Built to last
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.
Read moreOver a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderatori: Waldorf, Moderators
Originally posted by deran
opet,sama činjenica da je u engleskoj poštovan nasledni red i kad su u pitanju ćerke je izuzetak u odnosu na druge zemlje tog toba...katarina mediči je vladala kao regentkinja (jeste bila kratko vreme kraljica,ali ne i pravi vladar po zvanju)...
Originally posted by kal zakathpa zato jeste interesantno-sifilis ga je razarao...
opet,sama činjenica da je u engleskoj poštovan nasledni red i kad su u pitanju ćerke je izuzetak u odnosu na druge zemlje tog toba...katarina mediči je vladala kao regentkinja (jeste bila kratko vreme kraljica,ali ne i pravi vladar po zvanju)...
da, da...samo što je Henri taj nasledni red menjao toliko puta, da na kraju nitko više nije znao tko je tko
Inače Isabela I je mrtvo ladno bila kraljica Kastilje i Leona
A Katarina Mediči nije ni u kom slučaju mogla naslediti, čak i da u Francuskoj nije bio na snazi salijski zakon, jer je bila supruga francuskog kralja.
Originally posted by walt333
Jonathan Rhys Meyers je zasista neobjasnjivo jebozovan ali meni je mnogo vise jebozovniji Henry Cavill kao Charles Brandon
![]()
![]()
Originally posted by deranDa Henry VIII je zasigurno najludji i najintrigatniji evropski vladar, ali opet mislim da bi televizijska produkcija mogla malo da se vise pozabave i drugim evropskim vladrima. Recimo kraljica Svedske Kristina je jako intrigana istorijska licnost a koliko ja znam postoje samo dve ekranizacije njenog zivota ukljucujuci i onu sa Gretom Garbo iz tridesetih godina.
u tom kontekstu i nema-henri ne zbog svoje veličine,već zbog svoje ludosti i početku otpora svetoj stolici-to se uvek nekako zaboravi reći...ako se dobro sećam,on čak nije bio ni ekskomuniciran,premda je radio šta je hteo i proglasio se poglavarom engleske crkve...tek je elizabeta nakon godina vladanja ekskomunicirana...
slažem se s tobom i za henrija-glumcajoš da si stavio bolju sliku...
Originally posted by sing&dunum
Samo, nisi mogao da nadjes goru sliku!![]()
Originally posted by Torry
jesam li ja dobro shvatila ili izmedju Henrija i Carlsa ima nesto?
Ovo nije sasvim tačno. Naime, Kraljičina luda jeste napisana pre Nasleđa Bolenovih, ali se hronološki i tematski na Drugu Bolenovu kći najpre nadovezuje Nasleđe Bolenovih (koje govori o ženama br. 4 i 5), pa tek onda Kraljčina luda (koja govori o vladavini najpre Henrijevog sina, pa Bladi Meri, a završava se Elizabetinim dolaskom na vlast). Dakle, to je pravilan redosled čitanja.Ja sam se prvo fascinirala knjigom "Druga Bolenova kci". Obavezno procitajte ako niste. A ako jeste ja sam negde cula da je to trilogija, ali ne znam kako se zovu druge dve knjige... znate li vi (ako je to uopste tacno)?Knjiga ima zapravo 6 delova a kod nas imas prevedene osim prvog dela Druga Bolenova kci i drugi deo Kraljicina luda i 5 deo pod nazivom Nasledje Bolenovih. Ja nikako da procitam knjigu Druga Bolenova kci ali sam gledao film koji su snimili po knjizi sa Skarlet Johanson i Natali Portman
Originally posted by DinaDina, ja sam odgledala film The Other Boylen Girl barem pet puta, odusevljena sam. Nisam znala da ima i knjiga, a nekmoli jos delova i nastavaka. Mozes li mi reci gde moze da se kupi? Bila bih ti jako zahvalna.
Evo me, sad cu se malo ponavljati iz kafica ali posto je ovo klub Tjudorovih valjda se prasta... Ja sam se prvo fascinirala knjigom "Druga Bolenova kci". Obavezno procitajte ako niste.
Originally posted by walt333ja gledao večeras film-blagi bože užasa...
Ja nikako da procitam knjigu Druga Bolenova kci ali sam gledao film koji su snimili po knjizi sa Skarlet Johanson i Natali Portman
Originally posted by walt333ja gledao večeras film-blagi bože užasa...
Ja nikako da procitam knjigu Druga Bolenova kci ali sam gledao film koji su snimili po knjizi sa Skarlet Johanson i Natali Portman
![]()
elizabeta je ipak bila velika i ja ne znam nijednog vladara koji je zemlji dao takvo zlatno doba kao ona-posle dugog boravka u tamnici,pokušaja kravave meri da vrati katoličanstvo,njenog stupanja na tron-i na to sve dodaj višedecenijsku borbu sa marijom stjuart i opet sukob katolika i protestanata...gde ćeš bolju priču...
Originally posted by spliffsuper
bordzije pochinju 2011![]()
can't wait
Originally posted by sing&dunumNjih dvojica su
HENRY
&
CHARLES
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!