[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2708699#p2708699]Ulix napisao:[/url]
Slažem se potpuno da je kraj ciničan. Istu tu reč sam opisao kad sam pričao o tome sa drugarom, ali on se sa mnom ne slaže. Kaže da nije ciničan, nego očigledan.
Pa i ciničan je i očigledan.

Ali meni se sviđa ambicija zadnje scene. Kao da govori - mi živimo u Donovom svijetu, svijetu narcisoidnog samopropitkivanja i vječnog "traženja sebe".
Šteta je što nije bilo više vremena za Peggy, meni se čini da će ona da izraste u Donovu žensku varijantu.
Neće. Ona ima Stana. A Stan je valjda jedini normalan lik u toj seriji. Što bi se reklo - a stand up guy. Dokle god se drži za njega, neće skliznuti u ambis.
Zapravo, svi na neki način imaju happy end osim Dona, koji, da bi preživio, mora čitavom svijetu prodati svoju bol i produhovljenu utjehu. Meni je to, zapravo, ekstra jezivo, jer se dobrim dijelom vidim u Donu, pogotovo u vidu samomistifikacije i egzistencijalnog horrora od lakoće s kojom ljudi kupuju sranja koja prodaješ. Brr...
Od svih njih, ja ipak najvše cijenim Joan. Koja sranja je ona sve morala proći da dospije tu gdje je... i totalno kužim zašto je izabrala poslovnu ambiciju ispred frajera. Ujedno, to je i apsolutno ispravna uloga! Njoj ne treba ni Coke ni cock, ni nikakvo duhovno ispunjenje da bude sretna. Zna što želi i ide prema tome.