ja sam skroz zaboravio na ovu temu, hvala za refreshovanje.
slabo igram u poslednje vreme. prvo me smorila prazna obećanja i cela ta L4D2 kontroverza (član sam i čuvene Steam bojkot grupe

), posle sam prešao na TF2, sad na Oblivion. pa me Oblivion inspirisao da ponovo pređem Fallout 3 (ali kad završim sa Oblivionom).

mada planiram da krenem ponovo sa L4D sad kad izađe novi DLC. stekao sam par frendova preko Steam Community-ja sa kojima sam redovno igrao L4D, pa mi to već pomalo nedostaje.
btw, ako ti se igra, možeš i singleplayer da igraš, biće ti dovoljno zanimljivo.
L4D2 donosi dosta novih elemenata i neke najnovije vesti koje stižu su prilično optimistične. ima dosta gameplay video klipova online ako te zanima. glavna razlika je što dvojka uvodi melee oružja, neka nova oružja i nove special infected, a neki elementi iz jedinice koji su bili prilično gamebreaking u multiplayer modu su gotovo eliminisani, pa bi to trebalo da doprinese boljem multiplayer iskustvu. inače, L4D se prilično proslavio sa svojim "proceduralnim generisanjem" sadržaja, a dvojka to prenosi na sledeći nivo, jer će i mape biti dinamične (ako ti dobro ide, mapa će biti duža i teža, a ako se patiš, brže ćeš moći do dođeš do safe room-a). najavljen je i nekakav cross-play u cilju da se povežu L4D i L4D2 zajednice, ali to je za sada samo ideja, jer nema konkretnih pokazatelja dokle se stiglo sa time.
s druge strane, cena je i dalje $50 i za vlasnike originalne igre, a po meni je to veliki minus, jer sam jedva skupio i za prvi deo.