Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Šerpe i lončići, zalogaji i zalogajčići...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By sing&dunum
Dobrovoljno se prijavljujem da pomognem u unistavanju vec spremljene klope... :P

:giggle:
Korisnikov avatar
By Lucem Ferre
Marvine carino!!! Ruke ti se pozlatile!! Tvoj dečko je srećnik!! Znači.. jest da sam saam spremio ono, ali recept ti je ... mmmmmmmm :D
Najeo sam se kao stoka :D

@sing&dunum

Hehe, cimer i ja smo više od pola sada smazali, ali hvala ti na požrtvovanosti :P

Znači.. poslednji ovako zanimljiv obrok sam dobio od Hemija još pre...
Piletina sa kikirikijem.. Huh :D
Korisnikov avatar
By Marvin

:sesir:

Neka neka... Marvin najvole kad su deca sita :kuvar:
Korisnikov avatar
By mirth
Originally posted by just_me

Marvine carino!!! Ruke ti se pozlatile!! Tvoj dečko je srećnik!! Znači.. jest da sam saam spremio ono, ali recept ti je ... mmmmmmmm :D
Najeo sam se kao stoka :D
Ja sam srecnik (iako nisam decko :giggle: ). :dance:

Marvin kad kuva, to je bar 5-6 jela in a row, + deserti neki najlepsi na svetu... i posle rucka mora da se lezi bar osam sati... :lol:

A jos kad servira sve onako mameci... sa dubokim i plitkim tanjirima, cinijama za supu, zacinima, posudicama sa sosicima i dodacima... :love:
Korisnikov avatar
By Lucem Ferre
Hehehe... Znači... platiću da prisustvujem jednom takvom ručku :D
Korisnikov avatar
By Marvin
Ah :drama:

:love:
Hvalite me hvalite :giggle:

Pa, mogao bih kao Marta Stjuart da naplaćujem ručkove :eureka: :lol:
Korisnikov avatar
By Lucem Ferre
Hahaha, nikad se ne zna.. možda putem tanjira izorganizuješ forumsku komunu :D
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Sa jajima se postupa na sledeci nacin: belanca umuljati u meso (u zavrsnoj fazi), a zumanca sacuvati pa umuljati u besamel kad ga skines s vatre.

I bravo za Marvina! :fancyklap:
Korisnikov avatar
By Mars
Godinama mi je Marvin intuitivno simpatičan, a sada je taj moj osećaj dobio svoju punu potvrdu.

:B
Korisnikov avatar
By Hys.
Joj sto je superiska tema :D !

Marvine imam utisak da bi tebi i meni zajedno u kuhinji bilo divno :love: :kuvar:

Are you game :D ?

Napravimo cook out, ka' pravi :veverica:
Korisnikov avatar
By Mars
Meni u trpezariji :D

Računajte na mene.

Mi smo nekad stalno organizovali ŽŽ Party (žž=žurka ždranja).

Samo što dok naspremaš sve, izgubiš apetit totalno...
Korisnikov avatar
By Hys.
Uvek se setim te price kad ovde postujem, bese ste i kore sami pravili :lol: ?

To bi bio poseban ugodjaj, kada bi nam i Mars bio tu :kuvar:
Korisnikov avatar
By Mars
:shok:

Gee, ja sam zaboravio to!

Jeste, jedna cura nije htela kupovne kore za pitu nego razvlačila svoje. Jesus...

A druga je pravila lisnato testo, nešto sa beskonačnim savijanjem, preklapanjem, mazanjem rastopljenim margarinom....nisam imao pojma da se tako pravi.

Bravo za memoriju.

:D
Korisnikov avatar
By Mars
Moguće da je to...dok probaš jedno, probaš drugo...

Mada i samo spremanje...

Mnogo ti je veći apetit kad udješ u stan i sedneš tako za sto posle nekog sporta ili šetnje ili radnog dana....nego posle 5 sati provedenih u spremanju.
Korisnikov avatar
By Hys.
Isto!

Potpuno se izbezumim i teram iz kujne sve capkace :oklagija:

A lisnato testo, da, velika zajebancija, znam kako se pravi, ali nisam ga jos uvek pravila.

Ja hocu da mrem sto ne mogu da nadjem recept iz jednog raskupusanog kuvara za "puže"-nijedan slican koji sam nasla na netu, nije bas taj
A treba mi tacna mera. Ide tipa 600 grama brasna, 4 jaja, pa se to umesi, pa razvuce, pa premaze margarinom i secerom sa vanilom i koricom limuna, napravi valjak, isece na onako okrugle a deblje puzice. Ti puzici se onda odmaraju pod krpom pa sve u ogromni pleh.

Mekano ko pamuk bude.

Ali bas bih da proverim kolko ide tacno brasna i bese neka posebna temperatura :nerd: A sa testom nema mnogo proizvoljno :ozbiljan:
Korisnikov avatar
By Mars
Ajde i ja svoju muku da iznesem ovde...ima veze sa lisnatim.

Moji su bacili jedan fantastičan kuvar (novinastog tipa, tako i otišao u djubre, nešto kao "Voćne poslastice")...

Ispeku se paštetice od lisnatog testa, 6 komada od onog jednog kupovnog, te dimenzije...raseku, i unutra ide nadev od višanja.

Sad, TU ne znam kako i šta ide...višnje, gustin, onaj sok od njih...malo cimeta, višnjevača (ili liker ili kirsch) ...ali ide JOŠ NEŠTO što nikako ne mogu da se setim a ne ispadaju bez toga onako dobre...to se ukuva, onda nameže donji deo lisnatog, preko jako čvrst šlag, pa poklopac....a on se namaže umućenim sokom od višanja i šećerom u prahu, da bude crveno odozgo. I najbolje dan ranije da se napravi.

Mnogo je dobro, al mi fali tačan recept za ono unutra.
Korisnikov avatar
By tintily
ja taj recepat ne znam :)

al kad mecem vocke kao nadev u nesto testasto to radim na dva nacina . esad da napomenem ja nisam od onih koji koriste kuvare recepte i merice , kod mene ti to sve radi na u prste , odokativno , pomirisi, lizni i znaces :)

1- uzmes te tvoje visnje lepo im povadis koscice , malo stisnes i cuvas sokic. gustin jok, zelatin moze al ja ga ne koristim jer je zivotinjskog porekla. stavis malo secera s vodom tek da ga pokvasi i otopis u to dodas sokic i kad baci kljuc visnjice i kuvas uz nezno mesanje dok ne zgusne. Bude slicno slatku od visanja. Po zelji se mogu dodati neki alkohol tipa visnjevace ili domace, rum ...zavisno u sta ces da meces nadev . Kad punim krosane stavljam neku kap ruma i malo muskatnog orascica posto fantasticno ide s cokoladom koja dodje kao preliv.

2- puding od vanile, visnje, sok od visanja. masu za puding razmutis u soku od visanja ( kesica pudinga=500ml mleka= 400 ml soka ili vode) i cim krene da se zgusnjava dodas visnjice i njihov sokici ukuvas . ako je kiselo za tvoj ukus onda dodas vanilin secer i malko secera u toku kuvanja. Ovo je dobro za naknadno punjenje testa, tj punjenje nakon pecenja.
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Razvlacenje kora za gibanicu je nesto najlepse na svetu. Daje smisao cetvrtastom obliku stola i postojanju brasna i ulja u svemiru.

Hys, isprobavam ove puzice uskoro, ako nadjem neki dobar recepat javicu, a isto bih molio i tebe.

Originally posted by Mars

Godinama mi je Marvin intuitivno simpatičan, a sada je taj moj osećaj dobio svoju punu potvrdu.

:B
Sto nisi pitao :hvala:
Korisnikov avatar
By Mars
Ovo pod dva....toga se sećam i baš bi moglo da dođe uskoro na red. Brza varijanta ne sa testom nego plazmom dole.

A pod jedan je to slično onome....možda i želatin ide u stvari....mada mislim i gustin, sigurno.
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by AngraMaina

Razvlacenje kora za gibanicu je nesto najlepse na svetu. Daje smisao cetvrtastom obliku stola i postojanju brasna i ulja u svemiru.
Gimnastika za gimnastiku - ali kako u kućnim uslovima mogu da ispadnu onako tanke kao kad kupiš gotove!?
Korisnikov avatar
By tintily
gustin uglavnom ide u kremove i filove, a zelatin u vockaste stvari, e sad ako znas kako izgleda finalni proizvod
gustinom dobijes nesto sto je mazivo i mutno a zelatinom prozracno i mrdavo :) - nemam bolju rec
Korisnikov avatar
By Lucem Ferre
Sviđa mi se kako ste razvili ovu moju temicu :D
A ako se ugovori neka Žurka ždranja obavezno (ne morate ako nećete) da me zovete :P
Korisnikov avatar
By Mars
Ih. Tebe da ne zovemo?!

:mazi:
Korisnikov avatar
By ns.happy
kad smo kod kuvanja, upravo sam zavrsio tortu ... bela kora (znate ono - belanca, brasno, secer bla bla, kao za reforma tortu), i klasican fil od zumanaca, slatke pavlake i ananasa... jos samo malo da se 'ladne pa da padne :D :vrcka:
Korisnikov avatar
By Mars
Lepo. To je ozbiljan poduhvat. :)

Ja bih mogao onu varijantu sa piškotama i voćnim jogurtom i voćem...
Korisnikov avatar
By ns.happy
e to sa jogurtima ne postujem. to su mi one studentske varijante - klopa za 10 min. mislim, ok je da se najedes i zadovoljis stomak, ali nepce, eeeee... to malo teze ide...

kad smo kod toga, marvin... :sigh: da mi je da probam njegov fashir... jednom je pricao kako voli da uroni ruke u mleveno meso, kao amelija pulen u socivo... :lol:
Korisnikov avatar
By Marvin

Probaćeš :yes:
Evo, ovaj recepart gore je dušu dao da se urone prstići... :bale:
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by ns.happy

e to sa jogurtima ne postujem. to su mi one studentske varijante - klopa za 10 min. mislim, ok je da se najedes i zadovoljis stomak, ali nepce, eeeee... to malo teze ide...
Što bi rekla Lepa Brena: "A znate kako je....dosade kavijar i šampanjac stalno. Nekad vam se baš jede Carnex pašteta..."

Volim ja i jednostavne recepte. Prijaju i stomaku i nepcu a kako zalazim u sentimentalne godine - i duši.

Živo meso ne pipam. Od mlevenog ništa u životu nisam pravio a komadima dok su krvavi manipulišem kuhinjskim alatkama.

:krava:

Edit: toplo, najtoplije, naj naj najtoplije svima ovde preporučujem knjigu "Može i bez kavijara" (Johannes Mario Simmel, "It can't always be caviar")

Ima i ovih stvari o kojima pričamo ovde i svačeg drugog, uživaćete.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!