Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Moderatori: Hys., Moderators

By Fandango
Woooowwwwwww
BDSM, sto da ne.
Peobao nekoliko puta, uglavnom sub.
Mislim da bih probao i kao Dom.
Bitno da nema krvi i prljavih stvari.
By Kragi
mislim da ne postoji sex koji u sebi ne sadrži oblike sm-a, samo je pitanje u kojoj količini. to je valjda ono što svi zovu soft sm. ^^
granica do koje će neko ići je stvar ličnih afiniteta, i ništa meni tu nije bolest :D iako sve ima uzrok sigurno, no time neka se bave stručniji od mene :bic:
By LeDeNa_
Sto ljudi sto cudi. Uistinu je svako od nas drugaciji, ima svoja iskustva, svoje zivotne odrednice, pa se i unutar iste kategorije, poput submisivnosti nalazi jos puno razlika. Razmisljam o tome kako jesmo individue, jedinstveni, posebni i neponovljivi, ali kako se isto u svakom od nas nalazi i zbroj drustvenih normi, odgoja, gena, svega onoga sto su nam kore i ovojnice koje ponekad vecinu zivota moramo skidati da bi dosli do Sebe.
Da ne filozofiram previse, gledam sebe i vidim i submisivnost i dominaciju, a opet nisam switch. Kako to? Lako.
Svega ima u svakome, negde je omer u korist jednoga, negde u korist drugoga. Ja cak i po pitanju omera (a koliko god volela postotke ;) :) se ne mogu niti zelim trajnije svrstati pod ijedno od toga.
Submisivnost je uvelike potaknuta odgojem, drustvom, generacijama submisivnih zena. I jednom tipicno zenskom inercijom koju neko ima vise, netko manje (odluci umesto mene, ne da mi se)
Dominacija je plod zelje da budemo svoje, da bude po nasem, da same sebi dokazemo da smo jake i puni nam usta slinom, glavu ponosom, i usta smehom....ju al sam raspolozena :lol:
Savrsenstvo je moci se ponasati po zelji i biti uvek shvacen.
Sivo u svim nijansama od magleno bele do grafitne, a nije crna.
Zato mislim da je puno lakse onima koji su str8. Crno - belo.
By J...
Originally posted by LeDeNa_

Dominacija je plod zelje da budemo svoje, da bude po nasem, da same sebi dokazemo da smo jake i puni nam usta slinom, glavu ponosom, i usta smehom....ju al sam raspolozena :lol:

:qqlele: da znas da jesi
Korisnikov avatar
By Hys.
"Sta bi bilo ss? Mozda to da je pokusala da mi pomogne da se izvucem iz stanja koje nije bilo moje normalno, uobicajeno stanje? Ali, ne, naravno da nije to uradila. Naprotiv. Podgrevala je i negovala takvo moje stanje, jer je to bilo ono sto je njoj odgovaralo, nju zadovoljavalo, ispunjavala je svoje zelje, i sve to pod maskom ssc-a, jer se ja nisam protiv toga bunila."

Idiota ima svuda.

"ako cu ja voditi njene postupke i uticati na njeno ponasanje u samom odnosu i prema meni, onda... Ne, definitivno mi nema smisla to zvati BDSM-om"

Nema tebi.
Meni apsolutno ima, nisam u slave odnosu pa da ne uticem.

Zanimljiva diskusija, ali se toliko mnogo ne slazem sa tobom da prosto ne znam odakle da pocnem :)

Btw, kazes da mislis da ces raditi i ono sto nije SSC, i da i zbog toga znas da nisi normalna.
Ja ZNAM da necu raditi ono sto NIJE SSC, ali pretpostavljam, ni ja po tvom misljenju nisam normalna, jer sam u BDSM?
By LeDeNa_
Ja ne mislim da je submisivnost potaknuta pojmom "odluci umesto mene, neda mi se".Kao sto ne mislim da je dominacija zelja da "bude po nasem".
Sa mentalnog stanovišta, to je sklad.Submisivnost I Dominacija.Sa naznakom na "I".
Seks je nesto drugo, ako govorimo u pojmu uloga a one su prisutne u BDSM-u.

Hys.-Bolje nemoj ni zapocinjati jer ni ja ne znam i gubim se u BDSM-u...Mislim da je to normalno.Poznavajuci mnoge u tom svetu sam primetila da vode unutrasnju borbu sa tim sub, dom...

Nebitno :drama:

:D
By LeDeNa_
Ja prvo moram moci prepustiti se sebi, svemu sto nosim u sebi, da bih mogla prepustiti se nekom drugom.

U svemu tome, u citavom BDSM-u, ja bih i safe i sane prepustila Dom strani, jedino bih consensual podelila i na Dom i na sub stranu. Zato i govorim o njenim limitima, jer, u takvom odnosu, oni su i moji limiti.

Ja mogu hodati samo po Njenom rubu, ne po svom, jer ona ce, svojim limitima, odrediti moj rub.

Samo kazem da postoje trenutci kada sub osobi nikako ne mozes verovati da deluje shodno razumu, te da se ne mozes osloniti na njenu moc rasudjivanja da shvati sta je, u tom trenutku safe & sane.

I potpuno se slazem da je, u tim trenutcima, apsolutno na Dom osobi da pronadje granice tog safe & sane.

I potpuno se slazem da je ekstremno opasno da Dom osoba nastupa sa onog stanovista da je nesto u redu ako je meni to u redu, i da je normalno ono sto je meni normalno.

Ali, ne mogu govoriti sa stanovista elementarnog. Mogu govoriti samo o tome sta se, u takvim trenutcima desava u meni (da, znam da previse upotrebljavam opste zamenice, i precesto govorim u mnozini, pa se moze to i pogresno protumaciti), te da je ekstremno bitno KAKVOJ Dom osobi se prepustas. A tu razum vredi samo PRE nego sto se prepustis.

I, za divno cudo, to nema nikakve veze sa tim kakav je neko Dom, kakve tehnike koristi, kakvu opremu, sta mu je turn on a sta turn off. Bitno je kakava je osoba i kako se odnosi prema razalicitim stvarima u svom svakodnevnom zivotu. Jer i najveci Domovi padaju na malim stvarima.

Mozda, zapravo, govorimo o istom. Samo sa dve razlicite strane. A tu negde, kada se sve smucka, dobije se i elemntarno.

Dakle Ledena ti si pukla ko oblanda...

Necu vise...

Tesko mi da objasnim :lol:
Korisnikov avatar
By Hys.
"Ja mogu hodati samo po Njenom rubu, ne po svom, jer ona ce, svojim limitima, odrediti moj rub."

Moj Dom iskljucivo moze da krece u okviru mojih limita, i u okviru njih, da ih istrazuje dalje i ukoliko ja dozvolim, eventualno ih malo rastegne.
Nema tu meni sta da On/a smislja nesto sto ja ne mogu da ocekujem ili sto ona nije prethodno PROVERILA sa mnom, van kreveta, u racionalnom razgovoru da moze i sme.

Ja sam veliki pobornik safe and sane kao sto vidis :sesir:
Korisnikov avatar
By taurus
izmlatim ko voli,moze biti popaljivo....
Korisnikov avatar
By huamua
više gledam kao fetišizam i kao role play, mada znam i nekolicinu onako patoloških tipova... dokle god postoji uzajamnost i saglasnost... šta ima da se diskutuje
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!