Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Šerpe i lončići, zalogaji i zalogajčići...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Mars
Mljac.

Meni se to redovno razlije u jednu kompaktnu koru, tako da i ne pokusavam vise.

Ovo sam ja pravila. Videla u jednom casopisu pa resila da probam, Marta Strjuart da budem:

Slika

Kakva sam trapava u kujni i kako sam se nadala-dobro je ispalo, ne razlikuje se mnogo od slike u novinama.
Korisnikov avatar
By spliff
Slika

Slika

Slika

Sastojci:
• 250 g maslaca
• 250 g šećera
• 250 g brašna
• 0.5 dl mleka
• 4 jajeta
• prašak za pecivo
• 2 štangle čokolade za kuvanje ili 1 kašika kakaa
• malo limunove korice, po želji
• masnoća i brašno za posipanje pleha
Priprema:
Umutiti paklicu malslaca (250 g), dodati 250 g šećera, 4 žumanca i dobro mikserom mutiti. Kada ste dobili penastu masu dodajte mleko i brašno i na vrh noža sode bikarbone (prašak za pecivo), čvrst sneg od 4 belanca, pa sve lagano varjačom promešajte. Potom tu masu podeliti u dva dela, pa u jedan deo dodati otopljenu čokoladu za kuvanje, ili kašiku kakaa. Dodajte ako volite malo limunove korice. U pomašćen i pobrašnjen manji duguljast pleh naizmenično stavljajte jednu kašiku žutog testa, jednu kašiku crnog testa, i tako dok ne utrošite svo testo. Peče se na umerenoj vatri otprilike na 180˚C oko 60 minuta. Kad je gotovo kolač posuti prah šećerom pa ostaviti da se ohladi. Seći po želji.
Prijatno!

* ja sam dodao i jednu sholju mlevenih oraha u obojeni deo
Korisnikov avatar
By Hys.
^stvarno deluje mekano i socno - verujem da je super za uz caj ili kafu :)

ot:

pileca supa, u loncu u kojem moze da stane 25 sarmi, celo pile sam stavila, (koje cu sutra da dopecem u rerni za drugi rucak); kobasica i pomfrit za scout, grilovane tikvice i paprika + biftek u chili zacinu za mene
Korisnikov avatar
By Mars
Nista ne stizem da pravim. I primecujem da mi fali, na zivcanoj osnovi.

A juce su mi dali da jedem nesto sto je licilo na osmog putnika. Ne znam dal da stavim, slikah.
Korisnikov avatar
By Delete
Pekla sam neke kroasane od lisnatog testa i nakon sto su se ohladili, shvatila sam da nisu dovoljno peceni, pa sam odlucila da ih dopecem u mikrotalasnoj. Zbog te nepromisljenosti mi je kuca puna dima i biram izmedju otvaranja svih prozora i vrata=smrzavanja nocas ili udisanja dima. :ubise:
By str00ja
moju tradicionalnu nazovi salatu sa tunjevinom i jajima :D
Korisnikov avatar
By Marvin
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2482627#p2482627]Mars napisao:[/url]Mljac.

Ovo sam ja pravila. Videla u jednom casopisu pa resila da probam, Marta Strjuart da budem:

Slika

Kakva sam trapava u kujni i kako sam se nadala-dobro je ispalo, ne razlikuje se mnogo od slike u novinama.
Ovo sam skoro video, jako dobra fora :)

Danas sam ćufte, pire krompir i paradajz sos.
Korisnikov avatar
By Blady
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2482627#p2482627]Mars napisao:[/url]Mljac.

Mars, aj molim te recept? :)

Ot - Upravo krecem da pravim

Pirinac sa tikvicama i sargarepom i prelivom i mirodjijom, zelenu salatu i supu :)
Korisnikov avatar
By Mars
Za sta recept, Bleki? One cokolit cip kukije sto mi ne uspevaju ili ova jaja gore?
Korisnikov avatar
By Blady
^ ova jajca, izgleda mi bas fino, ali ne kontam sta sve ide i kako se pravi?
Korisnikov avatar
By Mars
O bre.

Pa prosto. Velike paprike, kontrastne vidis...pa preseces prsten po sirini, gde je najveca. E sad od kombinacije parametara: debljina prstena+velicina jaja ti zavisi da li ce jaje da ti celo stane ili ce da preleva.Ja sam seko deblje za taj prvi put.

I onda nista, zagrejes zejtin pa kad je spreman onda stavis papriku i odozgo polako jaje, da se nekako sto vise uhvati dole za tiganj. Meni je belance podosta izaslo ispod paprike (jer je valjda sila potiska zejtina odozdo potiskuje na gore), ali se nisam time mnogo optrecivao nego odseko nozem pre slikanja :D

Odozgo od zacina sta imas, cisto malo kontrastno da bude.

Sad...u receptu sa slike ide i kriska paradajza (u papriku, pa preko jaje), al u tom slucaju jaje sigurno bude zivo i odozdo a ja to ne volim pa sam taj deo preskocio - i ova gore sam vratio u tiganj da ih zapecem odozgo.

A ukus...pa pecena paprika i jaja, nista posebno :D
Korisnikov avatar
By Blady
^ Jako cudno izgleda i mislila sam da jos nesto ide uz to..
Al hvala, bas je jednostavno :)
Korisnikov avatar
By Mars
Danas sam pravila rusku salatu.

Slika

Lepo je ispala (uzevsi u obzir da nisam imala THOMY majonez) samo sto sam je malo presolila pa sam morala da se dovijam na razne načine da bi mogla da se jede

Slika
Korisnikov avatar
By Sunce
majonez je znoj sa dedinih nogu
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
^
^
ovo izgleda kao da je neko pokupio uzorak zagadjene vode + plasticne kese, alge i nesto plodova mora sto je izbaceno na obalu
Korisnikov avatar
By Mars
:lol:

Preterasmo ga svi komplet sa asocijacijama, deskripcijama&metaforama.

Lepo je ovo, izbalansirano, kvalitetno i ukusno.
Korisnikov avatar
By Hys.
Lazanje - ponovo - ostalo matrIjala za 2 turu.

I sad da ih ne bi napala zvacem suvo tvrdo suseno meso iz Sjenice.
Korisnikov avatar
By Mars
Nisi mi dala recept za marinadu pa sam uzeo neku gotovu. I evo 48 sati mi neka govedina stoji u njoj, da vidim da li ce da se smeksa kao ona divljac.
Korisnikov avatar
By Mars
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2497131#p2497131]Mars napisao:[/url]Nisi mi dala recept za marinadu pa sam uzeo neku gotovu. I evo 48 sati mi neka govedina stoji u njoj, da vidim da li ce da se smeksa kao ona divljac.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2496956#p2496956]Synesthesia napisao:[/url]Mmmm.. a šta je?
Predjelo neko. Razno seckano krkavo povće, rakovi (shrimps, valjda su to škampi kod nas), pa zamotano u tanku providnu palačinku od pirinčanog brašna. A levo je kikiriki sos pa onda umočiš pa jedeš.
Korisnikov avatar
By Over the rainbow
Spremili su mi jednu picu. :cigara: Al' da ne bude da nista nisam pomagala - rendala kackavalj i redjala salamu. :wundy:

A ja spremih jutros neka jaja. Dovoljno od mene. :wundy:
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 78
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!