Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Dugo prizeljkivani forum od sada medju nama :)

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By dharmox
Zato što mu tu nije mesto.
Svi veliki evropski reditelji koji su otišli u Holivud katastrofalno su se zarozali.

Primer: Paul Verhoeven koji je u Evropi snimio niz, slobodno mogu reći remek-dela, kad se dočepao Holivuda prvo što je uradio bilo je da unakazi i podebili svoj dobar film De vierde man iz 1983; tako smo dobili isprdak zvani Basic Instinct.
Korisnikov avatar
By Sunce
To je ukorenjeno misljenje: evropski film je umetnicki, americki je komercijala. Mnogi forumasi sa FDU-a (valjda je to dovoljna referenca da mogu da raspravljaju sa Popeye-om) se nece sloziti sa takvom generalizacijom. O tome smo pricali na temi.

Slazem se da smo povrsno pristupili temi. Ja se nisam trudio da pisem o filmovima jer sam to radio na drugim temama, samo sam preporucio.
Korisnikov avatar
By Srklet
Originally posted by dharmox

Zato što mu tu nije mesto.
Svi veliki evropski reditelji koji su otišli u Holivud katastrofalno su se zarozali.

Primer: Paul Verhoeven koji je u Evropi snimio niz, slobodno mogu reći remek-dela, kad se dočepao Holivuda prvo što je uradio bilo je da unakazi i podebili svoj dobar film De vierde man iz 1983; tako smo dobili isprdak zvani Basic Instinct.
pa najbolji verhoevenov film su "starship troopers". high camp satira militarizma, medijske propagande, opsjednutosti ljepotom i onoga sto se popularno i lazno zove humanizam. a uz to beskrajno zabavan film, s odlicnim specijalnim efektima (jos 1997. godine).
pa nije on bez razloga za glumce izabrao ljepotane bez trunke glumackog talenta, koje je onda sustavno sve na najsadistickiji nacin poubijao u filmu. obrati paznju, nema scene smrti koja nije detaljno obradjena. centralni ljubavni trokut je cista banalnost, ismijava takav holivudski koncept ljubavi. jedina osoba u cijelom filmu koja actually ima karakter je bivsi ucitelj, a sada brutalni vojni vodja, pa njega glumi i glumac s karakterom - michael ironside.

I am from Buenos Aires and I say - KILL EM ALL! :elvis:
Korisnikov avatar
By dharmox
Čitao sam tvoj tekst (ali on je smešten u okviru Festa). Nekomunikativan, pozorišno intoniran film koji sam gledao samo zarad lepote francuskog jezika.

Vidiš i sam, kad bi svako u par rečenica predstavio svoj omiljeni/neomiljeni francuski film tema bi ličila na nešto.

walt333,
ne smatram Hitchcocka evropskim rediteljem.
Korisnikov avatar
By horus.
ova tema nije postavljena radi intelektualne onanije, ali negde je otisla u tom pravcu... :barf:

meni, (citaj: horus - autor teme) je francuski film posebno drag, jer nosi neku posebnu setu u sebi (srpski film uvek nosi depresiju sa sobom)...
takodje, francuski film mi je jako zanimljiv zbog toga sto objedinjuje evropski film i holivudsku komercijalu...

je l' treba u svakom postu da naglasavam to "meni"?

moj dozivljaj je kranje subjektivan i na kraju krajeva, uopste ne mora biti ispravan, ali ja pisem iz ugla konzumenta fillma, a ne kao filmski kriticar...

ovde cu stati, jer sam danas posebno nadrndan, pa ne bih da krenem u analizu, zasto ko hejtuje, ko je iskompleksiran, gojazan, etc... :jazzva:
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by dharmox

Čitao sam tvoj tekst (ali on je smešten u okviru Festa). Nekomunikativan, pozorišno intoniran film koji sam gledao samo zarad lepote francuskog jezika.
Eto, dosao si i ti do "lepote francuskog jezika", pa te niko ne pljuje. Moje misljenje je da film vise vredi od toga sto si naveo. Mozda je film "nekomunikativan" jer zeli da naglasi stanje nekompatibilnosti koje se provlaci kroz film. Kompatibilnost - nekompatibilnost je osnovna tema filma, a film je kroz formu pokusao da to isprati. Jeste film dosadan, ali sa razlogom.
Mislim da je cvrsto ocenjivanje filmova pogresno. Ne igramo se valjda strucnjaka za film. :veverica:
Korisnikov avatar
By dharmox
Šta znači 'čvrsto' ocenjivanje?
Nikad ne naglašavam da je to moje mišljenje, ali podrazumeva se.
I profi kritičari su često (pot)plaćeni, pa razno smeće slovi kao remek-delo.

S velikim razlogom sam odabrao šta mi se sviđa u gore pomenutom filmu (jezik), ali nikad ne bih generalizovao i tvrdio da je film dobar ili loš samo zato što je francuski. Najzad, nemački jezik mi je jedan od odvratnijih, ali kad se pojavi dobar film jezik je poslednje na šta misliš...
Korisnikov avatar
By Srklet
Originally posted by horus.

meni, (citaj: horus - autor teme) je francuski film posebno drag, jer nosi neku posebnu setu u sebi (srpski film uvek nosi depresiju sa sobom)...
takodje, francuski film mi je jako zanimljiv zbog toga sto objedinjuje evropski film i holivudsku komercijalu...
uvidjas li ti da iznosis besmislene generalizacije? francuski film je toliko raznolik, s toliko razlicitih autora, da je neobranjiva teza o generalnoj sjeti francuskih filmova. recimo, kakva se to sjeta moze naci u 'paktu s vukovima' ili 'taxiju 3'? ono, ima hrpa sjete u 'taxiju 2', ali u trecem dijelu je nekako nestala... :lol:

to su, naravno, tvoje subjektivne besmislene generalizacije i ja to uopce ne dovodim u pitanje. pa i kako bih, kad se tako grcevito boris za njih? samo velim da su besmislice bez trunke dubljeg uvida, nego papagajsko ponajvljanje stereotipa o francuskom filmu. e sad, potpuno je druga stvar sto te nitko drugi nije izazvao oko toga, ali i te stvari su dio zivota. nije to nista strasno, mozda se kasnije neces tako blamirati, a mozda te uopce nije briga... pa nije nesto tragicna cinjenica da tamo neki horus pojma nema o francuskim filmovima i laprda opca mjesta... ne mogu svi sve. :)
ovde cu stati, jer sam danas posebno nadrndan, pa ne bih da krenem u analizu, zasto ko hejtuje, ko je iskompleksiran, gojazan, etc... :jazzva:
postoji li nesto sto neces opucati na prvu loptu? :lol:
Korisnikov avatar
By Srklet
Originally posted by Sunce

U cemu je tvoj problem?
moj problem je sto me znaju jako nervirati stvari koje druge ljudi nimalo ne smetaju (perpetuiranje opcih mjesta, ponavljanje drustvenih stereotipa i naucenih besmislica kao vlastito misljenje, nesposobnost argumentiranja stavova i rasprava o istima itd). s druge strane, moj problem je i sto mi uopce nisu vazne stvari do kojih drugi jako drze (malogradjanska pristojnost, nacionalne odrednice, opca simpaticnost itd).
Korisnikov avatar
By Srklet

Vidis, i mene nervira sto Popeye na temi o odgledanim filmovima ocenjuje filmove. Strasno me nervira, straaasno, pa to lepo zadrzim u sebi jer znam da ima pravo da ih ocenjuje ako zeli.
meni ta tema nema smisla ako ljudi ne napisu svoj stav o filmu koji su gledali. zasto? pa zanimaju me ljudi. :andjelak: really. :andjelak: jedan od nacina na koji mozes saznati nesto o osobi i jest kako se odnosi prema umjetnosti koju, kako netko rece, konzumira. ima li neke kriterije? koliko se udubi u ono sto je gledao? jel to bilo samo dva sata ubijanja vremena ili se i mucnulo glavom? itd...
ocjenjivanje je najjednostavniji nacin da se to ucini, ali cesto dopisem i nesto vise.

p.s.
i uopce se nisi morao suzdrzavati da napises da te moje ocjenjivanje nervira. meni je uvijek super da se ljudi ne suzdrzavaju, jednostavno mi nije drago licemjerje.
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Popeye

U cemu je tvoj problem?
moj problem je sto me znaju jako nervirati stvari koje druge ljudi nimalo ne smetaju (perpetuiranje opcih mjesta, ponavljanje drustvenih stereotipa i naucenih besmislica kao vlastito misljenje, nesposobnost argumentiranja stavova i rasprava o istima itd). s druge strane, moj problem je i sto mi uopce nisu vazne stvari do kojih drugi jako drze (malogradjanska pristojnost, nacionalne odrednice, opca simpaticnost itd).
Ti si jedno razmazeno dete! :paki: Smanji dozivljaj! :lol: I podji malo od sebe - kakvi su tvoji komentari?

Smesan si mi bio u poslednjim postovima, posebno tvoj komentar za decka koji je pominjao Ameliju. Kao da se svadjas sam sa sobom. :kasalj: I, nekako, uvece te hvata manija da se svadjas, kao baka koja nema seks, pa krene da zvoca dedi. I cim se malo izvoca, smiri se.

Popeye, pa zar ti mislis da druge ljude ne nervira tudja glupost? Nije licemerje ako neko ne reaguje kao ti. Ti si se previse uziveo u ulogu sudije, agresivan si, vredjas, vrsis diskriminaciju, ogranicen si, dalje od sebe ne vidis. Ali imas pravo....imas pravo i ovako pises.

...samo nastavi! :bye:

Zao mi je jer znam da si pametan. Zasto svoju energiju trosos na budalastine? :opatica:
Korisnikov avatar
By Sunce

Vidis, i mene nervira sto Popeye na temi o odgledanim filmovima ocenjuje filmove. Strasno me nervira, straaasno, pa to lepo zadrzim u sebi jer znam da ima pravo da ih ocenjuje ako zeli.
meni ta tema nema smisla ako ljudi ne napisu svoj stav o filmu koji su gledali. zasto? pa zanimaju me ljudi. :andjelak: really. :andjelak: jedan od nacina na koji mozes saznati nesto o osobi i jest kako se odnosi prema umjetnosti koju, kako netko rece, konzumira. ima li neke kriterije? koliko se udubi u ono sto je gledao? jel to bilo samo dva sata ubijanja vremena ili se i mucnulo glavom? itd...
ocjenjivanje je najjednostavniji nacin da se to ucini, ali cesto dopisem i nesto vise.

p.s.
i uopce se nisi morao suzdrzavati da napises da te moje ocjenjivanje nervira. meni je uvijek super da se ljudi ne suzdrzavaju, jednostavno mi nije drago licemjerje.
Ma gde je tvoj stav napisan? Gde su ti kvalitetni postovi za primer? Das neku ocenu kao dete koje se igra uciteljice, pa nesto ismejes, pljucnes malo i to je to. To je tvoj primer.

To sto si kao antinacionalista ti je samo poza, cista poza. Tvoj bitak je poziranje. :tos:

Oladi breeee!
Korisnikov avatar
By Tungi
Europski film mi je bljuv..Ima dobrih,vrlo malo.Inace sto se tice francuskih filomova,samo su u horrorima dobri.
Korisnikov avatar
By Srklet

U cemu je tvoj problem?
Ti si jedno razmazeno dete! :paki:
u pravu si, ovaj moj citirani post je apsurdno pretenciozan. :lol:

Zao mi je jer znam da si pametan. Zasto svoju energiju trosos na budalastine? :opatica:
zato sto je jako dosadno stalno biti konstruktivan. :)

btw, ti si i dalje dosadan. :shrug:
Korisnikov avatar
By Sunce
Konstruktivno izleci svoje komplekse nize vrednosti, pa se javi. Pozdrav od dosadnog Sunca! :bye:
Korisnikov avatar
By Srklet
ah, ovaj topic u sebi ima neku sjetu... kao francuski film... :zvezda:
Korisnikov avatar
By Sunce
Bakica Popajka se aktivirala, krece sa samouzbudjivanjem! :yay:
Korisnikov avatar
By dharmox
Da je evropski film bljuv ja ne bih imao šta da gledam.
Korisnikov avatar
By Tungi
Ukusi.Meni Europa ne lezi ni u kom pogledu,osvrt i na domacu kinematografiju.
Korisnikov avatar
By dharmox
Što se domaće kinematografije tiče, slažemo se.

Ali pogledaj Verhoevenovog Četvrtog čoveka. To bi trebalo da ti se svidi.
Korisnikov avatar
By horus.
uvidjas li ti da iznosis besmislene generalizacije? francuski film je toliko raznolik, s toliko razlicitih autora, da je neobranjiva teza o generalnoj sjeti francuskih filmova. recimo, kakva se to sjeta moze naci u 'paktu s vukovima' ili 'taxiju 3'? ono, ima hrpa sjete u 'taxiju 2', ali u trecem dijelu je nekako nestala... :lol:

to su, naravno, tvoje subjektivne besmislene generalizacije i ja to uopce ne dovodim u pitanje. pa i kako bih, kad se tako grcevito boris za njih? samo velim da su besmislice bez trunke dubljeg uvida, nego papagajsko ponajvljanje stereotipa o francuskom filmu. e sad, potpuno je druga stvar sto te nitko drugi nije izazvao oko toga, ali i te stvari su dio zivota. nije to nista strasno, mozda se kasnije neces tako blamirati, a mozda te uopce nije briga... pa nije nesto tragicna cinjenica da tamo neki horus pojma nema o francuskim filmovima i laprda opca mjesta... ne mogu svi sve. :)
ako se krene iz tvog ugla, sve je relativno, svaki film je prica za sebe, nema grupisanja, jer nema ni generalizacije...

meni ne smeta sto mislis da nisam u pravu i da su postovi u ovoj temi glupavi, vec tvoj odnos prema meni (a i prema suncu), koji je klasicno dzukacki... i sad ja treba da udjem sa tobom u diskusiju zasto mislim da su francuski filmovi ovakvi, ili onakvi? ili ne, dosao si samo da me ispljujes...
prosto mi je fascinantno koliko si napacen, jer dolazis ovde da resavas problem komplexa nize vrednosti time sto si smrad i drkadzija...

konstantno si terorisao lonija (a bogami i kiwija), prepucavao se sa "forumskom decom" (mage, dukehejm, ili s kim vec), smejao se decku koji je razrok... e onda si banovan, jer si se valjda i moderatorima zgadio... 90% postova su ti provokacije i ruganje drugima...

sve vreme koje si utrosio na analizu filmova i gradio stav "popio sam svu pamet ovog sveta", bolje da si poradio malo na sebi... bilo bi lepse i tebi i ljudima oko tebe...

:bye:
Korisnikov avatar
By Srklet
Originally posted by horus.

sve vreme koje si utrosio na analizu filmova i gradio stav "popio sam svu pamet ovog sveta", bolje da si poradio malo na sebi...
ali to jest bio rad na sebi. :D

nego, hoce li se privesti kraju ova grupna terapija? :roll:
ili sad ja treba da napisem da si svo vrijeme koje si utrosio na rad na sebi trebao utrositi na pijenje barem jedne case pameti svijeta? :D

anyway, i made my point. :)

p.s.
a sto se lonija tice, nema sanse da sam ja terorizirao njega koliko on terorizira logiku. ostalo sve priznajem i boli me kurac. :jezik:

odoh sad dalje unesrecavati ljude oko sebe... :rock:
Korisnikov avatar
By Sunce

ili sad ja treba da napisem da si svo vrijeme koje si utrosio na rad na sebi trebao utrositi na pijenje barem jedne case pameti svijeta? :D

anyway, i made my point. :)

Prosvetitelj Popaj sisao na temu o francuskom filmu i sprovodi svoju plemenitu misiju. Stoji da je tema povrsno prosla, stoji da je nasa reakcija povrsna, stoji da niko nije reagovao, stoji da si ti reagovao iz najbolje namere (verujem). Ali ti si jos mnogo toga ucinio. Ne dopada mi se sto vredjas, ne prihvatas poglede koji se ne podudaraju sa tvojim, agresivan si. Koristis agresivan nacin. Imas pravo to da radis, ali je presmesno.

Ismejao si decka zbog Amelije. Time si hteo da postignes sta?

To bi bilo isto kao kad bih ja na temi o omiljenim biljkama poceo da ismejavam ljude jer vole ruze, da im se podsmevam jer ne znaju nista o porodici Rosaceae, da se podsmevam decku koga ruze podsecaju na nekog, pa da kazem kako nemaju pojma, da nemaju ukusa i sl.

Preterao s, Popaje! :) Ti si dosadan. :)
Korisnikov avatar
By dharmox
Nije Popeye dosadan. Prijatno je čitati ga i štošta naučiš pritom.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!