Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Dugo prizeljkivani forum od sada medju nama :)

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By 2kune
infarkt se također radi srcem... :nokti:
Korisnikov avatar
By walt333
:jazzva: ja i dalje ne vidim sta je toliko fascinatno na ovom filmu, a jos manje vidim razlog za dobijanje zlatnog globusa za najbolji film i najbolju reziju. bilo boljih filmova u 2009. a i ne volim filmove Kameruna
By Ulix
Originally posted by walt333

:jazzva: ja i dalje ne vidim sta je toliko fascinatno na ovom filmu, a jos manje vidim razlog za dobijanje zlatnog globusa za najbolji film i najbolju reziju. bilo boljih filmova u 2009. a i ne volim filmove Kameruna
Remember when Titanic came out in 1997 and it went on to win every major award and everyone talked about how wonderful it was? Then, do you remember a few years later when everyone realized that while the effects were incredible, Titanic itself had a mediocre story and terrible dialogue? On a completely unrelated note, Avatar won the Golden Globe for Best Drama.

http://www.canada.com/entertainment/cel ... story.html

:lol:
Korisnikov avatar
By walt333
Originally posted by Ulix
Originally posted by walt333

Remember when Titanic came out in 1997 and it went on to win every major award and everyone talked about how wonderful it was? Then, do you remember a few years later when everyone realized that while the effects were incredible, Titanic itself had a mediocre story and terrible dialogue? On a completely unrelated note, Avatar won the Golden Globe for Best Drama.

http://www.canada.com/entertainment/cel ... story.html

:lol:
:lol: :lol: :lol:
Ziva istina. Sjajan clanak
Korisnikov avatar
By Adenim
Pored boja, sto se moze i lako zakljuciti po mojim avatarima od pocetaka ovde, odnos zivota i prirode je fenomenalan. Sama ideja o prirodi koja telu pozajmljuje energiju, i koja se transformisana vraca je donekle moje dozivljavanje naseg sveta.
Korisnikov avatar
By Gaga
..mene film uopshte ne interesuje da vidim..ne razumem shto se svi pale na jedan "crtani film" koji ce da pokupi sve Oskare najverovatnije za mesec dana...strashno!
Korisnikov avatar
By Stain
Teško da će Avatar dobit Oscara u ijednoj bitnijoj kategoriji osim možda za vizualne efekte, a Cameron se po mom mišljenju zeznuo i kad je krenuo u računalnu animaciju Na'Vija umjesto na klasične maske i kostimografiju kao što je npr. Jackson napravio za Gospodare prstenova. Osobno mi nikako nije jasna zaluđenost planeta ovim filmom, sve te smrti na Tajvanu i depresije koje izaziva kod ljudi nakon gledanja jer se s magične Pandore moraju vratiti u realnost. Od prvog trailera mi je sve smrdilo na lošeg križanca Cameronovih (po mom mišljenju najboljih filmova) Aliensa i Terminatora a kako sam inače njegov fan sam se poprilično razočarao Avatarom. Film je vizualno i idejno bez premca (premda je 3d tehnologija i intenzivnije korištena u nekim drugim filmovima nego tu) ali traljava priča, zbilja loš scenarij, bolno bezvezan istereotipiziran glavni negativac i soundtrack koji zvuči kao da je Horner pasteao orkestralne teme iz Titanica i ubacio malo bubnjeva i inih native instrumenata da se postigne kakva egzotika na kraju su mi potpuno srozali dojam i natjerali da pomislim da je film nakon više od desetljeća rada na njemu postao sam sebi svrha. Plus za Zoë Saldanu, tho. Nadam se da će nastavak biti bolji. ./
Korisnikov avatar
By Dina
Loni i ja gledali sinoc... pa sta znam, moze da se gleda :lol: Vizuelni efekti su super, zvucni takodje... volim bioskop i drago mi je s te strane kad su filmovi tu koji vracaju ljude u bioskop, puna bioskopska sala, ja se skoro uplasila da necemo naci karte. Ali sama prica mi je nesto bledunjava i naivna...
Korisnikov avatar
By Torry
prica vec vidjena, od efekata i boja sam ocekivala vise, ali sve u svemu 7/10
Korisnikov avatar
By Madonna
da bas je avatar fuj.

hm, nije zabavno :lol:
u cemu je fazon?
Korisnikov avatar
By Loni
Pre nego što odgledah blokbaster znao sam da film sigurno vredi. A evo i zašto.
Najpre sam čitao da ga Vatikan i Papa žestoko napadaju jer navodno umesto hrišćanstva i hrišćanskog boga, film propagira neku alternativnu, ekološko-pagansku new age religiju, po kojoj je sama planeta (priroda) najveće božanstvo i najveća vrednost.
Zatim su film napali i islamisti, pa jevreji, a onda čuh i pravoslavce. Svima su motivi isti.
Umesto učvršćivanja vere u ,,ispravnog’’ boga i učvršćivanje patrijarhalne tradicije, film ,,Avatar’’ radio je relativizaciju ,,jedine ispravnosti’’ i prikazao alternativnu civilizaciju vanzemaljaca – Pandoraca, u pozitivnom svetlu.
U toj civilizaciji je vrlo lako prikazan koncept alternativne, a jako lepe religije, u kojoj je, na zgražavanje svih verskih poglavara, vrhovno božanstvo ženskog roda i zove se Ejva (što na njihovom jeziku znači Priroda).
Zato sam i pre gledanja shvatio da film mora biti dobar.
Iskustvo mi govori da kad god nešto napadnu poglavari katolika, muslimana, jevreja, pravoslavaca i DSS pero Slobodana Antonića, to jest oni, koji misle da samo oni imaju pravo na etiku i tumačenje istine, to jednostavno mora da valja!
Ostvarenje Kanađanina Džemsa Kameruna zaista je nesvakidašnje. Najpre će vam pre ulaza u salu dati 3D naočare da i pored jednodimenzonalnog platna osetite dubinu. Zatim će vas izvanredna i vrlo zahtevna gluma likova, koji moraju da glume i ljude i plave Pandorce, ostaviti bez daha.

Pored novozacrtanih tehničkih standarda, vrednost filma i jeste pre svega u tom relativizovanju koncepta, po kome je jedina ispravna i superiorna civilizacija ona, koju su stvorili belci – hrišćani. Ona, koja ima tehniku, oružje i pismo...
Posle stotinu snimljenih filmova i serija, u kojima smo mi Zemljani, najlepši i najpozitivniji, dok ostatak svemira manje više čine monstrumi-rugobe, pojavio se film, u kome, negde na pola, shvatamo da su ti drugi u stvari bolji od Zemljana. Toliko bolji da je jedino dobro rešenje biti izdajnik. Stati na stranu Pandoraca radi višeg cilja - humanosti.

Civilizacija Pandoraca (Avatara) podseća na afrička plemana, dok su Zemljani ekvivalent imperijalističkih sila – Engleza, Španaca, Francuza, Portugalaca, Holanđana, Rusa, Amerikanaca, ali i skoro svih belaca, čije su države nekad bile dovoljno velike da osvajaju teritorije onih drugih (Afrikanaca, Azijata, Indijanaca) i nameću svoj koncept civilizacije negirajući sve tuđe i ,,varvarsko’’.
Kao takav ovaj film (inače zajedničko čedo Kanade i SAD, s tim što je reditelj iz Kanade, a skoro svi ostali i sve ostalo iz SAD) je i pomalo antiameričko (doduše samo anti-republikansko ali ne i anti-demokratsko) i pro-levičarsko delo.

Ono što mi se nije svidelo u filmu, a neće se svideti nijednom prosečnom zrelom muškarcu starijem od trideset godina i nijednoj ženi je ADRENALITIKA radi ADRENALITIKE.
Toliko je akcionih scena, toliko situacija borbe na ivici života i smrti, da se čini kao da je sve namenjeno isključivo mladom testosteronu (prosečnim muškima od 13 do 26 godina).

Matriks mi se svideo zbog ideje, ne mora baš toliko akcije i adrenalina!
Pa mi se Titanik svideo zbog ideje i priče. Ni tu nije bilo neophodno toliko fajta.
Pa mi se idejno dopao i ,,Terminator’’, pa ,,Dan posle sutra’’.
Ali Holivudu ne vredi pričati!

Savremen američki blokbaster izgleda ide na to da se prvenstveno svidi prosečnim klincima, koji najviše i imaju vremena za bioskop, do čijih se umova po pravilu ne može dopreti samo odličnim i originalnim idejama, već im se mora pružiti i koncept s nebrojano mnogo borbenih scena. Mora im se u okviru filma ubaciti sport!
Ne bih da mi neki klinac zameri zbog ovog mog ejdžizma. I među njima postoji procenat onih, kojima bi i filozofske ideje bile dovoljne, ali da je sve idejno-miroljubivo, ne bi film imao toliko posetilaca. (Jedan od klinaca hvalio se vršnjacima da film gleda već treći put)

Da se pitaju žene i muški, stariji od 30 (prosečni predstavnici) pola adrenalinskih scena bilo bi izbačeno iz svih savremenih holivudskih blokbastera.

Tako da koliko god da je film u jednom pogledu (idejno) antiimperijalistički i dosta antiamerički-republikanski, u ovom drugom pogledu (atmosferno) je američki toliko da ne može više.

Holivude bre, daj nam nešto, takođe idejno originalno, ali s mirnijom atmosferom.
Da malo razmišljamo umesto što se svakog sekunda štrecamo.
Ne treba nam prenesena atmosfera sa stadiona. Film je ipak art.
Nešto idejno dobro, al' da je prekomerna akcija zamenjena dobrim humorom, filozofijom...

U sali su mladi momci većinom bili oduševljeni, devojke se štrecale na svaku drugu scenu, a stariji muškarci i žene (nije ih baš mnogo bilo) su dosta i zevali kapirajući da već milioniti put vide jedno te isto. Scene borbe, za koje se zna da će se glavni junak na kraju izvući.

Al’ kako god... pogledati vredi... Bar zbog ovog alternativnog koncepta pogleda na život.
Korisnikov avatar
By KiWi
Film mi se generalno dopao, mada ima dosta stvari koje nisu.

Ideje koje su mi de dopale:
- Božanstvo prikazano u formi drveta
- Komunikacija sa božanstvom i životinjama se obavlja fizičkom nervnom vezom
- Iknimaja, kao put uključivanja u društvo Na'vi plemena

Ideje koje mi se nisu dopale:
- Na'vi su očigledno rađeni po uzoru na američke indijance, od polazne filizofije i veze sa prirodom pa do dizajna frizura i oružja. Osim plave kože i tigar printa ja tu ne vidim neku originalnost. Neki sajtovi su čak Na'vi nazvali "plavci paleolita", pošto deluju kao ljudi iz ranog kamenog doba.
- Kako je i sam Cameron izjavio, većina živog sveta sa Pandore je zapravo deo podvodnog sveta planete zemlje, samo što je svakoj dodat bioiluminescence.
- Životinje džungle, kao i one leteće su preuzete iz praistorije, samo je svakoj dodat po jedan par udova, jer su sve životinje na planeti osim humanoida
- Nervna konekcija im izlazi iz kose (??) ... A šta se dešava kada ostare? Otpada sa kosom i taj nervni nastavak?

Iako nema mnogo originalnih stvari, sam doživljaj filma u 3D me je oduševio (čak i više nego što me je oduševilo Ledeno doba 3 3D)

Čekam nastavak, pošto će ga sigurno biti :D
Korisnikov avatar
By Torry
zasto mislis da ce njima otpasti kosa?:deda:
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by Torry

zasto mislis da ce njima otpasti kosa? :deda:
Pa mnogo su slični nama ... mada ne mora da znači :D

Inače, upravo saznah da je plava boja kože i taj print preuzeti od hindu božanstava
Korisnikov avatar
By Azdaja
jos ga nisam odgledala...neŠ me ne privlaci :hmm:
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Loni

Pre nego što odgledah blokbaster znao sam da film sigurno vredi. A evo i zašto.
Najpre sam čitao da ga Vatikan i Papa žestoko napadaju jer navodno umesto hrišćanstva i hrišćanskog boga, film propagira neku alternativnu, ekološko-pagansku new age religiju, po kojoj je sama planeta (priroda) najveće božanstvo i najveća vrednost.
Zatim su film napali i islamisti, pa jevreji, a onda čuh i pravoslavce. Svima su motivi isti.
Umesto učvršćivanja vere u ,,ispravnog’’ boga i učvršćivanje patrijarhalne tradicije, film ,,Avatar’’ radio je relativizaciju ,,jedine ispravnosti’’ i prikazao alternativnu civilizaciju vanzemaljaca – Pandoraca, u pozitivnom svetlu.
U toj civilizaciji je vrlo lako prikazan koncept alternativne, a jako lepe religije, u kojoj je, na zgražavanje svih verskih poglavara, vrhovno božanstvo ženskog roda i zove se Ejva (što na njihovom jeziku znači Priroda).
...
Da, ovo sam zaboravila... Mada mene to tako nije dojmilo, jer mi ideja Boginje nije nova... ali zato film moze imati pozitivan uticaj na one koji o tome ne razmisljaju, narocito zene koje zdusno podrzavaju religije koje njih same diskriminisu.
Korisnikov avatar
By Stain
Originally posted by KiWi
Inače, upravo saznah da je plava boja kože i taj print preuzeti od hindu božanstava
Yup. Pojam avatara dolazi iz hinduizma i vezuje se boga Višnua koji u momentima neravnoteže sila na planetu silazi kako bi "ispravio" stvari i vratio ih na pravo mjesto. Avatara na sanskrtu doslovno znači "onaj koji je sišao". Višnu se često prikazuje kao humanoid plave boje kože, ali u takvom obliku nikad ne silazi na zemlju. Najčećše se radi o životinjama, dok pojedine grane hinduizma i Budhu smatraju Višnuovim avatarom.

Inače, ne vidim manjak inovativnosti kao Cameronovu veliku grešku. I Star Wars koji je među najpopularnijim sf filmovima se uvelike temelji na mitologiji i pokradenoj terminologiji pa je svejedno odličan serijal. :)
Korisnikov avatar
By Egmont
Prošle su gužve u bioskopima. Sad i mogu da pogledam Avatar :)
Korisnikov avatar
By Madonna
jel jesu? mogu i ja opet da pogledam :lol:
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by Stain
Inače, ne vidim manjak inovativnosti kao Cameronovu veliku grešku. I Star Wars koji je među najpopularnijim sf filmovima se uvelike temelji na mitologiji i pokradenoj terminologiji pa je svejedno odličan serijal. :)
Ma naravno :) To uopšte ne umanjuje uživanje u filmu :D
Korisnikov avatar
By Frey
Много сам волео нинџа корњаче, али ипак Аватар рулз! Чим сам видео Ејприл Онил (глумица из осмог и осталих путника), знао сам да филм мора да буде супер! Дао бих му 10/10, али како ме је филм насмејао као ништа до сада, моја оцена је 11/10. :cheer:
Korisnikov avatar
By antibiotic
Konacno odgledah film.

Pored odlicnih efekata za koji ce dobiti oskara i korektne rezije - sve ostalo je izlizano,
prica je, kao sto sam i mislio, u drugom, trecem planu... to ne sme da bude!

Kamerun ima nekoliko nazovi inteligentnih poteza u smislu da posmatrace mozda navede da drugacije zazmisljaju o prirodi i coveku danas, ali to je ipak malo (izvinjavam se) smisljeno za laike.

Drugo, tamo tamane ljude (vojnike) k'o mrave i jos nas navodi da uzivamo u tome (ubij coveka!) kao da oni nisu imali porodice kod kuce, detinjstvo...bla bla
Pored toliko boja, efekata i raskosi sve je i dalje obojeno u crno- belo.

Ono sto je pozitivno u fenomenu zvanom "avatar" je sto su ocigledno pomerili gradnice u kinematografiji (oh ne! sad ce sve da prave u 3D - ocorave cu!) i sto ce jednoj celoj generaciji postati kult kao nekada nekom star wars, matrix, lotr...
Ko ne zeli da vidi nista vise od zabave u ovom filmu ima super da se provede.
Korisnikov avatar
By antibiotic
Originally posted by KiWi
Originally posted by Torry

zasto mislis da ce njima otpasti kosa? :deda:
Pa mnogo su slični nama ... mada ne mora da znači :D

Ne znaci. U sceni gde pokopavaju starog pandorca - doticni pokojnik ima dugu i jako kosu kao i svi ostali.

A kad je neko mator mozda vise nema potrebu ili snagu da zavlaci svoju kiku i zivotinjske rupe.
Korisnikov avatar
By colorado
Ono sto mene zanima je: Koliko cesto se Sigorni Viver pojavljuje u filmu?

Gleda mi se film samo zbog nje, ali ako cu da je gledam ukupno pola sata za vreme ta 3 sata koliko traje film, onda mi se bas i ne gleda.
Korisnikov avatar
By Frey
Има је довољно. Не баш као у "Старли и небеским јахачима", али довољно ако је обожаваш.
Korisnikov avatar
By blabla54380
pogledao sam trejler i ja cu ga odgledati ako ga budu davali nekad na televiziji, a ja u tom trenutku nemam bas nista da radim. znaci, kao i matrix, nikad :smeh:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!