Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Šerpe i lončići, zalogaji i zalogajčići...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By AngraMaina
Originally posted by dukkehjem

postoje teorije da su prvi ljudi bili biljojedi actually :vegi:
Znam, zato sam stavio meso na poslednje mesto.
p.s. to oko zdravog, sve zavisi od toga na kakve si ukuse navikao... meni meso (pecenje) vec skoro mesec dana bukvalno smrdi na ugljenisani les npr. i pri tome ne preterujem... desilo se samo od sebe, i bukvalno krisom bezim na drugi kraj stola, sto dalje od pileta pecenog il cega vec...
Moguće. Moj problem je što posle nekoliko dana bez mesa počnem da merkam golubove. Rana akulturacija, jebiga :tenis:
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by dukkehjem

^a da ne pominjemo makrobioticare koji smatraju da integralne zitarice u sebi sadrze kreativnu energiju prirode itd. i da treba da budu osnova svakog obroka.

zitarice nisu nezdrave, sunce :)
Nisu nezdrave, ali mi preterujemo sa njima. I makrobioticari nisu toliko strucni da o njima govore. Nista nije nezdravo ako se koristi na pravi nacin.

Utvrdjeno je da ljudi posle 40-e godine teze vare psenicu, recimo. Sa svakom zitaricom, inace, idu i gljivice koje se na njima razvijaju. A one su izvor toksina. Ovo je opasno kada su u pitanju maligna oboljenja.
Zitarice su glavni izvor ugljenih hidrata. Preterujuci sa zitaricama, preterujemo sa ugljenim hidratima (secerima). Dakle, u pitanju su viskovi koje unosimo. Sa druge strane, najcesce unosimo belo brasno koje je siromasno ostalim elementima - mineralima, proteinima i sl.

Japanci izgledaju mladoliko ne samo zbog toga sto se hrane morskim proizvodima, vec i zbog toga sto nemaju toliki unos zitarica.
Korisnikov avatar
By Stripi
Originally posted by ivanazuh

a zasto ga onda dele??? U osnovnoj skoli su me ucili da u hlebu ima skroba, a onda kad sam poceo da kuvam, naucili su me da brasno i skrob nisu isto. Kad mi kazu da donesem skrob, urlaju ako im donesem brasno...
Zato što mi škrobom zovemo uglavnom Gustin, Gussnel (ne znam kako se zove marka tog škroba u Srbiji) koji koristimo za kolače i zgušnjavanje jela. Taj škrob je kukurzni škrob i kinezi ga dosta koriste.
Korisnikov avatar
By Tungi
Takodje gustin.
Ja sam sinoc pravio preliv za palacinke,muka mi je od marmelada iz marketa;pomesao sam smrznuto voce i dodavao gustin zbog cokolade,da ne bi bilo zitko,ispalo je dobro:mljac:
Korisnikov avatar
By Stripi
da, gustin je mrak za te preljeve, budu lijepi prozirni, skoro pa prirodni, nemaju brasnast okus, ma mjak :-)
Ima sad ovaj Dr. Oetkerov koji se može direkt dodavat u umake dok su vrući, ako ti nisu dovoljno gusti :cheer:
Korisnikov avatar
By Tungi
Znam za njih.Mislio sam da su samo za dzemove.
Korisnikov avatar
By Stripi
ma jok, gustin i ne ide u džemove, tamo ide "želin".
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by AngraMaina

...nema energije i teško se vari.
:up:

A što je vrlo, vrlo bitno za život, ma koliko drugi mislili da to nema nikakvog uticaja na njih i da mi ovde tupimo tu nešto, bezvezni kakvi jesmo...

Sve ćelije u organizmu (osim onih u nervnom sistemu) su obnovljive i zamenjuju novim.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!