplasio da mi ne odleti glava zbog takve izjave. :lol:

Samo, nisi mogao da nadjes goru sliku! :giggle:
Korisnikov avatar
By deran
NEMA TREĆE SEZONE!!! :iskolacen:

pa mislim,stvarno taj pink... :avalon: :avalon: :avalon:
Korisnikov avatar
By walt333

u tom kontekstu i nema-henri ne zbog svoje veličine,već zbog svoje ludosti i početku otpora svetoj stolici-to se uvek nekako zaboravi reći...ako se dobro sećam,on čak nije bio ni ekskomuniciran,premda je radio šta je hteo i proglasio se poglavarom engleske crkve...tek je elizabeta nakon godina vladanja ekskomunicirana...
Da Henry VIII je zasigurno najludji i najintrigatniji evropski vladar, ali opet mislim da bi televizijska produkcija mogla malo da se vise pozabave i drugim evropskim vladrima. Recimo kraljica Svedske Kristina je jako intrigana istorijska licnost a koliko ja znam postoje samo dve ekranizacije njenog zivota ukljucujuci i onu sa Gretom Garbo iz tridesetih godina.

slažem se s tobom i za henrija-glumca :D još da si stavio bolju sliku...
Originally posted by sing&dunum

Samo, nisi mogao da nadjes goru sliku! :giggle:
:lol: :lol: :lol: slazem se. Slika koju sam ja stavio jeste grozna, ali ne umanjuje puno cinjenicu da je meden:meda:
Korisnikov avatar
By Torry
jesam li ja dobro shvatila ili izmedju Henrija i Carlsa ima nesto?
Korisnikov avatar
By sing&dunum
Originally posted by Torry

jesam li ja dobro shvatila ili izmedju Henrija i Carlsa ima nesto?

:lol: :lol: :lol:

Je l' ti to pitas zbog ove moje postavke razvoja dogadjaja? :lol:

Kakve silne zene, kakvi bakraci! Henry i Charles su pravi ljubavnici. :smug:

:giggle:
Korisnikov avatar
By deran
ja sam danas kupio treću sezonu-pogledao sam prve dve epizode...ne znam da li mi se čini,ali kao da se nešto promenilo-kostimograf,scenograf... :nesiguran:

nije ISTO...:alikako:
By Victor
Ja sam se prvo fascinirala knjigom "Druga Bolenova kci". Obavezno procitajte ako niste. A ako jeste ja sam negde cula da je to trilogija, ali ne znam kako se zovu druge dve knjige... znate li vi (ako je to uopste tacno)?
Knjiga ima zapravo 6 delova a kod nas imas prevedene osim prvog dela Druga Bolenova kci i drugi deo Kraljicina luda i 5 deo pod nazivom Nasledje Bolenovih. Ja nikako da procitam knjigu Druga Bolenova kci ali sam gledao film koji su snimili po knjizi sa Skarlet Johanson i Natali Portman
Ovo nije sasvim tačno. Naime, Kraljičina luda jeste napisana pre Nasleđa Bolenovih, ali se hronološki i tematski na Drugu Bolenovu kći najpre nadovezuje Nasleđe Bolenovih (koje govori o ženama br. 4 i 5), pa tek onda Kraljčina luda (koja govori o vladavini najpre Henrijevog sina, pa Bladi Meri, a završava se Elizabetinim dolaskom na vlast). Dakle, to je pravilan redosled čitanja.
Posle Kraljčine lude (Queen's Fool) ide knjiga Virgin's Lover, o Elizabeti i Dadliju. A posle Virgin's Lover ide The Other Queen (o Meri Stjuart).
Knjige nisu pisane kao nastavci, već je autorka zapravo dopunjavala prethodno napisane knjige, s obzirom da je interesovanje čitalaca za te teme bilo (i ostalo) veliko...

A na kojih to "6 delova" ti misliš?
Korisnikov avatar
By plavajaffa
geldala pre dve godine,mislim da je bilo na HBO-u..pogledala i film"Druga Bolenova kci"
trenutno ne pratim,jer me pinkova programska sema izludjuje..
Korisnikov avatar
By Lepa Lezbejka
Originally posted by Dina
Evo me, sad cu se malo ponavljati iz kafica ali posto je ovo klub Tjudorovih valjda se prasta... Ja sam se prvo fascinirala knjigom "Druga Bolenova kci". Obavezno procitajte ako niste.
Dina, ja sam odgledala film The Other Boylen Girl barem pet puta, odusevljena sam. Nisam znala da ima i knjiga, a nekmoli jos delova i nastavaka. Mozes li mi reci gde moze da se kupi? Bila bih ti jako zahvalna.
Ako neko ima direktan link za torrent serije o Tjudorima, zamolila bih da mi posalje na u2u. Ja cu poceti da tragam sad, ako uspem da nadjem, mada sam i ranije trazila i nesto mi nije bas islo. Bilo je, ali iskljucivo as sponsored links.
Na prvi pogled, Dzonatan je suvise mlad za kralja, nekako mi ne ide uz tu ulogu. Erik Bana vec da, ali navicicu se :D
Moram da istaknem da Drugu Bolenovu kci, Elizabeth-The Virgin Queen i Elisabeth-the Golden age posmatram kao filmsku trilogiju.
Kad smo kod istorijskih serija, ne znam da li je neko vec otvorio, ali sta mislite o seriji ROME HBO?
Korisnikov avatar
By Dina
Ne znam ni ja, posto sam je dobila na poklon, a druge dve jos nisam kupila. Ali izdavac je Laguna, tako da pretpostavljam da je ima u njihovim knjizarama, ili tamo gde ima njihovih knjiga.
Korisnikov avatar
By spliff
da li netko zna kada showtime kretje sa sezonom br. 4?
Korisnikov avatar
By deran
što ne vidiš na oficijelnom sajtu...(taman da mi prevedeš tekst o bordžijama-da li zaista ista kuća snima seriju o njima... :D )
Korisnikov avatar
By spliff
daj link za te bordzije...
ne mogu nishta da nadjem , sajt im je katasrofa :) ili sam ja nesposoban
Korisnikov avatar
By spliff
bordzije pochinju 2011 :up:
can't wait
Korisnikov avatar
By Hton
Cim nađem vremena krećem da gledam ovu seriju. Cini mi se kao dobra zamena za Rim koji mi još fali...
Korisnikov avatar
By deran
Originally posted by walt333

Ja nikako da procitam knjigu Druga Bolenova kci ali sam gledao film koji su snimili po knjizi sa Skarlet Johanson i Natali Portman
ja gledao večeras film-blagi bože užasa...:kesa:
Korisnikov avatar
By nsBeckie

elizabeta je ipak bila velika i ja ne znam nijednog vladara koji je zemlji dao takvo zlatno doba kao ona-posle dugog boravka u tamnici,pokušaja kravave meri da vrati katoličanstvo,njenog stupanja na tron-i na to sve dodaj višedecenijsku borbu sa marijom stjuart i opet sukob katolika i protestanata...gde ćeš bolju priču...
:up:
slazem se

meni je licno njena vladavina najomiljeniji istorijski period

sto se tice ekranizacije - pa bilo je filmova i nekih (mini)serija o revoluciji i Carlsu - njegovom zivotu, vladavini, i na kraju pogubljenju, pa dolazak njegovog sina na vlast.... bas se sad secam da sam gledala jedan jako dobar film (iz nekoliko delova) o tome
Korisnikov avatar
By nsBeckie
Originally posted by spliff

bordzije pochinju 2011 :up:
can't wait
super :yay:

jao cega tu sve nije bilo.... mislim da ima dovoljno materijala iz istorije te porodice za jedno 10 sezona minimum
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!