Ako se uzmu u obzir, priča, misije, DLC, novi likovi i kraj, meni su malko drugačije rangirane, dvojka, pa kec, pa trojka. No, stvar mišljenja i potpuno nebitno, jer generalno imam tendenciju da sve tri igre gledam kao jednu celinu - igrala sam ih sa istim likom i što se statistika tiče i što se izbora tiče.
Dakle definitvno bi mu trebalo dati šansu i to od prve, pa redom. Imam drugaricu koja je isto
Što se tiče Halo+Crysis vs Mass Effect, apsotluno nema tu poređenja što se mene tiče. I Halo i Crysis su čist fps, kao MOHAA ili Call of Duty, samo su prve SF, a ove druge WW2 (bar one što sa ja igrala, ove nove ič ne volim). Mass je RPG, i što se mene tiče, do Skyrima najbolji koji sam ikada igrala, ali i posle Skyrima ostaje definitivno najomiljniji. To je Biowareu prvi RPG koji su izbacili pošto su prekinuli ugovor sa Wizards of the Coast i njihovim systemima (D&D i D20) - sami su smislili sistem i apliciriali ga na originalnu SF priču, koja je prejebeno fenomenalna.
@Hitsugaya - Definitivno bi mu trebalo dati šansu, i to od prvog dela, pa redom - sa istim likom, jer je fajl prenosiv iz igrice u igricu. Imam drugaricu koja je do Mass-a (a i posle njega) uvek bila u fazonu u tvom fazonu, Tolkin pre Asimova i Baldur's Gate pre KotOR-a, ali joj je Mass i dalje najomiljeniji RPG koji je do sada izašao.
Ja se već neko vreme čekam sniženja na Originu, pa da kupim sve delove i sve DLCove i da sebi opet napravim užitak. Totalno bi lepo bilo da se to desi tokom leta negde. :figerscrossed:
Edit:

Pogledah sad na Originu i Mass 2 i 3 na sniženju. Wooo.. Još keca u nekom momentu i banja.