Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By cheda
Bednislav je mala država na ivici diktature. Predsednik Ninoslav Terzi? je obe?ao reforme, ali su ekonomske neda?e ipak pogodile zemlju. Pod izgovorom da mora da održi "nacionalnu stabilnost", Terzi? je ukinuo gradjanska prava kao i predstoje?e izbore....Pri?a zvu?i poznato?

Dok na prvi pogled može izgledati kako situacija nije za igru, sva je prilika da upravo igranje može doneti neko konstruktivno rešenje problema. Tako bar tvrde u "Medjunarodnom centru za nenasilan konflikt" (International Center on Nonviolent Conflict), nevladinoj organizaciji iz Vašingtona, koja je u Njujorku nedavno promovisala prvu kompjutersku igru za razvijanje nenasilne strategije "Sila još mo?nija" (A Force More Powerful)

Dakle, bez obzira na to da li ste izabrali Bendislav, imaginarnu državu koja svojim pojedinim elementima neoodoljivo podse?a na neku od bivših jugoslovenskih republika, ili kraljevstvo Ulmar u kom vlada verski fanatizam, ili u osnovi demokratsku Soporiju ?iji je glavni problem to što previše njenih vojnika ratuje van zemlje, vi ste vodja otpora koji se nenasilnim sredstvima bori za promenu režima. Kao takvom, na raspolaganju su vam razli?ite grupe simpatizera, te 57 taktika medju kojima su protest, štrajk gladju, bojkot, fundrejzing, pisanje peticija i dobrovoljni rad, da spomenemo samo neke od metoda nenasilne borbe. Budu?i primarno zasnovana na strategiji, tokom igranja "Sile još mo?nije", "vodja otpora" u?i razli?ite vrste taktika i njihovu primenjivost u datoj situaciji, te razvija apstraktno razmišljanje i planiranje.

Kreatori "Sile još mo?nije", medju kojima je i Ivan Marovic iz Otpora, se nadaju da ?e ova igra na?i široku primenu ne samo u u?ionicama u kojima se izu?avaju mir i nenasilno suprotstavljanje konfliktima, nego i u državama sa represivnim režimima. U tom smislu je posebno interesantna opcija koja postoji u okviru igre i koja dozvoljava kreiranje novih država, sasvim po ugledu na stvarnost. Tako posmatrano, "Sila još mo?nija" uskoro može postati univerzalno subverzivno sredstvo za u?enje najefikasnijih na?ina za nenasilno slamanje postoje?ih represivnih režima.

Slika

Da li ova igra može da dostigne slavu krvavih igara?
:bubbles:
Korisnikov avatar
By Rei
Da li ova igra može da dostigne slavu krvavih igara?
Mozhe, kod ljubitelja tycoon igrica i eventualno strategija, pa josh ako je free za korishcenje sigurno ce je imati i u shkolama (u zapadnim zemljama, na ovim kompovima u nashim shkolama jedva mozhe solitaire da se igra :roll: )
Korisnikov avatar
By cheda
Pa, prica se da je u toku opremanje srpskih skola novim racunarima. Nesto sam citao u novinama, nekih 1000 baš dobrih ra?unara. Mada, šta je hiljadu za naše pozamašno školstvo...

Bilo bi super da se ova igra koristi u nastavi, totalno je u skladu sa interesovanjima omladinaca...

:teg2:
By brdja
a jel neko ima mozda ovu verziju .... mislim za ... DZ:skorpija:
By Sixto
Daj link za download!?
Korisnikov avatar
By cheda
Nisam je igrao samo sam citao o njoj... I ja bih voleo da je nadjem...

Inace kako pise na njihovom sajtu igra nije prezahtevna, sto je plus kada je u pitanju masovna upotra ovog softvera u obrazovnim sistemima...

AFMP Platform: PC, with the following minimum specifications:

Pentium III CPU, 600 MHz (1.2 GHz recommended)

Windows 98/2000/ME/XP

128 MB RAM (256 MB recommended)

Video card with 32 MB of RAM and Hardware TnL (GeForce 2 or equivalent)

800 MB of free disk space

DirectX 9.0c or newer
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
bzvz grafika, a ja igram igrice da bih video krv, i kako je moja veshtina sve shto je potrebno...
ovo ne bih igrao ni da mi plate
Korisnikov avatar
By jukie
Sude?i po slici, ljudi su im nekako tunjavi... pitanje je koliko je igrica realisti?na (tj da li bi stvarno tako bilo kad bi bilo...). Nama stranci svojevremeno nisu verovali da ovi Slobini imaju koristi od skoro potpunog trenutnog izmuzavanja para od cele države; mislili su da je logi?nije da imaju neku taktiku da se pare obnavljaju... svaki put kad neko krene sistematski da ?isti demonstrante sa ulice, nenasilni otpor dobije pesnicom u rame. Kod Slobe je slu?ajno uspelo, baš da vidim šta ?e da urade u Belorusiji...
By жњ
igracu je u pauzama krvoprolica od igranja GTA San andreasa :lol:
By жњ
hocemo liiiiink??

uskoro zavrsavam sa ispitima!

jedva chekam da se igram... bRE! :vudu:
Korisnikov avatar
By 2kune
Pa valjda ?e bit i krvi... Mislim, ako su aktivisti nenasilni ko kaže da to mora biti pandurija... :evil:
Btw, može li se igrati na strani režima? :lukavi:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!