Originally posted by Super Mario
ko ti ne poznajes niti si svestan razlike izmedju oca i majke, veruj mi da onda nema nikakve sanse da mi razgovaramo [diskutujemo] o temi koja je toliko slozena kao homoseksualnost.
Pitah te za Razliku izmeðu ULOGA u ODGOJU (vaspitanju). Ti si je spomenuo, pa bi bilo prirodno da NAM TI pojasniš na šta si mislio. Ali kako da raspravljamo o razlici kada ne znamo koja je. Da znaš, zar bi se toga stideo?
Jesi li se konsultovao sa svojim roditeljima na ovu temu? Ako jesi, kakvi su ti zakljucci?
Dovoljno smo diskutovali na ovu temu da sam potpuno svestan na koju stranu bi odvela dalja prica na tu temu [uloga u odgoju], kada bih ja poceo objasnjavati i to. Kao sto rekoh ranije, nemam nameru uvlaciti se u raspravu oko stvari oko kojih se ne moze raspravljati - jer se nema o cemu raspravljati. Mozda ce znati neko od tvojih gay drugova/drugarica da ti objasni.
Ako cu ispasti glup [ili ovakav-onakav] zbog toga, nema problema. Neko normalan ce shvatiti.
Otac je otac, a majka je majka - i mislim da je to sasvim dovoljno od mene na temu uloga u odgoju.
kako ti rece: "Bolest nije prirodna tvorevina?" - jeste, bas tako, homoseksualnost je bolest.
Ta?no sam znao da ?eš se upecati, ali to samo govori da je tvoja ograni?enost predvidljiva (imam dosta iskustva sa homofobi?nim zatucanim ljudima koji nipodaštavaju nau?ne ?injenice, a sa logikom su na "jebi si mater"). Ono što sam rekao je (prevedeno na tvoj jezik) ?ak i da je homoseksualnost bolest (kako neargumentovano tvrdiš ti, uprkos mišljenju nauke da to nije- uz brdo dokaza) , bolesti je stvorena od prirode, pa je homoseksualnost prirodna. Još u tre?em razredu smo u?ili da je priroda sve što nas okružuje.
Za dete u trecem razredu [ti si treci razred?] to je sasvim dovoljno da se kaze: priroda je sve sto nas okruzuje. Kasnije, kako covek pocne da se razvija i da razmislja, pod prirodom se pocinje podrazumevati samo ono sto je [prirodom] odredjeno kao zivotno, sto obnavlja zivot, sto vodi produzenju zivotu - sto vodi STVARANJU zivota. U sirem smislu, prirodu cine i devijacije i bolesti tako da tu spadaju [izmedju ostalih] mentalne bolesti, krvne bolesti, virusne bolesti, itd, ukljucivo poremecaje pojedinih centara u ljudskom mozgu, pa imas ljude koji su autisticni, slepi, nemi, pa, izmedju ostalih i nekrofili, pedofili, homoseksualci, itd. Neki [vecina!] od ovih nedostataka [gluvoca, slepost, razne bolesti] - bolje reci, osobe sa takvim nedostacima, mogu sasvim normalno, prirodnim putem produziti vrstu [svaki slucaj je zaseban, naravno]. Neki, kao sto su homoseksualci, ne mogu.
Da ti izadjem u susret, da malo pokrenem diskusiju sa mrtve tacke: homoseksualnost JESTE prirodna, kao bolest i kao odstupanje od pravilnog toka stvari. Ona je, istovremeno, i neprirodna jer vodi spajanju dva istopolna bica, a to spajanje dalje ne vodi nicemu osim pukoj zadovoljstini.
Mutacijama, da. Bolestima, ne. Srednjovekovna kuga nije dovela do napretka. Niti je starogrcki delimicni hvalospev za homosex doneo ikakve koristi za Zemlju [iako je od njega proslo cca.2000 godina].
Možemo da pitamo stru?nije ljude, ali zar mutacija i devijacija nisu tesno povezane? I kao što rekoh, nemaš nau?ne i opšteprihva?ene dokaze da je homoseksualnost bolest.
Homoseksualnost je bolest samim tim sto onemogucava dva homoseksualna muskarca da dobiju potomstvo. Za zdrav razum, to je sasvim dovoljno.
Originally posted by bmnc
homoseksualnost jednostavno nije prirodna. Ona ne vodi zivotu i produzenju vrste.
Homoseksualnost je prirodna, a homoseksualac može stvoriti svoju decu vešta?kom oplodnjom.
Ja to nikada nisam ni osporavao.
On moze "napraviti" dete vestackom oplodnjom ali mu je, za to, potrebna zenska jajna celija. To sam ponovio sto puta, i ptice na grani su zapamtile.
Ono sto sam ja rekao - kao dokaz da nasa homoseksualnost nije prirodna niti normalna - jeste da DVA GAY TIPA [zaboravi zene!] NE MOGU NAPRAVITI DETE.
Jesam li ja IKADA rekao da dva tipa mogu stvoriti dete spajanjem dva spermatozoida? Nikada. A da li sam rekao da homoseksualac može imati dete- Rekao a ti si potvrdio da je mogu?e (vešta?ka oplodnja). Umesto što pametuješ nad ?injenicom koju nikada nisam ni sporio (sperma+jajna=prva diploidna ((telesna)) ?elija) bolje mi napiši odgovor na postavljeno pitanje o razlici izmeðu uloga majke i oca u podizanju deteta. Ah, da.... setio sam se da ne znaš taj odgovor. Još kada bi bio dovoljno ?ovek da priznaš na glas.
Ti izjedna?avaš heteroseksualnost sa spajanjem spermatozoida i jajne ? koji obavezno dovodi do za?e?a novog života, ?ime praviš ogromnu grešku, jer ne vodi svaki spoj "heteroseksualnih" spermatozoida i jajnih ? do stvaranja života, uz to i spajanje gej speramtozoida sa lez jajnom ?elijom može dovesti do za?e?a života. Dakle za pravljenje bebe danas je potrebna jedna ženska i jedna muška polna ?elija, a ne dva heteroseksualca, dve heteroseksualke, ili hetero momak+hetero devojka.
Sticem utisak da si poceo pomalo gubiti se u celoj ovoj prici, pa vec drugi put ponavljas moju pricu.
Ja bas i kazem da je za zacece deteta potrebna jedna jajna celija i spermatozoid. Da li su od hetero para ili od jednog pedera i jedne lezbejke, nebitno, ali je sustina da je potrebna jedna muska i jedna zenska polna celija. I jos je sustina da dva pedera [muska ljubav] ne mogu stvoriti dete - BEZ ZENE. Muska ljubav vodi emotivnoj ispunjenosti ta dva pedera, ali sam seksualni cin vodi cistoj zadovoljstini, i nicemu vise.
Da li ce jedan hetero par imati dete ili ce samo praktikovati sex, njihova stvar. Mogu zaceti dete, pa uraditi abortus. Mogu sta hoce. To nema veze sa ovom temom. Ali seks dva pedera NIKADA ne moze dovesti do novog zivota. Samim tim, taj seks i ta ljubav jesu jalovi.
Nazalost, posto sam deo toga.
Ti rece [i osta' ziv!]: "Dakle za pravljenje bebe danas je potrebna jedna ženska i jedna muška polna ?elija, a ne dva heteroseksualca, dve heteroseksualke, ili hetero momak+hetero devojka " ----- Sta ce dva heteroseksualca jedan sa drugim? I sta ce dve heteroseksualke jedna sa drugom? Pa, nisu pederi/lezbejke.
Ova rasprava postaje besmislena, ne znas sta pricas.
Psiholozi [koliko znam] delimicno se slazu po pitanju homoseksualnosti. Citao sam neke od clanaka na koje se pozivas, citao sam i nekolicinu knjiga na tu temu gde su suceljeni stavovi "za" i "protiv". Clanci i izjave koje nudis kao kontra-argument licno mi nisu novost.
Dobar broj psihijatara ima za cilj olaksanje [gay populaciji] u prihvatanju sopstvene homoseksualnosti. Poznato je da veliki deo gay ljudi to tesko prihvata [sto je logicno, jer nije normalno tek tako prihvatiti stvar koje je neprirodna!]. Mnogi cak izvrse i samoubistvo iz nemoci da to prihvate.
Aman ta naklapanja ostavi za život u kojem ?eš studirati psihologiju pa sa kolegama razmatrati. Da li je zvani?no mišljenje medicine da homoseksualnost nije poreme?aj, bolest? Jeste (SZO, APA + PRAVNI SISTEM OVE ZEMLJE). Tu je kraj moje diskusije sa tobom.
Fakat je da je veci deo gay populacije u hronicnoj emotivnoj i psihickoj nestabilnosti [tuga, nesreca, neispunjenost, neuzivanje u zivotu] upravo zbog toga sto su gay. Nema tu nikakvog izmisljanja. Psihijatri to znaju vrlo dobro.
Gay par moze usvojiti dete i to je jedini nacin da ga "ima" ali ga NAPRAVITI ne moze... bez zene. A dete koje njih dvojica usvoje mora napraviti neko drugi - neki muskarac i neka zene.
Isto kao kada hetero par usvoji dete jer ne može da ga napravi. I sada trik pitanje: Ko je roditelj: onaj ko napravi dete pa ga ostavi u kontišu ili onaj koji to dete izvadi iz kontiša i pružimu život dostojan ?oveka?
Jos jedno trik pitanje: kakve to veze ima sa temom? Nije tema briga o deci [tj. da li dva gay tipa mogu da se brinu i da podizu dete], nego da li uopste mogu da ga naprave - bez pomoci zenske jajne celije? Ne mogu. Samim tim, oni su jalovi.
Opet mi nisi odgovorio .
Glavno pitanje ove teme je da li treba dozvoliti da homosi usvajaju i odgajaju decu (budu roditelji)- zato jako je bitno definisati šta je roditelj.
Davno smo se mi odmakli od "glavnog pitanja" - da li dozvoliti gay ljudima da usvoje decu? To sam odgovorio u svom prvom postu, da to ne treba dozvoliti ni pod kojim uslovima. A licno sam pogodjen time jer bih veoma voleo biti roditelj. Ali mislim da to nije zdrava okolina za dete, a dete je tu najbitnije. dete treba da ima i oca i majku [ili neku od varijacija, koje nazalost cine zivot: samohrana majka, samo oca, razvedeni roditelji, itd] ali NIKAKO dva muskarca od kojih ce jdan biti otac a drugi majka. Ili dve zene, svejedno. Takvog uzasa treba postedeti svako i bilo koje dete.
Upitaj dete, pre nego sto ga [kao peder] usvojis sa svojim muskarcem, da li ono zeli to [pretpostavimo da je moguce upitati ga]. Mislis da bi pristao/la? Pa ni ti ni ja, niti bilo ko [pretpostavljam] na ovom forumu, ne bi pristao da bude gay, da je kojim slucajem mogao da bira.
Biti homoseksualan je kazna koju nosimo za zivota. Ljudi [gay] sa savescu i obrazom, i sa svescu da im sopstvena seksualnost nije zdrava, moraju naci nacin da zive zivot sto mirnije, sa sto manjim lomovima. Onaj drugi deo, koji je uzivljen u svoju homoseksualnost i koji od nje ne prepoznaje svoj zdrav razum, i koji cini sve da je opravda, taj deo je najbolesniji jer ne zna nista, nema svest o sebi, a misli da ima.
Originally posted by bmncOriginally posted by Super Mario
Prirodno je (hormoni) a da li je lepo, stvar je ukusa na koji svaki ?ovek ima pravo.
Samo je potrebna jedna blaga ispravka u tvojoj recenici:
"Prirodno je (hormonalni poremecaji), itd".
Znaci ipak je Prirodan ali ima poremecaj hormona (disbalans). Da li se prepisuju hormonalne terapije da bi od feminiziranog postao ma?o? ja nisam ?uo.
Ni ja. A zar je bitno? A bitno je da je to hormonalni POREMECAJ. Hoces li ga leciti ili ne, stvar izbora.
Slab ti je argument.
Da te podsetim da si rekao da feminiziran muškarac nije prirodan. A sada kažeš nešto drugo- Fem muškarac je prirodan ali ima poreme?aj hormona.
Uviðaš li razliku?
Fem muskarac je prirodan u smislu hormonalnog poremecaja, da.
Prirodan u smislu "normalan" i "zdrav" i "ispravan" [dakle, u smislu koji ti imas na umu], ne, naravno.
Zato ja volim samo ne-fem muskarcine
Bezveze ti je taktika, raspravljati se sa nekim a kao dokaze za svoje argumente slati tekstove i teorije. Imas li neki svoj dokaz i neki svoj stav, a da ne svodi tudji na banalnost? To ipak otezava raspravu. Valjda si svestan da i ja tebi mogu slati tekstove i linkove, ali sta bih time postigao? Valjda TI I JA trebamo raspravljati, a ne prosledjivati jedan drugom literaturu.
Kamo sre?e da i ti svoje mišljenje potkrepljuješ nau?nim stavovima umesto što kao dokaz pominješ da muškarac nema matericu. Muškarac nije žena?Pa to znamo svi.
Ne znamo bas svi.
bmnc