Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Dugo prizeljkivani forum od sada medju nama :)

Moderatori: Waldorf, Moderators

Black Swan

Da
32
67%
Ne
16
33%
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Joj, vas dvoje, pa ko je uopšte rekao da je u tome poenta?

Ako mislite na ono iz pesmice, to je zafrkancija.
Korisnikov avatar
By Galadriel
koje pesmice, cekaj

edit: ahahhahahhahahihii, lUdaCI :D
Korisnikov avatar
By V25
Pa čak ni u traganju za sopstvenom seksualnošću, potpuno promašeno viđenje poente. Ali dobro, napisaću NAJZAD svoju kritkiu danas, ali da ukratko kažem-reč je o odličnom prikazu rascepa ličnosti usled s jedne strane konzervativne i represivne sredine i druge strane "umetnički" liberalne (Kunis, Cassel). To je cela poenta, da neko ko nije uspeo da "ispili" u život na pravi način, bivajući sugestibilan kada su u pitanju oba uzora puca na pola. I da, smatram da je film trebalo malo duže da traje, ali ću naprosto ispizdeti od etiketa koje "zašivaju" za ovaj film. Te površan, te nedovršen, te nedosledan. Ima puno mana, ali to jednostavno nisu te koje ljudi vrte u krug kao pokvarene ploče. Film je činjenično jako dobar, hteo to neko da prizna ili ne. Neovisno o ukuse, pa i moj između ostalog.
Korisnikov avatar
By haemoglobin
pogledah film i jako mi se dopao. Jako odmereno i fino prikazan odnos majke i cerke...Majke koja ostvaruje svoje snove kroz nju, i cerke kojoj je imperativ da bude savrsena, nametnut od strane drustva i majke..sto dovodi do totalne psihoze kod nje. Sve u svemu lep film.

I sto rece Beogradjanin, jako je hit to sto se pripisuje ovom filmu etiketa nesavrsenosti...pravimo od filma Ninu, a mi se igramo njene majke :giggle:
Korisnikov avatar
By Galadriel
Originally posted by Beogradjanin18

Pa čak ni u traganju za sopstvenom seksualnošću, potpuno promašeno viđenje poente. Ali dobro, napisaću NAJZAD svoju kritkiu danas, ali da ukratko kažem-reč je o odličnom prikazu rascepa ličnosti usled s jedne strane konzervativne i represivne sredine i druge strane "umetnički" liberalne (Kunis, Cassel). To je cela poenta, da neko ko nije uspeo da "ispili" u život na pravi način, bivajući sugestibilan kada su u pitanju oba uzora puca na pola. I da, smatram da je film trebalo malo duže da traje, ali ću naprosto ispizdeti od etiketa koje "zašivaju" za ovaj film. Te površan, te nedovršen, te nedosledan. Ima puno mana, ali to jednostavno nisu te koje ljudi vrte u krug kao pokvarene ploče. Film je činjenično jako dobar, hteo to neko da prizna ili ne. Neovisno o ukuse, pa i moj između ostalog.
:up:

Napiši ako te ne mrzi. :sweet:
Korisnikov avatar
By Srklet

Korisnikov avatar
By V25
Popeye se nameračio da me iznapada i popljuje šta god da napišem pa to ti je. Ja ću "a" a on bi uvek "b" :) Al' dobro :)
Korisnikov avatar
By Srklet
samo sam citirao da ostane original sacuvan za vjecnost. :D 'film je cinjenicno jako dobar' mi je najdrazi dio. :bubbles:
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
@Beograđanin

De ti pusti te činjenice i argumente da poteku, pošto već danima i nedeljama naričeš nad kritikama koje ne govore afirmativno o ovom filmu, a ne razumeš o čemu zapravo govore.

Ja nisam ni rekla da je film O traganju za sopstvenom seksualnošću. Ne znam gde si to stigao da učitaš. Ako je reditelj posegnuo za seksualnošću kao jednim vidom oslobađanja kreativnosti (što je, po mom mišljenju, izrazito prozaično), onda je logično da ćemo se dotaći i toga, ne kao osnovne teme filma, već kao jednog segmenta. Taj odnos konzervativnog i liberalnog u filmu je tretiran tako da je Aronofsky mogao svima da uštedi vreme i nacrta karikaturu za neki dnevni list. Toliko je odsustvo stila u tom prikazu rascepljene ličnosti.
Korisnikov avatar
By Galadriel
Bog te da li je moguće da samo ja vidim univerzalne teme? :D
Korisnikov avatar
By V25
Razumem ja tebe ŽENO BOŽJA šta hoćeš reć' ali mi se čini da ti je drugo gledanje neophodno. Negativne kritike koje sam ja čitao su jezive, tipa upoređivanje "Black Swana" i "The Wrestlera", politike USA i SSSR-a, površnosti glavnog lika(?????????) i gomila drugih sranja. Skapirao sam kritičare. Fali im malo Jarmucha, Von Triera, Hanekea, pa čak i Ridleya Scotta(omiljeni "komercijalac" za večno hvaljenje) da ih malo do besvesti veličaju pa je Aronofsky žrtveno jagnje ove jeseni. Jer, avaj, kako se jedan reditelj koji je snimao low budget filmove osmelio da napravi blockbuster koji je pritom Oscar bite, a koji na kraju krajeva ipak vredi.
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Ta kritika koju si pomenuo je veoma dobra. Možda da je ti još jednom pročitaš, a da ja više nikad ne pogledam "Black Swan"? :predsednik:

Opasne su ustaške snaše, kad se oko filma počupaju. :lol:
Korisnikov avatar
By V25
More čupnem te ja između nogu!
Korisnikov avatar
By Srklet

Skapirao sam kritičare. Fali im malo Jarmucha, Von Triera, Hanekea, pa čak i Ridleya Scotta(omiljeni "komercijalac" za večno hvaljenje) da ih malo do besvesti veličaju pa je Aronofsky žrtveno jagnje ove jeseni. Jer, avaj, kako se jedan reditelj koji je snimao low budget filmove osmelio da napravi blockbuster koji je pritom Oscar bite, a koji na kraju krajeva ipak vredi.
are you ever right? :lol:

1. aronofsky (odnosno 'black swan') je daleko od 'zrtvenog jagnjeta' medju kriticarima. dokaz da si u krivu nalazi se na ovom linku:
http://www.metacritic.com/movie/black-swan

2. 'black swan' nije blockbuster. a ti ocito ne znas sto znaci ta rijec.
Korisnikov avatar
By Galadriel
Originally posted by Orlando the Lady
Originally posted by Galadriel
Originally posted by Orlando the Lady

Boga ti, pa u svemu sto dise imas makar jednu univerzalnu temu. :)
Mislim smrt, pobediti prolaznost...
Da, da, znam na sta mislim.
Samo je za nekoga poput mene to ucinjeno nezahvalno predvidljivim sredstvima: dvojnistvo, seks, progonjena nevinost.
Ali, opet- ja nisam filmofil. Uopste. da ne pominjem da ,,nisam skolovala".

Kao što reče u svemu što diše imaš jednu univerzalnu temu, život je predvidljiv i sve se ponavlja, sve priče su uglavnom ispričane.

Progonjena nevinost?
Korisnikov avatar
By bas bleu
ok, meni se skida as you speak. i dok se daunlojduje i dok ga odgledam vama vise nece biti zanimljivo da se igrate... i sta cu ja onda sa svojim misljenjem? :sigh:
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
E da, ja nemam ništa protiv toga da se neke priče ponove, ali važan mi je način na koji se to čini.
A ako je to prenaglašeno i odveć agresivno, kao u ovom slučaju, onda mislim da ne valja.

Elem, htedoh reći Beograđaninu da mislim da su kritičari sa kojima se ne slaže možda i previše fini prema Aronofskom i da tumače film tako da mu pripisuju mnogo interesantnije ciljeve od onog koji je, izgleda, njega zanimao. Tako da mu praktično čine čast.
Korisnikov avatar
By V25
Originally posted by Popeye

Skapirao sam kritičare. Fali im malo Jarmucha, Von Triera, Hanekea, pa čak i Ridleya Scotta(omiljeni "komercijalac" za večno hvaljenje) da ih malo do besvesti veličaju pa je Aronofsky žrtveno jagnje ove jeseni. Jer, avaj, kako se jedan reditelj koji je snimao low budget filmove osmelio da napravi blockbuster koji je pritom Oscar bite, a koji na kraju krajeva ipak vredi.
are you ever right? :lol:

1. aronofsky (odnosno 'black swan') je daleko od 'zrtvenog jagnjeta' medju kriticarima. dokaz da si u krivu nalazi se na ovom linku:
http://www.metacritic.com/movie/black-swan

2. 'black swan' nije blockbuster. a ti ocito ne znas sto znaci ta rijec.
1. Naravno da ga svuda hvale, zaslužio je. Ali ima i onih koji ga svrstavaju među bolje jer navodno ove godine "nije bilo dovoljno dobrih" kandidata.

2. Očigledno je da ti ne znaš šta je "blockbuster", jer "Black Swan" to svakako jeste. U produkcijskom smislu, blockbuster je svaki film koji premaši očekivanja kada je zarada u pitanju u odnosu na budžet. Nisu blockbusteri samo A listed filmovi bez trunke smisla poput "Spider mana" kojima je suđeno da multipliciraju uloženi budžet. Kako je "Black Swan" koštao 13 miliona$ a za sada u USA ostvario 53 miliona$, pritom bio jedan od most anticipated films of the year, za sada bez svetske distribucije, on svakako postaje "oscar bite" blockbuster. Pre nego što se ostrviš na nečije reči, malo bolje prouči termin.
Korisnikov avatar
By Srklet

2. Očigledno je da ti ne znaš šta je "blockbuster", jer "Black Swan" to svakako jeste. U produkcijskom smislu, blockbuster je svaki film koji premaši očekivanja kada je zarada u pitanju u odnosu na budžet. Nisu blockbusteri samo A listed filmovi bez trunke smisla poput "Spider mana" kojima je suđeno da multipliciraju uloženi budžet. Kako je "Black Swan" koštao 13 miliona$ a za sada u USA ostvario 53 miliona$, pritom bio jedan od most anticipated films of the year, za sada bez svetske distribucije, on svakako postaje "oscar bite" blockbuster. Pre nego što se ostrviš na nečije reči, malo bolje prouči termin.
i jos jedan link kao dokaz da si u krivu:
http://en.wikipedia.org/wiki/Blockbuste ... rtainment)

ja stvarno dosta dugo nisam naletio na nekoga tko ima takvu sposobnost nepodnosljive lakoce laprdanja... 'oscar bite' je vrh toga, definitivno. :lol: kao da citam clanak u varietyju koji je napisao netko tko pati od disleksije... :lol:

zapravo me jako podsjecas na lik koji je u '30 rock' glumio jon hamm... :hmm:

i da, 'spiderman' je skroz ok film.
Korisnikov avatar
By V25
Malo pažljivije pročitaj deo sa "low-budget" filmovima.
Korisnikov avatar
By Srklet
When a film made on a low budget is particularly successful or exceeds the expectations of the films in its genre, then those films might be considered by some as blockbusters as well, in the original meaning of the word. However, the Hollywood film industry generally does not consider them blockbusters and instead just calls them 'hits' or 'sleepers'.
Korisnikov avatar
By xfreelancer
dziz, al ovde leti perje (pun intended)! dopao mi se film, premda se gnusam placno-ranjivog pogleda natalije portman. nisam gledala nijedan drugi film ovog autora, tako da sam komparacije spram challenged.
ne razumem samo oko cega je ovolika problematika nastala. imam utisak da je masa ocekivala da ce nakon gledanja filma zanemeti ili se pretvoriti u stub soli, or smt. i nemam pojma kome i zasto pade na pamet ideja da intervjuise balerine i baletane o tome kako natalija igra i da li je super izvela piruetu. pa zaboga, nije to dokumentarac o produkciji "labudovog jezera" u nekom njujorskom top notch baletu. ja ne dozivljavam ovo kao film o baletu, isto kao sto ni film "away from her" nisam dozivela kao film o alchajmeru, pa mi je bilo sokantno da su neki ljudi osporavali autenticnost prikaza osobe obolele od te bolestine (?!?!?!?). ne znam, mislim da je sasvim ok, i dopao mi se konacni gubitak nevinosti i oslobadnjanje na kraju. isto tako, osim povrsinskog zapleta, ne bih film opisala kao pricu o balerini koja odlepi i oboli od multiple personality disordera. u sustini mi to dodje kao gallows verzija coming of age zanra, gde je glavni lik a bit of a late bloomer.
ono sto mi se nije dopalo je muzika (ne volim ni labudovo jezero per se, a ni cajkovskog, kao ni balet for that matter). valjda sam ja tu previse ocekivala od autora mansella. frapirala sam se i izgledom barbare hershey i onoga sto joj se dogodilo sa regijom oko usana i brade nakon silnih plastificiranja. za mene ce ona uvek biti hanina sestra. :drama:
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 17
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!