Built to last
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.
Read moreOver a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderatori: Waldorf, Moderators
Originally posted by walt333Remember when Titanic came out in 1997 and it went on to win every major award and everyone talked about how wonderful it was? Then, do you remember a few years later when everyone realized that while the effects were incredible, Titanic itself had a mediocre story and terrible dialogue? On a completely unrelated note, Avatar won the Golden Globe for Best Drama.
ja i dalje ne vidim sta je toliko fascinatno na ovom filmu, a jos manje vidim razlog za dobijanje zlatnog globusa za najbolji film i najbolju reziju. bilo boljih filmova u 2009. a i ne volim filmove Kameruna
Originally posted by Ulix
Originally posted by walt333Remember when Titanic came out in 1997 and it went on to win every major award and everyone talked about how wonderful it was? Then, do you remember a few years later when everyone realized that while the effects were incredible, Titanic itself had a mediocre story and terrible dialogue? On a completely unrelated note, Avatar won the Golden Globe for Best Drama.
ja i dalje ne vidim sta je toliko fascinatno na ovom filmu, a jos manje vidim razlog za dobijanje zlatnog globusa za najbolji film i najbolju reziju. bilo boljih filmova u 2009. a i ne volim filmove Kameruna
http://www.canada.com/entertainment/cel ... story.html
![]()
Originally posted by TorryPa mnogo su slični nama ... mada ne mora da znači
zasto mislis da ce njima otpasti kosa?![]()
Originally posted by LoniDa, ovo sam zaboravila... Mada mene to tako nije dojmilo, jer mi ideja Boginje nije nova... ali zato film moze imati pozitivan uticaj na one koji o tome ne razmisljaju, narocito zene koje zdusno podrzavaju religije koje njih same diskriminisu.
Pre nego što odgledah blokbaster znao sam da film sigurno vredi. A evo i zašto.
Najpre sam čitao da ga Vatikan i Papa žestoko napadaju jer navodno umesto hrišćanstva i hrišćanskog boga, film propagira neku alternativnu, ekološko-pagansku new age religiju, po kojoj je sama planeta (priroda) najveće božanstvo i najveća vrednost.
Zatim su film napali i islamisti, pa jevreji, a onda čuh i pravoslavce. Svima su motivi isti.
Umesto učvršćivanja vere u ,,ispravnog’’ boga i učvršćivanje patrijarhalne tradicije, film ,,Avatar’’ radio je relativizaciju ,,jedine ispravnosti’’ i prikazao alternativnu civilizaciju vanzemaljaca – Pandoraca, u pozitivnom svetlu.
U toj civilizaciji je vrlo lako prikazan koncept alternativne, a jako lepe religije, u kojoj je, na zgražavanje svih verskih poglavara, vrhovno božanstvo ženskog roda i zove se Ejva (što na njihovom jeziku znači Priroda).
...
Originally posted by KiWiYup. Pojam avatara dolazi iz hinduizma i vezuje se boga Višnua koji u momentima neravnoteže sila na planetu silazi kako bi "ispravio" stvari i vratio ih na pravo mjesto. Avatara na sanskrtu doslovno znači "onaj koji je sišao". Višnu se često prikazuje kao humanoid plave boje kože, ali u takvom obliku nikad ne silazi na zemlju. Najčećše se radi o životinjama, dok pojedine grane hinduizma i Budhu smatraju Višnuovim avatarom.
Inače, upravo saznah da je plava boja kože i taj print preuzeti od hindu božanstava
Originally posted by StainMa naravno
Inače, ne vidim manjak inovativnosti kao Cameronovu veliku grešku. I Star Wars koji je među najpopularnijim sf filmovima se uvelike temelji na mitologiji i pokradenoj terminologiji pa je svejedno odličan serijal.![]()
Originally posted by shutPa, ne znam da li svi, ali onaj u Ušću je bez reda ispred biletarnice.
jel jesu? mogu i ja opet da pogledam![]()
Originally posted by KiWiNe znaci. U sceni gde pokopavaju starog pandorca - doticni pokojnik ima dugu i jako kosu kao i svi ostali.
Originally posted by TorryPa mnogo su slični nama ... mada ne mora da znači
zasto mislis da ce njima otpasti kosa?![]()
![]()
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!