Originally posted by jukie
Čitao sam wikipediju. Stvar je u tome što u frižideru imam nešto što ima mnogo deblji taj beli deo (onu srednju žilu lista) nego te blitve po slikama (ali ipak ne toliko kao bok choy na internet slikama) a i lišće ne izgleda toliko kožasto kao kod tih blitvi (blitava?) na slikama. Takođe nema nikakvih crvenih delova na listovima ili dršci.
To je blitva, samo ova umjetno uzgojena. Ona fina, domaća blitva je puno finija i ima tanju i užu stabljiku i sva sladi kad ju se jede (ja se iznenadio, tek sam prije koji mjesec jeo domaću mladu blitvu) dok je ova ipak drugačijeg okusa. Slobodno je spremi na najednostavniji način, na lešo. Stabljike možeš odrezati i baciti a možeš ih i nasjeckati na manje komadiće pa njih stavi kuhati prve u zasoljenu i kipuću vodu, zatim dodaj krumpir nasjeckan na kockice pa kad je na pola kuhan dodaj listove blitve i kuhaj dok se krumpir ne skuha (ja osobno volim kad se krumpir malo više raskuha). Dobro ocijedi, zagrij maslinovo ulje i na njemu kratko isprži češnjak ali ne previše pa prelij to preko blitve, malo popapri i izmješaj