Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Dugo prizeljkivani forum od sada medju nama :)

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By bothways
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Paaa, OK je film, ali me nije baš toliko oduševio (ima nekih glupih facepalm-inducing scena)
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Ready Player One
Slika

Gledali smo ga u bioskopu, 3D - i zaista je pravi rollercoaster! Ipak, previše je naivan za moj ukus, kontam da su im ciljna grupa tinejdžeri - priča je mlaka, zapleti i raspleti su vrlo kliše, likovi su nedovršeni i nedorečeni. Par puta tokom filma se sa raznim sporednim likovima nešto iznenada i neočekivano desi (nađu se u opasnosti, ili poginu, izgube se u akciji... da ne spojlujem), film pokušava svim sredstvima da izmuze neku emotivnu reakciju, ali svi smo bili u fazonu "okej, zašto me briga za nju, imala je doslovno jednu rečenicu u filmu" ili "ček, ma ko to uopšte beše?"

Uzbudljiv je, avanturističan, stvoren za 3D bioskop i 5.1. ozvučenje - ali vrlo isprazan. Očekivao sam mnogo više od Spilberga.

Black Panther
Slika

Fenomenalan! :love:

E sad moram da priznam da sam bio onako malo janpi kad smo ga gledali, te je moguće da mi sud nije baš bistar - ali mene je ovaj film već u prvom kadru zgrabio i zadržao u svom svetu do samog kraja - i nije mi bilo dovoljno! Pre svega je prelep i režiran sa ukusom: krcat je akcionim scenama i fantastičnim avanturama, ali je sve to vrlo sofisticirano upakovano i montirano - uzbudljivo, ali te ne boli glava od brzih rezova i eksplozivnih specijalnih efekata. Sve pohvale za set design, kostimografe, direktora fotografije, šminkere i muziku koja nipošto nije običan 'filler' već ima značajnu pripovedačku ulogu... ma celokupan art direction je - po mom ukusu - odličan (5+).

Priča je epska sa finom dozom lirskih momenata (taman koliko je potrebno da ne ode u nepotrebnu patetiku i gorepomenuto "muženje" emotivnih reakcija publike), a tu je i određeni politički podtekst koji će možda delu publike biti odbojan, a delu preaching to the choir - no svakako mislim da nije napadno. Svi akteri priče se vode razumljivim (a sukobljenim) filozofijama što radnju čini utemeljenom i postojanom - motivi su jasni, a granice izeđu dobra i zla se tokom filma više puta zamućuju, pomeraju, brišu i ponovo crtaju.

Očekivao sam običnu tralala akcionu adaptaciju stripa, a ovo je zapravo jako dobar film. Ima sve moje (pijane) preporuke!
Korisnikov avatar
By AbortiraniTerorista
Black Panther

Grupa privilegovanih Afrikanaca živi u izobilju i luksuzu dok ostatak Afrike umire od gladi, žeđi, side i ostalih bolesti... A oni digli "zid" kao Tramp sa Meksikom, da im slučajno neko ne poremeti privilegije!
Black Panther je super. <3

https://www.crol.hr/index.php/kultura/9 ... ra-autanje" target="_blank

#KillmongerWasRight

Kad Killmonger izgubi drugi dvoboj s T'Challom, koji pritom ima značajnu pomoć svoje sestre, to nije kao prvi put fer borba jedan na jedan – Killmonger u stilu antifašističkog heroja Rade Končara ("Milosti ne tražim niti bih vam je dao!") odbija mogućnost da bude spašen nego umire ponosno, i u smrti se solidarizirajući s onim Afrikancima koji su odvođeni u ropstvo dok su Wakanđani sve to nezainteresirano gledali iz svojeg blagostanja. "Bury me in the ocean with my ancestors who jumped from ships, 'cause they knew death was better than bondage" ("Sahranite me u oceanu s mojim precima koji su skakali s brodova jer su znali da je smrt bolja od ropstva.") njegova je posljednja rečenica, a Jordan je izgovara s patosom koji tjera suze na oči.

Na samom kraju filma, posve u skladu s klišejem krivice koju zbog svoje društvene nadmoći osjećaju bogati i privilegirani, T'Challa kupuje zgradu u kalifornijskom gradu Oaklandu, u kojoj je Wakanda utjelovljena u tadašnjem kralju, T'Chalinom ocu, Killmongeru uništila život, te pokreće nekakav nedefinirani socijalni centar. Umjesto prevratničkog rješenja za kakvo se zalaže KIllmonger tj. uništenja bijele supremacije, te uspostavljanja pravednijeg društva kao nove norme, T'Challa tipično za svoj klasni položaj nudi malo milosrđa potlačenima i pritom se osjeća dobro jer je sad, eto, ipak "društveno angažiran".
Korisnikov avatar
By Dark Walker
MARIJA ANTOANETA (Marie Antoinette) –Sofia Coppola
Who’s Your Daddy?

Od trenutka kad, kao 14-godišnja austrijska princeza, dolazi u Versaj, do momenta kad je, kao supruga kralja Luja XVI, primorana da isti napusti, Marija Antoaneta ostaje razmažena devojčica zainteresovana za interakciju isključivo s ljudima i stvarima koje joj pružaju užitak („The problem of leisure/ What to do for pleasure“). Preokupirana frizurama i cipelama, kockanjem i žurkama, buduća kraljica tek je ovlaš obaveštena o političkim dešavanjima. Život van Versaja kao da uopšte ne postoji. S pravom je izbegavanje ozbiljnijih komentara u vezi sa tretiranim istorijskim trenutkom bilo na premijeri u Kanu osuđeno bučnim negodovanjem kao i lošim kritikama u francuskoj štampi.

http://www.popboks.com/article/4550" target="_blank

06/10

Marija Antoaneta ipak zaslužuje bolji film!
https://www.imdb.com/title/tt4866448/" target="_blank
Most Beautiful Island (2017)
Film je snimljen po istinitoj prici,traje sat i dvaedest minuta....
Zanimljivo je sto je reziserka koja je i glavna glumica uspela da u tom kratkom trajanju poakze sta se desava sa imigrantima u americi i na sta su oni spremni da bi lako dosli do neke vece svote novca,takodje je zanimljivo sto je u sat i po vremena uspela da pokaze verno situaciju i ljude iz takvog sveta...

https://www.imdb.com/title/tt5638642/" target="_blank
The Ritual (2017)
Poceo je kao dobar horror film,sa svim jezama i misterijama a onda je zavrsio kao meh,nista posebno...
Korisnikov avatar
By Macan86
Deadpool 2
Nisam siguran da li je film stvarno dobar ili sam ja samo comic book geek sa infantilnim smislom za humor(biče da je ovo drugo),ali je od prilike na istom nivou kao i prvi deo.

Ne mogu da preporučim baš svima da ogledaju,pošto je to ipak deadpool,i isto kao u stripovi ima taj neki smisao za humor i ludilo koje ili viliš ili ti ide na živce(koad je on u pitanju nema ništa između),ali mislim da kome se sviđao prvi deo svideće se i ovaj.
Korisnikov avatar
By RetributioN
wow, brutalno napet film!
sve pohvale i preporuke za one koji vole triler + drama
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Slika
Prelep, težak i lekovit film. Nema šta da razglabam o filmu, snimljen je pre 30+ godina, klasik je, horde kritičara su ga iscrpno opisale do sad. Možda su mi samo scena ili dve bile za truuunku previše patetične za moj ukus. Drago mi je što ga nisam ranije gledao, mislim da ga kao klinac ne bih potpuno razumeo. Must-watch.
Korisnikov avatar
By bothways
Black Panther -- ok, ali očekivao sam više
Korisnikov avatar
By bothways
It - ok, samo me malo nervira ta nerealnost svega
The Shape of Water - imao sam niža očekivanja, jer sam čuo loše kritike, ali na kraju nije bio baš toliko loš
Geostorm - pošto volim te treš apokaliptične filmove sa vremenskim nepogodama, ovo mi je bilo zanimljivo (mada definitivno je bilo scena za prevrtanje očima)
Juno - iako je stariji, dobar je
A Wrinkle in Time - Malo otrcano, nije mi baš legao
Game Night - sviđa mi se vrlo (kao i generalno komedije sa Bejtmanom)
The Titan - odavno ne odgledah gluplji film
Isle of Dogs - simpatičan, mada pomalo nekoherentan (ili je to zato što sam ja konstantno padao u mikrosnove dok sam ga gledao)
Korisnikov avatar
By Torry
Konacno Dark knight, da vise vidim to zlo Hita Ledzera, on mi na kraju ispade omiljeni lik. Kristijan Bejl nikakav Betmen. No, ocekivala sam vise.

Sobibor, ovaj najnoviji.
Verzija iz 1987. god mnogo bolja. I Kristofer Lambert u ovoj izvedbi...koliko je covek omatorio...I to ne pricam zbog sminke.
  • 1
  • 433
  • 434
  • 435
  • 436
  • 437
  • 440
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!