Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Moderatori: Hys., Moderators

Korisnikov avatar
By Danijel_hot
A da li ste videli komentar na tekst?
Cini se da u piscu tog komentara cuci doktor Djilas i mister Vucic,hteo on to da prizna ili ne.
Interesantna mi je fascinacija sa ta 'cetiri zida'.Od kako ih je Djilas homofobno spomenuo sve vise ljudi spominje ta cetiri zida.Mislim da je to postala neka vrsta fetisa.Fetis onih koji vole da se ljube samo u svoja cetiri zida,ah ti ljubitelji filma "Lepota poroka".
Korisnikov avatar
By Lucem Ferre
Ono što dotični čitaoc zaboravlja je da smo mi prvo svi bili samo prirodom okruženi. Nije bilo monogamije, četiri zida, prava i pravila. Nije bilo religija, kultura, zakona i definisanog ponašanja...
Fetiši su jedan jak i energičan pokretač. Oni su ono što čini našu latentnu ličnost i ponekad nas podstiču na delanje. Oni oblikuju našu podsvest delimično i hteli mi ili ne, oni su deo nas.
Kultura seksa, bilo str8 ili gej, ima jako dugu tradiciju, a fetiši se njome oblikuju i dobijaju nove dimenzije. U XII veku možda nije bilo seksi igračaka koje sada imamo na raspolaganju, ali je želja za dominacijom sigurno postojala, kao i razni načini zadovoljavanja partnera, koji su i dan danas prisutni...
Korisnikov avatar
By Danijel_hot
Ja mislim da su izraz fetis izmislili konzervativni ljudi kao zamenu za rec seks.
Mislim da nema fetisa u paravom smislu reci i da su sve to sinonimi za seks.
Korisnikov avatar
By Lucem Ferre
Hehehe, grešiš Danijele. Elem, termin je star oko 100 godina, a sama pojava datira od primitivnih društava.. Možda je prepoznatljivo spominjanje fetišizma koje ima dodirnih tačaka.. I jedno i drugo objašnjava naklonjenost.. I fetiš jeste ono što definiše. Naklonjenost nečemu u svrhu seksualnih ili nekih drugih pobuda. Kao takav, ne može biti sinonim seksualnosti, ali može biti deo prakse koju pojedici-ke praktikuju u svom seksualnom ponašanju.
Pa sada tu imaš mirisanje patika, čarapa. Lizanje određenih delova tela ili garderobe etc... i tako...
Korisnikov avatar
By Blady
true true... ali fetisi, koliko je to opsirna tema :love:
Korisnikov avatar
By Danijel_hot
Kako i sam primecujes Just Me,"sama pojava datira od primitivnih drustava".
Zar ne primecujes tu tananu i krhku nit koja povezuje pojam fetisizma i primitivnih drustava.Kakva su po defoltu primitivna drustva?Zar nisu konzervativna?Kako konzervativna drustva gledaju na seks?Zar za njih seks nije perverzna pojava koju bi trebalo izbegavati,a narocito ne bi trebalo pricati o tome?
Da napomenem govorim o primitivnim drustvima,a ne o svim drustvima iz ljudske istorije.
Voleo bih da cujes sta moji ortaci pricaju o gej seksu,za njih nema vece perverzije od toga i vece bolestine.A meni je to samo seks.Isto tako,ako je iz mog ugla nesto neobicno,ne znaci da je perverzno,bolesno ili neobicno.Samo je drugacije.Za nekoga je i to obicno,samo seks.
Korisnikov avatar
By Lucem Ferre
Primitivno ne znači konzervativno...
Preformulisaću. Čak i kada nisu postojala društva, već samo ljudska bića, postojali su fetiši, kao nesvesne radnje tokom seksualnog čina, koje je osoba izvodila da bi više uživala. Kako su ljudi postajali svesniji sebe, postajali su svesniji svojih seksualnih mogućnosti.
A što se tiče same konzervativnosti. U matrijahalnih primitivnim društvima (kao što su neka indijanska plemena) sasvim je normalno da dete istražuje svoje, očevo ili majčino telo na način na koji mu to godi - bez ikakvog ustezanja. O tome su pisali razni antropolozi... Tek u patrijahalnom društvu dolazi do ustezanja i ograničavanja što stvara i pothranjuje Edipov kompleks... :D
Korisnikov avatar
By Danijel_hot
"Primitivno ne znaci konzervativno"?Oko ovaga cu duboko da razmisljam.Nisam bas 100% siguran da je ovo postulat.Ali nie toliko vazno.
Kazes da "su fetiši, kao nesvesne radnje tokom seksualnog čina, koje je osoba izvodila da bi više uživala.".Dakle sta su fetisi?Zacini seksa.Mirodjija u corbi ili kecap na pici.A sta je sustina pice?Ako joj oduzmes sve dodatke od nje ce da odtane samo testo,ravna ploca,a to onda svakako nije pica.
Korisnikov avatar
By Hys.
Zanimljiva tema. Apelujem da se premesti u BDSM potforum, gde nece biti "progutana" ostalim more vanila temama iz golicljivih.
Korisnikov avatar
By Lucem Ferre
Danijele, ono nisam izjavio kao postulat... smatraj to više stavom koji sam zauzeo u tom datom momentu.
Da, mogao bih se složiti sa tobom da su fetiši začini seksa. I da, seks bez fetiša je i dalje seks, ali fetiš po sebi i za sebe nije seks. Ti npr. možeš da nađeš sa nekim likom i da mu mirišeš čarape, pazuh, patike... a da se pritom ne poseksate - već samo da ostane na tome. Možeš se lepo obući, ako ti je fetiš odeća, a da pri tome ne doživiš snošaj. Dakle, svesni ili ne, fetipi jesu začini u čorbi koja se zove seks. Pored fetiša tu čorbu začinjavaju drugi vidovi predigre koji ne moraju nužno spadati u fetiše. Recimo, oralni seks, peting ili neki drugi vid stimulisanja... Ljubljenje i tako to...
:)

@Hys
Pa meni je sve jedno u suštini. Kada sam otvarao temu ova sekcija mi je prva pala na pamet. Ako moderatori budu ocenili da tema treba da se premesti u drugu sekciju, samo napred, moja malenkost nema ništa protiv :)
Korisnikov avatar
By Danijel_hot
Just me,za jednu moju drugaricu iz Przogrnaca i ljubljenje je fetis i perverzija,koju ona ne zeli da proba pre braka.
Korisnikov avatar
By Lucem Ferre
Joj, slatko si me nasmejao :D
Pa svaka njoj čast :D Ja sam se bio malo gadio na pomisao da će nečiji jezik da vršlja po mojim ustima, ali navikao sam se i iskreno, ne bih voleo da sam u koži tvoje drugarice :D
Korisnikov avatar
By Danijel_hot
I meni je prvi poljubac bio gadan,nekako vlazan,fuj!Ali veoma rano sam naucio da neciji jezik moze da prija na raznim mestima.Sada uzivam kada neko vlaznim jezikom balavi i boravi na mom telu.Volim taj osecaj.
I da li mozes da se slozis sa mnom d ane postoji fetisi vec samo razliciti seksovi?
Korisnikov avatar
By Lucem Ferre
Ne mogu. Fetiš je jedno, seks je drugo :D
Fetiš ne podrazumeva sam seksualni čin. Jedno podstiče drugo ali nije to. Dakle, seks je seks. Oralni ili analni, nije bitno. Fetiš je seksualna naklonjenost nečemu. Dakle, fetiš nije seks :D
E sada, ako imaš ideju kako drugačije da definišeš seks, pa kroz isti i fetiše, be my guest :)
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Predlazem da se tema preimenuje u ,,Fetisi iz zanimljivijeg ugla" :D

Nisam upoznata sa istorijom fetisa, ali znam da su nekada dildoi od hleba bili na posebnoj ceni. :up:
verujem da bi se ipak mogao razlikovati ,stariji i mladji sloj fetisa. Dominacija, egzibicionizam i sl. postojali su od vajkada, ali... nova vremena nose i novije fetise.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!